Poti sa ai mai multe carduri de credit?

V-ati pus vreodata intrebarea, care este numarul de carduri de credit pe care il poti detine la un moment dat? Daca nu, iata ca venim noi cu un raspuns.

Da, pute’i avea mai multe carduri de credit. Dar, cate? Care este numarul maxim de carduri de credit pe care le poti detine?

Unele banci stim ca limiteaza numarul de carduri pe care le puteti avea in acelasi timp. Daca ne gandim sa solicitam un nou card, trebuie sa verificam la banca, daca admite sau nu un numar mai mare de carduri pe care le pot avea clientii.

Numarul de carduri depinde de multe aspecte. Principalul fiind ca in orice imprumut, gradul de indatorare. Pana la urma, un card de credit este o forma de creditare. Asa ca, si aceasta forma de creditare este limitata de impuneri legislative in domeniu.

Cardul de credit este un instrument de plata facil, avantajos de folosit.

Intrebarea este insa urmatoare: este indicat sa deschidem mai multe carduri de credit la mai multe banci de-o data, ori mai multe linii de credit?

Pot fi carduri nebancare ori bancare, pot fi carduri de achizitii, etc. Important este sa intelegi care ar fi beneficiile unei astfel de actiuni si care sunt riscurile.

Exista unele beneficii pentru cei care au mai multe carduri, dupa cum exista si unele neajunsuri.

Vom vedea in continuare cate carduri de credit poti avea si cum faci sa le obtii.

De ce sa ai mai multe carduri?

Ca sa nu uitam esentialul, retineti ca un card de credit este o forma de imprumut care iti pune la dispozitie o linie de credit deschisa la o banca. Poti obtine ma multe linii de creditare la mai multe banci, accesand mai multe carduri de credit.

Exista riscuri cand ai mai multe carduri, dar exista si avantaje. Important este sa stii cand sa folosesti un astfel de instrument de plata astfel incat sa fie in beneficiul tau.

Citeste si  Solutii de finantare ieftine pentru cei cu scoring slab

Intr-o prima faza toata lumea stie ca un card de credit este util. Poate fi o sursa sigura de bani atunci cand te gasesti intr-o nevoie financiara, dar mai ales cand de achizitionat diverse bunuri de valoare pe care le-ai putea achita platind in mai multe transe. Stiti cu totii ca mai toate bancile au astfel de oferte, datorita parteneriatelor cu marii reteileri din piata.

Apoi, cu cat ai mai multe carduri, cu atat ai mai multe beneficii. Unele carduri vin cu o serie de facilitati care s-ar putea sa-ti fie foarte folositoare.

Spre exemplu, cardurul STAR GOLD de la Banca Transilvania iti aduce posibilitatea de a achizitiona in mai multe transe din peste 20.000 de magazine partenere. Se elibereaza foarte rapid. Obtii o asigurare de calatorie in strainatate, acces in saloanele Business din Aeroporturile Bucuresti si Cluj Napoca.

Cardul Platinum de la Banca Transilvania, iti ofera si mai multe avantaje. Spre exemplu, ai acces in peste 1300 de saloane VIP sau Business Lounge din peste 100 de tari, beneficii si reduceri speciale prin programul Visa premium, cardul ti se poate inlocui de urgenta, beneficiezi de Internet si Mobile Baniking prin NeoBT gratuit in prima jumatate de an.

Multe dintre cardurile de credit iti ofera posibilitatea de a strange puncte de fidelitate pe care sa le poti folosi la cumparaturi ulterioare, profitand de diferse oferte.

Este simplu sa accesezi un card de cumparaturi, iar avantajele s-ar putea sa-ti zambeasca. Cand vei vedea punctele de fidelitate si alte oferte tentante, s-ar putea sa iti doresti mai multe astfel de instrumente de plata.

Cate carduri poti avea?

Numarul de carduri de credit se calculeaza in functie de un scoring de client determinat per persoana. Exista un sistem de calcul folosit de bani care determina capacitatea de rambursare a unei persoane.

Pentru determinarea scoringului se iau in calcul mai multi parametri:

 • eventuale intarzieri la plata unor rate in trecut
 • datorii vechi neachitate, conteaza si suma si perioada de intarziere
 • tipurile de credite pe care le ai in prezent in derulare
 • creditele actuale pe care le-ai accesat
 • cat timp a trecut de la primul credit accesat.
Citeste si  5 idei pentru o renovare ieftina a apartamentului

In afara de asta, se mai calculeaza si bonitatea standar, in baza veniturilor, vechimii, varstei, tipului de contract etc.

Daca stai bine cu scoringul, nu va fi greu sa deschizi linii de credit, indiferent de banca careia te adresezi.

Cum obtii un card de credit?

Acordarea unui card de credit este similara celei de la imprumuturi. Procesul difera de la banca la banca, dar nu cu mult. Conditiile de eligibilitate trebuie sa le indeplinesti ca sa ti se aprobe cererea.

Actele necesare sunt in general aceleasi: cartea de identitate, acorduri de examinare ANAF si BC. Veniturile pot fi justificate si prin adeverinta de venit, declaratie privitoare la dividende ori prin ultimul talon de pensie si deciaia de pensionare.

Procedura de accesare este similara celei de la obtinerea unui imprumut. Trebuie sa ai un cont deschis pe platforma societatii careia i te adresezi, daca nu ai, trebuie sa-ti deschizi unul. Dupa aceea, folosind calculatoarele de credit, selectezi suma dorita si perioada de creditare si treci la completarea formularelor.

Care sunt avantajele de a avea mai multe carduri?

In primul rand, beneficiezi de multe oferte de achizitie si discount-uri tentante.

Apoi, un card in plus inseamna o acoperire in caz de nevoie.

Nu trebuie sa profitam de ele pana intr-acolo incat sa nu mai tinem cont de ceea ce cheltuim, dar putem sa ne facem treburile in limita castigurilor noastre prezente si viitoare.

Plus de asta:

 • poti obtine o rata a dobanzii mai buna daca soliciti mai multe carduri
 • primesti mai multe puncte si mai multe recompense daca ai mai multe carduri, cat timp va achitati soldul in fiecare luna
 • puteti sa va bucurati de ofertele diverselor carduri: de exemplu, unul poate va ofera banii inapoi la unele cumparaturi, altele va ofera puncte de fidelitate, acces in diverse spatii etc.
 • daca un emitent ofera programe de recompensa, puteti sa maximizati aceste recompense daca aveti mai multe conturi
 • daca aveti mai multe carduri va puteti construi mai repede un istoric de creditare, aratand creditorilor ca sunteti capacbil sa gestionati mai multe carduri, ca sunteti responsabil
 • puteti economisi bani daca aveti mai multe carduri, mai ales atunci cand puteti anula un card fara sa platiti vreo taxa
 • daca aveti mai multe carduri, puteti sa va distribuiti cheltuielile si sa limitati suma de bani care ar fi in pierdere, daca un cont de-al vostru ar fi compromis.
Citeste si  Credite usoare cu Mozipo. Ce conditii sunt?

Prin urmare, mai multe carduri de credit, inseamna totusi mai multe dobanzi, mai multe comisioane. Pot fi niste dezavantaje asta. Depinde acum ce crezi tu comparand avantajele, ofertele, punctele de fidelitate, imbunatatirea istoricului, cu faptul ca va trebui sa dai mai multi bani pe dobanzi.

Una peste alta, daca vrei mai multe beneficii, trebuie sa ai mai multe carduri de credit. Cate poti sa detii? Cate iti permite scoringul de credit.

Related Posts

Add Comment