Credit fara verificare in Biroul de Credit

Last update: martie 8, 2021

Intentionezi sa apelezi la un credit fara consultarea Biroului de Credit in 2021? Vezi ce IFN-uri nu verifica istoricul in BC ori CRB.

Cum obtii un credit fara consultarea Biroului de Credit?

Din ce in ce mai multe persoane dintre cele care au istoric negativ incearca sa se reimprumute de la banci.

Sunt putine cazurile in care bancile admit persoane care au intarziat in trecut cu plata ratelor. Plus ca, toate bancile verifica istoricul in BC al celor care solicita un nou imprumut.

Vazand ca inspectarea istoricului reprezinta pentru cei care au avut in trecut restante, motive de refuz la creditare, oamenii s-au gandit sa caute oferte care sa nu mai necesite verificarea bazei de date.

Iata cum s-a ajuns la aceasta dorinta a oamenilor de a obtine un credit fara cosultarea BC.

Va vom arata in continuare care sunt sansele pentru o astfel de accesare de la banci si de la IFN.

Restantierii vor sa se imprumute la IFN-urile ori bancile care accepta astfel de persoane cu istoric negativ.

Care este pozitia bancilor si a IFN-urilor vis-a-vis de persoanele cu istoric negativ?

Bancile acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit in cazul in care acestia dovedesc o bonitate remarcabila si si-au stins datoriile din trecut.

Sunt unele societati, bancare si nebancare, care si-au nuantat pozitia fata de cei cu scoring negativ. Accentul se pune in acest caz pe veniturile actuale (substantiale). Aceste venituri din prezent determina un scoring de credit bun, chiar daca potentialul client este inscris in Biroul de Credit ca restantier.

Din cauza permisivitatii IFN-urilor, creditele nebancare pentru restatieri sunt cele mai dorite oferte.

Ce institutii acorda credite fara consultarea BC?

Procurarea unui credit fara verificare in Biroul de Credit ori CRB (CRC) 2021 e cu putinta la unele IFN-uri.

Unii cauta credite fara verificare CRB ori BC ieftine. Dificil de gasit astfel de oferte, dar nu imposibil.

Nu exista un alt motiv pentru care oamenii cauta sa se imprumute, fara sa li se verifice situatia din BC, decat acela ca nu au un scoring bun inregistrat la aceasta societate. Acesti oameni stiu ca au avut candva restante la alte credite sau carduri, au fost raportati de banci la Biroul de Credit, iar acum au statutul de ‘rau-platnici’.

Vorbim de carduri pentru ca foarte multi dintre cei inscrisi in BC au fost raportati pentru neinchiderea la timp a unui card, ori alte necazuri legate de cardurile de credite.

La acordarea unui credit, bancile si o mare parte din IFN-uri, consulta raportul de credit din BC. In functie de el, dar si de alti parametri, esti acceptat la creditare sau nu.

Citeste si  Poti obtine un credit fara sa fii angajat?

Daca te regasesti pe lista Biroului de Credit, cu un scoring negativ, vei obtine cu dificultate un imprumut.

Ce reprezinta Biroul de Credit?

Despre Biroul de Credit noi am mai vorbit, insă, vă reamintim ca este o institutie privata, ce a luat nastere la initiativa unor societati bancare si nebancare, adica banci si IFN-uri. Cunoscut de catre populatie si cu prescurtarea de BC, aceasta institutie a devenit o adevarata sperietoare printre doritorii de credite. Baza de date a BC mai este numita si lista neagra a datornicilor bancilor sau lista neagra a rau platnicilor.

Adevarul e ca nu sunt multe institutii financiare care sa acorde credite pentru cei aflati in Biroul de Credit. Si atunci, e de la sine inteles ca oamenii sunt tematori de consultarea Biroului de Credit la acordarea unui imprumut.

Ce este Centrala Riscului de Credit?

Despre CRC (Centrala Riscului de Credit – fosta CRB – Centrala Riscurilor Bancare), de asemenea v-am povestit intr-un alt articol, va reamintim ca aceasta institutie se gaseste in subordinea BNR si functioneaza cam dupa aceleasi principii cu Biroul de Credit.

CRC colecteaza si stocheaza informatii despre expunerea bancilor si IFN-urilor care sunt inscrise in registrul special, atunci cand un debitor beneficiaza de credite cu valori mai mari de 20.000 de lei, precum si date referitoare la activitati de fraudare a unor carduri.

Exista solutii pentru rau platnici in piata financiara?

Generic, ofertele de credite pentru rau-platnici 2021 figureaza in ofertele IFN-urilor. De ce generic? Pentru ca nu toate IFN-urile acorda credite fara verificare in Biroul de Credit, pentru ca multe societati nebancare nu accepta restantieri la finantare.

Cand ai intarzieri de plata la un credit bancar sau nebancar, respectiva societate catre care esti dator, te va raporta la BC si/sau CRB, daca ai depasit un anumit termen (30 de zile la plata ratei). De intrat in Biroul de Credit si in Centrala Riscului de Credit se intra foarte usor, de iesit se iese foarte greu. In fapt, daca nu hotaraste banca sau IFN-ul ca nu trebuie sa mai fi inscris ca datornic in Biroul de Credit trebuie sa astepti sa treaca 4 ani din momentul in care ti-ai platit datoria, pentru a ti se sterge datele de rau-platnic.

Care este situatia actuala a restantierilor din Romania?

Ultimii ani au adus numerosi datornici in Romania, iar listele celor doua institutii s-au inmultit de clientii restantieri ai bancilor, dar si de cei ai IFN-urilor. Un fapt imbucurator este acela ca din 2018 pana in 2019 numarul restantierilor a scazut cu cca. 100.000. Avand in vedere ca tendinta la finele lui 2020 a fost de continua scadere, e posibil ca si in 2021 sa se inregistreze in dontinuare o diminuare a numarului de rau platnici.

Citeste si  Pot sa iau un credit daca am o intrerupere in munca in ultimul an?

La nivelul anului 2020, numarul clientilor restantieri, inscrisi pe listele Biroului de Credit era de 502.341 (statistica BNR din octombrie 2020). Este un numar impresionant, trebuie sa recunoastem. Acesta este si motivul pentru care, multe firme non-bancare acorda credite rau-platnicilor.

Acest fapt a adus in piata o noua tendinta din partea clientilor, anume, solicitari de credite fara verificare in Biroul de Credit.

In conditiile in care in 2021 se va incheia perioada de amnari ale ratelor atat pentru creditele ipotecare cat si pentru cele de nevoi personale, prevedem ca multi clienti se vor afla in dficultate.

Unii probabil vor incerca sa-si refinanteze vechile imprumuturi pentru a-si diminua povara financiara.

Exista banci care acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credit?

Cand esti trecut ca restantier in BC sau CRC (fosta CRB), banci acorda cu dificultate credite (cu mici exceptii – de exemplu, Banca Transilvania spune ca nu refuza din start pe cei inscrisi in BC). Singura ta sansa este sa apelezi la acele IFN-uri care nu fac verificari la BC. Si da, exista astfel de IFN-uri care acorda credite fara verificare in Biroul de Credit, accepandu-i astfel pe restantieri.

Privita ca o solutie dizgratioasa de multi finantisti, acordarea de credite fara verificare in Biroul de Credit este o certitudine pe piata financiara din Romania. Este adevarat ca IFN-urile ce acorda credite si acestor persoane rau-platnice, nu-si asuma riscuri prea mari, tinand cont ca sumele maxime oferite acestor clienti nu depasesc de regula 2000 lei.

Mai nou, bancile au inceput sa acorde credite doar cu buletinul, insa cu un acord din partea celui imprumutat de consultare a situatiei lor financiare in bazele de date ANAF. Asadar, pe langa cele doua institutii mentionate anterior, BC si CRB, vor mai avea un cui in talpa si din partea celor de la ANAF, cei ce se vor eschiva de la rambursarea creditului.

Cine doreste un credit fara cosultarea Biroului de Credit in 2021, se poate indrepta IFN-uri. E vorba de acele societati nebancare ce au in portofoliu credite rapide online fara acte, indiferent de modul in care sunt ele prezentate: unii le zic doar cu buletinul, altii le spun pana la salariu, altii le zic fara adeverinta de venit, etc.

Acum ca v-am lamurit cum stau lucrurile, haideti sa vedem care sunt societatile ce acorda credite fara verificare in Biroul de Credit.

IFN-uri care accepta persoane cu istoric negativ

1. Viva Credit – o societate ce ne transmite in mod clar ca acorda credite si persoanelor cu istoric negativ. La Viva Credit poti apela online si poti obtine sume de pana la 2000 de lei. Cei de la Viva Credit si-au modificat produsul lor – credit pana la salariu – intr-o linie de credit. Daca rambursezi in termen de 30 de zile de la accesare, nu platesti dobanda, rambursezi doar cat ai folosit din imprumut.

Citeste si  Am nevoie imediat de 10.000 lei imprumut

2. Ferratum – este o institutie nebancara ce acorda pana la 1.400 de lei (primul credit avand dobanda 0). Acordarea creditului se face pe intervale fixe de timp, de 15, 30 ori 45 de zile. Daca doresti, poti alege creditul in rate de la Ferratum, in cuantum de maxim 10.000 de lei cu rambursare in 12 rate lunare (perioada de acordare de 12 luni).

3. iCredit – acorda credite doar cu buletinul fara a sa verifice CRC, iar dosarul de creditare poate fi realizat la domiciliul ta. Ratele la iCredit se platesc saptamanal, iar pentru a obtine un imprumut, ai nevoie de o copie dupa buletin si o adeverinta de salariat. In 24 de ore, de la iCredit poti face rost de sume cuprinse intre 400 si 6.000 de lei, iar avantajul este ca poti alege intre rate saptamanale ori bilunare, pe care le vei plati direct de la domiciliu, prin intermediul unui consultant iCredit.

4. CreditFix – o alta societate nebancara ce acorda credite rapide cu acte putine, fara adeverinta de venit, in conditii lejere. CreditFix are in portofoliu un imprumut rapid de pana la 3.000 de lei, acordat pe o perioada de maxim 62 de zile, dar mai are si un credit de nevoi personale ce da accesul la sume de pana la 10.000 lei pentru maxim 12 luni. Trebuie sa ai peste 18 ani si un venit lunar de minim 500 lei. Pentru creditul de nevoi, venitul minim solicitat este de 1.000 lei.

Noi am mai abordat acest subiect al gasirii de solutii de finantare fara verificarea listelor din Biroul de Credit ori a Centralei Riscului de Credit, insa, multitudinea de solicitari de informatii venite din partea voastra ne-a determinat sa dezvoltam subiectul. Asteptam si din partea voastra pareri si impresii pe acest subiect.

(Visited 2228 times, 22 visits today)

Related Posts

4 Comments

  1. S G
  2. S C
  3. H L
  4. B Cristian

Add Comment