A inceput scoala, esti pregatit? Cat cheltuiesc parintii pe rechizite?

Toamna a venit cu multe griji si mult stres pentru parintii care isi duc copiii la scoala. Pe langa rechizite, acestia mai cumpara si imbracaminte si incaltaminte.

Retinuti pana in ultimul moment de incertitudinea inceperii scolii, cu siguranta multi parinti nu au apucat sa se pregateasca temeinic pentru acest nou inceput.

Si nu vorbim aici doar de o pregatire psihica, ci mai ales materiala.

Dupa cum bine stiti, scoala incepe meru cu nevoia achizitionarii rechizitelor scolare, treaba care cade in grija parintilor.

Sa cumperi cateva randuri de rechizite nu este deloc usor in zilele noastre.

Chiar si atunci cand ai banii necesari, unele produse sunt incerte din punct de vedere al calitatii, astfel ca nimic nu este simplu.

Ce sa mai vorbim de cei care nu au banii necesari pentru astfel de cumparaturi costisitoare.

Numai un ghiozdan mai acatarii costa astazi de la 300 de lei in sus. Ce sa mai vorbim de restul, care, desi par mai ieftine, fiind multe, cad greu la buzunar.

Un pachet minimal de rechizite, impreuna cu ghiozdanul, prduse medii din punct de vedere al calitatii te duc lejer catre un 600 de lei.

La aceasta suma de bani se mai adauga si hainele obisnuite pentru scoala, haine pentru sport, incaltaminte scoala, incaltaminte sport s.a.m.d.

Daca mai ai de dat si pentru vreun fond al clasei, pentru achizitia vreunei imprimante sau pentru cine stie ce asociatie de parinti, lucrurile se complica semnificativ.

Cum rezolvi cu banii, daca tu de abia te ajungi de la un salariu la altul?

Exista mai multe solutii, toate presupun un efort din partea ta si niste constrangeri serioase pentru urmatoarea perioada de timp.

  1. Te inscri intr-un CAR, eventual unul care sa aiba legatura cu industria unde activiezi si incerci sa obtii bani imprumut atunci cand ai nevoie. Exista CAR-uri care permit imprumuturi chiar si celor noi inscrisi, in anumite conditii.
Citeste si  Pot lua un credit cu intrerupere de activitate in ultimul an?

In Bucuresti sunt foarte multe Case de Ajutor Reciproc care activeaza, multe dintre ele fiind constituite in jurul unor institutii.

Printre cele mai cunoscute CAR-uri din Bucuresti, amintim aici: CAR Faur IFN, CAR Mitropolitan, Universal TM Bucuresti, CAR Flexicredit,

  1. Incepi sa faci economii serioase inainte, astfel incat sa strangi sumele necesare de bani pentru aceasta ocazie. Acum e cam tarziu pentru aceasta operatiune, dar daca esti adeptul economisirilor, la anul cu siguranta vei stii ce e de facut.

Poti sa deschizi un cont special pentru astfel de cheltuieli, un cont pe care sa-l restrictionezi, astfel incat sa nu-ti vina ideea de a scoate bani din el.

  1. Apelezi la un imprumut la banca, daca ai o binitate buna si eligibilitate pozitiva. Salariatii cu venituri constante stabile, cei care au un istoric bun de creditare si un grad de indatorare mic pot apela la creditele de la banci foarte usor.

Astazi conditiile de accesare oferite de banci sunt deosebit de abordabile. Este usor sa accesezi, daca nu vrei sa te deplasezi, poti solicita un credit bancar chiar online – multe banci ofera aceasta facilitate.

Bancile nici nu mai cer adeverinta de venit, merg pe verificarea veniturilor la ANAF – deci nu trebuie sa iti bati la cap angajatorul pentru un astfel de act.

  1. Incerci la IFN-uri, daca nu esti eligibil pentru banci.

Vezi ca IFN-urile au diverse oferte, unele acorda sume mai mici de bani, altele merg si pe variantele de sume mari si perioade extinse de creditare.

Daca nimeresti la IFN-urile axate pe microcreditare, trebuie sa stii ca in ciuda conditiilor lejere de accesare, s-ar putea sa nu-ti ajunga banii pe care aceste societati ti-i pot oferi.

Cel mai bine e sa alegi o societate nebancara ce-ti permite accesul la o suma mai mare de bani, cat sa te poti descurca intr-un astfel de ocazie luata de noi in discutie.

Citeste si  Cum poate accesa un credit pe net o persoana?

Exista mai multe societati nebancare ce acorda astfel de credite, si usor de accesat, si cu acte putine, si fara cerinte multe in privinta eligibilitatii. Iata cattva dintre ele: Credius, Provident, Fast Finance, BRD Finance, TBI Credit.

Daca vreti sa aflati mai multe informatii despre aceste IFN-uri, le gasiti la noi, in articole mai vechi. Trebuie sa stiti ca n-am pus la intamplare Credius pe primul loc in enumerare, ci am avut un motiv serios: acest IFN acorda credite destul de usor, fara adeverinta de venit, cu o luna vechime in munca, ba accepta chiar si persoane cu un istoric mai slab de creditare. Poti gasi si la noi si alte informatii despre Credius pareri care sa te ajute sa intelegi cum functioneaza imprumuturile oferite de ei.

Din noianul de societati bancare, nebancare si cele de tip CAR puteti alege pana la urma pe cea care vi se potriveste voua si situatiei voastre cel mai bine.

Pentru a face o aleere corecta, trebuie, fireste, sa analizati mai multe oferte, astfel incat sa puteti compara avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele.

Chiar daca unele imprumuturi par facile, este bine sa cunosti in detaliu toate aspectele legate de creditare, pentru a nu avea surprize ulterioare.

Spre exemplu, n-ar strica sa afli care sunt penalizarile pe care le practica, ce comisioane sunt implicate si care sunt costurile totale in definitiv.

Noi te sfatuim sa cantaresti cu grija toate aceste aspecte inainte de a semnat contractul, sa nu imprumuti mai mult decat iti permiti sa rambursezi si sa nu te indatorezi excesiv.

Related Posts

Add Comment