Credit fara giranti ori alte obligatii

Ai venituri suficiente si vrei un credit obligatoriu fara girant? Nimic mai simplu! Este posibil daca ai un grad de indatorare acoperitor.

In primul rand este bine sa stiti ca un credit fara giranti este un tip de imprumut care nu necesita un girant. Acest produs financiar este de principiu oferit de institutii financiare si poate fi utilizat pentru diverse nevoi financiare fara a fi nevoie sa justifici sumele cheltuite.

Credite fara garantii ori giranti acorda IFN-urile specializate in microcredite.
Aceste societati nebancare ofera solutii pe termen scurt. Sumele de bani puse la dispozitie astfel sunt mici. Riscurile fiind ridicate, dobanzile sunt si ele mari.

Pentru un astfel de imprumut evaluarea se face rapid.

Practic, in mai putin de 15 minute poti sa inchei un contract de credit online cu un IFN.

Trebuie sa te asiguri ca, inainte de completarea formularelor online ai la indemana niste scanuri ori fotografii dupa cartea de identitate si dupa o dovada de venit (de regula se solicita extrasul de cont bancar).

Cum se acorda imprumutul?

Pasii necesari obtinerii unui credit fara girant

  • cauti institutia financiara potrivita care ofera astfel de credite
  • verifici daca te califici din punct de vedere al eligibilitatii
  • soliciti creditul
  • astepti aprobare.

Sunt destul de IFN-uri care permit accesarea online, insa, sunt putine cele care accepta si semarea online a contractului.

Multe IFN-uri merg pe varianta tiparirii contractului si trimiterii la sediu, unele societati folosesc chiar servicii de curierat pentru aceasta etapa.

Procedura de accesar online a unui credit doar cu buletinul fara giranti si fara garantii nu are de ce sa dureze, cu conditia sa fii atent cand completezi rubricile formularului si sa ai la indemana actele mentionate anterior.

De curand, unele IFN-uri au trecut si ele la verificarea veniturilor prin intermediul celor de la ANAF, cu acordul prealabil al clientului.

Citeste si  Credite urgente de bani pentru nevoi diverse

Spre exemplu cei de la Credius practica aceasta forma de verificare a veniturilor. Clientul isi da acordul online de verificare a veniturilor sale la ANAF, si societatea verifica in numele lui.

Daca veniturile sunt corespunzatoare (gradul de indatoare este in limitele admise de IFN), se purcede la urmatoarele etape de aprobare a creditului.

In cat timp se acorda creditul?

La majoritatea IFN-urilor, timpii de acordare sunt mici. Nu cred ca mai exista in piata IFN care sa acorde bani intr-un timp mai lung de 48 de ore. Pentru imprumuturile mici acordate pe termen scurt, timpii de acordare sunt si de cateva ore (vezi ofertele celor de la Viva Credit).

De unde poti obtine un astfel de credit doar cu buletinul, fara giranti si fara garantii?

Iata o lista cu IFN-urile ce au in portofoliu astfel de produse financiare (specificam ca „doar cu buletinul” nu inseamna fara venituri): Provident, Credius, Viva Credis, Hora Credit, IFN Extra Finance, Mobilo Credit, Zaplo IFN, etc.

Pentru ca la banci nu mai gasim credit doar cu buletinul, ele fiind eradicate in perioada crizei economice din 2008, singura posibilitate pe care o au clientii de a mai accesa astfel de produse, ramane IFN-urile.

Este adevarat ca, accesand un imprumut doar cu buletinul, fara garantii si fara girant, nu obtii sume mari de bani, insa, avand in vedere ca persoanele care acceseaza aceste produse nu au venituri exorbitante (ba chiar putem vorbi de clienti cu cele mai mici venituri), este bine sa fie asigurata bonitatea, astfel incat clientul sa-si poata rambursa la timp creditul si sa nu se indatoreze excesiv.

Pe ce perioade se acorda?

Un dezvantaj al acestor credite rapide acordate in conditii laxe de eligibilitate il reprezinta perioada de acordare.

Multe IFN-uri merg pe varianta ‘pana la salariu’, permitand accesarea pe maxim 30 de zile.

Alte societati nebancare si-au marit perioadele de acordare (in special in ultimul an), trecand la un maximd e cateva luni.

Citeste si  Imprumuturi pentru persoane fizice de la IFN

Spre exemplu, cei de la Viva Credit care aveau in portofoliu creditul pana la salariu au transformat acest produs intr-o linie de creditare pe termen mai mare.

Si restul IFN-urilor si-au marit intervalele de creditare, de la 1 – 2 luni, la 2 – 5 ani.

Exista o constanta a acestor microcredite transformate, pentru perioade scurte de timp unele societati de rambursare la timp. De exemplu, se practica dobanda 0 daca rambursezi in primele 30 de zile de la accesare.

Cui se adreseaza aceste credite?

Este de mentionat faptul ca, un imprumut doar cu buletinul fara garantii si fara giranti se adreseaza indeosebi persoanelor fizice.

Insa, chiar si in cazul persoanelor fizice exista unele diferentieri, in functie de tipul de venit.

Spre exemplu sunt institutii financiare care accepta doar salariati si pensionari. Altele sunt mai permisive si admit mai multe categorii de venituri, precum cele din activitati independente, din diurne, din contracte de colaborare etc.

Unele societati nu accepta pensionari, limitand accesul in functie de varsta. Astel, exista o raspandita practica in admiterea la finantare a celor cu varsta intre 18 si 65 de ani.

Exista IFN-uri care acorda credite persoanelor juridice (cum sunt cei de la Patria Credit, mai nou si Credius are un credit dedicat PFA-urilor), insa, conditiile de eligibilitate nu mai sunt asa de permisive ca in cazul persoanelor fizice.

O alta ingradire a celor care aspira la un imprumut este data de vechimea in munca. Sunt de exemplu societati nebancare care acorda fara vechime de munca, iar altele care nu accepta decat daca ai contract de munca pe perioada nedeterminata.

Related Posts

2 Comments

  1. T M M
  2. H A

Add Comment