Pot lua un credit cu intrerupere de activitate in ultimul an?

Exista posibilitatea obtinerii unui credit daca nu ai continuitate in serviciu in ultima perioada lucrata?

Sunt persoane care in ultimul an au avut perioade nelucrate, intreruperi mai mici sau mai mari (dupa conjunctura, unii au intreruperi de o luna, altii de doua ori chiar trei, altii au intrerupri de doi-trei ani).

Unele dintre aceste persoane sunt ingrijorate ca vor sa se imprumute si nu stiu daca vor fi acceptati la creditare in aceste conditii.

Dupa cum stiti, fiecare institutie financiara impune niste criterii de eligibilitate la creditare.

Printre aceste conditii, vechimea este un factor determinat, cel putin in cazul bancilor.

Vechimea in munca este un criteriu de la care bancile nu fac rabat, verificand care este situatia fiecarui client in acest sens.

Majoritatea bancilor si o buna parte dintre IFN-uri au conditiile de creditare minime, printre care se numara si vechimea in munca.

Bancile impun in general o vechime in munca totala de cel putin 12 luni, dintre care de la 3 la 6 luni la ultimul serviciu.

Exista si cateva situatii in care vechimea totala solicitata este de 6 luni, iar cea la jobul actual sa fie de 3 luni.

De ce se solicita vechime totala si la ultimul serviciu?

De ce aceasta diferenta intre vechimea totala si cea la jobul din prezent? Pentru ca exista ideea ca unii angajati s-ar putea sa nu reziste prea mult la serviciul nou si atunci bancile isi iau asigurarea ca imprumutatul va avea capacitatea de a-si rambursa creditul.

Atentie celor care au de gand sa isi caute un alt serviciu, dar vor sa se si imprumute, sa tina cont de aceste minime de vechime impuse de banci pentru credite.

In ultima vreme institutiile financiare pun mult mai mult pret pe venitul realizat decat pe forma de angajare. Chiar si de la banci poti obtine un credit fara sa fii angajat, daca ai venituri suficiente si ele corespund categoriilor de venituri acceptate de banci.

Citeste si  Imprumut IFN pe 5 ani - solutii cu rambursare in rate

Exista unele institutii care impun clar sa nu ai intreriperi mai mari de o luna in ultimul an de munca.

Daca esti intre doua joburi, mai bine astepti sa se implineasca un an de la intrerupere.

Ne-am interesat pentru voi ce inseamna o astfel de intrerupere si cum poti proceda in cazul in care ai o perioada de intrerupere in care nu ai fost angajat in ultimul an.

Iata cateva pozitii ale bancilor:

 • CEC Bank solicita o vechime totala de minim 12 luni si 3 luni la serviciul actual, insa sa nu existe intreruperi in ultimele 12 luni mai mari de 3 luni cumulat.
 • ING Bank se solicita o vechime minima de un an in total si 6 luni la ultimul angajator. De asemenea, nu trebuie sa ai intreruperi mai mari de o luna in ultimul an.
 • Raiffeisen impune si ea clientilor sa aiba o vechime de minim 3 luni la ultimul angajator si minim 12 luni la angajatorul anterior, dar sa nu aiba intreruperi mai mari de 30 de zile la ultimul angajator.
 • Alpha Bank solicita sa ai o vechime de 3 luni la angajatorul actual si 12 luni in total, dar din ultimul an de vechime inregistrata, sa nu ai intreruperi.
 • Banca Transilvania solicita sa ai minim 3 luni vechime la ultimul angajator si sa ai contract de munca pe perioada nedterminata.
 • OTP Bank are printre criteriile de eligibilitatea si pe cea a vechimii in munca, aceasta banca solicitand o vechime de minim 12 luni, cu intreruperi mai mici de 31 de zile, dintre care minim o vechime de 6 luni la jobul din prezent.

IFN-urile sunt mai permisive cand vine vorba de vehcime in munca:

 • BRD Finance solicita o vechime de minim trei luni la ultimul angajator
 • Garanti Credite de nevoi personale (cunoscuta Ralfi IFN) solicita sa ai o vechime de minim trei luni la ultimul angajator
 • Simplu Credit impune si ea sa ai o vechime de minm 3 luni in munca
 • Fast Finance solicita sa lucrezi de cel putin o luna pentru a lua un credit
 • Credius de asemeanea impune clientilor sa aiba minim o luna vechime in munca pentru a le aproba un imprumut.
Citeste si  Credit fara vechime mare in munca. Noutati.

Dupa cum ati putut observa, intreruperea activitatii in munca nu face obiectul criteriilor luate in calcul de institutiile financiare nebancare. Bancile insa tin cont de acest indicator, fiind eliminatoriu in unele cazuri.

Related Posts

One Response

 1. S J

Add Comment