Venitul net solicitat de IFN-uri. Care este minimul?

Ce salariu trebuie sa ai ca sa te califici pentru un credit nebancar? Exista solutii si pentru cei cu venituri extra salariale?

Chiar daca anunturile de creditare suna asa ‘credit raid doar cu buletinul’, citind cu atentie detaliile oferite de institutiile nebancare veti descoperi ca pentru a imprumuta suma de bani dorita, este nevoie de ceva mai mult de atat.

Cat trebuie sa castigi lunar pentru a lua un credit nebancar?

De regula, se solicita pentru acordarea unui imprumut rapid nebancar, pe langa copie dupa cartea de identitate si o copie dupa extrasul de cont. Aceasta copie dupa extrasul de cont (solicitat de regula pe ultima luna) reprezinta calea pe care au ales-o unele IFN-uri de a-ti verifica bonitatea, adica capacitatea de rambursare in bune conditii a creditului solicitat.

Aceasta conditiile eliminatorie de eligibilitate (copia dupa extrasul de cont) o gasiti doar la acele IFN-uri ce au in portofoliu doar microcredite. Si nici la acestea toate. Chiar si la unele dintre societatile nebancare ce acorda credite rapide veti regasi printre conditiile de eligibilitate si limitarile de venit. Adica, poti sa accesezi un produs financiar doar daca ai o anumita limita minima de venit.

In conditiile in care foarte multi romani lucreaza pe salariul minim pe economie, chiar daca acesta a mai crescut intre timp, tot este o problema de eligibilitate cu acesti oameni, mai ales daca aspira la un credit bancar.

Foarte putine banci au oferte pentru venituri mai mici decat salariul minim pe economie. De regula, acesti oameni sunt eligibiliti doar pentru creditele nebancare.

Din ce-am analizat noi in piata, am gasit doua banci la care oamenii pot apela chiar daca au ca venit salariul minim pe economie, este vorba de CEC Bank si Unicredit.

Ce fel de venituri accepta IFN-urile?

Dintre IFN-uri, mai ales societatile noi infiintate ofera credite rapide care permit accesul si acelor clienti ale caror venituri nu depasesc salariul minim pe economie. Unele dintre aceste IFN-uri accepta si venituri mai putin conventionale, cum ar fi indemnizatiile de crestere ale copilului, pensii de invaliditate, alte venituri de regula neacceptate de banci.

Citeste si  Achizitii din magazin cu Mr Turbo. Cum procedezi?

IFN-urile ce ofera credite de consum in conditii permisie percep si dobanzi destul de mari.

Evident, nu se pot compara costurile de creditelor rapide nebancare cu cele oferite de banci pentru produse oarecum similare. Dar, nici conditiile de eligibilitate nu se pot compara.

Spre exemplu, cei de la Credius nu au costuri exagerate pe creditele rapide detinute in portofoliu, iar conditiile de eligibilitate sunt destul de lejere. Am citit multe pareri pozitive despre imprumuturile Credius exprimate in mediul online.

Pentru a aplica pentru un credit rapid mic pe termen scurt de la Credius, daca sunteti salariat, trebuie sa aveti minim o luna vechime la locul de munca, sa aveti contract de munca, sa fiti cetatean roman si sa inregistrati venituri cu caracter permanent.

Cei de la Credius nu solicita adeverinta de venit, dar trebuie sa aveti un buletin valabil, CUI-ul firmei unde activitati, numarul si numele angajatorului.

Pensionarii au nevoie pentru a accesa un credit rapid nebancar la Credius de buletin si ultimul talon de pense.

Creditele nebancare aflate in portofoliul Credius au valori intre 800 si 50.250 de lei, pe perioade cuprinse ntre 6 si 60 de luni.

Daca optati pentru a accesa online un credit rapid Credius, puteti sa completati cererea, iar daca imprumutul va este aprobat, puteti sa primiti banii solicitati in 60 de minute.

Cei de la Viva Credit acorda imprumuturi in conditii permisive, pentru a da posibilitatea unei plaje cat mai largi de cetateni de a avea acces la produsele lor financiare. Imprumuturile rapide nebancare aflate in portofoliul acestui IFN sunt exclusiv online.

Pentru accesarea unui credit de la Viva, trebuie sa ai 20 de ani implinit, sa ai un venit minim de 700 de lei, sa fii salariat ori pensionar si sa ai un cont bancar sau un card.

Cei de la Provident solicita un venit minim necesar per solicitant pentru a accesa un imprumut de 300 de lei. Pentru un credit STAR in cuantum de pana la 15.000 de lei trebuie sa ai un venit de minim 1300 lei. Varsta minima este de 18 ani. De asemenea ai nevoie de buletin care sa iti ateste cetatenia romana si domiciliul stabil intr-un oras din Romania.

Citeste si  Credite usoare cu Mozipo. Ce conditii sunt?

Pentru a accesa un imprumut Provident, ai nevoie de o dovada de venit (fluturas de salariu ori cupon de pensie) si de un cont bancar deschis in nume personale.

Related Posts

One Response

  1. T F

Add Comment