Poti obtine bani imprumut fara un loc de munca stabil?

Last update: august 30, 2021

Multe persoane disponibilizate in aceasta perioada sunt in cautarea unui credit fara loc de munca. Iata care sunt solutiile la care pot apela in aceste conditii.

Ce signitate are un credit fara loc de munca?

Poti sa obtii o suma de bani imprumut chiar daca nu ai un contract de munca, cu conditia sa faci dovada obtinerii unor venituri permanente.

Chiar si bancile accepta o categorie mult mai larga de venituri, nebazandu-se exlusiv pe veniturile obtinute din salarii ori din pensii.

Care ar fi variantele de a obtine un imprumut nebancar rapid, in situatia in care n-ai un loc de munca stabil?

„Am nevoie de un imprumut, insa, n-am un loc de munca stabil”. Iata unul din email-urile sosite pe adresa noastra. Persoana in cauza ne solicita informatii referitoare la obtinerea unui imprumut rapid de bani in conditiile in care nu are un loc de munca stabil.

In esenta, in astfel de situatii aparte se regasesc tinerii, studentii pe perioada vacantelor scolare, dar si persoane aflate in prag de pensionare pe care multi angajatori se feresc sa le mai angajeze.

Cum accesezi un credit fara loc de munca stabil?

Obtinerea unei sume de bani imprumut in situatia in care nu detii un loc de munca este posibila, in doua variante:

– credite rapide de valoare redusa, cu dobanzi mari;
– credite ipotecare cu dobanda mica, dar cu risc mare.

Sa le luam pe rand:

1. Credite rapide cu valoare redusa (microcredite)

O varianta de a obtine bani imprumut este apelarea la aceste credite rapide nebancare oferite de IFN-uri in anumite conditii.

Trebuie sa stiti ca nu toate creditele rapide sunt accesabile de cei ce nu a un loc de munca stabil.

Dimpotriva, as zice ca astfel de produse financiare nebancare, unde nu exista cerinta unui loc de munca (macar pe durata derularii contractului de imprumut) sunt rare, dar exista.

Evident, alegerea este a societatii nebancare, dar si aceasta trebuie sa respecte prevederile legale.

Paradoxal sau nu, a acorda credite rapide, nu inseamna in mod definitoriu ca IFN-ul nu se bazeaza pe acoperirea riscurilor asociate, fie chiar si prin dobanzi.

Citeste si  Am nevoie de un imprumut rapid de 1000 de euro

Nu este o regula ca acolo unde sunt dobanzi foarte mari, respectiva societate acorda in mod clar bani imprumut fara un loc de munca stabil.

Varianta de imprumut fara loc de munca are mai multe semnificatii pe care vi le vom prezenta in continuare:

  • In primul rand inseamna obtinerea unei suma de bani, in conditiile in care tu nu ai nicio sursa de venit careia sa i se fi aplicat niste taxe legale. Adica, vorbim de bani netaxati sau surse de venit la negru, daca doriti o astfel de exprimare. Cum la noi se practica, inca, destul de mult aceasta forma de remunerare a muncii, oamenii si in atari conditii doresc obtinerea unui imprumut. Trebuie sa stiti ca multi dintre acesti cetateni nici nu prea stiu ca incalca legea, li se pare onest ca muncesc si sunt platiti pentru asta. Evident, aici isi pune amprenta si conditia sociala si cultura, si mai ales, educatia financiara care de multe ori lipseste cu desavarsire.
  • In al doilea rand inseamna ca persoanele respective castiga bani din activitati indepdenente, deci nu au locuri de munca stabile.

fara loc de munca

Revenind la aceasta forma de accesare a unei sume de bani, anume, la creditele rapide cu valoare mica, aceste produse sunt apanajul IFN-urilor. Bancile rareori se incurca cu acordarea de sume mici de bani.

Exista si banci ce acorda sume reduse de bani, insa, din nefericire, intervalul de acordare a banilor nu este atat de scazut cum este cel de la IFN-urilor, in primul rand datorita legislatiei actuale.

Microcreditul fara loc de munca necesita existenta unor venituri?

Bani imprumut fara loc de munca pot obtine oamenii, apeland la creditele rapide de la IFN-uri, in conditiile in care indeplinesc niste conditii minime obligatorii: sa aiba o varsta intre 18 si 65 de ani, sa detina un buletin, sa faca dovada printr-o factura de utilitati ca locuiesc la adresa dupa buletin, sa aiba un cont bancar si sa poata arata un extras de cont.

Tinand cont ca mai toate IFN-urile, chiar si multe dintre banci, accepta ca venituri o plaja mult mai larga decat se accepta in trecut, in prezent exista o posibilitate destul de ridicata de a obtine bani din postura de neangajat.

Citeste si  Credite de consum de la Mikro Kapital

Spre exemplu, poti aduce drept venituri de la dividende pana la chirii sau alte forme de venituri taxabile.

Cum va spuneam mai sus, aici este cheia, sa fie venituri taxabile, adica acele venituri carora li s-au aplicat taxele actuale.

De regula, obtinerea unei sume de bani imprumut fara loc de munca se poate face intr-un timp foarte scurt, daca ai o forma de venit trecuta prin fiscalitate la zi.

Nu dureaza mai mult de 48 de ore sa obtii suma de bani dorita. Din acest motiv aceste forma de creditare se numesc „rapide”.

Iata si cateva din societatile ce acorda astfel de sume de bani imprumut, fara sa ai un loc de munca stabil, fiscalizat (adica aveti un venit pentru care platiti taxe): Viva Credit, CreditFix, Credit Prime, Ocean Credit, Credius, Viaconto, Hora Credit etc.

2. Credite ipotecare cu dobanda mica, pe termen lung

Daca aveti nevoie de o suma mai mare de bani, insa, n-aveti un loc de munca stabil, puteti sa apelati la creditele ipotecare nebancare.

Sunt societati specializate in credite ipotecare, care va solicita sa aveti actele necesare pe bunul ipotecat, neinteresandu-le ce venit aveti.

Una din aceste societati este Easy Credit un IFN ce acorda astfel de imprumuturi. Apeland la ei poti obtine chiar si 900.000 de lei, daca ai un imobil care sa acopere o astfel de suma.

Sumele respective se acorda pentru 5 ani de zile maxim.

Easy Credit solicita pentru acordarea creditului: buletinul, certificat de casatorie, divort, deces, dupa caz, actul de proprietate, cadastru si intabulare, certificat fiscal si un extras de cont unde sa va fie livrati banii imprumutati.

Aceste imprumuturi IFN pe termen lung sunt din fericire mai ieftine decat popularele microcredite atat de vizibile in piata.

O alta obtiune este Claret Euro Credit IFN, o societate nebancare care la randul ei ofera credite nebancare ipotecare. Conditiile si cerintele sunt asemanatoare, insa, aici puteti folosi drept garantie atat un imobil cat si un autoturism.

Asadar, exista posibilitatea de a face rost de bani imprumut chiar daca nu aveti un loc de munca stabil, sau mai exact, chiar daca nu aveti un venit fiscalizat, pentru care ati platit taxe.

Citeste si  Credit fara verificare in Biroul de Credit

Insa, obtinerea imprumutului in acest caz, este fie destul de scumpa (cazul creditelor rapide), fie destul de riscanta (cazul creditelor cu garantie imobiliara ori auto).

Avand in vedere ca tot mai multi romani obtin venituri din activitati independente, unii castigand destul de multi bani, si institutiile financiare au inceput sa-si nuanteze conditiile de eligibilitate la creditare.

Care sunt cerintele in lipsa unui loc de munca stabil?

Fireste, toate persoanele care vor sa acceseze un credit, trebuie sa indeplineasca conditia gadului de indatorare. Asadar, orice client trebuie sa aduca dovezi de venituri, pentru ca institutia financiara sa-i poata determina gradul de indatorare.

Astfel, astazi, se pune mai putin accentul pe locul de munca, pe vechimea in munca, si mai mult pe bonitatea clientului, pe veniturile obtinute.

Acest deziderat ofera garantia institutiei financiare ca acest client isi poate rambursa creditul in conditiile stabilite prin contract, la termen.

In ultimul timp se remarca o mai mare disponobilitate a institutiilor financiare pentru creditare.

Bancile au renuntat la celebra adeverinta de venit, marsand pe inspectarea veniturilor folosindu-se de ANAF (dupa cum stiti, la ANAF se irnegistreaza ventiurile obtinute din toate tipurile de activitati, inclusiv din cele independente).

IFN-urile si-au marit pragul maxim de creditare si au crescut perioada de acordare, in conditiile in care eligibilitatea nu s-a schimbat prea mult.

In contextul actual, foarte multe persoane ramase fara serviciu cauta astfel de credite fara loc de munca. Va spunem sincer ca fara un venit cert nu ai cum sa convingi o institutie financiara sa te imprumute.

(Visited 5728 times, 1 visits today)

Related Posts

7 Comments

  1. M I
  2. D A Raluca
  3. Edu
  4. L Vasile
    • E C
  5. Alex N
  6. A Marin

Add Comment