Imprumuturi pentru datornici. Ce aduce nou 2021?

Last update: octombrie 4, 2021

Obtinerea unui credit pentru datornici este dorita de persoanele cu istoric slab de creditare. Va intrebati daca este posibila procurarea lui de la banci ori de la IFN?

Ce semnificatie are un credit pentru datornici?

In acceptiunea generala, un astfel de produs admite la finantare si persoane cu un scor FICO slab. Asta inseamna ca acele persoane cu datorii din trecut, raportate la BC de catre una sau alta dintre institutiile financiare, spera sa obtina un nou credit.

Fiindca multe institutii din piata sunt reticent la a mai acorda credite celor cu istoric slab, exista aceasta dorinta de a gasi din start produsul care sa satisfaca nevoile.

Imprumuturi pentru datornici ofera o mica parte dintre IFN-urile din piata. Deocamdata, putem sa afirmam ca exista posibilitatea si in 2021 ca datornicii bancilor sa acceseze credite rapide nebancare, in conditii permisive, fara multe acte.

Numarul restantierilor inscrisi in Biroul de Credit s-a pastrat oarecum constant, ba chiar s-a inregistrat o usoara scadere spre finele anului trecut.

Oricum, multimea datornicilor se invarte in continuare in jurul a jumatate de milion de persoane, mai exct 483.707 era numarul lor in luna mai 2021 (statistica BNR).

Luand in considerare acest numar mare de restantieri, multi dintre ei doritori de noi imprumuturi, societatile nebancare si-au nuantat oarecum ofertele, acceptand si o parte dintre ei la finantare. Asadar, exista posibilitatea sa te imprumuti la unele IFN-uri chiar daca esti restantieri si inscris in Biroul de Credit.

Cum obtii un imprumut pentru datornici?

Ca sa obtii un imprumut, in cazul in care esti inscris in Biroul de Credit, trebuie sa-ti fi achitat datoria care te-a plasat de prima data pe listele negre ale acestei societati.

In Biroul de Credit ‘intri’ daca ai avut intarzieri mai mari de 30 de zile la plata ratei unui credit si ramai tmp de patru ani, socotiti din momentul in care ti-ai achitat integral datoria avuta.

Citeste si  Credite usoare cu Mozipo. Ce conditii sunt?

Astfel, cu o plaja insemnata de restanieri dornici de a se imprumuta, IFN-urile au scos pe piata produse accesibile si acestor clienti.

Unele dintre IFN-uri se adreseaza direct acestor clienti. Spre exemplu, cei de la Credius si-au numit produsul destinat acestora, drept un credit de redresare.

Credite rapide pentru datornici 2021 veti gasi in portofoliul mai multor IFN-urile din Romania.

Ce societati accepta astfel de persoane:

Credius

  • creditul pentru redresare de la Credius – o solutie pentru restantieri oferita de Credius. Pentru a-l obtine, trebuie sa ai minim 18 ani, sa ai un venit legal, sa fi ceatean roman si o luna minim vechime in munca. Dobanda creditului pentru restantieri este fixa. Sunt acceptate si persoanele inscrise in Biroul de Credit – cele cu istoric negativ. Poti accesa un credit pentru datornici online de la Credius. Poti imprumuta pana la 50.000 lei pentru maxim 5 ani.

Viva Credit

  • oferte de credite rapide pentru cei cu istoric negativ de la Viva Credit. Aceste produse finciare pot fi accesate in situatii de urgenta, cand te confrunti cu o lipsa de lichiditati si ai nevoie de bani imediat. Trebuie sa ai un venit sigur si sa daca rambursezi in mai putin de 30 de zile, dobanda este 0. Viva Credit ofera o linie de creditare pe 5 ani. Se poate accesa online, cu acte scanate. Sumele de bani pe care le poti obtine de la Viva sunt de maxim 2.000 de lei.

CreditFix

  • imprumut rapid pentru datornici de la CreditFIx. O oferta de imprumuturi pentru restantieri care-ti da accesul la sume de bani intre 100 si 4.000 de lei, pe perioade de maxim 92 de zile. Nu ti se solicita acte pe hartie, totul se desfasoara rapid. CrediFIx a prevazut special un produs penru rau platnici, destinat platii unor restante. Daca iei un credit online de la CreditFix poti primi 2.000 de lei cu dobanda 0, restituind in maxim 92 de zile.
Citeste si  Credit fara verificare in Biroul de Credit

Fast Finance

  • solutii de credite pentru restantieri de la Fast Finance. Cei de la Fast Finance ne spun ca oricine merita o a doua sansa, asa ca nici cei restantieri nu ar trebui sa li se interzica dreptul de a se imprumuta din nou. Chiar daca esti restantier si inscris in Biroul de Credit, poti solicita un credit urgent la Fast Finance si vei primi o suma de bani in acord cu ventiurile tale actuale. Poti imprumuta sume intre 1.500 si 15.000 de lei, in functie de veniturile tale. Perioada maxima de accesare este de 36 luni.

Ce alternative mai exista?

Cu siguranta astfel de produse financiare accesibile si restantierilor veti mai gasi in piata nebancara.

Trebuie doar sa aveti rabdare si sa cautati cu atentie. Evident, urmariti ca ofertele respective sa se potriveasca profilului vostru de client, adica sa va asigurati ca puteti indeplini conditiile de eligibilitate stabilite de IFN-urile respective.

credite pentru datornici 2021

Aceste imprumuturi pentru datornici nu sunt delimitate clar in ofertele IFN-uri de alte categorii de clienti. In fapt, sunt niste produse financiare care se adreseaza unei categorii mai largi de clienti, categorie ce ii include si pe restantierii inscrisi in Biroul de Credit.

Ce se intampla cu datornicii in 2021?

In octombrie 2020 conform statisticilor oficiale era un numar de 502.341 restantieri la banci. In ultima perioada a scazut usor numarul persoanelor inscris in BC. In februarie 2021 numarul datornicilor ajunsese la 493.552 in acord cu statisticile BNR (rapoarte lunare).

Iata ca la nivelul lunii iulie 2021 numarul restantierilor este 482.797 persoane, in usoara scadere fata de ultimile noastre statistici.

Anticipam ca pana la finele anului se vor inregistra recorduri peste recorduri in privinta datornicilor, tinand cont de contextul social actual.

Pare sa intram adanc intr-o zona foarte fragila: cresc preturile la gaze, la electricitate, cresc preturile alimentelor si a altor produse.

Criza economica ce bate la usa ne va aduce un numar urias de persoane ce nu-si vor mai putea achita ratele la credite.

Citeste si  Are rost sa inchizi linia de credit dupa rambursarea imprumutului?

Deocamdata oamenii se bazeaza pe amanarile ratelor si in 2021 (fireste, daca indeplinesc conditia de a nu-si fi epuizat cele 9 luni de amanari anterioare), insa, vom vedea cum vor evolua lucrurile in acest an si cum se va reusi repunerea pe roate a economiei.

Tineti cont de urmatoarele indicatii

Indiferent de statutul si bonitatea ta de client, este important atunci cand contractezi un credit sa analizezi cu mare atentie conditile.

Trebuie sa te asiguri ca stii care sunt costurile totale implicate (verifica DAE-ul pentru a afla costul total), vezi care sunt costurile in caz de intarzieri la plata.

Penalizarile pot sa-ti dea batai de cap.

Nu este bine sa te arunci cu capul inainte la prima oferta care iti este in cale si pentru care esti eligibil. Este bine sa analizezi mai multe oferte si sa compari costurile, pentru a o alege pe cea mai avantajoasa.

(Visited 555 times, 2 visits today)

Related Posts

2 Comments

    • M A

Add Comment