Poti obtine o refinantare daca esti in Biroul de Credit in 2021?

Last update: octombrie 4, 2021

Pentru a beneficia de o refinantare a unui credit bancar chiar daca esti inscris in Biroul de Credit in 2021, trebuie sa ai o solvabilitate superioara.

Cum obtii o refinantare credit daca ai istoric negativ?

Refinantarea unui credit bancar cu restante in 2021 se poate face cu acordul bancii in cauza, in limitele de eligibilitate permise de aceasta.

In fapt, nu este vorba chiar de o refinantare clasica, asa cum este ea definita si inteleasa in piata, ci este mai degraba o reesalonare admisa de institutia financiara in urma unor negocieri cu clientul.

Este adevarat ca nu intotdeauna banca admite refinantarea creditelor restante.

In general bancile sunt reticente fata de persoanele cu istoric negativ, de aceea nici nu finanteaza dar nici nu refinaneaza credite cu intarzieri.

Cei ce spera sa obtina o refinantare, ei regasindu-se pe listele Biroului de Credit, o pot obtine daca si-au achitat intre timp datoriile.

Altminteri, singura cale de a obtine o refinantare daca esti in Biroul de Credit este sa apelezi la un IFN pentru un credit doar cu buletinul, care sa nu aiba printre criteriile de eligibilitate si scoringul din BC sau acesta sa nu conteze decisiv in acodarea imprumutului.

Cine refinanteaza credite cu intarzieri?

Bancile acorda greu refinantari persoanelor rau-platnice.

La nivelul lui 2021 putine banci afirma ca analizeaza situatia din BC chiar daca esti restanter si ia in considerare mai multi factori atunci cand te declara eligibil.

Una dintre aceste banci este Banca Transilvania. Din informatiile oferite de aceasta banca in categoria de intrebari primite de la clienti, la intrebarea „Daca figurez la Biroul de Credit mai pot lua un credit?”, reiese ca banca nu spune stop celor ce figureaza cu restante in BC. Ei spun ca vor analiza situatia ta materiale si familiala, vor analiza situatia din BC si abia aboi te vor declara eligibil sau nu.

Poti obtine o refinantare a unui imprumut bancar daca esti in Biroul de Credite in 2021 in anumite conditii, de regula specifice pentru fiecare banca in parte. Ca sa le aflati va trebui sa va adresati lor, pentru ca, astfel de informatii nu sunt detaliate pe platformele online ale bancilor.

Citeste si  Credit doar cu buletinul fara vechime in munca

Banci care acorda credite cu buletinul si pentru restantieri nu putem sa spunem ca sunt. Majoritatea bancilor solicita acordul tau de verificare a bazei de date ANAF pentru a-ti inspecta veniturile.

Stiti probabil ca din acest an vom avea un grad de indatorare mult mai scazut, asta inseamna ca bancile se vor interesa in primul rand de ventiurile tale la acordarea unui credit, pentru a se incadra in gradul de indatorare admis.

Asadar, nici vorba ca o banca sa-ti acorda credite doar cu buletinul, fara inspectarea veniturilor. S-ar putea ca in privinta prezentei in Biroul de Credit sa fie mai ingaduitoare, insa cu siguranta nu vor face rabat de la venit.

Rau-platnicii au acces la refinantare?

Credite pentru restanteri in 2021 acorda in special IFN-urile, unele dintre ele, insa, s-ar putea ca limitarea gradului de indatorare pentru toate creditele de consum si imobiliare, sa determine si bancile sa fie mai ingaduitoare pentru cei prezenti in Biroul de Credit cu statutul de rau-platnic.

Oricum, retineti, nu Biroul de Credit decide daca ti se acorda un credit bancar sau nu. Banca decide daca iti aproba creditul sau ti-l respinge.

Atitudinea bancilor este una diferita in functie de client. Restantierii pot fi admisi la creditare chiar daca sunt inregistrati la Biroul de Credit cu datorii in anumite conditii. Evident, exista ingradiri pentru restantieri, de aceea au si aparut societati ce se ocupa cu stergerea din Biroul de Credit.

Uneori clientii pot solicita o refinantare chiar la aceeasi banca, daca si-a stins datoria, ori poate si-a imbunatatit scoringul de client.

Acest gen de activitate – stergerea din Biroul de Credit a luat nastere tocmai din dorinta clientilor de a nu mai figura cu restante in BC. Oamenii vor sa aiba drum liber la creditare si la banci, nu doar la IFN-uri, astfel vor plati o dobanda mai mica si vor obtine imprumuturi pe termen mai lung.

Pentru cei ce nu stiu, IFN-urile care admit restantieri sunt in general cele ce au in portofoliu microcredite (imprumuturi mici acordate pentru un timp limitat).

Citeste si  Te intereseaza un credit rapid nebancar prin telefon sau online?

Poti obtine credite IFN pentru rau-platnici destul de usor, insa, dobanzile sunt mari, iar penalizarile va pot destabiliza financiar pe termen mediu si lung.

Refinantarile pentru creditele cu intarzieri sunt posibile?

Asadar, te poti imprumuta pe perioade scurte de timp de 2-3 luni maxim, urmand sa platesti niste dobanzi destul de mari.

Una e sa platesti pe termen scurt o dobanda de 4000%, alta e sa obtii un credit pe cinci an cu o dobanda 9% pe an. Platesti rate lunare mai mici si impovararea este mai mica. Plus ca la banci ai acces la sume mai mari de bani.

Exista banci care tin cont de mai multe aspecte privitoare la informatiile inscrise in dreptul tau in Biroul de Credit. Unele banci de exemplu tin cont de sumele restante pentru care ai fost raportat, altele se uita si la perioada intarzierii pe care ai avut-o, etc.

Unele banci sunt mai ingaduitoare daca clientii si-au achitat restanta, aceasta fiind in cuantum mic, iar perioada a fost si ea redusa. Alte banci solicita garantii suplimentare restantierilor, in conformitate cu riscurile calculale de fiecare institutie financiara in parte.

In cazul in care banca nu iti accepta refinantarea unor credite restante, poti apela bineinteles la IFN-uri.

Poti refinanta si credite cu intarzieri cu conditia sa dispui in prezent de venituri substantiale si sa-ti stingi cat mai curand vechile datorii.

Refinantarea nebancara oferita de IFN-uri

Unele IFN-uri accepta chiar si pentru credite mai mari pe termen lung persoane inscris in BC. Una dintre aceste societati nebancare care ofera credite de redresare si pentru restantieri este Credius, IFN la care ai acces la sume de bani de pana la 50.000 lei.

Acum, dupa noi, nu este o alegere tocmai fericita sa te imprumuti la IFN pentru a-ti plati restantele la banci. Insa, daca esti intr-o situatie limita, poti apela si la aceasta solutie, ca o ultima varianta de compromis.

La IFN-uri nu trebuie sa indeplinesti niste conditii de eligibilitate atat de rigide cu cele solicitate de banci.

Citeste si  Credite de consum de la Mikro Kapital

Vestea proasta pentru 2021, chiar si pentru refinantarile de la IFN-uri este ca s-a impus limitarea datorata gradului de indatorare. Vestea buna este ca refinantarile au alt regim in privinta gradului de indatorare (mai permsiv) comparativ cu creditele clasice.

La fel poti sa-ti refinantezi si creditele nebancare. De exemplu, daca ai o restanta la un IFN, poti apela la un alt IFN care ofera credite mai mari pe termen mai lung, pentru a-ti rambursa creditul initial si pentru a obtine o finantare mai avantajoasa la cel actual (rate mai mici, eventual o suma de bani in plus, etc).

Avantajul la IFN-uri este ca poti aplica online, fara deplasare. Asadar, in 10 minute poti sa obtii o refinantare si ceva bani in plus daca ai nevoie.

Exemple de institutii care permit refinantari in conditii lejere

Pentru un credit fara verificare la BC in 2021 poti apela cu incredere direct la IFN-uri ce acorda microcredite.

Cum sa spuneam anterior, aceste firme nebancare sunt mai permisive, produsele lor fiind accesabile cu acte putine si conditii de eligibilitate restranse. Sumele pe care le ai la dispozitie nu sunt mari, iar perioadele de acordare sunt si ele scurt, insa, iti pot rezolva un blocaj financiar.

Spre exemplu, cei de la Provident iti ofera posibilitatea sa aplici pentru o refinantare. Nu e complicat sa obtii o refinnatare Provident, daca dispui de venituri.

Printre firmele nebancare sunt mai multe care au in portofoliu credite de refinantare:

EasyCredit ofera refinantari, ba chiar puteti negocia cu ei costurile creditului si ale cheltuielilor aferente;
FixCredit iti da de asemenea posibilitatea sa apelezi la o refinantare, dar ne amintesc ca ei verifica veniturile la ANAF
Smile Credit are in portofliu un credit de refinantare pentru alte credite de la IFN, cu dobanda avantajoasa;

(Visited 1658 times, 5 visits today)

Related Posts

Add Comment