Imprumut IFN pe 5 ani – solutii cu rambursare in rate

Vrei un credit nebancar pe 5 ani? E o modalitate buna de a obtine niste rate mai mici. Sume de pana la 50.000 de lei, conditii simple de accesare.

Dorinta unora de a accesa credite nebancare pe 5 ani nu este una utopica, multe IFN-uri avand intervale de rambursare de acest fel.

Toate creditele de consum au drept maximul perioadei de acordate 5 ani. Rareori mai gasim credite cu rambursarea intr-o luna.

In termeni contabili, aceasta perioada este una medie.

Comparativ cu creditele acordate pe perioade de 1, 2, 3 luni, fireste ca le putem considera pe acestea ca fiind de lunga durata.

Cu cat intervalul de creditare este mai ridicat, cu atat ratele sunt mai mici. Deci, exista avantaje pentru o astfel de acordare.

Creditele nebancare pe 5 ani sunt in fapt credite de consum, asa cum sunt ele trecute si in registrele BNR, la inregistrarea IFN-urilor.

Credite nebancare pe 5 ani – Cine se califica?

Credite nebancare pe 5 ani reprezinta niste produse financiare cu interval mediu de accesare.

Obtinerea unui imprumut IFN pe 5 ani, maximul legal acceptat pentru creditele de consum este posibil in prezent, ofertele fiind numeroase.

Desi sunt mult mai vizibile in piata IFN-urile care acorda microcredite, totusi, trebuie sa stiti ca piata nebancara este dominata de restul societatilor nebancare, adica cele care acorda credite in conditii moderate de eligibilitate, pe termen mai lung, cu rambursare in rate lunare.

In fapt, la BNR sunt doar cateva IFN-uri care au in portofoliu doar microcreditare, pe cand cele care sunt trecute cu activitati multiple de creditare trec de 160 la numar.

Persoanele care au o bonitate medie si obtina sume mai mari de bani se orienteaza catre credite nebancare pe 5 ani.

In fapt, creditele rapide sunt la moda de cativa ani. Cu ani in urma existau doar imprumuturile nebancare acordate pe perioade de lunga durata.

Care sunt perioadele de acordare la IFN-uri?

Majoritatea IFN-urile acorda credite nebancare pe perioade cuprinse intre 1 an si 5 ani.

credite nebancare pe 5 ani

In ultimii ani chiar si IFN-urile specializate in microcreditare, ori care au si astfel de produse in portofoliu, si-au marit semnificativ perioadele de acordare. Cele mai multe au optat pentru deschiderea unor linii de creditare pe 5 ani. Dar sunt si altele care au urcat perioada la un an, maxim doi.

Ca sa aplici pentru un credit de nevoi personale de la IFN nu este la fel de simplu cu a aplica pentru un imprumut rapid pe termen scurt. Un microcredit se obtine usor, dar costa mai mult. Un credit de consum se acceseaza greu dar costa mai putin.

Conditiile de accesare pentru creditele nebancare pe 5 ani sunt mai dificile, dar tot sunt mai permisive decat ceea ce ofera bancile.

Citeste si  Oferta de credite pentru rau platnici in 2024. E posibil?

Daca ar fi sa facem o ierarhizare a conditiilor de accesare, putem sa spunem ca aceste imprumuturi de la IFN pe termen lung se situeaza intre creditele bancare fara garantii si microcredite.

Daca ai nevoie de un credit rapid pe termen mai lung, il poti obtine de la IFN, cu conditia sa ai veniturile necesare cat sa-ti asigure situarea sub nivelul admis al gradului de indatorare recent stabilit in piata.

IFN-urile, ca si bancile, trebuie sa respecte legislatia in vigoare. Si, chiar daca citim zilnic stiri despre creditele nebancare doar cu buletinul, cu siguranta n-o sa-ti acorde nimeni un imprimut doar in baza actuli de indentitate, fara sa detii o sursa de venit stabila pe durata contractului de credit. Verificarea gradului de indatorare nu este optionala, este obligatorie.

Cum evolueaza piata in privinta perioadelor de acordare?

Sunt cateva societati nebancare care au de toate in portofoliu, de la credite pe termen lung, la microcredite acordate pe 30 de zile. Conditiile difera, fireste, de la un produs la altul. Un exemplu este CredtiFix care ofera si un produs pe termen scurt si un credit in rate pentru 12 luni. Intre timp, produsul lor pe termen scurt s-a transformat intr-o linie de creditare pe 5 ani (ambursand in primele 62 de zile, dobanda este 0).

Sunt de asemenea IFN-uri care pun la dispozitia clientilor si credite fara garantii si credite cu garantii. Un exemplu este Fast Finance, care are in portofoliu si un credit urgent fara garantii si un credit cu garantii imobiliare. La Fast Finance creditul urgent fara garantii se acorda pentru 36 de luni, iar cele cu garantii pentru 5 ani.

Viva Credit si-a transformat si ea creditul pana la salariu intr-o linie de creditare pe 5 ani. Daca rambursezi in 30 de zile de la accesare, costurile acestui credit sunt 0.

Sunt IFN-uri care au perioada de acordare minima de acordare mai mare de un an. Spre exemplu, cei de la Credius acorda credite pe perioade mai lungi de timp, intre 12 si 60 de luni.

Sunt mai dificil de accesat creditele nebancare pe 5 ani fata de microcredite?

Cu siguranta daca stii ce inseamna un credit de nevoi personale poti sa intelegi de ce conditiile de eligibilitate aferente nu mai sunt atat de permisive ca cele impuse la acordarea microcreditelor.

Pana la urma, nebancar sau nu, un credit de nevoi personale este un instrument financiar pus la dispozitia clientilor nu in scop de binefacere ci pentru a crea profit. Orice riscurile pe care societatea financiara si le asuma se transpun in primul rand in conditii de accesare si costuri.

Fiind unul dintre cele mai utilizate produse financiare, creditul de nevoi personale are o popularitate aparte printre romani.

Citeste si  Credit fara vechime mare in munca. Noutati.

Unii considera inca IFN-urile ca fiind niste optiuni de extrema urgenta, in rest se straduiesc sa acceseze de la banca un credit.

Este adevarat ca pe partea de costuri, bancile inca nu au concurenta, insa, pe eligibilitate si permisivitate, IFN-urile sunt mult peste banci. Chiar si in privinta creditelor nebancare pe termen lung (cu acordare mai mare de 5 ani) IFN-urile sunt mai permisive decat bancile pe segmente similare de produse.

In piata, creditele cu acordare mai mare de 5 ani sunt doar cele garantate si unele refinantari.

Pentru ca sunt multe persoane care nu indeplinesc conditiile de eligibilitate impuse de banci, s-a creat in piata un curent, cum ca cei cu eligibilitate scazuta se imprumuta de la IFN-uri.

Trebuie sa stiti ca nici IFN-urile nu imprumuta pe oricine, indiferent cat de putin eligibil ar fi. IFN-urile au si ele standardele lor, nefacand rabat de la venituri in primul rand, iar unele nefiind deloc ingaduitoare cu restantierii.

Se pot accesa si online aceste imprumuturi pe 5 ani?

Inca un argument pentru care oamenii tind sa se indrepte catre creditele nebancare este dat de accesarea online. Deoarece IFN-urile permit accesarea online, pe multi ii incanta acest aspect, inexistent deocamdata la banci.

Accesarea imprumuturilor online, cu rate fixe reprezinta un deziderat pentru mult clienti. Astfel, acestia scapa de drumurile la banci, scapa de actele fizice solicitate.

IFN-urile si-au capatat un renume in ultimii ani si pentru transparenta costurilor aferente produselor din portofoliu.

La IFN-uri nu prea intalnesti texte mici scrise ilizibil, nici asteriscuri cu diverse specificatii greu de citit de catre clienti privitoare la cine stie ce comisioane ori costuri. Pentru ca suntem familiarizati cu ofertele Institutiilor Financiare Nebancare va putem spune ca majoritatea acestor societati au costuri transparente, la vedere, comsioane la vedere. In fapt, multe dintre ele au pe platformele online proprii calculatoare care permit calculul instant al ratelor viitoare.

Dacca la banca ti se solicita in locul adeverintei de venit acordul de verificare a bazei de date ANAF pentru inspectarea veniturilor, la IFN-uri exista forme mixte de verificare. Unele societati nebancare merg pe verificare la ANAF, altele merg pe extrase de cont ori alte acte detinute de clienti din care sa reiasa veniturile.

IFN-urile au conditii mai laxe si in privinta vechimii in munca si a scoringului din BC. Daca bancile nu fac rabat de la vechimea in munca si de la prezenta potentialului client in Biroul de Credit datorita unei intarzieri anterioare la plata unei rate, IFN-urile sunt mai flexibile din aceste puncte de vedere.

Care sunt restrictiile?

Pe de alta parte, de la IFN (cu mici exceptii), nu poti imprumuta sume foarte mari.

Citeste si  Credite pentru persoane cu obligatii de plata existente

Asta nu inseamna ca nu exista in piata si IFN-uri care acorda credite mari pe termen lung. Exista. Iata si cateva exemple: Cetelem, BRD Finance, Credius, etc.

Aceleasi societati nebancare enumerate anterior acorda si credite pe 5 ani. Asadar, sumele mari se traduc automat si prin perioade mai lungi de acordare.

In concluzie, daca vrei sa apelezi la creditele nebancare pe 5 ani, trebuie sa stii ca ele au conditii de accesare mai lejere decat ce iti ofera bancile, dar mai drastice decat cele ale microcreditelor.

Majoritatea IFN-urilor care acorda credite pe termen lung verifica Biroul de Credit si accepta restantieri doar in anumite conditii (restanta sa nu fi fost mare si de lunga durata, iar datoria sa fi fost in final achitata).

IFN-uri care acorda credite pentru 5 ani

In categoria societatilor nebancare care acorda credite pentru perioade de pana la 5 ani avem cele care au in portofoliu atat credite de consum cat si microcredite.

OKCredit

Aacest IFN acorda maxim 3.000 de lei pe o perioada de maxim 5 ani. Avem de-a face cu o linie de credit de tip revolving care se actulieaza in momentul in care rambursezi, iar banii din cont iti sunt in continuare la dispozitie pana la finalul contractului.

Creditul rapid de la Viva Credit

Poti imprumuta sume de pana la 3.000 de lei, pentru o perioada de 5 ani, desi cei de la Viva spun ca este contract pe perioada nedeterminata.

Viaconto

Aceasta societate nebancara acorda sume de pana la 4.000 de lei prin intermediul unei linii de credit ce se deschide pe perioade de pana la 60 de luni.

Credius

Incepem cu acest IFN pentru ca ofera una dintre cele mai mari sume din piata nebancara. La Credius poti accesa pana la 50.250 de lei pentru o perioada de 5 ani. Conditiile sunt si ele simple, nu mai vorbim si de faptul ca accepta si persoane cu un istoric slab.

Simplu Credit

Iata un alt IFN la care gasim credite nebancare pe 5 ani. Sumele maxime disponibile aici sunt de 25.000 de lei. Daca insa accesezi pentru firma, poti obtine pana la 500.000 de euro pe perioade intre 12 si 60 de luni.

UCFIN

Divizia nebancara a grupului financiar din care face parte si cunoscuta banca UniCredit Bank ne ofera un credit de realizari personale in cuantum de pana la 1500.000 de lei pentru 5 ani. Daca vrei accesare pe loc, suma se limiteaza la 25.000 de lei.

Pe langa aceste IFN-uri mai sunt si altele, poate la fel de cunoscute: Provident, Hora Credit, Fast Finance, BRD Finance, BT Direct, Credit Yes, etc.

Related Posts

2 Comments

  1. B Sergiu
  2. Ion B