Credite pentru persoane cu obligatii de plata existente

Persoanele aflate in cautarea unor credite din postura de permanenti pe lista BC sunt de regula impovarate din cauza datoriilor.

Credite rapide pentru debitori 2023 – Fii optimist!

Debitorii nu sunt agreati de toate institutiile financiare. In fapt, un numar redus de societati accepta astfel de clienti.

Indiferent de statul lor, multi romani apeleaza la creditele rapide de la IFN ce pot fi accesate usor, cu acte putine.

Si unele banci (ex Banca Transilvania) si-au schimbat atitudinea fata de aceasta categorie numeroasa de clienti (in jur de 500.000 ramasi in urma cu plata ratelor –  dupa ultimele statistici oferit de cei de la BNR „in noiembrie 2023 numarul celor din BC era de 477 343”).

Desi numarul debitorilor din Romania scazuse anul trecut osciland in jurul a jumatate de milion, tot e un numar impresionant.

Aceste persoane au avut in trecut intarzieri la banc, mai mult de 30 de zile pentur a fi raportati.

Pentru multi dintre ei nici chiar IFN-urile nu isi asuma riscul de a-i imprumuta.

Ce solutii ai sa obtii un astfel de imprumut?

Inca mai exista in 2023 posibilitatea sa accesezi online credite rapide chiar daca ai fost raportat la BC.

Conditia primordiala este sa ai venituri solide si datoriile pentru care ai fost raportat sa nu fi fost mari si intinse in timp.

Romanii incep sa caute stabilitate, iar 2023 cu siguranta nu va face rabat de la aceasta dorinta a lor.

Pe finalul anului trecut, noi am remarcat o crestere semnifictiva de solicitari de informatii pentru creditele nebancare acordate pe perioade mai mari de timp.

Asadar, chiar daca momentele festive sunt intimpinate cu produse de tip rapid – sume mici de bani acordate pe termen scurt, totusi, tendinta este de stabilizare a pietei si indreptarea ei catre produse cu dobanzi mai mici si incredere mai mare.

Citeste si  Credit fara verificare in Biroul de Credit 2024. Sugestii

Pe termen scurt e mai avantajos sau pe perioada mai mare de timp?

Produsele de tip credite rapide pentru cei cu scoring slab in 2023 sunt relansate in piata de firmele nebancare, acestea oferindu-le ca pe solutii de redresare.

Astfel, gasim imprumuturi fara sa te deplasezi, credite in 5 minute, in 2 ore, in 12 ori 24 de ore.

Gasim de asemenea imprumuturi doar cu buletinul, fara adeverinta de venit, cu rate fixe, cu dobanda 0 la prima accesare.

In prim-plan sunt si cardurile nebancare – simplu si rapid de accesat chiar prin telefon ori SMS, fara taxe de emitere ori administrare (exemplu fiind AXI Card – instrument disponibil si celor cu istoric slab).

De partea cealalta, credite nebancare pe termen lung, avem oferte mai putin numeroase.

Aici avem accesul la sume mai mari de bani, pe perioade mai lungi de timp (4 – 5 ani), cu rate fixe si minim de documente.

Si la acestea poti aplica online, fara adeverinta de venit ori costuri ascunse. Raspunsul iti ese dat tot online, deci comod.

Pentru ca discutam de credite pe termen scurt, ne gandim din start la produse cu costuri ridicate, avand in vedere riscurile ridicate asociate acestor credite.

De ce riscuri ridicate? In primul rand pentru ca discutam de creditele pentru cei deja cu reputatia stirbita din cauza intarzierilor, adica vorbim de niste persoane care si-au ‘demonstrat’ deja reaua credinta in privinta rambursarilor.

Care sunt cele mai frecvente cai de accesare?

Multe IFN-uri ne prezinta ofertele lor de credite nebancare pentru astfel de persoane accesibile de acasa, din fata computerului ori si mai simplu, prin telefon.

Pentru ca tot mai multi romani cauta imprumuturi rapide accesibile online, prin telefon ori prin SMS, ofertele IFN-urile sunt mulate pe aceste doleante ale compatriotilor nostri.

Ca sa nu trebuiasca sa te deplasezi, credite acordate de IFN-uri sunt incheiate de la distanta.

Citeste si  Ce fac daca veniturile mele nu sunt suficiente pentru un credit?

Contractele de credit sunt semnate online in majoritatea cazurilor – caci mai sunt si societati nebancare care utilizeaza inca serviciul de curierat pentru transportul contractului de credit, pentru semnarea acestuia de catre clienti.

Acum, sa stiti ceva, in categoria credite rapide 2023 vei gasi si multe oferte de la banci. Si pe buna dreptate. Exista banci care si-au simplificat foarte mult conditiile de acordare a creditelor, astfel ca, ele pot fi cu usurinta incadrate in cateogoria imprumuturi rapide.

Si, pana la urma, daca poti accesa credite bancare in mod rapid, de ce sa n-o faci? Unele banci au inceput sa acorde si credite online (Raiffeisen, ING, Banca Transilvania etc.).

Daca esti indatorat la banca si vrei sa accesezi un credit, ai la indemana doar ofertele societatilor nebancare.

Este dificil sa accesezi un imprumut, chiar si nebancar, insa, cu rabdare si tact, vei gasi ofertele potrivite.

Tipuri de credite pentru debitori

Creditele pentru debitori sunt mai cautate in piata, indeosebi datorita situatiei sociale actuale.

Amanarile ratelor la banci a insemnat pentru multi o gura de oxigen bienvenita, dar putini constientizeaza ca vor plati o rata mai mari in curand.

Persoanele din Biroului de Credit (BC) ori din Centrala Riscului de Credit (CRC) sunt respinse de banci la creditare. Si nici toate IFN-urile nu acorda credite celor indatorati excesiv.

Unele, insa, o fac, impunand diverse conditii, ori asigurandu-se ca-si acopera din dobanzi riscurile asociate acestor produse financiare.

Din pacate, daca este rau-platnic, vei gasi cu greu credite rapide pentru rau-platnici in cuantum ridicat. Sumele acordate de regula de IFN-uri in aceste cazuri sunt mici.

Si nu doar pentru ca este vorba de asignanti, ci pentru ca, ofertele accesibile acestor persoane sunt de regula microcreditele – produsele financiare ce vin din start cu limite mici de sume si perioade reduse de creditare.

Pentru prima data vedem in acest an o tendinta a IFN-urilor de a-si afisa colaborarile cu BC si ANAF.

Citeste si  Cum poti sa scapi de un credit vechi?

De exemplu, cei de la Provident ne transmit intr-o sectiune dedicate creditarii responsabile ca ei colaboreaza cu BC (atat pentru primirea de informatii legate de prezumtivii clientii, cat si pentru transmiterea informatiilor despre clientii actuali) si cu ANAF (pentru inspectarea veniturilor clientilor, cu acordul acestora).

Pentru ca in Biroul de Credit nu stai decat 4 ani (din momentul in care ti-ai stins datoria), aceasta institutie pastrand datele clientilor pe perioada limitata de timp, nu este capatul pamantului ca nu te poti imprumuta la banci in aceasta perioada. Mai ales daca ai la indemana alte oferte de creditare.

Din categoria IFN-urilor ce acroda credite pentru debitori 2023 amintim aici: Viva Credit, Credius, Fast Finance, CreditFix, etc.

Related Posts

3 Comments

  1. O Maria
  2. Ovisiu Paduraru
  3. T Constantin

Add Comment