Surse de imprumut cu timpi mici de acordare

Exista posibilitatea sa te imprumuti intr-un timp foarte scurt? Care sunt cerintele in acest caz particular?

Pentru a obtine urgent un imprumut facil poti apela la IFN-uri – acestea sunt societatile financiare ce au astfel de produse in portofoliu.

In cazul unui credit bancar, timpii de acordare s-au micsorat, insa, cerintele celelalte au ramas aproape neschibate.

Acordarea unui credit bancar se face astazi fara adeverinta de venit, ci in baza protocolului pe care bancile comerciale l-au semnat individual cu cei de la ANAF.

Astfel, creditele bancare sunt in prezent deosebit de rapide. Unele dintre ele se acorda chiar pe loc – vezi produsul celor de la ING – creditul pe repede ‘nainte.

Spre deosebire de banci, IFN-urile ofera credite rapide online doar in baza buletinului si a unei copii dupa extrasul de cont.

Este adevarat ca, acea copie dupa extrasul de cont trebuie sa indice ca detii venituri care sa-ti permita rambursarea imprumutului solicitat.

Solutiile fara acte de la IFN

Insa, avand in vedere ca aceste credite sunt acordate fara acte fizice, doar cu copii scanate si upload-ate online, putem vorbi de acordare doar in baza cartii de identitate.

Daca IFN-urile acordau credite rapide pe termen scurte, de regula nedepasind 30 de zile (perioada de la un salariu la altul), bancile mergeau pe perioade mult mai mari, urcand pana la 5 ani pentru un credit de nevoi personale si chiar pana la 10 ani pentru o refinantare.

Intre timp si IFN-urile ce acordau imprumuturi rapide si-au mai modificat produsele, crescand perioada de acordare de la cateva luni (maxim 21 de luni la Provident pentru creditul STAR, maxim 60 de luni la Credius pentru orice credit, iar de curand chiar si creditul pana la salariu de la Viva Credit si-a schimbat infatisarea , transformandu-se intr-un produs ce se acorda pentru 5 ani – cu specificatia ca daca rambursezi in prima luna, dobanda este 0).

Citeste si  Imprumut in aceeasi zi cu transfer pe card

Multe IFn-uri acorda inca credite doar cu buletinul, in regim de urgenta, online, fara sa ceara garantii ori giranti.

Acest lucru a sporit increderea romanilor in aceste produse, acesta fiind unul dintre cele mai importante motive pentru care microcreditele au devenit atat de populare.

Fiind acordate cum s-ar zice dintr-un click, aceste credite rapide s-au potrivit ca o manusa pe nevoile multora dintre clientii romani.

Printre IFN-uri, sunt si societati nebancare ce acorda credite cu ipoteca, de unde poti imprumuta si sume mai mari de bani.

Spre exemplu, cei de la Easy Credit acorda astfel de credite garantate de pana la 100.000 de euro.

Ce schimbari aduc IFN-urile in privinta finantarilor?

Pentru anul 2023, noi deja facem o previziune, si anume, cu siguranta, multe dintre IFN-uri vor trece la credite rapide acordate pe termen mediu si lung sau linii de credit (majoritatea microcreditelor populare din piata s-au transformat in linii de credit acordate pe 2 sau 5 ani). Punctul de la care plecam cu aceasta idee este generat de schimbarile din piata care conduc in aceasta directie.

Asadar, dupa parerea noastra, anul 2023 va fi anul in care creditele pe termen scurt vor fi pe cale de disparitie, lor luandu-le locul produse acordate pe perioade mai lungi de timp.

Pe de alta parte, probabil ca se vor schimba si conditiile de acordare. Unele dintre aceste conditii s-ar putea sa se schimbe la unison, daca BNR-ul va venit cu impunerea unor grade de indatorare limitate.

Dar, stiti cum e, vom trai si vom vedea, pentru ca, nimeni nu poate sa prevada cu exactitate ce miscari vor mai fi pe pietele internationale si cum ne vor afecta acestea.

Cu alte cuvinte, pentru a accesa un credit urgent cu buletinul 2023 s-ar putea sa fie o provocare interesanta.

Luand in considerare conditiile descrise mai sus, nu credem ca vor mai exista imprumuturi fara acte acordate online, pentru ca se va pune destul de tare baza pe bonitatea clientului, bonitate derivata din gradul de indatorare – sperietoarea din prezent a bancilor si a IFN-urilor.

Citeste si  Flexicredit - creditul de nevoi fara ipoteca

Se modifica conditiile de accesare?

In prezent, fiecare IFN are conditii de eligibilitate diferite, in functie de produsele si serviciile oferite, precum si de sumele de bani acordate si de perioadele de timp limita admise. In fapt, conditiile de eligibilitate justifica riscurile pe care aceste societati si le asuma atunci cand acorda imprumuturi unor anumite segmente de clienti.

Finalmente, regulile nu difera totusi prea mult de la o societate la alta. De exemplu, varsta se invarte in limitele 18 – 70, iar veniturile nu scad nici ele sunt 500 de lei pe luna.

Cand sumele pe care le accesezi sunt mici, riscurile nu sunt atat de mari, si atunci IFN-ul nu-ti cere cine stie ce acte.

Cum va spuneam anterior, actele necesare sunt de regula doua: buletinul si extrasul de cont.

Pe baza acestor acte ti se acorda imprumuturi online rapide, astfel ca poti sa primesti banii in contul tau bancar chiar si in cateva ore de la solicitare (unele IFN-uri se lauda chiar cu acordarea in 2 ore de la aprobare).

Care ar fi sursele de credite doar cu buletinul din piata?

Printre IFN-urile recunoscute in piata pentru ca acorda imprumuturi doar cu buletinul, fara multe acte, se numara: Credius, Viva Credit, Ocean Credit, Hora Credit, Credit Prime, Credit Fix, Simplu Credit, Mobilo Credit, etc.

Procedurile de acordare pentru un imprumut urgent doar cu buletinul la aceste IFN-uri (dar si la altele, pentru ca ce am enumerat noi sunt doar cateva exemple) nu sunt dificile. Aceste societati nu-ti solicita nici dovezi de vechime in munca, nici adeverinta de venit, nici garantii, nici giranti, etc.

In fapt, acordarea unui credit rapid online fara acte este aproape o formalitate. Sumele acordate fiind mici, verificarile facute asupra clientilor de catre IFN-uri sunt si ele limitate.

Noi intrevedem ca aceste conditii se vor modifica pentru 2023. Daca vor creste perioadele de acordate pentru un imprumut iar gradul de indatorare va fi limitat la nivelul la care se vechiculeaza in ultima vreme, cu siguranta conditiile de eligibilitate, inclusiv pentru microcredite, vor deveni mult mai dificil de indeplinit de clienti.

Citeste si  IFN-uri care acorda imprumuturi restantierilor

Cu alte cuvinte, daca se va trece la aceste noi reguli, multi clienti nu vor mai avea deloc acces la credite, fie ele bancare ori nebancare.

Update 2023:

Dupa cum bine stiti gradul de indatorare a fost limitat de la 1 ianuarie 2019, in prezent acesta fiind de 40% pentru creditele in lei si respectiv de 20% pentru cele in euro.

Pentru 2023 prevedem ca vor fi la mare cautare refinantarile, in contextul in care multe persoane nu vor mai beneficia de amanari ale ratelor (amanarea cumulata nu poate depasi 9 luni).

Related Posts

Add Comment