You are here: Home Info credite nebancare Oferta de credite pentru rau platnici in 2019

Oferta de credite pentru rau platnici in 2019

Cei raportati de banci la BC, cu reputatie de rau platnici, pot accesa noi credite daca au achitat restantele din trecut.

Proportia dintre cei ce cauta credite pentru restantieri si cei ce le ofera s-a mentinut constanta in 2019, cand a scazut si numarul de rau platnici si cel al firmelor permisive cu aceste persoane.

Cei inscrisi in Biroul de Credit cu istoric negativ sunt cei ce spera sa acceseze credite pentru rau platnici in 2019.

Segmentul nebancar este cel mai predispus la acordarea de credite restantierilor. 2019 nu a adus schimbari majore din acest punct de vedere.

Dupa statisticile BNR, in aprilie 2019 erau 548.092 romani datornici la banci si IFN cu 6,140 mld. lei restante.

Fata de anul anterior, numarul restantierilor persoane fizice a scazut, cu peste un milion (in august 2018 numarul acestor persoane urcase la 690.313.

Biroul de Credit nu ofera propriu zis o lista cu rau platnicii bancilor. Ca sa poti sa-ti vezi istoricul inregistrat la BC, trebuie sa soliciti raportul in nume personal, ori sa delegi o entitate sa se ocupe de aceasta actiune.

Verificarea istoricului in BC se poate realiza printr-o simpla cerere depusa de solicitant, fie online, fie in scris si trimisa prin posta.

Lista neagra a rau platnicilor bancilor nu este un act public ce poate fi vizualizat de oricine doreste.

S-ar putea totusi ca cei inscrisi in Biroul de Credit cu istoric negativ sa fie cumva privilegiati daca au in prezent o bonitate buna, din cauza limitarii gradului de indatorare la credite, din acest an. S-ar putea ca atat bancile cat si IFN-urile sa fie mai ingaduitoare cu rau-platnicii daca acestia au in prezent un venit sustenabil si nu mai au datorii active.

Pe de alta parte, ofertele de credite pentru rau platnici scad vertiginos, IFN-urile orientandu-se si ele catre conditii de eligibilitate mai putin permisive, cu riscuri mai mici.

Creditele oferite de IFN-uri s-au modificat destul de mult in ultima vreme, sumele maxima acordate de aceste societati crescand, iar perioadele de acordare fiind de asemenea in continua crestere.

Rau platnicii vor accesa mai greu credite in 2019? Poate ca da, poate ca nu! Cu siguranta anul 2019 va fi anul bonitatii, pentru ca, limitarea gradului de indatorare de la 1 ianuarie 2019 va conduce la reducerea volumului de credite acordate populatiei, intarind coeficientul bonitatii celor imprumutati. Cu alte cuvinte, cei ce vor avea acces la credite vor avea o bonitate mult mai buna decat pana acum.

In prezent, datornicii, stiindu-se cu musca pe caciula, cauta credite fara consultarea Biroului de Credit, pentru a nu-si mai justifica vechile probleme pentru care au fost raportati.

Si daca va intrebati de cine este data aceasta bonitate superioara, raspunsul este unul singur – VENITUL. Venitul va fi primordial in acordarea creditelor (si pentru rau-platnici) in 2019. V-a fi dealtfel dificil sa te imprumuti daca nu ai un loc de munca stabil. Unele IFN-uri au inceput sa ceara minim de vechime in munca, ceea ce inseamna ca solicita carte de munca, adica clientul sa aiba un serviciu stabil.

Credite fara consultarea Biroului de Credit vor fi din ce in in ce mai putine. Ba, spunem noi, s-ar putea chiar sa nu mai existe spre finele anului. Dar, este bine sa nu ne aruncam in astfel de supozitii, sa vedem in primul rand cum o sa primeasca piata noile masuri ce au intrat in viguare la 1 ianuarie 2019.

Ofertele de credite pentru rau platnici in 2019 se regasesc preponderent in portofoliul IFN-urilor.

Sunt si cateva banci care mai accepta din randul restantierilor acele persoane cu un grad ridicat de incredere, insa, numarul lor este mic.

Deocamdata, in piata financiara, sunt cateva IFN-uri la care datornicii pot apela pentru un credit rapid.

Printre cele mai cunoscute societati nebancare la care au acces cei inscrisi in BC cu un scoring negativ, amintim aici:

  • Credius – IFN care accepta rau platnici. Anul trecut chiar isi denumisera produsele destinate acestei categorii de clienti credite de redresare. Nu stim inca pozitia lor pentru anul in curs, deocamdata sunt acceptati si rau-platnici la refinantare. Imprumuturile Credius permit accesul multor categorii de clienti la finantare. Din ei amintim aici: pensionari, cei din diaspora, IMM-uri, persoane cu venituri din salarii ori pensii, ori cu venituri generate din activitati independente, etc. Avantajul major este ca cei de la Credius ofera imprumuturi in cuantum ridicat, de pana la 40.000 de lei, deci, daca ai o urgenta financiara cu valoare ridicata, aici gasesti solutia.
  • Telecredit ofera de asemenea credite pentru restantieri si rau platnici. E adevarat ca sumele de bani la care aveti acces sunt mici, ele nedepasind 2.000 de lei, insa, cand ai nevoie urgenta de bani, pot fi salvatoare. Avantajele creditelor pentru restantieri de la Telecredit sunt reprezentate de lipsa regulilor impuse in acest caz. Astfel, pot beneficia de o suma de 2.000 de lei toti clientii, indiferent daca mai au credite in derulare sau nu daca sunt salariati ori pensionari, etc. In cazul in care esti rau-platncii si nu-ti poti rambursa imprumutul, te poti bucura totusi de o refinantare avantajoasa, la Telecredit vei gasi intelegere pentru problemele tale.
  • CreditFix ofera de asemenea credite pentru restantieri – sume de bani de pana la 3.000 de lei (maxim 2.000 de lei la prima accesare). CreditFix ofera si in 2019 credite pentru restantieri si rau platnici, astfel incat aceste persoane sa-ti poata rezolva problemele financiare urgente. Conditia de la baza la CreditFix pentru obtinerea unui imprumut este venitul lunar stabil. Asadar, poti avea acces la un credit, chiar daca esti restantieri ori rau-platnici si in 2019, cu conditia sa ai un venit lunar stabil. Cei de la CreditFix mai au in portofoliu si un imprumut in rate, in cuantum de pana la 10.000 lei ce poate fi rambursat intr-un numar fix de 12 rate.

Acestea nu sunt singurele IFN-uri ce au in portofoliu imprumuturi rapide pentru restantieri si rau-platnici. Sunt printre cele mai vizibile din piata.

Retineti totusi, ca indiferent de scoringul din Biroul de Credit, pentru a solicita un imprumut nebancar in 2019, trebuie sa ai venituri stabile certe, demonostrabile cu acte.

In cazul bancilor, avand in vedere limitatea gradului de indatorare de la 1 ianuarie 2019. veniturile vor fi pe primul loc in determinatea bonitatii clientilor.

Pentru ca numarul celor inscrisi in Biroul de Credit a crescut de la an la an, atat IFN-urile cat si bancile au mai acordat clementa acestor categorii de clienti, este vorba de restantieri (rau platnici). Astfel, putem gasi oferte de credite rapide pentru restantieri la o serie de IFN-uri din piata, dar nu ne-ar mira sa gasiti intelegere si la unele banci.

Exista banci care accepta restantieri in anumite conditii (restanta din trecut sa nu fi fost mare, iar perioada de intarziere sa fi fost scurta).

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies