Credit fara verificare in Biroul de Credit

Last update: octombrie 4, 2021

Nu e o surpriza sa iei un credit fara verificare in Biroul de Credit. Sunt IFN-uri si banci care acorda credit chiar daca esti in BC ori CRC.

Cum obtii un credit fara verificarea Biroului de Credit?

Din ce in ce mai multe persoane incearca sa gaseasca banci care acorda credit cu istoric negativ. Unele chiar reusesc.

Nu este o surpriza ca sunt si banci ce acorda clementa unei parti dintre cei inscrisi in BC. Conditiile sunt de regula ca sumele datorate din trecut sa nu fi fost mari, iar perioada de intarziere sa fi fost mica.

Sunt putine cazurile in care bancile tolereaza persoane care au intarziat in trecut cu plata ratelor.

Plus ca, toate bancile verifica istoricul in BC al celor care solicita un nou imprumut.

Vazand ca inspectarea istoricului reprezinta pentru cei care au avut in trecut restante, motive de refuz la creditare, oamenii s-au gandit sa caute oferte care sa nu mai necesite verificarea bazei de date.

Iata cum s-a ajuns la aceasta dorinta a unor persoane de a obtine un credit fara cosultarea BC.

Pe asemenea doleante mizeaza si unii profitori, care nici mai mult nici mai putin spun ca ofera credite fara verificare CRC ori BC, ei fiind niste persoane fizice neautorizate sa acorda credite – un fel de camatari ambulanti.

Perceptia celor care spera sa obtina un imprumut fara verificarea bazei de date a BC este aceea ca isi vor rezolva problemele financiare accesand un nou credit.

Va vom arata in continuare care sunt sansele pentru o astfel de accesare de la banci si de la IFN.

Primordial ar fi sa ai o bonitate actuala superioara. Dar nu strica nici un loc stabil de munca si o vechime corespunzatoare.

Restantierii vor sa se imprumute la IFN-urile ori bancile care accepta astfel de persoane cu istoric negativ.

Persoanele nerabdatoare sa acceseze un credit fara Biroul de Credit 2021 s-au aflat candva in imposibilitatea rambursarii unor rate la banci.

Si, din nefericire, astfel de cazuri sunt destul de numeroase, de unde si intentia noastra de a lamuri anumite aspecte pe partea de istoric.

Care este pozitia IFN-urilor si a bancilor vis-a-vis de persoanele cu istoric negativ?

Bancile acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit doar daca acestia si-au ameliorat bonitatea, iar datoriile din trecut au fost stinse.

Sunt unele societati, bancare si nebancare, care si-au nuantat pozitia fata de cei cu scoring negativ. Accentul se pune in acest caz pe veniturile actuale (substantiale).

Aceste venituri din prezent determina un scoring de credit bun, chiar daca potentialul client este inscris in Biroul de Credit ca restantier.

Din cauza permisivitatii IFN-urilor, creditele nebancare pentru restatieri sunt cele mai dorite oferte, convenabile celor cu istoric negativ.

Putem afirma ca exista banci ce acorda credit cu istoric negativ daca ponderea celorlalte elemente ce definesc eligibilitatea este superioara.

Ce institutii acorda credite fara consultarea BC?

Dobandirea unui credit fara verificare in Biroul de Credit ori CRB (CRC) 2021 e fezabila la unele IFN-uri culante.

Unii cauta credite fara verificare CRB ori BC ieftine, anticipand din start faptul ca astfel de produse pot avea costuri ridicate.

credit fara verificare biroul credit

Nu exista un alt motiv pentru care oamenii cauta sa se imprumute, fara sa li se verifice situatia din BC, decat acela ca nu au un scoring bun inregistrat la aceasta societate.

Acesti oameni stiu ca au avut candva restante la alte credite sau carduri, au fost raportati de banci la Biroul de Credit, iar acum au statutul de ‘rau-platnici’.

Citeste si  Imprumuturi noi pentru clienti vechi. Alternative simple.

Vorbim de carduri pentru ca foarte multi dintre cei inscrisi in BC au fost raportati pentru neinchiderea la timp a unui card, ori alte necazuri legate de cardurile de credite.

La acordarea unui credit, bancile si o mare parte din IFN-uri, consulta raportul de credit din BC. In functie de el, dar si de alti parametri, esti acceptat la creditare sau nu.

Daca te regasesti pe lista Biroului de Credit, cu un scoring negativ, vei obtine cu dificultate un imprumut.

Ce reprezinta Biroul de Credit?

Despre Biroul de Credit noi am mai vorbit, insă, vă reamintim ca este o institutie privata, ce a luat nastere la initiativa unor societati bancare si nebancare, adica banci si IFN-uri.

Cunoscut de catre populatie si cu prescurtarea de BC, aceasta institutie a devenit o adevarata sperietoare printre doritorii de credite. Baza de date a BC mai este numita si lista neagra a datornicilor bancilor sau lista neagra a rau platnicilor.

Adevarul e ca nu sunt multe institutii financiare care sa acorde credite pentru cei aflati in Biroul de Credit. Si atunci, e de la sine inteles ca oamenii sunt tematori de consultarea Biroului de Credit la acordarea unui imprumut.

Ce este Centrala Riscului de Credit?

Despre CRC (Centrala Riscului de Credit – fosta CRB – Centrala Riscurilor Bancare), de asemenea v-am povestit intr-un alt articol, va reamintim ca aceasta institutie se gaseste in subordinea BNR si functioneaza cam dupa aceleasi principii cu Biroul de Credit.

CRC colecteaza si stocheaza informatii despre expunerea bancilor si IFN-urilor care sunt inscrise in registrul special, atunci cand un debitor beneficiaza de credite cu valori mai mari de 20.000 de lei, precum si date referitoare la activitati de fraudare a unor carduri.

Exista solutii pentru rau platnici in piata financiara?

Generic, ofertele de credite pentru rau-platnici 2021 figureaza in ofertele IFN-urilor. De ce generic?

Pentru ca nu toate IFN-urile acorda credite fara verificare in Biroul de Credit, pentru ca multe societati nebancare nu accepta restantieri la finantare.

Cand ai intarzieri de plata la un credit bancar sau nebancar, respectiva societate catre care esti dator, te va raporta la BC si/sau CRB, daca ai depasit un anumit termen (30 de zile la plata ratei).

De intrat in Biroul de Credit si in Centrala Riscului de Credit se intra foarte usor, de iesit se iese foarte greu. In fapt, daca nu hotaraste banca sau IFN-ul ca nu trebuie sa mai fi inscris ca datornic in Biroul de Credit trebuie sa astepti sa treaca 4 ani din momentul in care ti-ai platit datoria, pentru a ti se sterge datele de rau-platnic.

Eu nu as miza totusi pe reclamele de genul ‘oferim credite fara verificare CRC’.  In primul rand pentru ca sunt mesaje targetate catre un anumit public cu o intentie vadita.

Nemaivorbind de situatia deloc placuta in care te poti trezi angajat in cine stie ce increngaturi cu camatari.

Care este situatia actuala a restantierilor din Romania?

Ultimii ani au adus numerosi datornici in Romania, iar listele celor doua institutii s-au inmultit de clientii restantieri ai bancilor, dar si de cei ai IFN-urilor.

Un fapt imbucurator este acela ca din 2018 pana in 2019 numarul restantierilor a scazut cu cca. 100.000.

Avand in vedere ca tendinta la finele lui 2020 a fost de continua scadere, iar in 2021 numarul acestor persoane s-a pastrat destul de constant, e posibil ca si in 2022 sa constatam o diminuare a numarului de rau platnici.

Ce stim sigur, din raportatele BNR, este ca la nivelul lui iulie erau 482 797 restantieri, adica in scadere fata de cati se inregistrau in ianuarie 2021 – 494.125.

Citeste si  Poti obtine o refinantare daca esti in Biroul de Credit in 2021?

Oricum, in ultimele cinci luni se poate observa o stagnare, variatiile fiind de ordinul catorva sute.

evolutie restantieri 2019 - 2020 - 2021

Tinand cont ca anul trecut, in octombrie, numarul clientilor restantieri, inscrisi pe listele Biroului de Credit era de 502.341 (statistica BNR din octombrie 2020), este clar ca suntem pe un trend descrescator.

Totusi, numarul celor datornici inca este impresionant, trebuie sa recunoastem. Acesta este si motivul pentru care, multe firme non-bancare acorda credite rau-platnicilor.

Acest fapt a adus in piata o noua tendinta din partea clientilor, anume, solicitari de credite fara verificare in Biroul de Credit.

In conditiile in care in 2021 bancile nu mai sunt atat de ingaduitoare cu amanarea ratelor, asa cum au fost in 2020, prevedem ca multi clienti se vor afla in dificultate din acest punct de vedere.

Unii probabil vor incerca sa-si refinanteze vechile imprumuturi pentru a-si diminua povara financiara.

Exista banci care acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit?

Sunt multe persoane dornice sa afle ce banca acorda credite daca esti in Biroul de Credit, sperand la costuri si rate mai mici decat la IFN.

Lasand la o parte marota unora care nu inteleg ca scoringul de client nu este alcatuit doar din istoric de creditare si contine mult mai multe elemente, exista solutii in piata chiar si la banci.

Cand esti trecut ca restantier in BC sau CRC (fosta CRB), bancile acorda mai greu credite, dar nu te refuza din start. Spre exemplu,  cei de la Banca Transilvania spun ca nu refuza din start pe cei inscrisi in BC).

Cei de la Banca Transilvania explica pe larg pozitia lor vis a vis de persoanele inscrise in Biroul de Credit ca rau platnici, puand accentul pe ideea de ansamblu a eligibilitatii.

Exemple similare avem si in bazul Alpha Bank, Raiffeisen, ING Bank, OTP Bank, BRD, BCR, etc.

Daca nu mai sunteti la curent cu ce se intampla prin lumea bancilor, ar fi bine sa nu va mai asteptati azi ca lucrurile sa fi ramas neschimbate ca acum 20 de ani cand de exemplu Citibank trata restantierii ca pe orice client obisnuit.

Insa, sunt situatii destul de frecvente in care in urma determinarii scoringului de client, sa nu te califici.

Singura ta sansa in acest caz este sa apelezi la acele IFN-uri care nu fac verificari la BC.

Si da, exista astfel de IFN-uri care acorda credite fara verificare in Biroul de Credit, accepandu-i astfel pe restantieri.

Privita ca o solutie dizgratioasa de multi finantisti, acordarea de credite fara verificare in Biroul de Credit este o certitudine pe piata financiara din Romania.

Poti imprumuta sume mari de bani cu istoric negativ?

Este adevarat ca IFN-urile ce acorda credite si acestor persoane rau-platnice, nu-si asuma riscuri prea mari, tinand cont ca sumele maxime oferite acestor clienti nu depasesc de regula 2000 lei.

Dar, exista si exceptii, asa cum sunt cei de la Credius care acorda credite cu istoric negativ in cuantum ridicat – de pana la 50.000 de lei pe perioade intre 12 si 60 de luni.

Mai nou, bancile au inceput sa acorde credite doar cu buletinul, insa cu un acord din partea celui imprumutat de consultare a situatiei lor financiare in bazele de date ANAF.

Asadar, pe langa cele doua institutii mentionate anterior, BC si CRB, vor mai avea un cui in talpa si din partea celor de la ANAF, cei ce se vor eschiva de la rambursarea creditului.

Cine doreste un credit fara cosultarea Biroului de Credit in 2021, se poate orienta din start catre IFN-uri.

Citeste si  Poti obtine un credit fara sa fii angajat?

E vorba de acele societati nebancare ce au in portofoliu credite rapide online fara acte, indiferent de modul in care sunt ele prezentate: unii le zic doar cu buletinul, altii le spun pana la salariu, altii le zic fara adeverinta de venit, etc.

Acum ca v-am lamurit cum stau lucrurile, haideti sa vedem care sunt societatile ce acorda credite fara verificare in Biroul de Credit.

IFN-uri care accepta persoane cu istoric negativ

1. Viva Credit – o societate ce ne transmite in mod clar ca acorda credite si persoanelor cu istoric negativ. La Viva Credit poti apela online si poti obtine sume de pana la 2000 de lei. Cei de la Viva Credit si-au modificat produsul lor – credit pana la salariu – intr-o linie de credit. Daca rambursezi in termen de 30 de zile de la accesare, nu platesti dobanda, rambursezi doar cat ai folosit din imprumut.

2. Ferratum – este o fosta institutie nebancara, devenita intre timp banca – Ferratumbank, dar care si-a pastrat deschiderea fata de clienti si de asemenea permsiivitatea din trecut. De la Ferratum poti solicita un credit in rate de pana la 12.000 de lei, oricand si de oriunde. Poti accesa 100% online, fara deplasare. Primul credit este fara costuri, avand un cuantum maxim de 1900 lei. Aceste credite in rate sunt usor de accesat si de catre persoanele cu venituri mici, ele fiind totusi dedicate acelor probleme urgente.

3. iCredit – acorda credite doar cu buletinul fara a sa verifice CRC, iar dosarul de creditare poate fi realizat la domiciliul ta. Ratele la iCredit se platesc saptamanal, iar pentru a obtine un imprumut, ai nevoie de o copie dupa buletin si o adeverinta de salariat. In 24 de ore, de la iCredit poti face rost de sume cuprinse intre 500 si 10.000 de lei, iar avantajul este ca poti alege intre rate saptamanale ori bilunare, pe care le vei plati direct de la domiciliu, prin intermediul unui consultant iCredit.

4. CreditFix – o alta societate nebancara ce acorda credite rapide cu acte putine, fara adeverinta de venit, in conditii lejere. CreditFix are in portofoliu un imprumut rapid de pana la 4.000 de lei, acordat pe o perioada de maxim 92 de zile, dar mai are si un credit de nevoi personale ce da accesul la sume de pana la 10.000 lei pentru maxim 12 luni – contractul are valabilitate 5 ani. Trebuie sa ai peste 18 ani si un venit lunar de minim 500 lei. Pentru creditul de nevoi in valoare de maxim 10.000 lei, venitul minim solicitat este de 1.000 lei.

Noi am mai abordat acest subiect al gasirii de solutii de finantare fara verificarea listelor din Biroul de Credit ori a Centralei Riscului de Credit, insa, multitudinea de solicitari de informatii venite din partea voastra ne-a determinat sa dezvoltam subiectul. Asteptam si din partea voastra pareri si impresii pe acest subiect.

(Visited 7443 times, 12 visits today)

Related Posts

7 Comments

  1. O C
  2. D C
  3. S G
  4. S C
  5. H L
  6. B Cristian

Add Comment