Credit fara constrangeri, doar cu buletinul

Last update: ianuarie 3, 2021

Obtinerea unui imprumut, fara giranti, fara garantii, doar cu buletinul, este posibila la momentul actual si la banci si la IFN-uri.

Exista interes din partea oamenilor pentru accesarea unor credite doar cu buletinul in 2021, iar acest lucru este cunoscut si de societatile financiare ce activeaza in piata.

Pentru a-si atrage clientii, multe dintre aceste societati folosesc sintagme de genul „credite doar cu buletinul”, „imprumut rapid doar cu buletinul”, „credite fara adeverinta de venit”, „credit fara acte” etc.

Si totusi, exista in piata din Romania, la nivelul anului 2019, credite doar cu buletinul? Dupa parerea noastra, nu exista. Chiar si societatile care afirma in mod clar ca acorda astfel de produse financiare, au in detaliile ofertei conditii de eligibilitate de genul: „existenta unui venit de minim…”, „un extras de cont pe ultimele doua luni”, „un extras de cont detaliat pe ultima luna”, etc. Asadar, societatile vor sa vada ce venituri ai, pentru a-ti stabili bonitatea, adica pentru a afla daca poti rambursa sau nu imprumutul.

Din punct de vedere semantic, putem spune ca aceste societati nebancare, ce nu solicita adeverinta de venit, ofera in fapt, credite doar cu buletinul.

Realitatea este ca, de cand bancile si o parte dintre IFN-uri au trecut la inspectarea veniturilor prin intermediul ANAF, putem sa vorbim de astfel de produse acordate doar cu buletinul fara teama de a gresi prea mult.

Care sunt conditiile accesarii acetor imprumuturi?

Insa, daca prin imprumuturi doar cu buletinul intelegi eliminarea conditiei de veririficare a ventiurilr, lucrurile nu sunt deloc corect intelese. Toate societatile financiare, atat bancile cat si IFN-urile se asigura ca ai un venit suficient pentru a-ti rambursa creditul, iar in prima faza pentru a ti se aproba imprumutul, trecand de conditia obligatorie privind gradul de indatorare.

In fine, vorbind de dorintelor celor care sunt interesati de un credit doar cu buletinul, putem spune ca primesc ce vor de la IFN-uri. Pana la urma, multi dintre cei ce vor imprumuturi rapide fara giranti si fara garantii si mai ales, fara adeverinta de venit, sigur au un venit, insa, nu-l pot justifica cu acte de genul adeverintei (multi dintre ei fiind persoane care obtin venituri din activitati independente, neavand un loc de munca fix ori o carte de munca). Asadar, cererea se imbina fericit cu oferta, insa, numele produsului financiar este unul impropriu, dupa parerea mea.

Citeste si  Online este mai simplu sa accesezi credite nebancare

Pe langa clientii care vor credite doar cu buletinul, fara adeverinta de venit, mai sunt si clientii restantieri, cei inscrisi in Biroul de Credit cu creante. Acestia nu doresc sa li se verifice trecutul financiar. Practic, orice analiza a situatiei lor din Biroul de Credit, inseamna efectiv interdictie la creditele de orice fel.

In aceasta ordine de idei, adica a societatilor ce acorda credite fara adeverinta de venit, putem aminti aici: Credius, Viva Credit, IFN Extra Finance, Ferratum, Mozipo, etc.

Stiti ce alte societati mai acorda credite doar cu buletinul?

Raspunsul este simplu: Casele de Amanet. Da, de la Casele de Amanet, poti obtine un imprumut doar pe baza buletinului, insa, neaparat trebuie sa detii un bun de valoare pe care sa-l lasi gaj. In schimbul acestui bun de valoare, Casa de Amanet iti ofera un procent din valoarea respectivului bun, pe un anumit interval de timp. Dupa ce rambursezi imprumutul, primesti inapoi bunul lasat drept garantie.

Daca ar fi sa ne luam dupa omisiunea privind dovezile de venit (inspectarea veniturilor la ANAF, copie scanata dupa extrasul de cont, etc.), putem sa afirmam fara sa grasim ca si bancile acorda credite doar cu buletinul.

Si nu sunt putine anunturile din partea bancilor care invita clientii la agentiile lor insotiti doar de buletin pentru a le acorda un credit.

In fapt, te duci doar cu buletinul la banca, dar acolo iti dai acordul pentru verificarea veniturilor la ANAF. Deci, practic, nu exista un act care dovedeste veniturile, dar exista o cale de verificare a lor.

Pentru clienti este nevoie insa nu doar de responsabilitate in accesarea unui imprumut, ci mai ales in rambursarea lui.

Inainte de a semna un contract de credit, fiecare client trebuie sa cunoasca indeosebi care sunt consecintele in caz de nerespectare a contractului, in special in privinta penalizarilor aferente unor intarzieri de durata.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment