Surprizele imprumutului fara dobanda

Last update: ianuarie 3, 2021

Un credit fara dobanda nu inseamna doar rezolvarea unei nevoi financiare, ci si un instrument complicat pentru cei indatorati.

Sunt IFN-uri care acorda credite fara dobanda clientilor noi, in ideea de a-i fideliza.

Tinand cont ca perioada pe care se acorda aceste imprumuturi nu este una mare, iar sumele sunt de cele mai multe ori reduse, sub 2.000 de lei, pericolul nu este unul major pentru clienti.

Dar, ca exista si un dar, surprizele pot aparea pentru cei care nu sunt atentie la conditii, ori cei care nu isi respecta contractul.

Sa zicem ca iei un imprumut de 2.000 de lei fara dobanda, pentru o perioada de 30 de zile. Te-ai bucurat ca ti s-a aprobat pe loc, fara consultarea Biroului de Credit. Dar, nu ai vazut ca exista comisioane, n-ai vazut ca in caz de intarzieri vei avea de platit penalizari uriase.

Ce inseamna un credit fara dobanda?

Un astfel de produs financiar este de cele mai multe ori un instrument financiar oferit de societatie nebancare pentru a-si atrage clientii, deci nu au alte interese ascunse. Exista si exceptii, in care unele societati prevad tot felul de comisioane care transforma un credit fara dobanda intr-un produs cu costuri importante pe termen scurt.

Sa ramanem in zona acordarilor gratuite totusi, in care o institutie financiara chiar ofera imprumuturi fara dobanda, ce pot fi rambursate fara costuri la data scadenta, fara sa fii nevoit sa platesti varii comisioane.

Asadar, ideea de baza a unui astfel de produs ar fi aceea ca imprumuturi o suma de bani si o rambursezi ca atare, fara sa platesti ceva in plus.

Citeste si  Gaseste cel mai bun credit pe termen limitat

Chiar exista in piata astfel de credite care nu au niciun fel de costuri?

La prima vede un astfel de credit nu pare unul tocmai corect, fie din cauza tentatiilor oferite clientilor, fie din cauza comisioanelor posibile. Multi le vad ca pe o inselatorie, fiind circumspecti la astfel de oferte.

Oricine s-ar putea intreba cum sa-ti dea cineva bani fara sa scoata vreun profit din asta. Fireste ca in esenta lucrurile sunt mai complicate, cum va spuneam anterior multe societati mizeaza pe atragerea clientilor noi si fidelizarea lor, adica sa se reintoarca la ei sa mai solicite candva un nou credit.

Exista insa si programe care prevad acordarea de imprumuturi gratuite pentru tineri, pentru someri, credite pentru persoane nesalariate, etc. Spre exemplu, programul investeste in tine este unul sustinut de stat ce se adreseaza exact acestor categorii de cetateni (tineri, someri, persoane cu venituri mici, fara carte de munca, etc).

Exista constienta in piata pentru un credit fara dobanda?

Chiar sunt in stare oamenii sa gestioneze astfel de imprumuturi, ne intrebam noi circumspecti de pe margine. Exista totusi un contract si o persoana cat de exuberanta ar fi, ar trebui sa se gandeasca ca incalcarea unui contract are consecinte negative pentru el.

Riscul cel mai mare al acestor profuse gratuite este acela ca, daca nu rambursezi la timp e posibil sa patesti dobanda sub forma de penalizari pentru perioada de intarzieri. Penalizarea se calculeaza ca procent din suma datorata pentru fiecare zi de intarziere.

Fireste ca daca intarzii cu rambursarea vei fi si raportat catre Biroul de Credit, ca nici IFN-urile nu se dau in laturi de la asemenea practici. Sa fii catalogat drept rau-platnic nu este o bucurie, mai ales ca ti se ingreuneaza accesul la un nou imprumut pentru o perioada lunga de timp.

Citeste si  Credit IFN pentru cei cu eligibilitate scazuta

Cum poti accesa un astfel de imprumut fara dobanda?

De regula astfel de produse sunt in portofoliul unor IFN-uri axate pe activitate de microcreditare. Sunt cateva IFN-uri in piata care au o astfel de strategie de marketing, oferindu-le clientilor imprumuturi mici pe termen scurt cu costuri 0, pentru ca acestia sa revina la ei, sa le devina clienti obisnuiti.

Iata si cateva IFN-uri din piata la care poti apela pentru un credit fara dobanda:

  1. Crediteprime – ofera sume de pana la 2.000 de lei cu dobanda 0 pentru primele 30 de zile (E-mail: info@creditprime.ro);
  2. Ferratum – acorda clientilor noi posibilitatea de a se imprumuta pana la 1.400 lei cu dobanda 0 (email: office@ferratum.ro)
  3. Hora Credit – acorda primul imprumut fara dobanda in cuantum de maxim 1.500 lei pentru maxim 30 de zile, fara ipoteca, fara alte garantii (email: info@horacredit.ro)
  4. Viva Credit – are in portofoliu o linie de creditare pe 5 ani. Poti imprumut maxim 2l000 de lei, iar daca ii rmabursezi in primele 30 de zile nu platesti niciun fel de dobanda. Nici acest IFN nu solicita garantii ori giranti (email: info@vivacredit.ro)
(Visited 1 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment