Accesare credite in rate multiple

Ai azi posibilitatea sa iei un credit lejer in rate, cu durata mai mare decat ofereau IFN-urile in trecut. E bine sa stii care sunt conditiile de rambursare.

Accesarea de credite nebancare cu rate multiple este una mai putin lejera decat a acelor imprumuturi ce 6presupun o singura transa la rambursare.

Practic este diferenta dintre creditele rapide (microcredite) si creditele de consum nebancare. Intre aceste doua categorii de produse exista diferente:

– conditiile de eligibilitate sunt mai elaborioase la creditele nebncare in rate multiple si mai lejere la produsele de tip rapid;
– actele solicitate sunt mai numeroase in cazul creditelor in rate si se rezuma la doua cel mult in cazul microcreditelor (copii scanate dupa buletin si extras de cont);
– vechimea in munca este de cele mai multe ori o conditie de eligibilitate in cazul creditelor acordate pe perioade mai lungi de timp, ce presupun rambursare in mai multe rate, pe cand la microcredite, vchimea nici nu este pomenita;
– varsta este de cele mai multe ori comuna la cele doua clase de credite;
– cetatenia romana este de asemenea o conditie comuna;
– costul creditelor nebancare in rate este mai scazut (uneori mult mai scazut) decat al imprumuturilor rapide;

Cei ce cauta credite nebancare in rate isi doresc o impovarare mai redusa, pentru ca o suma impartita pe mai multe etape reprezinta o suma mai usor de strans. Sa rambursezi 2.000 de lei intr-o transa nu este acelasi lucru cu a rambursa cei 2.000 de lei in 6 rate. In primul rand pentru ca exista cetateni ale caror venituri lunare nu depasesc 2.000 de lei. Si atunci, este practic imposibil sa rmburseze 2.000 de lei intr-o singura transa. Insa, daca e vorba de a imparti aceasta suma in 6 rate lunare, lucrurile se schimba substantial.

Evident, exista si avantaje in dreptul imprumuturilor rapide, chiar daca din comparatia de mai sus, n-au prea reiesit. In primul rand, trebuie sa stiti ca unii clienti nu sunt eligibili decat pentru aceste tipuri de credite. Neputandu-se impruta la banci si nici macar la IFN-urile ce au in portofoliu credite de consum cu dobanzi mai mici, oamenii apeleaza la ultima solutie avuta la indemana – creditele rapide.

Citeste si  Imprumuturi de la IFN pe termen lung 2023

Daca te califici fara probleme pentru creditele nebancare in rate fixe, atunci asta ar trebui sa fie solutia pe care o cauti. Ofertele IFN-urilor sunt numeroase. In fapt, majoritatea societatilor nebancare practica rambursarea in rate multiple. Ba, de la o vreme, chiar si IFN-urile ce aveau in portofoliu doar credite rapide au introdus si produse cu rambursare intr-un interval mai lung de timp – in mai multe rate.

De exemplu, cei de la Viva Credit, societate cunoscuta in piata pentru creditele pana la salariu, si-au modificat fundamental produsul celebru, transformandu-l intr-o linie de creditare pe 5 ani. Daca rambursezi totusi in 30 de zile, ai avantajul de a nu mai plati dobanda, daca esti la prima accesare.

Printre IFN-urile care si-au modificat perioadele de acordare pentru imprumuturile din portofoliu, amintim aici:

  • Credius care si-a modificat perioda de acordare destul de mult in timp. In prezent merg pe o perioada de la 6 la 60 de luni. Si sumele de bani acordate s-au modificat la Credius, astfel ca azi poti imprumuta de la ei intre 800 si 50.250 lei.
  • CreditFix si-a modificat de asemenea perioada de acordare, marind maximul la 62 de zile, de la 30 cat era in trecut. De asemenea, au in portofoliu si un produs pe 12 luni – un credit nebancar in rate, in cuantum de maxim 10.000 de lei. Accesarea este conditionata de existenta unui venit de minim 1000 lei lunar.
  • Ferratum si-a marit de asemenea perioada de creditare la produsul lor de nevoi personale, oferind in prezent un credit in maxim 12 rate (12 luni), sumele ce pot fi imprumutate variind intre 1.500 si 10.000 lei.

Related Posts

Add Comment