Credit fara constrangeri, doar cu buletinul

Last update: iunie 15, 2023

E din ce in ce mai simplu sa iei un imprumut doar cu buletinul 2023, conditia esentiala e sa ai venituri.

Exista un mare interes pentru aceste credite doar cu buletinul in 2023, iar acest lucru este cunoscut si de societatile financiare ce activeaza in piata.

In ciuda numelui, situatia sta cam asa: in fapt toate institutiile financiare, si ne referim aici strict la banci si IFN solicita pe langa buletin si o dovada de venit. Insa, de cand veniturile se analizeaza prin intermediul ANAF, buletinul a ramat practic singurul act cerut efectic de institutii.

Pentru a-si atrage clientii, multe dintre aceste societati folosesc sintagme de genul „credite doar cu buletinul”, „imprumut rapid doar cu buletinul”, „credite fara adeverinta de venit”, „credit fara acte” etc.

Si totusi, exista in piata din Romania, la nivelul anului 2023, credite doar cu buletinul?

Dupa parerea noastra, exista, daca excluzi dovezile adiacente de venituri solicitate. Si ar mai fi si gradul de indatorare care trebuie respectat. Pentru ca degeaba ai tu 4.000 de euro salariul pe luna, daca din el platesti deja o rata de 3500 euro.

Chiar si societatile care afirma in mod clar ca acorda astfel de produse financiare, au in detaliile ofertei conditii de eligibilitate de genul: „existenta unui venit de minim…”, „un extras de cont pe ultimele doua luni”, „un extras de cont detaliat pe ultima luna”, etc.

Asadar, societatile vor sa vada ce venituri ai, pentru a-ti stabili bonitatea, adica pentru a afla daca poti rambursa sau nu imprumutul.

Din punct de vedere semantic, putem spune ca aceste societati nebancare, ce nu solicita adeverinta de venit, ofera in fapt, credite doar cu buletinul.

Care sunt conditiile accesarii acestor imprumuturi?

Insa, daca prin imprumuturi doar cu buletinul intelegi eliminarea conditiei de verificare a ventiurilor, lucrurile nu sunt deloc corect intelese.

Citeste si  Credit sigur cu un document. Metode noi de a-l accesa.

Toate societatile financiare, atat bancile cat si IFN-urile se asigura ca ai un venit suficient pentru a-ti rambursa creditul, iar in prima faza pentru a ti se aproba imprumutul, trebuie sa treci de conditia obligatorie privind gradul de indatorare.

In fine, vorbind de dorintelor celor care sunt interesati de un credit doar cu buletinul, putem spune ca primesc ce vor de la IFN-uri.

Pana la urma, multi dintre cei ce vor imprumuturi rapide fara giranti si fara garantii si mai ales, fara adeverinta de venit, sigur au un venit, insa, nu-l pot justifica cu acte de genul adeverintei (multi dintre ei fiind persoane care obtin venituri din activitati independente, neavand un loc de munca fix ori o carte de munca).

credit cu buletinul

Asadar, cererea se imbina fericit cu oferta, insa, numele produsului financiar este unul impropriu, dupa parerea mea.

Pe langa clientii care vor credite doar cu buletinul, fara adeverinta de venit, mai sunt si clientii restantieri, cei inscrisi in Biroul de Credit cu creante.

Acestia nu doresc sa li se verifice trecutul financiar. Practic, orice analiza a situatiei lor din Biroul de Credit, inseamna efectiv interdictie la creditele de orice fel.

In aceasta ordine de idei, adica a societatilor ce acorda credite doar cu buletinul, putem aminti aici: Credius, Viva Credit, Hora Credit, CreditFix, Provident, CreditPrime, etc.

Credit doar cu buletinul acordat de banca

Mai toate bancile au trecut la investigarea veniturilor prin intermediul ANAF.

Asa incat, de acum nu iti mai cere nimeni cand mergi la banca adeverinta de venit ori de salariu. Daca nu ai vechime mai bine te orientezi catre IFN.

Ti se cere doar acordul pentru examinarea bazei de date ANAF. Acest acord poate fi oferit si electronic, din acest motiv s-au simplificat enorm conditiile de accesare si au scazut semnificativ timpii de acordare.

Bancile au adoptat rand pe rand aceasta modificare, fapt ce a condus la reduceri de timp de acordare de la 10 – 14 zile la 1 – 2 zile in prezent.
Exista banci care acorda credite doar cu buletinul si in ziua accesarii. Conditia este sa functioneze bine aplicatiile ANAF pentru a putea verifica veniturilor.

Citeste si  Surse de imprumut cu timpi mici de acordare

Intarzieri apar la persoanele care nu au venituri inregistrate prin ANAF, care sunt obligate sa prezinte dovezi de venit la accesarea unui imprumut.

Printre bancile care acorda credite doar cu buletinul 2023, amintim aici:

Banca Transilvania

BCR

BRD

Raiffeisen

ING Bank

OTP Bank

Alpha Bank

Banca Romaneasca

Libra Bank

etc.

Stiti ce alte societati mai acorda credite doar cu buletinul?

Raspunsul este simplu: Casele de Amanet. Da, de la Casele de Amanet, poti obtine un imprumut doar pe baza buletinului, insa, neaparat trebuie sa detii un bun de valoare pe care sa-l lasi gaj.

In schimbul acestui bun de valoare, Casa de Amanet iti ofera un procent din valoarea respectivului bun, pe un anumit interval de timp.

Dupa ce rambursezi imprumutul, primesti inapoi bunul lasat drept garantie.

Daca ar fi sa ne luam dupa omisiunea privind dovezile de venit (inspectarea veniturilor la ANAF, copie scanata dupa extrasul de cont, etc.), putem sa afirmam fara sa grasim ca si bancile acorda credite doar cu buletinul.

Si nu sunt putine anunturile din partea bancilor care invita clientii la agentiile lor insotiti doar de buletin pentru a le acorda un credit.

In fapt, te duci doar cu buletinul la banca, dar acolo iti dai acordul pentru verificarea veniturilor la ANAF.

Deci, practic, nu exista un act care dovedeste veniturile, dar exista o cale de verificare a lor.

Pentru clienti este nevoie insa nu doar de responsabilitate in accesarea unui imprumut, ci mai ales in rambursarea lui.

Inainte de a semna un contract de credit, fiecare client trebuie sa cunoasca indeosebi care sunt consecintele in caz de nerespectare a contractului, in special in privinta penalizarilor aferente unor intarzieri de durata.

Related Posts

One Response

  1. KP

Add Comment