Imprumuturi IFN cu ipoteca – Solutii mai ieftine

Daca vrei sa faci rost de bani la un cost convenabil, poti apela la imprumuturile IFN cu ipoteca. Ratele sunt mai mici si poti rambursa mai usor.

Creditele de la IFN acordate pe termen mai mare sunt tot mai ademenitoare pentru clientii romani. Din aceasta cauza, multe IFN-uri au inceput sa-si modifice produsele financiare proprii, indeosebi pe partea de timpi de acordare.

Si nu vorbim doar de IFN-urile ce acorda exclusiv credite cu ipoteca, ci de toate firmele nebancare prezente in piata. Multe au trecut de la termene de acordare de maxim 1 – 3 luni, la timpi de acordare de 3-5 ani.

Exista in piata financiara din Romania si solurii nebancare pentru imprumutarea unor sume mai mari de bani, in conditii de eligibilitate ce tin mai putin de verificarea veniturilor.

Astfel de solutii financiare poarta numele de credite nebancare ipotecare, si ele se gasesc in ofertele actuale ale unor IFN-uri.

Institutiile Financiare Nebancare ce acorda credite nebancare ipotecare, pun accent pe valorile garantiilor, si nu pe veniturile clientilor, ori pe statutul acestora de angajati. In fapt, multe din IFN-urile ce acorda astfel de imprumuturi ipotecare, nici nu solicita adeverinta de venit ori vechime la locul de munca.

Deci, daca ai norocul sa accesezi de la banci un credit ipotecar, este clar ca-l obtii mai ieftin. Insa, daca nu te incadrezi, poti apela la IFN-uri. Cum ziceam mai sus, exista IFN-uri ce acorda credite nebancare ipotecare, in conditii destul de avantajoase si transparente.

imprumuturi nebancare cu garantie imobiliara

Daca te gandesti sa apelezi la astfel de imprumuturi nebancare cu garantie imobiliara este bine sa cunosti o serie de informatii care te vor ajuta ulterior sa iei cele mai bune decizii.

Beneficiile creditelor nebancare cu ipoteca

Imprumuturi nebancare cu garantie imobiliara sunt mai ieftine decat produsele de nevoi acordate pentru perioade mai scurte de timp.

Citeste si  Ce diferenta este intre un credit si o linie de credit?

Spre exemplu, poti accesa de la Claret un credit ipotecar pe 15 ani, ceea ce inseamna o perioada de 3 ori mai mare decat cea a creditelor de nevoi.

Prelungind perioada de creditare, ratele scad si totodata se dimineaza impovararea financiara lunara a clientilor.

Avantajele acestor imprumuturi IFN cu ipoteca: nu se solicita adeverinta de venit, fara carte de munca, nu ti se solicita vechime in munca, ai nevoie doar de documentele legate de ipoteca (actul de proprietate, actele de intabulare si cele cadastrale).

Un credit ipotecar IFN se acorda mult mai usor decat unul bancar, cerintele sunt mai accesibile, iar birocratia mai scazuta.

Evident, riscurile unui credit ipotecar, bancar ori nebancar, sunt destul de ridicate, pentru ca, exista pericolul, in caz de nerambursare a imprumutului, sa pierzi respectivul bun cu care ai garantat sumele de bani obtinute.

Asadar, este indicat sa te asiguri, inainte de solicitare, ca esti capabil sa-ti rambursezi imprumutul, in conditiile contractului pe care il inchei cu respectiva societate.

Asta presupune sa te asiguri ca vei avea venituri suficiente pe perioada contractului de credit.

Iata si cateva din obtiunile din piata de a contracta astfel de imprumuturi IFN cu ipoteca:

1. Verida Credit – cea mai cunoscuta societate nebancara ce acorda astfel de credite cu ipoteca. De la Verida poti contracta un creit pentru 30 de ani. Avantajul major este ca obtii rate egale fixe, pe toata durata perioadei de creditare. Pentru acest imprumut, poti aduce o dovada de venit, societatea acceptand o plaja foarte larga de categorii de venituri. Trebuie sa ai minim 21 de ani ca sa aplici si sa dispui de o locuinta pe care sa o lasi garantie. Actele necesare: documente de stare civila, act de identitate, acord de consultare Centrala Riscurilor Bancare si Biroul de Credite, documentele care atesta veniturile si actele locuintei.

2. Easy Credit – acorda credite ipoteca pe termen scurt si mediu, pentru persoanele fizice. Pentru aceste imprumuturi, veti avea nevoie de un avans minim de 25%, perioada de acordare fiind de maxim 60 luni. Creditul poate fi rambursat oricand doresti. Poti aplica simplu, iar aprobarea se poate face in 48 de ore. Sumele de bani ce pot fi obtinute sunt intre 7.000 si 900.000 lei. Nu este nevoie de acte doveditoare ale venitului.

Citeste si  5 idei pentru o renovare ieftina a apartamentului

3. Credit cu garantie imobiliara gasim la Happy Credit. Acest IFN ofera credite de pana la 250.000 lei, pe perioade de de la 12 la 60 luni. Daca ai nevoie de bani mai multi, poti apela la credite cu ipoteca de la Happy Credit: poti aplica chiar si online, ai asistenta 24 din 24. Nu ai nevoie de adeverinta de venit, aprobarea se poate face in maxim 48 de ore de la accesare.

5. Fast Finance – o societate nebancare ce acorda credite de nevoi personale cu garantie imobiliara. Poti solicita la acest IFN sume de pana la 450.000 lei, pe perioade de la 6 la 60 de luni. Nu se solicita adeverinta de venit, singurele acte obligatorii sunt cele de proprietate asupra imobilului pe care-l lasi garantie. Pentru a aplica trebuie sa ai o varsta minima de 18 ani si un venit lunar echivalent cu valoarea unei rate.

In concluzie

Este mai ieftin sa accesezi credite ipotecare pe perioade mai mari de timp, insa, din unele puncte de vedere mai riscant.

Pentru anul curent, specialistii recomanda imprumturile ipotecare cu dobanda fixa, in detrimentul celor cu dobanda variabila.

Daca nu te descurci cu aplicarea la aceste imprumuturi IFN cu ipoteca, poti aplica la un broker de credite, pentru a te indruma catre produsul financiar corespunzator nevoilor tale.

Riscurile asociate acestor credite exista si pentru clienti este importanta informarea inaintea de accesare. Noi va sfatuim de fiecare data sa cititi cu atentie toate detaliile creditului, sa solicitati lamuriri unde nu intelegeti.

Nu uitati sa analizati cu mare atentie care sunt repercursiunile in caz de intarzieri la plata. Aceasta situatie este una dintre cele mai frecvente in randul clientilor nemultumiti de aceste produse.

Daca la alte produse vorbim de penalizari uriase, in acest caz, executarea silita poate conduce la pierderea proprietatii imobiliare.

Related Posts

Add Comment