Imprumuturi noi pentru clienti vechi. Alternative simple.

Last update: februarie 17, 2021

Dintre institutiile financiare vin vesti bune, cel putin in privinta estimarilor privind evolutia PIB-ului.

Bancile ne transmit ca multi romani si-au reluat plata ratelor la credite, fiind vorba de ratele amanate anul trecut din cauza pandemiei.

Mai sunt si persoane care si-au amanat in continuare ratele, este vorba de cei care nu au cele noua luni de amanare complete, ori cei care nu apelasera inca la o astfel de procedura.

Din punct de vedere social nu traversam o perioada tocmai fericita, dar parca din punct de vedere economic exista o licarire care ne face sa credem ca ne indreptam catre liman, intr-un fel sau altul.

Ce posibilitati au clientii vechi de a-si reduce nivelul ratelor actuale?

Primul raspuns care vine ar fi acela de a apela la o refinantare.

Cele mai multe institutii financiare ofera o astfel de posibilitate clientilor, venind cu solutii avantajoase.

De principiu, orice imprumut nou se acorda in conditiile actuale, fapt ce-l face de multe ori mai avantajos.

Si totusi, oamenii apeleaza la refinantare in general ca o ultma cale de solutionare a unor probleme financiare actuale.

Multi dintre cei interesati de o astfel de actiune au probleme cu rambursarea creditelor actuale.

O parte sunt si restantieri inscrisi in Biroul de Credit.

Fireste ca nu toate aceste persoane vor gasi intelegere la banci, dar unele vor fi acceptate la finantare.

Din acest punct de vedere, bancile refinanteaza credite restante atata timp cat clientul are la momentul actual venituri insemnate, nu mai are datorii trecute nestinse, iar gradul de indatorare este acceptabil.

Cand e optim sa te gandesti la imprumuturi noi?

Exista doua situatii cu totul diferite care pot genera o astfel de perspectiva:

  1. Daca ai o nevoie financiara urgenta pe care doresti sa o rezolvi
  2. Cand ratele actuale iti dau batai de cap, ori ai prea multe credite imrastiate pe la mai multe banci, si ti-ai dori sa platesti o singura rata – adica daca apelezi la o refinantare.
Citeste si  Pensionarii de peste 70 de ani se pot imprumuta?

Imprumut nou solicitat de clienti vechi ai aceleasi institutii financiare este destul de probabil a fi acceptat, mai ales daca clientul isi incaseaza veniturile prin banca respectiva.

Exista cateva oferte de credite bancare in piata ce pot fi accesate online, care sunt conditionate de o relatie anterioara cu banca, cel putin prin existenta unui cont unde iti incasezi ventiurile.

Conditiile de accesare la banci au devenit mai simple, actele necesare unei accesari limitandu-se de regula la actul de identitate si la eventuale documente pe care le semnai si inainte legate de consultarea Biroului de Credit si de verificare ANAF pentru identificarea veniturilor si stabilirea gradului de indatorare.

Pe de alta parte, in cazul unei refinantari lucrurile pot fi mai simple si cumva mai avantajoase pentru clientii vechi.

Refinantarea actuala se face practic prin accesarea unui imprumut nou, in conditiile actuale de costuri.

Poti obtine chiar o refinantare la banci daca esti in Biroul de Credit cu credite restante, atata timp cat bonitatea ti s-a imbunatatit substantial, iar in prezent ai un scor de credit superior.

Ce alternative exista in cazul in care creditele actuale sunt greu de dus?

In afara de refinantarea de care discutaram mai sus, mai exista posibilitatea reesalonarii unui credit, restructurarii ori stingerii lui.

Oricine isi doreste pana la urma rate lunare mai mici, mai ales atunci cand sta foarte prost din punct de vedere al veniturilor lunare.

Sa nu uitam ca multi oameni si-au pierdut slujbele in aceasta perioada, unor li s-a diminuat consisten salariul, altii si-au gasit noi servicii dar mai prost platite.

Astfel de persoane sunt dornice sa-si diminueze povara financiara lunara pentru a putea supravietui.

Si, este un lucru cat se poate de imbucarator ca bancile vin cu oferte in piata. Pana la urma, concurenta este cat se poate de benefica pentru consumatori.

Din punctul de vedere al omului de rand, nu este nicio problema atunci cand exista mai multe solutii la problemele lui. Asta inseamna ca are de unde alege, astfel incat sa fie benefic pentru el.

Citeste si  Solutii financiare de sarbatori. Te grabesti?

Daca insa nu te simti bine cu o refinantare, poti incerca sa reesalonezi creditele la aceeasi banca. Oricum, e indicat sa faci asta, mai ales daca ai restante.

In fapt, nici nu ar trebui sa ajungi sa ai restante, ar trebui sa discuti cu institutia financiara inainte de momentul in care nu vei putea sa-ti indeplinesti obligatiile de plata. Daca aduci argumente solide, s-ar putea sa gasesti intelegere si sa existe solutii si pentru tine.

Asta te-ar scapa din start de nefericrea de a ajunge restantier. Inscrierea in Biroul de Credit atrage dupa sine in mod direct ingreunarea unei viitoare accesari a unui imprumut nou, ba chiar si a unei refinantari.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment