Pensionarii de peste 70 de ani se pot imprumuta?

Exista posibilitatea de a obtine un credit pentru pensionari de peste 70 de ani ori fara limita de varsta de la unele IFN-uri. Exemple.

La nivelul lui 2023 va anuntam cu bucurie ca exista conditii mai usoare de acordare pentru pensionarii de 70 de ani.

In fapt, chiar si pensionarii fara limita de varsta pot gasi intelegere la unele institutii, banci ori IFN.

Sunt solutii de credite si daca aveti peste 70 de ani, unele banci acorda credite pensionarilor de 75 de ani.

O veste buna este ca aceste credite pentru pensionari sunt nenominalizate, adica nu ti se cere socoteala pentru ce faci cu banii.

E adevarat ca majoritatea ofertelor pentru pensionari se gasesc in portofoliul IFN-urilor. Unele dintre aceste IFN afirmand ca acorda credite si pensionarilor fara limita de varsta. De exemplu, cei de la Credius si cei de la CreditPrime.

Bancile acorda credite pensionarilor de 70 ani, dar nu mai mult, iar ofertele sunt limitate.

Credite pentru pensionari de peste 70 de ani

Pensionarii sunt in cautarea unui sprijin financiar pentru a-si plati facturile si pentru a avea o viata mai buna. Nu au foarte mult bani, dar trebuie sa se descurce.

Exista multi creditori care ofera imprumuturi pentru pensionarii de peste 70 de ani in Romania. Unele IFN-uri acorda credite pentru pensionarii de 75 ori chiar 80 de ani.

Acesti creditori va vor permite sa obtineti banii de care aveti nevoie chiar daca aveti un istoric de creditare mai slab. Puteti aplica online ori prin telefon, sunand direct institutie dorita. Puteti comunica prin e-mail daca vi se pare mai sigur de trimis mesajele.

Daca aveti peste 70 de ani si inca lucrati sau chiar daca sunteti pensionari si aveti ca venit doar pensiar s-ar putea sa aveti nevoie de bani in plus.

Viata nu este deloc usoara pentru pensionarii din Romania. Pensia este mica si rareori te poti descurca doar cu ea.

Daca aveti peste 70 de ani si si va confruntati cu probleme financiare, iata ce optiuni aveti:

 • solicitati un imprumut de la un creditor online
 • cautati programe guvernamentele care ofera servicii gratuite sau cu costri reduse pentru persoanele in varsta
 • luati in considerare reducerea locuintei, prin mutarea intr-un loc mai mic sau intr-o locaitate mai putin costisitoare.
Citeste si  Te intereseaza un credit nebancar prin telefon sau online?

Ce solutii de imprumut au pensionarii peste 70 de ani?

Nu sunt multe institutii financiare in piata, aici referindu-ne atat la banci cat si la IFN-uri, care sa admita la creditare persoane ce au depasit varsta de pensionare.

Multi seniori cauta sa faca rost de bani prin intermediul unui credit de nevoi personale, dar de cele mai multe ori se impiedica de refuzul bancilor si al IFN-urilor din cauza varstei inaintate.

In acest caz particular, bancile si IFN-urile nu analizeaza in mod special bonitatea clientului, ci doar varsta acestuia. Asadar, nu conteaza daca aceste persoane au un venit superior, ori ca gradul de indatorare este deosebit de mic.

Exista totusi si oferte de imprumuturi pensionari 2023, atat la banci cat si la IFN-uri, oferte care se adreseaza cu precadere acestei categorii de varsta.

Cand ai peste 70 de ani este dificil sa iei o hotarare de a te imprumuta pentru a face fata cheltuielilor, insa, exista si situatii in viata in care nevoile urgente apar si nu pot fi rezolvate altfel. Pot fi problemele medicale, de exemplu, ori poate o achizitie cu valoare mare ce nu poate fi rezolvata dintr-o pensie, cum ar fi achizitia unui frigider ori a unei masini de spalat.

Creditele de nevoi accesibile sunt o obisnuinta in piata, multe banci si IFN-uri avand aceasta limita ca limita de acordare, fara sa fi neaparat produse specifice de creditare pentru cei in varsta.

Sunt institutii financiare care admit la creditare pensionari si care isi bazeaza acordarea pe eligibilitatea clientului, nu doar pe varsta.

Bancile acorda credite pentru pensionari daca se indeplinesc conditiile de venit minime impuse.

Sunt banci care au produse specifice acestei categorii de clienti – varsta fiind elementul cheie.

Pensionarii isi pot demonostra veniturile prin intermediul cuponului de pensie, ori a interogarilor la ANAF (verificare cu care trebuie sa fie de acord cel ce solicita un credit).

Citeste si  Are rost sa inchizi linia de credit dupa rambursarea imprumutului?

Ce surse de finantare exista pentru persoanele in varsta?

Cand varsta este mult prea inaintata, bancile nu mai sunt disponibile, persoanele in cauza mai avand la dispozitie IFN-urile pentru accesarea unui imprumut.

Unele banci care au in portofoliu credite rapide pentru pensionari, admit ca maxim al varstei limita de 70 de ani.

In afara de banci, alte surse de finantare intalnite in piata sunt IFN-urile, Casele de Amanet si C.A.R.-urile. Bani de la C.A.R. pot accesa si pensionarii, tinand cont ca exista numeroase Case de Ajutor Reciproc pe teritoriul Romaniei dedicate acestei categorii de persoane.

Daca e vorba de accesarea unor imprumuturi mici, cea mai la indemana cale de accesare este cea online de la IFN-uri. Daca esti si novice intr-ale imprumturilor, poti sa obtii costuri 0 la prima accesare.

IFN-urile sunt companii acredate la BNR, monitorizate de banca nationala, deci nu va faci griji in privinta legalitatilor.

Bancile fiind destul de reticente cand vine vorba de pensionari, mai ales daca varsta depaseste 70 de ani, poti lua in calcul si alte surse.

De exemplu, persoanele cu varsta de 75 – 80 de ani vor gasi cu greu sa se imprumute.

IFN-urile accepta pensionari la credite in 2023, mai ales acele societati ce au in portofoliu si credite de consum ori microcredite.

E adevarat ca IFN-urile nu au dobanzi deloc mici, si s-ar putea ca pentru unii sa fie inacceptabile costurile lor, insa, exista uneori situatii de urgenta care te pot determina sa folosesti serviciile acestor companii.

Ce ofera IFN-urile pensionarilor in varsta?

De regula, la IFN-urile axate pe microcreditare sumele ce pot fi accesate nu sunt mari, iar perioada de rambursare este de 30 de zile. In cazul unui imprumut nebancar cu valoare mai mare, intervalul de creditare urca pana la 5 ani, fiind vorba de produse din categoria creditelor de consum.

Adevarul este ca IFN-urile sunt cele mai facile cand vine vorba de acordare de credite pensionarilor peste 70 de ani in 2023. In primul rand pentru ca admit conditii mai usoare, nu sunt foarte mult interesate de istoricul din BC, nici de alte informatii solicitate de regula de banci.

Citeste si  Poti accesa o refinantare daca esti in Biroul de Credit?  

Trebuie sa stii ca daca veniturile tale nu se incadreaza cerintelor, dar ai si venituri suplimentare obtinute din alte surse, poti sa le aduci in discutie, pentru ca venitul final se cumuleaza.

IFN-urile mai au un avantaj si anume acela ca rareori solicita garant pentru un imprumut. CAR-ul de exemplu iti cere codebitori pentru garantarea creditului.

Multe IFN-uri permit accesarea online, unele au insa si birouri in care clientii pot solicita un impumut. Cele mai multe insa pun la dispozitie aplicatii si formulare online ce nu implica deplasare.

Care sunt dezavantajele? Dobanda foarte mare si celelalte costuri aferente la care se mai adauga si penalizarile in caz ca intarzii cu plata ratelor.

Ce informatii trebuie sa furnizeze un pensionar la accesarea unui imprumut?

Printre lucrurile pe care orice institutie doreste sa le afle sunt:

 • cetatenia
 • varsta
 • venitul
 • gradul de indatorare
 • scoringul din BC

Daca accesezi online din postura de pensionari vei avea nevoie doar cu cupon de pensie si carte de identitate.

Aceste doua acte se trimit scanate ori fotografiata prin intermediul formularelor de accesare online. Chiar si pensionarii de peste 70 de ani au posibilitatea de a solicita un credit online, cu conditia sa fie prietenosi cu tehnologia.

Care sunt bancile care acorda credite pensionarilor?

 1. Banca Transilvania – cu oferta Credit pentru pensionari – rate fixe xi fara comision de analiza.
 2. Patria Senior – oferta de imprumut pentru pensionari de la Banca Patria Bank, admite pensionari cu varsta de pana la 70 de ani
 3. OTP Bank – pachete avantajoase pentru pensionari

IFN-uri care acorda credite pensionarilor:

 1. Credius – acorda credite pentru pensionari indiferent de varsta. Sumele pot fi generoase, de pana la 50.250 lei, iar perioada de creditare poate ajunge la 5 ani.
 2. BT Direct – ofera creditul Senior, o oferta avantajoasa cu rate fixe.
 3. CreditPrime – creditul pentru pensionari cu pensii mici si fara limita de varsta. Se acceseaza in 5 minute, cu cashback de pana la 10%, iar primele 30 de zile sunt gratuite.

Related Posts

One Response

 1. C M

Add Comment