IFN-uri ce acorda imprumuturi restantierilor

Last update: octombrie 4, 2021

Persoanele cu intarzieri in trecut la plata ratelor la banci cauta azi IFN-uri ce acorda credite restantierilor. Mai exista astfel de oferte?

Restantierii bancilor pot sa imprumute sume mici de bani pe termen scurt, de la IFN-urile ce au in portofoliu un produs financiar de tip rapid, produs cunoscut drept microcredit.

Experienta ne-a aratat de-a lungul timpului ca sunt multe persoane ce figureaza cu restante si sunt inscrise in Biroul de Credit (BC) ori inregistrati in CRC – Centrala Riscurilor deCredit (fosta CRB – Centrala Riscurilor Bancare) ce vor sa se imprumute din nou.

Acestor persoane bancile nu le mai acorda credite, de aceea ele se indreapta catre Instittiile Financiare Nebancare (IFN).

Sunt IFN care acorda credite restantierilor, dar totusi aceste institutii se asigura ca ai posibilitatea de rambursare a sumei imprumutate.

Pentru ca nu toate IFN-urile sunt inscrise in Biroul de Credit, exista inca posibilitatea de a contracta un credit fara sa ti se verifice istoricul de creditare.

Daca ar fi sa analizam logic creditele bancare si nebancare prin prisma inscrierii in BC, putem sa concluzionam ca la banca mergem doar daca avem un trecut ‘curat’ din punctul de vedere al scoringului in BC, iar la IFN-uri mergem chiar daca avem statutul de restantier.

Cum ziceam mai sus, sunt IFN-urile ce acorda credite restantierilor, insa, unele dintre aceste societati financiare analizeaza scoringul din BC, putand lua in calcul chiar si acele cazuri ce figureaza cu un scoring negativ, daca exista suficiente indicii ca persoana respectiva este de buna credinta.

Sunt tot felul de analize care se fac, deci nu este bine sa pleci de la ideea ca vei fi refuzat.

Unele societati admit la creditare si pe cei cu intarzieri, daca sumele datorate nu au fost mari, daca intervalul de timp a fost unul rezonabil si daca in final acele restante au fost achitate.

Citeste si  Credit fara constrangeri, doar cu buletinul

De ce cauta restantierii credite nebancare?

Avand in vedere acest deziderat al scoringului celor inscrisi in BC, piata financiara nebancara a luat o amploare substantiala in ultima vreme.

Acum, tinand cont ca bancile nu concureaza pe acest segment, putem spune ca nu este tocmai o zona de disputa, insa, poate fi, tanand cont ca in Biroul de Credit nu esti inscris pe vecie, ci pentru o perioada limitata de timp – 4 ani de la ultima actualizare transmisa de institutia financiara.

Chiar daca achiti restanta, tot vei figura in Biroul de Credit pentru aceasta perioada specificata de 4 ani de la data actualizarii informatiilor de catre banca.

Ca sa ajungi restantier inscris in BC trebuie sa fi contractat un credit (indiferent de natura lui – de nevoi personale, auto, ipotecar, etc) si sa nu fi platit la timp ratele ori sa nu fi rambursat la timp imprumutul.

De regula, daca nu iei contactat cu institutia financiara inainte de a te afla in imposibilitate de plata (moment in care banca poate sa te pasuiasca ori sa-ti ofere o alta alternativa de rambursare), banca te va raporta automat in termen de 30 de zile de la data scadenta a ratei.

Dupa ce te-a raportat, trebuie sa platesti, pentru ca, in urma platii, sa inceapa sa se numere cei 4 ani care trebuie sa treaca pentru a fi scos de pe listele Biroului de Credit.

Deci, nu vi se numara cei 4 ani din momentul in care sunteti raportat, ci din momentul in care v-ati stins restantele.

Sunt firme nonbancare care acorda un fel de imprumuturi de redresare, acceptand la finantare si astfel de persoane cu un trecut nu tocmai fericit vis-a-vis de creditare.

Poti sa iesi de pe lista Biroului de Credit?

Asadar, este destul de complicat sa ‘dispari’ de pe listele Biroului de Credit, iar cei inscrisi in BC, trebuie sa astepte 4 ani ca sa se poata imprumuta din nou la banci. In aceasta situatie se gasesc multi romani.

Citeste si  Imprumut in aceeasi zi cu transfer pe card

Acesta este motivul pentru care exista atat de multe cereri de creditele rapide pentru restantieri.

Imprumuturile oferite de unele IFN-uri si persoanelor inscrise in BC sunt de regula in cuantum redus – adica sumele oferite sunt mici, de pana in 2.000 de lei.

Pe langa faptul ca la aceste credite rapide pentru restantieri se pot califica multi clienti, mai exista un punct forte al lor de care se tine cont in accesare si care atrage multe persoane dornice de a se imprumuta.

Este vorba de rapiditatea de acordare.

Practic s-a ajuns in ultima vrema ca in 2 ore de la accesare sa poti obtine in contul tau bancar suma dorita de bani.

Iata si cateva dintre IFN-urile ce acorda credite rapide pentru restantieri, adica acorda sume mici de bani si celor inscrisi in BC:

1. Viva Credit – un IFN care ne informeaza din start ca produsul sau financiar este accesibil si restantierilor.

La ei poti imprumuta sume de pana in 2.000 de lei, pentru 5 ani – Viva Credit si-a transformat creditul pana la salariu intr-o linie de creditare pe 5 ani.

Primul imprumut e gratuit, daca rambursezi in 30 de zile, iar banii ii poti primi si in 2 ore de la accesare in contul tau bancar.

2. CreditPrime – este un produs financiar marca IFN Extra Finance, ce-ti da accesul la sume de bani de pana la 4.000 de lei. Primele 30 de zile dobanda este 0. Perioada de rambursare maxima este de 24 de luni.

3. Credius – unde aveti disponibile creditele mici pe termen scurt, produs financiar accesibil si restantierilor.

Acest produs va pune la dispozitie sume de bani de pana in 50.000 de lei, pe perioade de pana la 60 luni. In maxim 60 de minute vei primi rapuns la cererea completata online pe platforma Credius.

4. Fast Finance ofera credite si restantierilor inscrisi in Biroul de Credit, punandu-le la dispozitie produsul financiar numit ‘credit urget fara garantii’.

Citeste si  Cine acorda bani rapid pentru persoane fizice?

Accesand acest credit urgent pentru restantieri, aveti la dispozitie sume de bani cuprinse intre 1.500 si 15.000 de lei, pe perioade de maxim 36 de luni. Rambursarea se face in rate lunare fixe.

(Visited 63 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment