Credit fara giranti doar cu buletinul

Last update: ianuarie 3, 2021

Un astfel de produs – credit fara garanti ori garantii doar cu buletinul – poate fi obtinut de la unele IFN-uri ce acorda imprumuturi 100% online

Credite doar cu buletinul fara garantii ori giranti acorda IFN-urile specializate in microcredite. Aceste societati nebancare ofera solutii pe termen scurt. Sumele de bani puse la dispozitie astfel sunt mici. Riscurile fiind ridicate, dobanzile sunt si ele mari.

Pentru un astfel de imprumut evaluarea se face rapid. Practic, in mai putin de 15 minute poti sa inchei un contract de credit online cu un IFN. Trebuie sa te asiguri ca, inainte de completarea formularelor online ai la indemana niste scanuri ori fotografii dupa cartea de identitate si dupa o dovada de venit (de regula se solicita extrasul de cont bancar).

Sunt destul de IFN-uri care permit accesarea online, insa, sunt putine cele care accepta si semarea online a contractului. Multe IFN-uri merg pe varianta tiparirii contractului si trimiterii la sediu, unele societati folosesc chiar servicii de curierat pentru aceasta etapa.

Procedura de accesar online a unui credit doar cu buletinul fara giranti si fara garantii nu are de ce sa dureze, cu conditia sa fii atent cand completezi rubricile formularului si sa ai la indemana actele mentionate anterior.

De curand, unele IFN-uri au trecut si ele la verificarea veniturilor prin intermediul celor de la ANAF, cu acordul prealabil al clientului. Spre exemplu cei de la Telecredit practica aceasta forma de verificare a veniturilor. Clientul isi da acordul online de verificare a veniturilor sale la ANAF, si societatea verifica in numele lui. Daca veniturile sunt corespunzatoare (gradul de indatoare este in limitele admise de IFN), se purcede la urmatoarele etape de aprobare a creditului.

In cat timp se acorda creditul?

La majoritatea IFN-urilor, timpii de acordare sunt mici. Nu cred ca mai exista in piata IFN care sa acorde bani intr-un timp mai lung de 48 de ore. Pentru imprumuturile mici acordate pe termen scurt, timpii de acordare sunt si de cateva ore (vezi ofertele celor de la Viva Credit).

Citeste si  Imprumut facil pentru persoane fizice si juridice

De unde poti obtine un astfel de credit doar cu buletinul, fara giranti si fara garantii?

Iata o lista cu IFN-urile ce au in portofoliu astfel de produse financiare (specificam ca „doar cu buletinul” nu inseamna fara venituri): Provident, Telecredit, Credius, Viva Credis, Hora Credit, IFN Extra Finance, Mobilo Credit, Zaplo IFN, etc.

Pentru ca la banci nu mai gasim credit doar cu buletinul, ele fiind eradicate in perioada crizei economice din 2008, singura posibilitate pe care o au clientii de a mai accesa astfel de produse, ramane IFN-urile.

Este adevarat ca, accesand un imprumut doar cu buletinul, fara garantii si fara girant, nu obtii sume mari de bani, insa, avand in vedere ca persoanele care acceseaza de regula aceste produse nu au venituri exorbitante (ba chiar putem vorbi de clienti cu cele mai mici venituri), este bine sa fie asigurata bonitatea, astfel incat clientul sa-si poata rambursa la timp creditul si sa nu se indatoreze excesiv.

Un dezvantaj al acestor credite rapide acordate in conditii laxe de eligibilitate il reprezinta perioada de acordare. Multe IFN-uri merg pe varianta ‘pana la salariu’, permitand accesarea pe maxim 30 de zile. Alte societati nebancare si-au marit perioadele de acordare (in special in ultimul an), trecand la un maximd e cateva luni.

Este de mentionat faptul ca, un imprumut doar cu buletinul fara garantii si fara giranti se adreseaza indeosebi persoanelor fizice. Exista IFN-uri care acorda credite persoanelor juridice (cum sunt cei de la Patria Credit, mai nou si Credius are un credit dedicat PFA-urilor), insa, conditiile de eligibilitate nu mai sunt asa de permisive ca in cazul persoanelor fizice.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment