Cine acorda bani rapid pentru PFA? Simplu si usor

Last update: ianuarie 26, 2023

Obtinerea de bani imprumut de catre PFA nu mai este o utopie, fie ca te adresezi bancilor, fie IFN-urilor.

Toate institutiile financiare si-au imbunatatit considerabil procesul de accesare, mizand pe timpi din ce in ce mai scurti.

Bancile au inaintat si ele vizibil in directia simplificarii procedurilor de acordare pentru un credit.

Oferte de imprumuturi pentru PFA sunt destule in piata: banci, IFN-uri, C.A.R.-uri, Case de Amanet.

Pentru temerari exista si optiunea de credite cu garantii, daca esti capabil sa intelegi riscul pe care ti-l asumi, si anume, acela de a pierde bunul pe care il lasi drept garantie, in eventualitatea in care nu reusesti sa achiti la timp imprumutul.

Asadar, esti PF si vrei bani imprumut. La cine apelezi? Daca e o urgenta, te orientezi catre imprumuturile rapide de la IFN. Aceste produse ofera PFA-urilor accesul la o suma de bani intr-un timp foarte scurt.

Fiecare dintre noi stim ce inseamna sa te aflii intr-o pana de bani si sa nu reusesti in ruptul capului sa te descurci.

Cand nici cei apropiati nu au cum sa te ajute lucrurile se complica. Iti ramane la indemana varianta imprumutului. Incerci sa-l obtii pe cel mai rapid. Dar… Cat e de scump? Ce acte iti sunt necesare? Esti eligibil? Suma de bani este suficienta?

O platforma online de mare ajutor pentru antreprenori mai mici si mai mari este Filbo. Ei te ajuta sa obtii finantare pentru IMM si PFA.

Filbo este o marca inregistrata a societatii nebancare OMRO, IFN de care noi v-am mai vorbit candva.

Finantarea de care ne vorbesc cei de la Filbo se acorda cu sprijinul Uniunii Europene, printr-un mecanism de garantare.

Ce optiuni au la dispozitie PFA-urile?

Solutii oferite de IFN-uri

Imprumuturile rapide de la IFN sunt optiuni de luat in calcul in astfel de situatii de urgenta, daca suma dorita de tine nu e prea mare. Cand vrei sa iei un imprumut de 1000 de euro ori mai mult s-ar putea sa nu gasesti la IFN-urile cu acordare rapida.

Citeste si  Ai auzit de creditul roz?

Daca ai gasit societatea care sa-ti acorde banii rapid azi, vezi daca te incadrezi din punct de vedere al bonitatii, al gradului de indatorare. Vezi daca poti prezenta documentele necesare intr-un timp atat de scurt.

Din fericire IFN-urile care acorda credite rapide sunt ingaduitoare cu cei inscrisi in Biroul de Credit. Prin urmare, poti contracta un credit rapid chiar daca ai un istoric negativ. Sunt multe cereri de credite cu istoric negativ, oamenii fiind constienti de situatia lor.

Faptul ca unele societati nebancare ii primesc si pe restantieri la finantare reiese din propriile informatii furnizate de aceste firme. De regula pe platformele lor online IFN-urile ne spun ca ii accepta la finantare pe cei cu istoric negativ.

Unii cetateni cu datorii din trecut nu sunt chiar de rea credinta. Sunt clienti care au fost raportati pentru sume mici datorate ori pentru ca au avut niste probleme de viata carora nu le-au facut fata. Cei care si-au achitat datoriile din trecut sunt altfel vazuti de creditori.

IFN-urile sunt ingaduitoare de regula cu cei cu debitorii, mai ales daca acestia si-au platit intre timp obligatiile pe care le aveau la banci.

Solutii pentru PFA de la banci

Insa, nu doar IFN-urile acorda credite pentru PFA, ci si bancile. Spre exemplu cei de la Banca Transilvania au in portofoliu un credit pe termen mediu si lung fara garantii acordat pentru PFA.

Acest credit BT pentru PFA se acorda in baza ultimelor doua bilanturi contabile, semestrial si anual, a aprobarii legale, precum si a altor documente ce sunt necesare in analiza. Pentru a ti se aproba creditul, firma nu trebuie sa aiba propriri, sa nu figurezi in CRC cu intarzieri mai mari de 15 zile si sa nu fie inregistrata in procedura de insolventa.

La Raiffeisen Bank exista credite de investii pentru profesii liberale, la Alpha Bank exista de asemenea un imprumut pentru profesii liberare si PFA, la Libra Bank exista creditul de investii imobiliare, la BCR exista credite si carduri de credite pentru profesii liberare organizate ca PFA.

Citeste si  Mobilo Credit ofera imprumuturi in 30 minute

Cat conteaza eligibilitatea?

In prezent, baza eligibilitatii la institutiile bancare si nebancare este data de grad de indatorare.

Sunt insa si societati nebancare care solicita pentru ale lor produse mai multe documente si au ai multe conditii de eligibilitate. Aceste IFN-uri sunt cele care practica si dobanzile cele mai mici din piata. De la ele poti imprumuta daca ai o anumita vechime in munca, daca obtii venituri cu caracter permanent, daca ai un anumit scoring in BC, etc.

Daca vrei sa obtii o suma de bani mai mare, exista posibilitatea sa te imprumuti apeland la un produs cu garantii. Sunt IFN-uri care acorda credite garantate cu case, cu apartamente, cu terenuri, cu masini etc.

Imprumutul garantat cu auto a prins si la noi teren, existand chiar IFN-uri specializate pe acest domeniu, cum sunt cei de la Mogo, de exemplu.

Asadar, PF-urile au mai multe variante de imprumut, unele care pot fi concretizate in chiar ziua accesarii. Sunt societati care promit obtinerea banilor in cateva ore de la solicitarea unui imprumut.

Cei de la Provident dedica o sectiune PFA-urile, oferind sfaturi utile pentru antreprenori.

Cum poti imprumut mai usor?

Cea mai simpla cale de a accesa de la IFN ramane solicitarea online. Un credit online se acorda rapid, completand un formular simplu cu datele personale. Pentru IFN-urile care acorda online conteaza mai putin scoringul in BC, desi unele iti vor trimite la semnat si acordul de consultare a bazei de date a Biroului de Credit.

Accesand un imprumut online scapi de drumuri, de tot felul de verificari. Practic accesezi un imprumut fara verificari, doar cu o dovada de venit si cu actul de identitate.

Din pacate, aceste produse sunt limitate ca perioada de acordare, iar sumele puse la dispozitie nu sunt deloc mari. Poti imprumuta in medie 2.000 – 4.000 lei maxim pe perioade de intre 30 si 92 de zile.

Citeste si  Imprumuturi bune fara reesalonari

Exista fireste si exceptii de IFN-uri care acorda rapid credite de nevoi 2023 in cuantum mai ridicat si pe perioade lungi de timp. Spre exemplu cei de la Credius ofera sume de pana la 50.000 de lei pentru perioade de maxim 5 ani.

Costuri si riscuri

Sa vorbim insa despre costurile acestor produse. Sunt mari. Dar si riscurile pe care aceste societati si le asuma sunt mari.

Voi insa trebuie sa fiti foarte atenti la ce se intampla dupa ce ati accesat creditul si ati primit banii. Trebuie sa aveti mare grija la rambursare sa nu ajungeti sa intarziati, sa depasiti data scadenta.

Incalcarea acestor termeni contractuali atrage dupa sine costuri uriase. Penalizarile pentru aceste imprumuturi rapide sunt mari si ele cresc simtitor suma pe care o aveti de rambursat.

O varianta pentru cei care nu au contractat pana in prezent un credit este sa apeleze la IFN-urile care ofera dobanda 0 la prima accesare. Este acesta un avantaj? Cu siguranta!

Practic te imprumuti fara sa platesti dobanda, rambursezi doar imprumutul, fara costuri. Si in acest caz va atragem atentia asupra depasirii datei scadente. Nu pregetati sa rambursati la timp pentru ca, mai ales in cazul creditelor cu dobanda 0, penzalizarile sunt mari si va pot crea problema.

Exista varianta oferita de unele IFN-uri de a va reesalona imprumutul. Nu este deloc o solutie buna, dar poate fi una de compromit, daca consideri ca nu poti sa rambursezi pana la data scadenta.

In mod firesc, rambursarea anticipata este o optiuni pe care trebuie sa o aveti in minte pentru ca ea va poate diminua costul imprumutului, majoritatea sociatilor financiare pretinzand dobanda doar pe intervalul scurs pana la rambursare.

Related Posts

Add Comment