Pensionarii de peste 70 de ani se pot imprumuta?

Last update: ianuarie 4, 2021

Exista persoane aflate in cautarea unor imprumuturi pensionari peste 70 de ani, stiind ca institutiile financiare accepta cu greu astfel de varste.

Ce solutii de imprumut au pensionarii peste 70 de ani?

Nu sunt multe institutii financiare in piata, aici referindu-ne atat la banci cat si la IFN-uri, care sa admita la creditare persoane ce au depasit varsta de pensionare.

Multi seniori cauta sa faca rost de bani prin intermediul unui credit de nevoi personale, dar de cele mai multe ori se impiedica de refuzul bancilor si al IFN-urilor din cauza varstei inaintate.

In acest caz particular, bancile si IFN-urile nu analizeaza in mod special bonitatea clientului, ci doar varsta acestuia. Asadar, nu conteaza daca aceste persoane au un venit superior, ori ca gradul de indatorare este deosebit de mic.

Exista totusi si oferte de imprumuturi pensionari 2020, atat la banci cat si la IFN-uri, oferte care se adreseaza cu precadere acestei categorii de varsta.

Cand ai peste 70 de ani este dificil sa iei o hotarare de a te imprumuta pentru a face fata cheltuielilor, insa, exista si situatii in viata in care nevoile urgente apar si nu pot fi rezolvate altfel. Pot fi problemele medicale, de exemplu, ori poate o achizitie cu valoare mare ce nu poate fi rezolvata dintr-o pensie, cum ar fi achizitia unui frigider ori a unei masini de spalat.

Creditele de nevoi accesibile persoanelor cu varsta sub 70 de ani sunt o obisnuinta in piata, multe banci si IFN-uri avand aceasta limita ca limita de acordare, fara sa fi neaparat produse specifice de creditare pentru cei in varsta.

Sunt institutii financiare care admit la creditare pensionari si care isi bazeaza acordarea pe eligibilitatea clientului, nu doar pe varsta.

Bancile din Romania au in portofoliu imprumuturi pentru pensionari, cerintele fiind de regula limitate la varsta si la venit.

Citeste si  Poti obtine un credit fara sa fii angajat?

Pensionarii isi pot demonostra veniturile prin intermediul cuponului de pensie, ori a interogarilor la ANAF (verificare cu care trebuie sa fie de acord cel ce solicita un credit).

Ce surse de finantare exista pentru persoanele in varsta?

Cand varsta este mult prea inaintata, bancile nu mai sunt disponibile, persoanele in cauza mai avand la dispozitie IFN-urile pentru accesarea unui imprumut.

Unele banci care au in portofoliu credite rapide pentru pensionari, admit ca maxim al varstei limita de 70 de ani.

In afara de banci, alte surse de finantare intalnite in piata sunt IFN-urile, Casele de Amanet si C.A.R.-urile. Bani de la C.A.R. pot accesa si pensionarii, tinand cont ca exista numeroase Case de Ajutor Reciproc pe teritoriul Romaniei dedicate acestei categorii de persoane.

Daca e vorba de accesarea unor imprumuturi mici, cea mai la indemana cale de accesare este cea online de la IFN-uri. Daca esti si novice intr-ale imprumturilor, poti sa obtii costuri 0 la prima accesare.

IFN-urile sunt companii acredate la BNR, monitorizate de banca nationala, deci nu va faci griji in privinta legalitatilor.

Bancile fiind destul de reticente cand vine vorba de pensionari, mai ales daca varsta depaseste 70 de ani, poti lua in calcul si alte surse.

De exemplu, persoanele cu varsta de 75 – 80 de ani vor gasi cu greu sa se imprumute.

IFN-urile accepta pensionari la credite in 2020, mai ales acele societati ce au in portofoliu si credite de consum ori microcredite.

E adevarat ca IFN-urile nu au dobanzi deloc mici, si s-ar putea ca pentru unii sa fie inacceptabile costurile lor, insa, exista uneori situatii de urgenta care te pot determina sa folosesti serviciile acestor companii.

Ce ofera IFN-urile pensionarilor in varsta?

De regula, la IFN-urile axate pe microcreditare sumele ce pot fi accesate nu sunt mari, iar perioada de rambursare este de 30 de zile. In cazul unui imprumut nebancar cu valoare mai mare, intervalul de creditare urca pana la 5 ani, fiind vorba de produse din categoria creditelor de consum.

Citeste si  Achizitii din magazin cu Mr Turbo. Cum procedezi?

Atentia celor care acceseaza credite nebancare trebuie sa fie indreptata spre diverse informatii esentiale: termenul scant, dobanzile penalizatoare, costurile totale, comisioane diverse, conditii de reesalonare, posibilitati de restructurare etc.

Adevarul este ca IFN-urile sunt cele mai facile cand vine vorba de acordare de credite pensionarilor peste 70 de ani in 2020. In primul rand pentru ca admit conditii mai usoare, nu sunt foarte mult interesate de istoricul din BC, nici de alte informatii solicitate de regula de banci.

Trebuie sa stii ca daca veniturile tale nu se incadreaza cerintelor, dar ai si venituri suplimentare obtinute din alte surse, poti sa le aduci in discutie, pentru ca venitul final se cumuleaza.

IFN-urile mai au un avantaj si anume acela ca rareori solicita garant pentru un imprumut. CAR-ul de exemplu iti cere codebitori pentru garantarea creditului.

Multe IFN-uri permit accesarea online, unele au insa si birouri in care clientii pot solicita un impumut. Cele mai multe insa pun la dispozitie aplicatii si formulare online ce nu implica deplasare.

Ce informatii trebuie sa furnizeze un pensionar la accesarea unui imprumut?

Printre lucrurile pe care orice institutie doreste sa le afle sunt:

  • cetatenia
  • varsta
  • venitul
  • gradul de indatorare
  • scoringul din BC

Daca accesezi online din postura de pensionari vei avea nevoie doar cu cupon de pensie si carte de identitate.

Aceste doua acte se trimit scanate ori fotografiata prin intermediul formularelor de accesare online. Chiar si pensionarii de peste 70 de ani au posibilitatea de a solicita un credit online, cu conditia sa fie prietenosi cu tehnologia.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment