You are here: Home Info credite nebancare Credit fara verificare in Biroul de Credit

Credit fara verificare in Biroul de Credit

Multi fug de verificare in Biroul de Credit, de aceea cauta credite la IFN-urile ce nu lucreaza nici cu CRB si nici cu BC

Cauti sa faci rost de un credit fara verificare in Biroul de Credit in 2019? Iata care sunt solutiile pentru cei ce cauta astfel de imprumuturi (de regula restantierii).

Restantierii cauta sa se imprumute la bancile care accepta astfel de persoane rau-platnice. Sunt unele banci care si-au nuantat pozitia fata de cei cu scoring negativ.

Exista situatii in care bancile accepta rau-platnici, situatii care se cuantifica de catre institutiile financiare in oferte personalizate in functie de specificul fiecarui caz in parte.

Pentru un credit fara verificare in Biroul de Credit poti apela fara emotii la una din Institutiile Nebancare permisive din piata.

Nu exista un alt motiv pentru care oamenii cauta sa se imprumute, fara sa li se verifice situatia din BC, decat acela ca nu au un scoring bun inregistrat la aceasta societate. Acesti oameni stiu ca au avut candva restante la alte credite, au fost raportati de banci la Biroul de Credit, iar acum au statutul de ‘rau-platnici’.

Despre Biroul de Credit noi am mai vorbit, insă, vă reamintim ca este o institutie privata, ce a luat nastere la initiativa unor societati bancare si nebancare, adica banci si IFN-uri. Cunoscut de catre populatie si cu prescurtarea de BC, aceasta institutie a devenit o adevarata sperietoare printre doritorii de credite.

Despre CRC (Centrala Riscului de Credit – fosta CRB – Centrala Riscurilor Bancare), de asemenea v-am povestit intr-un alt articol, va reamintim ca aceasta institutie se gaseste in subordinea BNR si functioneaza cam dupa aceleasi principii cu Biroul de Credit.

Generic, ofertele de credite pentru rau-platnici la nivelul anului 2018 se regasesc in ofertele IFN-urilor. De ce generic? Pentru ca nu toate IFN-urile acorda credite fara verificare in Biroul de Credit, pentru ca multe societati nebancare nu accepta restantieri la finantare.

Cand ai intarzieri de plata la un credit bancar sau nebancar, respectiva societate catre care esti dator, te va raporta la BC si/sau CRB, daca ai depasit un anumit termen. De intrat in Biroul de Credit si in Centrala Riscului de Credit se intra foarte usor, de iesit se iese foarte greu. In fapt, daca nu hotaraste banca sau IFN-ul ca nu trebuie sa mai fi inscris ca datornic, poti sa iesi curat din Biroul de Credit, daca nu, trebuie sa astepti sa treaca 4 ani, pentru a ti se sterge datele de rau-platnic.

Ultimii ani au adus numerosi datornici in Romania, iar listele celor doua institutii s-au inmultit de clientii restantieri ai bancilor, dar si de cei ai IFN-urilor.

Acest fapt a adus in piata o noua tendinta din partea clientilor, anume, solicitari de credite fara verificare in Biroul de Credit.

Cand esti trecut ca restantier in BC sau CRC, nicio banca nu-ti mai acorda credite. Singura ta sansa este sa apelezi la acele IFN-uri care nu fac verificari la BC. Si da, exista astfel de IFN-uri care acorda credite fara verificare in Biroul de Credit, deci, credite pentru restantieri.

Privita ca o solutie dizgratioasa de multi finantisti, acordarea de credite fara verificare in Biroul de Credit este o certitudine pe piata financiara din Romania. Este adevarat ca IFN-urile ce acorda credite si acestor persoane rau-platnice, nu-si asuma riscuri prea mari, tinand cont ca sumele maxime oferite acestor clienti, nu depasesc de regula 2000 lei.

Multora le este teama de Biroul de Credit, si de verificarile impuse de IFN-uri si banci catre aceasta institutie. Practic, aproape toate bancile si o parte substantiala din IFN-uri, nu-ti acorda creditul pana nu semnezi un acord de verificare in Biroul de Credit, bancile mai adauga si acordul de verificare al CRC.

Mai nou, bancile au inceput sa acorde credite doar cu buletinul, insa cu un acord din partea celui imprumutat de consultare a situatiei lor financiare in bazele de date ANAF. Asadar, pe langa cele doua institutii mentionate anterior, BC si CRB, vor mai avea un cui in talpa si din partea celor de la ANAF, cei ce se vor eschiva de la rambursarea creditului.

Este adevarat ca lucrurile au evoluat foarte mult pe plan financiar, de la momentul aparitiei Biroului de Credit (momentul in care iresponsabilitatea financiara atinsese maximul la noi in tara), pana in zilele noastre. Chiar daca, si astazi Biroul de Credit monitorizeaza persoanele datornice, pastranf la raboj istoricul negativ, timp de 4 ani, societatile financiare au devenit mult mai responsabile pe partea de creditare, iar acest fapt se datoreaza in buna masura si atitudinii BNR in timp.

Cine doreste un credit fara verificare in Biroul de Credit in 2019, se poate indrepta catre societatile nebancare ce au in portofoliu credite rapide, indiferent de modul in care sunt ele prezentate: unii le zic doar cu buletinul, altii le spun pana la salariu, altii le zic fara adeverinta de venit, etc.

Cum va spuneam anterior, riscurile asumate de aceste IFN-uri ce acorda credite fara verificare BC sunt minime, tinand cont de sumele mici imprumutate, dar si de costurile mari asociate. Dobanzile mari, dar si intervalul scurt pe care se acorda creditele, contrabalanseaza riscurile generate de istoricul negativ al persoanelor solicitante.

Chiar daca unii nu constientizeaza costurile asociate acestor credite, si riscurile pe care si le asuma atunci cand recurg la astfel de metode de a face rost de bani, noi le atragem atentia ca trebuie sa se gandeasca temeinic inainte. Din cercetarile noastre, dar si din parerile altora, va putem spune ca, astfel de credite sunt bune pe termen scurt, adica, fara sa ajungi la reesalonari. Daca depasesti perioada contractului de imprumut, vei plati niste penalitati destul de mari, care iti va umfla efectiv sumele pe care le vei avea de restituit. Si, nu, nu este nimic ilegal. Costurile pe care le practica IFN-urile sunt transparente, sunt la vedere. Cu mici exceptii, aproape toate aceste IFN-uri, te intampina pa platforma online cu un calculator de credite, unde se poate citi clar dobanda practicata, alte costuri, dar si dobanzile penalizatoare, in caz de naplata.

Acum ca v-am lamurit cum stau lucrurile, haideti sa vedem care sunt societatile ce acorda credite fara verificare in Biroul de Credit.

1. Viva Credit – o societate ce ne transmite in mod clar ca acorda credite si persoanelor cu istoric negativ. La Viva Credit poti apela online si poti obtine sume de pana la 2000 de lei. Cei de la Viva Credit au venit cu modificari importante la produsul lor de baza, astfel ca astazi, produsul lor este in fapt o linie de credit deschisa pe o perioada de cinci ani. Daca rambursezi in termen de 30 de zile de la accesare, nu platesti dobanda, rambursezi doar cat ai folosit din imprumut. Daca nu, poti plati in ce perioada doresti cu dobanda aferenta. Asadar, iata ca poti obtine un credit fara verificare in Biroul de Credit 2019, chiar si in conditii super avantajoase.

2. Ferratum – este o institutie nebancara ce acorda pana la 1290 de lei pentru o prima colaborare. Acordarea creditului se face pe intervale fixe de timp, de 15, 30 ori 45 de zile. Daca doresti, poti alege creditul in rate de la Ferratum, in cuantum de maxim 10.000 de lei,  cu rambursare in 12 rate lunare (perioada de acordare de 12 luni). Pentru accesare la Ferratum aveti nevoie de o carte de identitate si un document care sa ateste veniturile.

3. iCredit – acorda credite doar cu buletinul fara a sa verifice CRC, iar dosarul de creditare poate fi realizat la domiciliul ta. Ratele la iCredit se platesc saptamanal, iar pentru a obtine un imprumut, ai nevoie de o copie dupa buletin si o adeverinta de salariat. In 24 de ore, de la iCredit poti face rost de sume cuprinse intre 400 si 4.000 de lei, iar avantajul este ca poti alege intre rate saptamanale ori bilunare, pe care le vei plati direct de la domiciliu, prin intermediul unui consultant iCredit. Noutatea lui 2019 de la iCredit ne aduce produsul iCreditplus, care iti da accesul la sume de bani intre 400 si 10.000 de lei. Pentru accesarea lui iCredit Plus ai nevoie doar de buletin.

4. IFN Extra Finance – ofera clientilor creditul Extra Simplu. Acest imprumut iti poate aduce sume de bani cuprinse intre 200 si 3000 de lei, pe perioade de la 5 la 30 de zile. Accesarea se face online, simplu si rapid, iar actele solicitate sunt buletinul si un extras de cont din care sa reiasa faptul ca incasezi venituri suficiente care sa-ti permita rambursarea in bune conditii a creditului solicitat.

5. CreditFix – o alta societate nebancara ce acorda credite rapide cu acte putine, fara adeverinta de venit, in conditii lejere. CreditFix este intrara relativ recent in piata, iar oferta lor de finantare poate ajunge pana la 3.000 de lei, pe o perioada de maxim 62 de zile. Pentru a aplica, trebuie sa ai un venit net minim lunar de 500 de lei si o varsta de minim 18 ani impliniti.

Noi am mai abordat acest subiect al gasirii de solutii de finantare fara verificarea listelor din Biroul de Credit, insa, multitudinea de solicitari de informatii venite din partea voastra ne-a determinat sa dezvoltam subiectul. Asteptam si din partea voastra pareri si impresii pe acest subiect.

Update: Intre timp, mult mai multe societati nebancare si-au modificat conditiile de eligibilitate, astfel incat sa se califice pentru un credit si cei ce nu erau eligibili inainte.

Spre exemplu, cei de la Credius, ofera credite celor inscrisi in Biroul de Credit, referindu-se la propriul produs ca la un credit de redresare. Pentru a-l accesa, ar trebui sa-ti fi achitat restantele pe care le aveai – cele care te-au introdus in Biroul de Credid de la inceput, iar valoarea restantelor sa fi fost mica.

Alte IFN-uri care acorda credite restantierilor: Fast Finance, Zaplo, Extrasimplu, etc.

La nivelul anului 2019, numarul clientilor restantieri, inscrisi pe listele Biroului de Credit a depasit 700.000. Este un numar impresionat, trebuie sa recunoasteti. Acesta este si motivul pentru care, multe firme non-bancare iau in calcul la creditare si rau-platnici.

Acestea sunt doar cateva din societatile nebancare ce acorda credite fara verificare in Biroul de Credit. Va mai informam ca pentru a descoperi mai multe oferte, trebuie sa cautati IFN-uri ce acorda microcredite – sume mici de bani pe termen scurt. Nu incercati sa gasiti IFN-uri ce acorda credite fara verificare in Biroul de Credite printre societatile nebancare ce au in portofoliu imprumuturi de 10.000 – 100.000 lei, pe perioade de 5 ani, ca nu veti gasi.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies