Imprumuturi pentru datornici. Se mai poate in 2024?

Care sunt conditiile specifice unui credit pentru datornici? Conteaza ce venituri ai? Sunt solutii si la banci? Se accepta sume mari?

Multi ne scrieti si ne intrebati daca mai puteti accesa un credit din postura de datornici. Sunt solutii pentru toata lumea, important este sa va informati si pe cat posibil sa nu mai ajungeti in situatia de a nu va mai putea rambursa creditul contractat.

Nu intamplator aceste credite pentru cei care au intariziat candva cu plata unor rate sunt destul de insolite, greu de gasit, dar nu imposibil.

Cine aspira la un credit pentru datornici? Acele persoane care au avut intarzieri in trecut la plata unei rate si au fost raportate in consecinta la BC.

Exista insa doua situatii clare, si anume, persoanele care au fost candva datoare dar si-au stins datoria si cei care mai au si in prezent probleme cu unele rambursari din trecut.

Ei bine, multe institutii sunt tolerante cu persoanele care si-au achitat restanta din trecut.

Cei care au ramas cu stigmatul dar nu mai au obligatii financiare restante pot accesa credite pentru datornici online.

Ce semnificatie are un credit pentru datornici?

In acceptiunea generala, un astfel de produs admite la finantare si persoane cu un scor FICO slab.

Un scor Fico slab este considerat unul cu valori sub 400. De principiu, bancile accepta de la 500-550 in sus la creditare. IFN-urile sunt mai intelegatoare.

Asta inseamna ca acele persoane cu datorii din trecut, raportate la BC de catre una sau alta dintre institutiile financiare, spera sa obtina un nou credit.

Fiindca multe institutii din piata sunt reticent la a mai acorda credite celor cu datorii, exista aceasta dorinta de a gasi din start produsul care sa satisfaca nevoile.

Imprumuturi pentru datornici ofera o mica parte dintre IFN-urile din piata. Deocamdata, putem sa afirmam ca exista posibilitatea si in 2024 ca datornicii bancilor sa acceseze credite rapide nebancare, in conditii permisive, fara multe acte.

Numarul datornicilor inscrisi in Biroul de Credit s-a pastrat oarecum constant, ba chiar s-a inregistrat o usoara scadere spre finele anului trecut.

Oricum, multimea datornicilor se invarte in continuare in jurul a jumatate de milion de persoane, mai exct 490.230 era numarul lor in luna martie 2024 (statistica BNR).

Citeste si  Credite usoare cu Mozipo. Ce conditii sunt?

Luand in considerare acest numar mare de debitori, multi dintre ei doritori de noi imprumuturi, societatile nebancare si-au nuantat oarecum ofertele, acceptand si o parte dintre aceste persoane la finantare.

Asadar, exista posibilitatea sa te imprumuti la unele IFN-uri chiar daca esti debitor si inscris in Biroul de Credit.

Cum obtii un imprumut pentru datornici?

Ca sa obtii un imprumut, in cazul in care esti inscris in Biroul de Credit, trebuie sa-ti fi achitat datoria care te-a plasat de prima data pe listele negre ale acestei societati.

Pe listale Biroului de Credit ‘intri’ daca ai avut intarzieri mai mari de 30 de zile la plata ratei unui credit si ramai tmp de patru ani, socotiti din momentul in care ti-ai achitat integral datoria avuta.

Astfel, cu o plaja insemnata de datornici dornici de a se imprumuta, IFN-urile au scos pe piata produse accesibile si acestor clienti.

Unele dintre IFN-uri se adreseaza direct acestor clienti. Spre exemplu, cei de la Credius si-au numit produsul destinat acestora, drept un credit de redresare.

Credite rapide pentru datornici 2024 veti gasi in portofoliul mai multor IFN-urile care acorda credite restantierilor din Romania.

Ce societati accepta astfel de persoane:

Credius

 • creditul pentru redresare de la Credius – o solutie pentru redresare oferita de Credius. Pentru a-l obtine, trebuie sa ai minim 18 ani, sa ai un venit legal, sa fi ceatean roman si o luna minim vechime in munca. Dobanda creditului este fixa. Sunt acceptate si persoanele inscrise in Biroul de Credit – cele cu istoric negativ. Poti accesa un credit pentru datornici online de la Credius. Poti imprumuta pana la 50.250 lei pentru maxim 5 ani.

Viva Credit

 • oferte de credite rapide pentru cei cu istoric negativ de la Viva Credit. Aceste produse finciare pot fi accesate in situatii de urgenta, cand te confrunti cu o lipsa de lichiditati si ai nevoie de bani imediat. Trebuie sa ai un venit sigur si sa daca rambursezi in mai putin de 30 de zile, dobanda este 0. Viva Credit ofera o linie de creditare pe 5 ani. Se poate accesa online, cu acte scanate. Sumele de bani pe care le poti obtine de la Viva sunt de maxim 5.000 de lei. Pentru cei care vor sa imprumute mai multe, Viva Credit a lansat o linie de credit de pana la 20.000 de lei.
Citeste si  Cum poti sa scapi de un credit vechi?

CreditFix

 • imprumut rapid pentru datornici de la CreditFIx. O oferta de imprumuturi pentru debitori care-ti da accesul la sume de bani intre 100 si 4.000 de lei, pe perioade de maxim 92 de zile. Nu ti se solicita acte pe hartie, totul se desfasoara rapid. CrediFIx a prevazut special un produs pentru debitori, destinat platii unor rdaorii. Daca iei un credit de nevoi personale online de la CreditFix poti primi 10.000 de lei  cu posibilitatea de rambursare in 2 – 12 luni.

Fast Finance

 • solutii de credite pentru datornici de la Fast Finance. Cei de la Fast Finance ne spun ca oricine merita o a doua sansa, asa ca nici cei datornici nu ar trebui sa li se interzica dreptul de a se imprumuta din nou. Chiar daca esti debitor si inscris in Biroul de Credit, poti solicita un credit urgent la Fast Finance si vei primi o suma de bani in acord cu ventiurile tale actuale. Poti imprumuta sume intre 1.500 si 15.000 de lei, in functie de veniturile tale. Perioada maxima de accesare este de 36 luni.

Ce alternative mai exista?

Cu siguranta astfel de produse financiare accesibile si datornicilor veti mai gasi in piata nebancara.

Trebuie doar sa aveti rabdare si sa cautati cu atentie. Evident, urmariti ca ofertele respective sa se potriveasca profilului vostru de client, adica sa va asigurati ca puteti indeplini conditiile de eligibilitate stabilite de IFN-urile respective.

credite pentru datornici 2022

Aceste imprumuturi pentru datornici nu sunt delimitate clar in ofertele IFN-uri de alte categorii de clienti. In fapt, sunt niste produse financiare care se adreseaza unei categorii mai largi de clienti, categorie ce ii include si pe datornicii inscrisi in Biroul de Credit.

Alte solutii pentru cei care au avut probleme in trecut cu rambursarile si au fost raportati la BC, mai exista la C.A.R. si la Casele de Amanet. Fiecare dintre aceste posibilitati inseamna niste conditionalitati. C.A.R.-ul presupune sa devii membru, iar Casa de Amanet sa ai un bun de valoare pe care sa-l lasi drept gaj.

Citeste si  Credit fulger cu aprobare online fara verificare in 10 minute

Ce se va intampla cu datornicii in 2024?

Stim ca in octombrie 2020 conform statisticilor oficiale era un numar de 502.341 datornici la banci. In ultima perioada a scazut usor numarul persoanelor inscris in BC. In februarie 2021 numarul datornicilor ajunsese la 493.552 in acord cu statisticile BNR (rapoarte lunare).

datornici evolutie 2019 - 2024

Pe de alta parte, la nivelul lunii martie 2024 numarul celor cu datorii este 490.230 persoane, in urcare fata de luna anterioara. Totusi, la nivel de ani se observa un trend usor descrescator.

Totusi, per total an 2024 avem doar cresteri ale numarului de datornici,

Observam ca intr-un an de zile, numarul datornicilor s-a mentinut destul de constant, cu mici variatii.

Anticipam ca pana la finele anului 2024 numarul debitorilor va creste, daca nu se schimba ceva semnificativ in piata.

S-ar putea chiar sa depasim curand pragul jumatatii de milion de datornici.

Pare sa intram totusi adanc intr-o zona foarte fragila: cresc preturile la gaze, la electricitate, cresc preturile alimentelor si a altor produse.

Cresterea preturilor la carburanti va genera o serie de scumpiri pentru anul in curs, deja semnele sunt vizibile.

Criza economica ce bate la usa ar putea sa ne aduca si multe persoane care sa nu mai fie capabile sa-si plateasca ratele. Deocamdata am vazut ca s-au luat unele masuri la nivelul BNR pentru impiedicarea acestui parcurs.

Nu stim daca va mai fi posibila amanarea ratelor in 2024, insa, cu certitudine lucrurile nu vor fi deloc simple.

Tineti cont de urmatoarele indicatii

Indiferent de statutul si bonitatea ta de client, este important atunci cand contractezi un credit sa analizezi cu mare atentie conditile.

Trebuie sa te asiguri ca stii care sunt costurile totale implicate (verifica DAE-ul pentru a afla costul total), vezi care sunt costurile in caz de intarzieri la plata.

Penalizarile pot sa-ti dea batai de cap.

Nu este bine sa te arunci cu capul inainte la prima oferta care iti este in cale si pentru care esti eligibil. Este bine sa analizezi mai multe oferte si sa compari costurile, pentru a o alege pe cea mai avantajoasa.

Nu zice nimeni sa nu accesezi credite pentru datornici, ci spunem sa o faci in siguranta, informat.

Related Posts

6 Comments

 1. F C
 2. M J
 3. D D
  • M A
  • B I R

Add Comment