Oferta de credite pentru rau platnici in 2021

Last update: octombrie 4, 2021

Persoanele raportate la BC, catalogate drept rau platnici, pot accesa noi credite daca au scapat de debite si au in prezent o bonitate buna.

Proportia dintre cei ce cauta credite pentru restantieri si cei ce le ofera s-a mentinut constanta in 2021, cand a scazut si numarul de rau platnici si cel al firmelor permisive cu aceste persoane.

O parte dintre cei inscrisi in Biroul de Credit cu istoric negativ spera sa acceseze credite pentru rau platnici in 2021.

Segmentul nebancar este cel mai predispus la acordarea de credite restantierilor. 2021 nu a adus schimbari majore din acest punct de vedere.

Sunt persoane care in disperare de cauza cauta banci care acorda credite rau platnicilor. Sperante sunt.

Nu e deloc utopic ca bancile sa-i accepte. In primul rand pentru ca totul depinde de scorul actual calculat de banca.

Pentru determinarea scorului nu conteaza doar istoricul de creditare, ci si alte elemente: venitul actual, perioada de intarziere din trecut, valoarea debitelor avute, numarul de credite noi accesate etc.

Cati restantieri sunt in Romania?

Dupa statisticile BNR, in iulie 2021 erau 482.797 romani datornici la banci si IFN cu 6,12 mld. lei restante.

In ultimele trei luni avem o variatie mica a acestui numar – observati curba din graficul de mai jos ca are un trend aproape liniar, variatia fiind nesemnificativa.

Comparand cu datele din 2020, s-a inregistrat o scadere a numarului de persoane inscrise cu istoric negativ in BC in anul curent.

Aceasta scadere vine si pe fondul problemelor generate de COVID, a amanarii ratelor dar si a incetinirii procesului de creditare.

Anul trecut se inregistrase o scadere a numarului restantierilor persoane fizice cu peste un milion fata de anul precedent. In acest an suntem de asemenea in descrestere.

Ba chiar se inregistreaza o scadere destul de importanta de la martie 2021 la februarie 2021, de aproape 16.000 persoane (in februarie 2021 se inregistrasera 493.552 restantieri conform statisticii Biroului de Credit).

Biroul de Credit nu ofera propriu zis o lista cu rau platnicii bancilor.

Ca sa poti sa-ti vezi istoricul inregistrat la BC, trebuie sa soliciti raportul in nume personal, ori sa delegi o entitate sa se ocupe de aceasta actiune.

Citeste si  Am nevoie de un imprumut rapid de 1000 de euro
numar rau platnici 2019 - 2020 - 2021

Cum poate afla cineva daca este rau platnic sau nu?

Verificarea istoricului in BC se poate realiza printr-o simpla cerere depusa de solicitant, fie online, fie in scris si trimisa prin posta.

Lista neagra a rau platnicilor bancilor nu este un act public ce poate fi vizualizat de oricine doreste.

S-ar putea totusi ca cei inscrisi in Biroul de Credit cu istoric negativ sa fie cumva privilegiati daca au in prezent o bonitate buna, din cauza limitarii gradului de indatorare la credite, din acest an.

S-ar putea ca atat bancile cat si IFN-urile sa fie mai ingaduitoare cu rau-platnicii daca acestia au in prezent un venit sustenabil si nu mai au datorii active.

Pe de alta parte, ofertele de credite pentru rau platnici scad vertiginos, IFN-urile orientandu-se si ele catre conditii de eligibilitate mai putin permisive, cu riscuri mai mici.

Creditele oferite de IFN-uri s-au modificat destul de mult in ultima vreme, sumele maxima acordate de aceste societati crescand, iar perioadele de acordare fiind de asemenea in continua crestere.

Rau platnicii vor accesa mai greu credite in 2021?

Poate ca da, poate ca nu! Cu siguranta anul 2021 va fi anul bonitatii, pentru ca, limitarea gradului de indatorare va conduce la reducerea volumului de credite acordate populatiei, intarind coeficientul bonitatii celor imprumutati.

Cu alte cuvinte, cei ce vor avea acces la credite vor avea o bonitate mult mai buna decat pana acum.

banci care acorda credite rau platnicilor 2021
Car Ownership, Car Rental, Handshake, Contract, Car

In prezent, datornicii, cunoscandu-si istoricul slab, cauta credite fara consultarea Biroului de Credit, pentru a nu-si mai justifica vechile probleme pentru care au fost raportati.

Si daca va intrebati de cine este data aceasta bonitate superioara, raspunsul este unul singur – VENITUL.

Venitul va fi primordial in acordarea creditelor (si pentru rau-platnici) in 2021. V-a fi dealtfel dificil sa te imprumuti daca nu ai un loc de munca stabil. Unele IFN-uri au inceput sa ceara minim de vechime in munca, ceea ce inseamna ca solicita carte de munca, adica clientul sa aiba un serviciu stabil.

Citeste si  Accesare credite in rate multiple

Credite fara consultarea Biroului de Credit vor fi din ce in in ce mai putine. Ba, spunem noi, s-ar putea chiar sa nu mai existe spre finele anului.

Ofertele de credite pentru rau platnici in 2021 se regasesc preponderent in portofoliul IFN-urilor.

Sunt si cateva banci care mai accepta din randul restantierilor acele persoane cu un grad ridicat de incredere, insa, numarul lor este mic.

Deocamdata, in piata financiara, sunt cateva IFN-uri la care datornicii pot apela pentru un credit rapid.

IFN-uri care accepta persoanele inscrise in BC cu un scoring negativ

  • Credius – IFN care accepta rau platnici. Anul trecut chiar isi denumisera produsele destinate acestei categorii de clienti credite de redresare. Nu stim inca pozitia lor pentru anul in curs, deocamdata sunt acceptati si rau-platnici la refinantare. Imprumuturile Credius permit accesul multor categorii de clienti la finantare. Din ei amintim aici: pensionari, cei din diaspora, IMM-uri, persoane cu venituri din salarii ori pensii, ori cu venituri generate din activitati independente, etc. Avantajul major este ca cei de la Credius ofera imprumuturi in cuantum ridicat, de pana la 50.000 de lei, deci, daca ai o urgenta financiara cu valoare ridicata, aici gasesti solutia.
  • Viva Creditvofera de asemenea credite pentru restantieri si rau platnici. E adevarat ca sumele de bani la care aveti acces sunt mici, ele nedepasind 2.000 de lei, insa, cand ai nevoie urgenta de bani, pot fi salvatoare. Avantajele creditelor pentru restantieri de la Viva Credit sunt reprezentate de lipsa regulilor impuse in acest caz. Astfel, pot beneficia de o suma de 2.000 de lei toti clientii, indiferent daca mai au credite in derulare sau nu daca sunt salariati ori pensionari, etc. In cazul in care esti rau-platncii si nu-ti poti rambursa imprumutul, te poti bucura totusi de o refinantare avantajoasa, la Viva Credit vei gasi intelegere pentru problemele tale.
  • CreditFix ofera de asemenea credite pentru restantieri – sume de bani de pana la 4.000 de lei. CreditFix ofera si in 2021 credite pentru restantieri si rau platnici, astfel incat aceste persoane sa-ti poata rezolva problemele financiare urgente. Conditia de la baza la CreditFix pentru obtinerea unui imprumut este venitul lunar stabil. Asadar, poti avea acces la un credit, chiar daca esti restantieri ori rau-platnici si in 2021, cu conditia sa ai un venit lunar stabil. Cei de la CreditFix mai au in portofoliu si un imprumut in rate, in cuantum de pana la 10.000 lei ce poate fi rambursat intr-un numar fix de 12 rate.
Citeste si  Te intereseaza un credit rapid nebancar prin telefon sau online?

Acestea nu sunt singurele IFN-uri ce au in portofoliu imprumuturi rapide pentru restantieri si rau-platnici. Sunt printre cele mai vizibile din piata.

Cum se verifica eligibilitatea restantierilor?

Retineti totusi, ca indiferent de scoringul din Biroul de Credit, pentru a solicita un imprumut nebancar in 2021, trebuie sa ai venituri stabile certe, demonostrabile cu acte.

In cazul bancilor, avand in vedere limitatea gradului de indatorare veniturile vor fi pe primul loc in determinatea bonitatii clientilor.

Cu siguranta amanarea ratelor la banci isi va pune amprenta pe creditarea din 2021.

Cei mai multi dintre cei ce si-au amanat ratele cu maximul posibil (9 luni) si-au reluat rambursarile din ianuarie 2021.

Noi estimam pentru 2021 o miscare destul de ampla pe segmentul refinantarilor, mai ales in contextul in care se poate prelungi intervalul de finantare de la 5 la 10 ani.

Pentru ca numarul celor inscrisi in Biroul de Credit a crescut de la an la an, atat IFN-urile cat si bancile au mai acordat clementa acestor categorii de clienti, este vorba de restantieri (rau platnici).

Astfel, putem gasi oferte de credite rapide pentru restantieri la o serie de IFN-uri din piata, dar nu ne-ar mira sa gasiti intelegere si la unele banci.

Exista banci care accepta restantieri in anumite conditii (restanta din trecut sa nu fi fost mare, iar perioada de intarziere sa fi fost scurta).

(Visited 2652 times, 5 visits today)

Related Posts

Add Comment