You are here: Home Info credite nebancare Imprumut IFN pe 5 ani – solutii in rate

Imprumut IFN pe 5 ani – solutii in rate

De la IFN poti accesa si credite pe termen mai lung, pe 5 ani, cu rambursare in rate lunare.

Obtinerea unui imprumut IFN pe 5 ani, maximul legal acceptat pentru creditele de consum, nu este o utopie, este un fapt cat se poate de real.

Desi sunt mult mai vizibile in piata IFN-urile care acorda microcredite, totusi, trebuie sa stiti ca piata nebancara este dominata de restul societatilor nebancare, adica cele care acorda credite in conditii moderate de eligibilitate, pe termen mai lung, cu rambursare in rate lunare.

In fapt, creditele rapide sunt la moda de cativa ani. Cu ani in urma existau doar imprumuturile nebancare acordate pe perioade de lunga durata.

Majoritatea IFN-urile acorda credite nebancare pe perioade cuprinse intre 1 an si 5 ani.

Doar cele specializate in microcredite au diminuat perioada de contractare, restrangand-o la 30-60 de zile.

Ca sa aplici pentru un credit de nevoi personale de la IFN nu este la fel de simplu cu a aplica pentru un imprumut rapid pe termen scurt. Un microcredit se obtine usor, dar costa mai mult. Un credit de consum se acceseaza greu dar costa mai putin.

Pe de alta parte, conditiile de accesare pentru creditele nebancare pe 5 ani sunt mai dificil de indeplinit, dar tot se situeaza sub cele promovate de banci pentru ale lor creidte de nevoi personale.

Daca ar fi sa facem o ierarhizare a conditiilor de accesare, putem sa spunem ca aceste imprumuturi de la IFN pe termen lung se situeaza intre creditele bancare fara garantii si microcredite.

Daca ai nevoie de un credit rapid pe termen mai lung, il poti obtine de la IFN, cu conditia sa ai veniturile necesare cat sa-ti asigure situarea sub nivelul admis al gradului de indatorare recent stabilit in piata.

Citeste si  Credite nebancare cu si fara garantii

IFN-urile, ca si bancile, trebuie sa respecte legislatia in vigoare. Si, chiar daca citim zilnic stiri despre creditele nebancare doar cu buletinul, cu siguranta n-o sa-ti acorde nimeni un imprimut doar in baza actuli de indentitate, fara sa detii o sursa de venit stabila pe durata contractului de credit. Verificarea gradului de indatorare nu este optionala, este obligatorie.

Sunt cateva societati nebancare care au de toate in portofoliu, de la credite pe termen lung, la microcredite acordate pe 30 de zile. Conditiile difera, fireste, de la un produs la altul. Un exemplu este CredtiFix care ofera si un produs pe termen scurt si un credit in rate pentru 12 luni.

Sunt de asemenea IFN-uri care pun la dispozitia clientilor si credite fara garantii si credite cu garantii. Un exemplu este Fast Finance, care are in portofoliu si un credit urgent fara garantii si un credit cu garantii imobiliare.

Sunt IFN-uri care au perioada de acordare minima de acordare mai mare de un an. Spre exemplu, cei de la Credius acorda credite pe perioade mai lungi de timp, intre 20 si 60 de luni.

Cu siguranta daca stii ce inseamna un credit de nevoi personale poti sa intelegi de ce conditiile de eligibilitate aferente nu mai sunt atat de permisive ca cele impuse la acordarea microcreditelor.

Pana la urma, nebancar sau nu, un credit de nevoi personale este un instrument financiar pus la dispozitia clientilor nu in scop de binefacere ci pentru a crea profit. Orice riscurile pe care societatea financiara si le asuma se transpun in primul rand in conditii de accesare si costuri.

Fiind unul dintre cele mai utilizate produse financiare, creditul de nevoi personale are o popularitate aparte printre romani.

Citeste si  Cumparaturi cu Cardul Direct oriunde in lume

Unii considera inca IFN-urile ca fiind niste optiuni de extrema urgenta, in rest se straduiesc sa acceseze de la banca un credit.

Este adevarat ca pe partea de costuri, bancile inca nu au concurenta, insa, pe eligibilitate si permisivitate, IFN-urile sunt mult peste banci. Chiar si in privinta creditelor nebancare pe termen lung IFN-urile sunt mai permisive decat bancile pe segmente similare de produse.

Pentru ca sunt multe persoane care nu indeplinesc conditiile de eligibilitate impuse de banci, s-a creat in piata un curent, cum ca cei cu eligibilitate scazuta se imprumuta de la IFN-uri.

Trebuie sa stiti ca nici IFN-urile nu imprumuta pe oricine, indiferent cat de putin eligibil ar fi. IFN-urile au si ele standardele lor, nefacand rabat de la venituri in primul rand, iar unele nefiind deloc ingaduitoare cu restantierii.

Inca un argument pentru care oamenii tind sa se indrepte catre creditele nebancare este dat de accesarea online. Deoarece IFN-urile permit accesarea online, pe multi ii incanta acest aspect, inexistent deocamdata la banci.

Accesarea imprumuturilor online, cu rate fixe reprezinta un deziderat pentru mult clienti. Astfel, acestia scapa de drumurile la banci, scapa de actele fizice solicitate.

IFN-urile si-au capatat un renume in ultimii ani si pentru transparenta costurilor aferente produselor din portofoliu.

La IFN-uri nu prea intalnesti texte mici scrise ilizibil, nici asterixuri cu diverse specificatii greu de citit de catre clienti privitoare la cine stie ce comisioane ori costuri. Pentru ca suntem familiarizati cu ofertele Institutiilor Financiare Nebancare va putem spune ca majoritatea acestor societati au costuri transparente, la vedere, comsioane la vedere. In fapt, multe dintre ele au pe platformele online proprii calculatoare care permit calculul instant al ratelor viitoare.

Citeste si  Imprumut cu aprobare pe loc. E mai rapid pe card?

Dacca la banca ti se solicita in locul adeverintei de venit acordul de verificare a bazei de date ANAF pentru inspectarea veniturilor, la IFN-uri exista forme mixte de verificare. Unele societati nebancare merg pe verificare la ANAF, altele merg pe extrase de cont ori alte acte detinute de clienti din care sa reiasa veniturile.

IFN-urile au conditii mai laxe si in privinta vechimii in munca si a scoringului din BC. Daca bancile nu fac rabat de la vechimea in munca si de la prezenta potentialului client in Biroul de Credit datorita unei intarzieri anterioare la plata unei rate, IFN-urile sunt mai flexibile din aceste puncte de vedere.

Pe de alta parte, de la IFN (cu mici exceptii), nu poti imprumuta sume foarte mari.

Asta nu inseamna ca nu exista in piata si IFN-uri care acorda credite mari pe termen lung. Exista. Iata si cateva exemple: Cetelem, BRD Finance, Credius, etc.

Aceleasi societati nebancare enumerate anterior acorda si credite pe 5 ani. Asadar, sumele mari se traduc automat si prin perioade mai lungi de acordare.

In concluzie, daca vrei sa apelezi la creditele nebancare pe 5 ani, trebuie sa stii ca ele au conditii de accesare mai lejere decat ce iti ofera bancile, dar mai drastice decat cele ale microcreditelor.

Majoritatea IFN-urilor care acorda credite pe termen lung verifica Biroul de Credit si accepta restantieri doar in anumite conditii (restanta sa nu fi fost mare si de lunga durata, iar datoria sa fi fost in final achitata).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies