You are here: Home Info credite nebancare Accesare credite nebancare in rate multiple

Accesare credite nebancare in rate multiple

Exista posibilitatea sa apelezi la credite nebancare si sa achiti in mai multe rate ori intr-o singura rata

Accesarea de credite nebancare cu rate multiple este una mai putin lejera decat a acelor imprumuturi ce presupun o singura transa la rambursare.

Practic este diferenta dintre creditele rapide (microcredite) si creditele de consum nebancare. Intre aceste doua categorii de produse exista diferente:

– conditiile de eligibilitate sunt mai elaborioase la creditele nebncare in rate multiple si mai lejere la produsele de tip rapid;
– actele solicitate sunt mai numeroase in cazul creditelor in rate si se rezuma la doua cel mult in cazul microcreditelor (copii scanate dupa buletin si extras de cont);
– vechimea in munca este de cele mai multe ori o conditie de eligibilitate in cazul creditelor acordate pe perioade mai lungi de timp, ce presupun rambursare in mai multe rate, pe cand la microcredite, vchimea nici nu este pomenita;
– varsta este de cele mai multe ori comuna la cele doua clase de credite;
– cetatenia romana este de asemenea o conditie comuna;
– costul creditelor nebancare in rate este mai scazut (uneori mult mai scazut) decat al imprumuturilor rapide;

Cei ce cauta credite nebancare in rate isi doresc o impovarare mai redusa, pentru ca o suma impartita pe mai multe etape reprezinta o suma mai usor de strans. Sa rambursezi 2.000 de lei intr-o transa nu este acelasi lucru cu a rambursa cei 2.000 de lei in 6 rate. In primul rand pentru ca exista cetateni ale caror venituri lunare nu depasesc 2.000 de lei. Si atunci, este practic imposibil sa rmburseze 2.000 de lei intr-o singura transa. Insa, daca e vorba de a imparti aceasta suma in 6 rate lunare, lucrurile se schimba substantial.

Evident, exista si avantaje in dreptul imprumuturilor rapide, chiar daca din comparatia de mai sus, n-au prea reiesit. In primul rand, trebuie sa stiti ca unii clienti nu sunt eligibili decat pentru aceste tipuri de credite. Neputandu-se impruta la banci si nici macar la IFN-urile ce au in portofoliu credite de consum cu dobanzi mai mici, oamenii apeleaza la ultima solutie avuta la indemana – creditele rapide.

Daca te califici fara probleme pentru creditele nebancare in rate, atunci asta ar trebui sa fie solutia pe care o cauti. Ofertele IFN-urilor sunt numeroase. In fapt, majoritatea societatilor nebancare practica rambursarea in rate multiple. Ba, de la o vreme, chiar si IFN-urile ce aveau in portofoliu doar credite rapide au introdus si produse cu rambursare intr-un interval mai lung de timp – in mai multe rate.

De exemplu, cei de la Viva Credit, societate cunoscuta in piata pentru creditele pana la salariu, au introdus de curand in portofoliu un produs nou – VivaPersonal, un credit cu rambursare intr-un interval fix de 12 luni. Si cei de la Ferratum si-au schimbat un pic produsele din portofoliu. Astfel, au introdus un nou produs financiar, care-ti permite accesarea unor sume intre 1.500 si 5.000 de lei pe perioade de la 3 luni la 12 luni.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies