You are here: Home Info IFN 4 IFN-uri noi au fost inregistrate in acest an la BNR

4 IFN-uri noi au fost inregistrate in acest an la BNR

In 2020 nu si-au facut aparitia prea multe IFN-uri noi, doar patru astfel de societati inregistrandu-se la BNR pana la acest moment.

In registrul General al IFN-urilor active, s-au inregistrat in 2020 patru IFN-uri noi.

In anii anteriori, 2016, 2017, 2018 si chiar 2019, erau inregistrate anual mult mai multe IFN-uri. In acest an avem pana in prezent un numar redus de societati nebancare aparute in piata.

In ultimii ani au aparut mai multe IFN-uri in piata, unele cu portofoliu diferit fata de ceea ce eram noi obisnuiti. Printre ele se numara Credissimo, Mogo IFN, Ecofinance, Viaconto etc. Spre exemplu, cei de la Credissimo utilizeaza o tehnologie inovatoare pentru acordarea de credite online – fiind de altfel si recunoscuta ca o organizatie importanta de FinTech, prin nominalizarea la Premiile Europene FinTech 2017 (intre timp Credissimo si-a schimbat numele in Money Mat IFN – lucru petrecut in aprilie 2020 – conform registrului BNR). Money Mat IFN societatea care a luat nastere in 2020, este inregistrata la BNR ca acordand credite imobiliare.

Fireste ca este totusi un lucru imbucurator ca exista aceste patru firme care au indraznit sa porneasca intr-o asemenea conjunctura.

Noi le uram succes si le dorim multi ani inainte de functionare fructuoasa!

Iata IFN-urile noi 2020 inregistrate in RG BNR:

  • Agroinvest Credit IFN SA, aceasta societate nebancara se ocupa cu finantarea tranzactiilor comerciale, cu factoring si emitere de garantii. In activitatea sa mai sunt prevazute si angajamente de angajare si angajamente de finantare. Adresa acestui IFN este: B-dul Pipera Nr. 50 Et. 2 Ap. 5 Loc. VOLUNTARI Jud. ILFOV Tel. 0740146778.
  • Credola IFN S.A. este un alt IFN inregistrat in 2020 in Registrul General al IFN-uril active de la BNR. Acest IFN are in portofoliu acordarea de credite de consum, microfinantare, finantare de tranzactii comerciale, scontare, forfetare si emitere de garantii. De asemenea se ocupa si cu asumarea de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finantare, si de asemenea, cu acordarea de credite de consum fara emitere de carduri de credit. Credola IFN este localizata in Bucuresti, pe B-dul IANCU DE HUNEDOARA Nr. 8 Bl. H3 Et. 4 Ap. C1 Sector 1 , tel. 0722210219
  • Humansk Credit IFN SA este un IFN inregistrat la BNR in mai 2020. Acest IFN ofera clientilor credite de consum, credite ipotecare si imobiliare, microcredite, finantare tranzactii comerciale, scontare si forfetare. De asemenea, din activitatea sa face parte si acordarea de credite consum fara emitere de carduri de credite, iar pe partea de credite ipoteare si/sau imobiliare se ocupa exclusiv de creditele imobiliare. Humansk Credit IFN isi are sediul pe str. Constantin Roman Vivu Nr. 15 Sc. D Et. parter Ap. 44 Loc. Bistrita Jud. BISTRITA – NASAUD Tel. 0263 213 212.
  • Pro Vital Credit IFN S.A. este o alta noua societate nebancara inregistrata la BNR in 2020. Acest IFN isi are sediul in Bucuresti, str. OCtav Cocarascu, nr. 14, sector 1, telefon 0727 363 272. Pro Vital Credit IFN este axata pe credte de consum, credite ipotecare/imobiliare, microcreditare, finantare tranzactii comerciale, factoring, scontare, forfetare, leasing finantar si emitere garantii. De asemenea printre activitatile amintite ale acestui IFN, se mai numara si asumarea de angajamente de garantare, asumarea de angajamente de finantare, iar pe partea de ipotecare/imobiliare, doar credite imobiliare.
Citeste si  Imprumut IFN pentru firme cu transfer in contul bancar

Modul in care se deschide o societate nebancara este unul destul de complex, care este obligatoriu urmat de o inregistrate la BNR, pentru ca respectiva societate sa poata functiona pe piata romaneasca.

Registrul General al BNR are ultima actualizare din 7 august 2020.

In 2020 nu doar ca s-au inscris cateva IFN-uri noi la BNR, dar unele au fost radiate. Spre exemplu IFN Extra Finance a fost radiat de BNR, dupa un control in care s-au descoperit diverse nereguli. In acord cu hotarea BNR, se pare ca au fost descoperite nu mai putin de 30 de abateri de la legea 93/2009 – legea de functionare a IFN-urilor.

De asemenea, in 2019 fusese radiata si societatea nebancara BT Direct IFN SA,. aceasta decizie a fost urmare a unui proces de fuziune cu ERB Retail Services, societate cumparata impreuna cu Bancpost de catre BT. In 2020, BT Direct IFN SA a fost inregistrata in Registrul General al IFN-urilor active, cu un portofoliu continand credtie de consum, factoring si emitere de garantii. Sediul actual al BT Direct IFN SA este str. Constantin Brancusi, nr 74-76, et. 3, loc Clu Napoca, jud. Cluj, telefon 021 308 4000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies