Surprizele imprumutului fara dobanda – prima accesare

Obtinerea unui credit fara dobanda este un lucru usor, daca nu speri la sume mari de bani si costuri mici. Fara dobanda pentru clientii noi.

Sunt cateva societati nebancare care au astfel de oferte, insa nu la produsele de baze, e vorba de sume mai mici acordate pe perioade mai scurte de timpp.

De asmenea, se impune sa nu mai fi accesat un imprumut la respectiva societate in trecut.

Sunt IFN-uri care acorda credite fara dobanda clientilor noi, in ideea de a-i fideliza.

Bani pe card cu aprobare rapida

[APLICA ONLINE]

Poti solicita pana la 10.000 de lei de la Mai Mai Credit, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit declarat la ANAF de minim 500 de lei.

 

Credit de nevoi personale

[VEZI OFERTA]

Credite de pana la 25.000 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani, cu o luna vechime. Aprobare in cateva minute. Se accepta si istoric negativ in BC.

 

Tinand cont ca perioada pe care se acorda aceste imprumuturi nu este una mare, iar sumele sunt de cele mai multe ori reduse, sub 5.000 de lei, pericolul nu este unul major pentru clienti.

Dar, ca exista si un dar, surprizele pot aparea pentru cei care nu sunt atentie la conditii, ori cei care nu isi respecta contractul.

Sa zicem ca iei un imprumut de 5.000 de lei fara dobanda, pentru o perioada de 30 de zile. Te-ai bucurat ca ti s-a aprobat pe loc, fara consultarea Biroului de Credit. Dar, nu ai vazut ca exista comisioane, n-ai vazut ca in caz de intarzieri vei avea de platit penalizari uriase.

Ce inseamna un credit fara dobanda?

Un astfel de produs financiar este de cele mai multe ori un instrument financiar oferit de societatie nebancare pentru a-si atrage clientii, deci nu au alte interese ascunse. Exista si exceptii, in care unele societati prevad tot felul de comisioane care transforma un credit fara dobanda intr-un produs cu costuri importante pe termen scurt.

Citeste si  Imprumut de bani pana iei salariul

Sa ramanem in zona acordarilor gratuite totusi, in care o institutie financiara chiar ofera imprumuturi fara dobanda, ce pot fi rambursate fara costuri la data scadenta, fara sa fii nevoit sa platesti varii comisioane.

Asadar, ideea de baza a unui astfel de produs ar fi aceea ca imprumuturi o suma de bani si o rambursezi ca atare, fara sa platesti ceva in plus.

Care este semnificatia unui astfel de produs?

La prima vede un astfel de credit nu pare unul tocmai corect, fie din cauza tentatiilor oferite clientilor, fie din cauza comisioanelor posibile. Multi le vad ca pe o inselatorie, fiind circumspecti la astfel de oferte.

Oricine s-ar putea intreba cum sa-ti dea cineva bani fara sa scoata vreun profit din asta. Fireste ca in esenta lucrurile sunt mai complicate, cum va spuneam anterior multe societati mizeaza pe atragerea clientilor noi si fidelizarea lor, adica sa se reintoarca la ei sa mai solicite candva un nou credit.

Exista insa si programe care prevad acordarea de imprumuturi gratuite pentru tineri, pentru someri, credite pentru persoane nesalariate, etc. Spre exemplu, programul investeste in tine este unul sustinut de stat ce se adreseaza exact acestor categorii de cetateni (tineri, someri, persoane cu venituri mici, fara loc de munca, etc).

Ce parere au oamenii despre creditul fara costuri?

Chiar sunt in stare oamenii sa gestioneze astfel de imprumuturi, ne intrebam noi circumspecti de pe margine. Exista totusi un contract si o persoana cat de exuberanta ar fi, ar trebui sa se gandeasca ca incalcarea unui contract are consecinte negative pentru el.

Riscul cel mai mare al acestor profuse gratuite este acela ca, daca nu rambursezi la timp e posibil sa patesti dobanda sub forma de penalizari pentru perioada de intarzieri. Penalizarea se calculeaza ca procent din suma datorata pentru fiecare zi de intarziere.

Fireste ca daca intarzi cu rambursarea vei fi si raportat catre Biroul de Credit, ca nici IFN-urile nu se dau in laturi de la asemenea practici. Sa fii catalogat drept rau-platnic nu este o bucurie, mai ales ca ti se ingreuneaza accesul la un nou imprumut pentru o perioada lunga de timp.

Citeste si  Gaseste un credit pe termen limitat. Ai fost respins?

Cui te aresezei pentru a accesa un imprumut fara dobanda?

De regula astfel de produse sunt in portofoliul unor IFN-uri axate pe activitate de microcreditare. Sunt cateva IFN-uri in piata care au o astfel de strategie de marketing, oferindu-le clientilor imprumuturi mici pe termen scurt cu costuri 0, pentru ca acestia sa revina la ei, sa le devina clienti obisnuiti.

Iata si cateva IFN-uri din piata la care poti apela pentru un credit fara dobanda:

  1. Crediteprime – ofera sume de pana la 10.000 de lei cu dobanda 0 pentru primele 30 de zile (E-mail: info@creditprime.ro);
  2. Ferratum – acorda clientilor noi posibilitatea de a se imprumuta pana la 19.000 lei cu dobanda 0 (email: office@ferratum.ro)
  3. Hora Credit – acorda primul imprumut fara dobanda in cuantum de maxim 10.000 lei pentru maxim 30 de zile, fara ipoteca, fara alte garantii (email: info@horacredit.ro).
  4. Viva Credit – are in portofoliu o linie de creditare pe 5 ani. Poti imprumut maxim 3000 de lei, iar daca ii rambursezi in primele 30 de zile nu platesti niciun fel de dobanda. Nici acest IFN nu solicita garantii ori giranti (email: info@vivacredit.ro)

Cum poti beneficia de un credit fara dobanda?

Desi la prima vedere astfel de oferte de creditare pot parea ireale, ele sa stiti ca exista.

Fiecare societate financiare are propria strategie de marketing, alegand cum sa-si popularizeze produsele in acord cu ceea ce cauta clientii.

Asadar, strategia acestor IFN-uri este aceea de a atrage clienti noi, oferindu-le un produs initial deosebit de atractiv pe partea de costuri.

Totusi, nu oricine are acces la astfel de credite.

Chiar si aceste societati nebancare considerate ultra permisive la prima vedere, te vor intreba despre:

  • varsta
  • cetatenie
  • loc de munca
  • vechime
  • venit minim
  • sursa efectiva a veniturilor
  • istoric de creditare prin verificarea BC

Related Posts

Add Comment