Are rost sa inchizi linia de credit dupa rambursarea imprumutului?

Care ar fi motivele pentru care nu ar trebui sa inchizi o linie de credit dupa rambursarea imprumutului? Avantaje si dezavantaje.

Tot mai multe IFN-uri si-au transoformat produsele de creditare de tipul creditelor pana in salariu in linii de creditare pe 2 – 5 ani.

Sa va dau cateva exemple: Viva Credit, CreditFix, Hora Credit, CreditPrime, Ocean Credit, etc.

Unele dintre aceste produse ofera diverse beneficii in cazul in care rambursarea sumei imprumutate se face la un interval scurt dupa accesare.

In cazul in care rambursezi, dar nu inchizi linia de creditare, poti si altadata sa dispui de sumele respective de bani.

In momentul in care ai ales o linie de credit prin care poti imprumuta o anumita suma de bani cu dobanda 0 in primele zile, esti tentat ca dupa scurgerea perioadei respective sa si inchizi linia de credit.

Ei bine, nu te zoreste nimeni sa o faci, in primul rand pentru ca, daca nu folosesti banii disponibili, nici nu platesti.

de ce sa nu inchizi o linie de credit

Avantajele mentinerii unei linii de credit dupa rambursarea imprumutului

Gandeste-te ca poti sa folosesti sumele respective de bani si candva in viitor, fara sa mai fi nevoit sa accesezi din nou si sa treci printr-un nou proces de verificare.

Practic, pe durata contractului, pe 2 – 5 ani, tu poti sa scoti bani si sa-i rambursezi ori de cate ori doresti, in limitele posibile.

Fireste ca vei plati dobanda pentru sumele retrase, dar la fel ai face-o si in cazul in care ai accesa un nou imprumut.

Apoi, trebuie sa stii ca o data ce ai contractat un credit fara dobanda, nu mai poti contracta un altul in viitor.

Toate societatile nebancare care ofera aceasta facilitate, ingradesc accesul la aceste promotii clientilor care sunt la a doua accesare.

Fireste ca daca te cunosti cheltuitor, fara vreun dram de gand de economisire si tinere in frau a bugetului, mai bine inchizi robinetul de acces la bani, decat sa cheltui inutil.

Citeste si  Imprumuturi de la IFN pe termen lung 2023

Cheltuirea fara rost si supraindatorare nu aduc nimic bun. Niciodata nu poti depasi un impas financiar plecand de la aceste doua premise.

Pe scurte, avantajele pastrarii deschise a unei linii de credit:

  • ai acces oricand la o suma de bani
  • nu mai aplici din nou pentru un alt imprumut
  • fara costuri la retragerea banilor
  • poti sa privesti suma disponibila ca pe o plasa de siguranta accesabila la nevoie.

Dezavantajele pastrarii deschide a unei linii de credit

Principalul dezavantaj al acestei actiuni este acela de a cheltui in exces.

Fireste ca nu este bine sa iei o astfel de masura decat daca stii ca poti sa iti controlezi cheltuielile.

Daca te stii o persoane dezorganizata, care nu poate spune stop aruncarii banilor pe lucruri inutile, nu este deloc bine sa tii deschisa o linie de credit.

Un alt dezavantaj ar fi acela al cresterii costurilor finantarii in aceasta perioada. Acest lucru poti sa-l controlezi prin citirea atenta a contractului.

Cum iti imbunatatesti situatia financiara?

Vrei bunastare? Obtine bani, fara sa trebuiasca sa platesti pentru ei!

Solutii sunt: poti sa-ti iei un job mai bun, sa-ti cauti un al doilea job, sa reduceri cheltuielile, sa schimbi diverse servicii costistitoare cu unele mai ieftine, sa incerci sa presezi munca independenta care sa-ti fie pe plac si sa-ti intregeasca bugetul.

Banii aduc bunastare, dar tot banii te si pot ingropa in datorii.

Daca nu gestinezi corect o situatie, banii iti pot oferi si multe necazuri.

Daca esti o persoana chibzuita, poti folosi in avantajul tau o astfel de linie de credit, mentinand-o deschisa pe intreaga perioada de derulare a contractului.

Spre exemplu, daca apare o situatie dificila, poti apela direct la banii disponibili, fara sa mai treci prin procesul de verificare si analiza impus de orice societate financiara azi.

Chiar daca alegi un credit fulger aprobat online, tot trebuie sa treci prin furcile caudine ale procesului de verificare a eligibilitatii.

Citeste si  Venitul net solicitat de IFN-uri. Care este minimul?

Gandeste-te ca sunt institutii care iti cer bani inclusiv pentru accesare – comisionul de acordare de de cativa ani legal din nou.

Tu, pastrand deschisa linia de credit, nu mai trebuie sa platesti nimic in plus – doar dobanda aferenta perioadei in care folosesti banii retrasi.

Cand e util sa mentii linia de credit deschisa?

Orice perioada din an in care cheltuielile pot fi mai mari decat veniturile e o perioada buna de a te baza pe o astfel de linie de credit.

Nu conteaza ca e perioada de sarbatori, perioada de bagat muraturi, de cumparat centrala termica nou, de instalat aer conditionat ori de mobilat apartamentul.

O astfel de linie de credit deschisa iti pune la dispozitie cu 0 costuri o suma de bani intr-un mod cat se poate de rapid si simplu.

Ia in calcul si faptul ca nu trebuie sa te mai deplasezi sa semnezi acte. Nu este necesar sa iesi din casa pentru o astfel de actiune.

Majoritatea liniilor de credit din portofoliile IFN-urile se pot accesa online, fara mari dificultati.

Transferul banilor se face deosebit de rapid, iar tu ii vei gasi in contul bancar furnizat la accesare.

Daca inchizi linia de credit, pentru a face din nou rost de bani, trebuie sa parcurgi accesarii.

Vestea cu adevarat buna este ca, nu conteaza cate retrageri faci, in Biroul de Credit aceasta figureaza ca un unic imprumut.

Asadar, daca lasi linia de credit activa nu iti afectezi in niciun fel scoringul de client.

Fireste ca scorul FICO din BC nici nu se va imbunatatii decat daca rambursezi la timp si nu ai intarzieri la plata, indiferent de produsul pe care l-ai accesat.

Related Posts

Add Comment