You are here: Home Solutii specifice Credite nebancare pentru restantieri – Rezolvari 2020

Credite nebancare pentru restantieri – Rezolvari 2020

Cei interesati de gasirea unor credite pentru restantieri 2020 sunt de regula coplesiti de datorii.

Credite rapide pentru restantieri 2020 – metode noi de a le identifica

Restantierii nu sunt agreati de toate institutiile financiare. In fapt, un numar redus de societati accepta astfel de clienti.

Rau platnici sau nu, multi romani apeleaza la creditele rapide de la IFN ce pot fi accesate usor, cu acte putine.

Si unele banci (ex Banca Transilvania) si-au schimbat atitudinea fata de aceasta categorie numeroasa de clienti (peste 500.000 restantieri dupa ultimele statistici oferit de cei de la BNR „in aprilie 2020 se inregistrau 561.721 restantieri”). Cei de la BT ne informeaza ca nu resping din start orice client inscris in BC cu istoric negativ.

Desi numarul restantierilor din Romania scazuse anul trecut sub 600.000, tot e un numar impresionant. Aceste persoane au fost in trecut datornice la banci unde au intarziat cu plata ratei.

Pentru multi dintre ei nici chiar IFN-urile nu isi asuma riscul de a-i imprumuta.

Ce solutii ai sa obtii un astfel de imprumut?

Inca mai exista in 2020 posibilitatea sa accesezi online credite rapide pentru restantieri. Conditia primordiala este sa ai venituri solide si restantele pentru care ai fost raportat la BC sa nu fi fost mari si intinse in timp.

Romanii incep sa caute stabilitate, iar 2020 cu siguranta nu va face rabat de la aceasta dorinta a lor. Pe finalul anului trecut, noi am remarcat o crestere semnifictiva de solicitari de informatii pentru creditele nebancare pe termen lung. Asadar, chiar daca momentele festive sunt intimpinate cu produse de tip rapid – sume mici de bani acordate pe termen scurt, totusi, tendinta este de stabilizare a pietei si indreptarea ei catre produse cu dobanzi mai mici si incredere mai mare.

Citeste si  Vrei un credit instant, dar nu stii de unde sa incepi?

Pe termen scurt ori pe termen lung, cum e mai avantajos?

Produsele de tip credite rapide pentru restantieri 2020 sunt relansate in piata de firmele nebancare, acestea oferindu-le ca pe solutii de redresare.

Astfel, gasim imprumuturi fara sa te deplasezi, credite in 5 minute, in 2 ore, in 12 ori 24 de ore. Gasim de asemenea imprumuturi doar cu buletinul, fara adeverinta de venit, cu rate fixe, cu dobanda 0 la prima accesare.

In prim-plan sunt si cardurile nebancare – simplu si rapid de accesat chiar prin telefon ori SMS, fara taxe de emitere ori administrare (exemplu fiind AXI Card – instrument disponibil si celor cu istoric negativ).

De partea cealalta, credite nebancare pe termen lung, avem oferte mai putin numeroase. Aici avem accesul la sume mai mari de bani, pe perioade mai lungi de timp (4 – 5 ani), cu rate fixe si minim de documente. Si la acestea poti aplica online, fara adeverinta de venit ori costuri ascunse. Raspunsul iti ese dat tot online, deci comod.

Pentru ca discutam de credite pe termen scurt, ne gandim din start la produse cu costuri ridicate, avand in vedere riscurile ridicate asociate acestor credite. De ce riscuri ridicate? In primul rand pentru ca discutam de creditele pentru restantieri, adica vorbim de niste persoane care si-au ‘demonstrat’ deja reaua credinta in privinta rambursarilor.

Care sunt cele mai frecvente cai de accesare?

Multe IFN-uri ne prezinta ofertele lor de credite nebancare pentru restantieri accesibile de acasa, din fata computerului ori si mai simplu, prin telefon.

Pentru ca tot mai multi romani cauta imprumuturi rapide accesibile online, prin telefon ori prin SMS, ofertele IFN-urile sunt mulate pe aceste doleante ale compatriotilor nostri. Ca sa nu trebuiasca sa te deplasezi, credite acordate de IFN-uri sunt incheiate de la distanta. Contractele de credit sunt semnate online in majoritatea cazurilor – caci mai sunt si societati nebancare care utilizeaza inca serviciul de curierat pentru transportul contractului de credit, pentru semnarea acestuia de catre clienti. Vedeti un alt articol de-al nostru despre aceste credite rapide de la IFN cu rate fixe.

Citeste si  Bani imprumut daca n-ai un venit permanent

Acum, sa stiti ceva, in categoria credite rapide 2020 vei gasi si multe oferte de la banci. Si pe buna dreptate. Exista banci care si-au simplificat foarte mult conditiile de acordare a creditelor, astfel ca, ele pot fi cu usurinta incadrate in cateogoria imprumuturi rapide. Si, pana la urma, daca poti accesa credite bancare in mod rapid, de ce sa n-o faci? Unele banci au inceput sa acorde si credite online (Raiffeisen, ING, Banca Transilvania etc.).

Daca esti restantier si vrei sa accesezi un credit, ai la indemana doar ofertele societatilor nebancare. Este dificil sa accesezi un imprumut, chiar si nebancar, insa, cu rabdare si tact, vei gasi ofertele potrivite.

Tipuri de credite nebancare pentru restantieri

Creditele nebancare pentru restantieri au capatat mai mare vizibilitate in piata de cand a scazut gradul de indatorare, pentru ca astfel plaja clientilor IFN-urilor a scazut si ea destul de mult. Reducandu-se numarul clientilor buni platnici dar cu venituri mici, IFN-urile se apleaca cu mai mare interes catre persoanele rau platnice dar cu venit actual mai mare.

Persoanele inscrise in baza de date a Biroului de Credit (BC) ori in Centrala Riscului de Credit (CRC) sunt respinse de banci la creditare. Si nici IFN-urile nu acorda toate credite restantierilor. Unele, insa, o fac, impunand diverse conditii, ori asigurandu-se ca-si acopera din dobanzi riscurile asociate acestor produse financiare.

Din pacate, daca este rau-platnic, vei gasi cu greu credite rapide pentru rau-platnici in cuantum ridicat. Sumele acordate de regula de IFN-uri in aceste cazuri sunt mici. Si nu doar pentru ca este vorba de restantieri, ci pentru ca, ofertele accesibile acestor persoane sunt de regula microcreditele – produsele financiare ce vin din start cu limite mici de sume si perioade reduse de creditare.

Citeste si  Imprumut IFN pe 5 ani - solutii in rate

Pentru prima data vedem in acest an o tendinta a IFN-urilor de a-si afisa colaborarile cu BC si ANAF. De exemplu, cei de la Provident ne transmit intr-o sectiune dedicate creditarii responsabile ca ei colaboreaza cu BC (atat pentru primirea de informatii legate de prezumtivii clientii, cat si pentru transmiterea informatiilor despre clientii actuali) si cu ANAF (pentru inspectarea veniturilor clientilor, cu acordul acestora).

Pentru ca in Biroul de Credit nu stai decat 4 ani (din momentul in care ti-ai stins datoria), aceasta institutie pastrand datele clientilor pe perioada limitata de timp, nu este capatul pamantului ca nu te poti imprumuta la banci in aceasta perioada. Mai ales daca ai la indemana alte oferte de creditare.

Din categoria IFN-urilor ce acroda credite rapide pentru restantieri 2020 (imprumuturi pentru persoanele inscrise in Biroul de Credit cu un istoric negativ), amintim aici: Viva Credit, Credius, Fast Finance, IFN Extra Finance, CreditFix, etc.

Acorda o nota, daca ti-a placut!
[Total: Average: ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies