Imprumut cu indemnizatie crestere copil din concediu postnatal

Last update: octombrie 11, 2021

Sunt persoane care se intreaba daca pot lua un credit cu indemnizatia de crestere copil, daca bancile acorda credite celor aflati in concediu postanatal.

Cum se poate contracta un credit cu indemnizatie creste copil

Daca te gandesti sa accesezi un credit bazandu-te pe veniturile din indemnizatia de crestere copil din concediul prenatal, afla ca exista oferte de acest gen si la banci si la IFN.

Finantarea la banca nu va fi una usoara, dar daca indeplinesti conditiile vei contracta un credit mai ieftin decat de la IFN.

Pentru ca azi indemnizatia minima de crestere copil nu poate scadea sub 1.250 de lei, acest venit este suficient pentru conditiile de elgibilitate privitoare la venit de la multe banci.

In prezent, indemnizatia de crestere a copilului este in cuantum maxim de 85% din veniturile nete din ultimele 12 luni de dinainte cu doi ani de nasterea copilului.

Aceasta indemnizatie nu se cumuleaza cu salariul, din acest motiv, parintele se poate intoarce la serviciu mai devreme caci nu pierde banii din indemnzatia de cresterea copilului.

Valoarea indemnizatiei de crestere a copilului variaza in prezent intre 1.250 de lei si 8.500 de lei (indiferent cat sunt veniturile parintelului).

Creditul il vei obtine pentru perioada in care incasezi aceste venituri, deci, va trebui sa limitezi perioada de rambursare la 1 – 2 ani, dupa caz.

Ce acte sunt necesare pentru accesarea unui credit cu indemnizatia de crestere copil

Banca iti va solicita aceleasi acte ca si in cazul celorlalti clienti, doar pe partea de venituri probabil ca va prezinti si alte acte.

S-ar putea, de exemplu, sa ti se ceara o adeverinta de la locul de munca pentru a identifica care sunt veniturile pe perioada specificata.

Dar, la fel este posibil sa se rezolve totul printr-o interogare la ANAF, mult mai simplu si mai rapid.

In acest caz particul nu este vorba de un imprumut fara loc de munca, pentru ca locul de munca este blocat pana te intorci din concediul postnatal.

Practic, tu ai inca un serviciu care te asteapta si detii venituri in aceasta perioada, chiar daca mai mici decat inainte.

In acord cu cerintele bancilor, indemnizatia de cresterea copilului 2021 nu este apreciata drept venit permanent, deci, s-ar putea sa ti se impuna prezentarea unui co-platitor la banca.

Citeste si  Pensionarii de peste 70 de ani se pot imprumuta?

Co-platitorul ori co-debitorul trebuie sa prezinte dovezi de venituri permanente si alte acte care sa-i justifice eligibilitatea.

Un alt act care ti se va solicita la banca va fi decizia de stabilire a indemnizatiei lunare.

Cati bani poti imprumuta daca esti in concediu postnatal?

Suma imprumutata tine cont de o anumita pondere din indemnizatie, variatiile pot fi intre 60 si 100%.

De principiu, pentru acordarea unui credit cu indemnizatia de cresterea copilului ti se cere cuponul prin care vi se inmaneaza indemnizatia si decizia de intrare in concediu postnatal.

S-ar putea sa te trezesti in situatia de a ti se aproba o suma mai mica decat cea dorita de tine si calculata in acord cu gradul de indatorare.

Veti avea nevoie si de ultimul act ce v-a fost eliberat de catre AJPS ori de angajatorul de la ultimul loc de munca.

Trebuie sa stii ca nu toti cei aflati in concediu maternal pot accesa un imprumut.

indemnizatie de cresterea copilului

Sumele pe care le vei avea la dispozitie vor fi in acord cu gradul tau de indatorare si cu necesitatile tale actuale.

Orice persoana aflata in concediu de maternitate ori postnatal poate accesa un credit?

Exista persoane care nu primesc bani cand se afla in concediu de cresterea copilului, neavand venituri declarate de angajator pentru cel putin 12 luni.

In cazul in care esti refuzat de banci, poti merge pe varianta unui credit de la IFN.

La aceste societati nebancare poti sa te imprumuti chiar daca au intarziat candva cu plata unor rate si ai fost raportat la BC.

Plus de asta, IFN-urile accepta si venituri mult mai mici de 1250 de lei, deci nu-ti face griji prea mari ca vei fi respins.

Singura mare grija vis-a-vis de IFN-uri este legata de costurile mari ale creditelor.

Daca insa esti intr-o situatie disperata, poti opta pentru credite rapide nebancare pentru perioade reduse de timp, cat sa iti restabilesti echilibrul financiar.

E bine de stiut totusi ca nici imprumturile nebancare nu-ti ofera sume prea mari de bani, limita in fapt este mult mai mica decat la banci.

Marea majoritate a IFN-urile solicita sa ai venituri din salarii ori din pensii, insa, exista si societati care accepta veniturile obtinute din indemnizatia de cresterea copilului.

Citeste si  Accesare credite in rate multiple

Unele IFN-uri acorda credite in cateva ore, altele in 24 – 48 de ore.

Care sunt caile de a accesa un credit din concediu postnatal?

Pentru ca se subintelege ca daca te aflii in concediu postanatal iti va fi greu sa te deplasezi, varianta cea mai la indemana este cea de a accesa online.

Ca sa accesezi cel mai avantajos credit online, trebuie sa faci o mica prospectare a pietii, sa analizezi ofertele de la mai multe banci si IFN-uri.

Din fericire, atat bancile cat si IFN-urile permit contractarea unui credit online, deci nu mai exista ingradiri in acest sens.

Contractul se semneaza de la distanta, banii ii primesti in contul bancar.

Chiar daca sunt mai permisive, creditele oferite de institutiile nebancare sunt destul de costisitoare.

Nu trebuie sa va lasati ademeniti de usurinta si rapiditatea de accesare, ci trebuie sa analizati si costurile actuale dar si pe cele viitoare.

Spre exemplu, ar trebui sa iei in calcul faptul ca daca nu vei rambursa la timp, vei ajunge sa platesti dobanzi penalizatoare usturatoare.

Sincer vorbind, cum spuneam si mai sus, este mai bine sa optezi pentru un credit bancar, chinuindu-te sa indeplinesti conditiile de eligibilitate, decat sa ajungi sa platesti dobanzi mari in celalalt caz.

Puncte de plecare pentru a alege un credit

In primul si in primul rand trebuie sa fi sigur ca pe viitor vei putea rambursa creditul.

Daca nu ai un serviciu stabil, ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a solicita un credit.

Fie ca vrei sa cumperi un carucior bun, un patut corespunzator pentru micutul tau, daca nu ai banii necesari poti lua in calcul accesarea unui credit.

Astazi costurile sunt mari cu copiii. De la diverse obiecte necesare in casa, pana la consultul pediatric, toate costa si uneori depasesc bugetul familiei.

Astfel de momente te pot determina sa recurgi la accesarea unui credit cu indemnizatia de crestere a copilului.

Creditul bancar poate fi avantajos, daca poti prezenta un codebitor, pe de alta parte, creditul de la IFN este mai rapid si permite si o eligibilitate mai scazuta.

Daca iti doresti o suma mica, poti sa o obtii si de la banci. Sunt si banci care au un plafon minim destul de scazut, uneori pornind de la 500 de euro ori echivalentul in lei.

Citeste si  Venitul net solicitat de IFN-uri. Care este minimul?

Pot lua un credit Prima Casa daca sunt in concediu de crestere copil?

Bancile au fiecare regulile lor de creditare, unele solicita venituri permanente, altele accepta si altfel de venituri.

De principiu, fiecare institutie isi bazeaza calculele pe veniturile principale ale clientilor si mai putin pe cele secundare.

Pentru creditele ipotecare acordate pentru 10 – 25 – 30 de ani, se cere de regula ventiuri permanente de genul salariului.

Daca ai in vedere indemnizatia de crestere copil pentru cumularea veniturilor la creditul Prima Casa, trebuie sa stii ca aceste venituri sunt acceptate in proportie de 100% ori mai putin.

Se solicita printre altele actul de acordare a indemnizatiei si o adeverinta de venit care sa certifice venitul salarial de dinainte de nasterea copilului.

In concluzie

Indemnizatia de cresterea copilului iti permite sa te imprumuti in 2021 atat de la banci cat si de la IFN fara oprelisti.

Bineinteles, orice institutie financiara se va asigura ca poti rambursa creditul, deci, pana nu ti se verifica eligibilitatea nu poti sa zici ca te califici.

La banca in unele cazuri poti prezenta un co-platitor si poti sa te imprumtuti mai ieftin, de la IFN pot accesa si cu daca esti in Biroul de Credit ori daca ai un venit mai mic.

Majoritatea bancilor permit accesarea online, deci nu esti limitat de deplasare, indiferent de institutia careia i te adresezi.

Daca vrei sa stii exact ce credit poti lua si ce rate vei plati, poti efectua o simulare si astfel vei intelege la ce ai acces din concediu postnatal.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment