Credite cu rate fixe. Scapi de grija variatiei dobanzii

Last update: ianuarie 9, 2023

Pentru a-si diminua povara financiara lunara, multi clienti sunt in cautare de credite online cu rambursare in mai multe rate fixe.

Astfel de credite urgente care au perioade mai lungi de acordare sunt si printre cele mai ieftine produse nebancare din piata.

In piata financiara din Romania nu doar IFN-urile specializate in credite rapide ofera posibilitatea accesarii online, ci si acele IFN-uri ce acorda imprumuturi pentru periaode mai lungi de timp, mai ieftine si in cuantum mai mare.

Ultima perioada am fost asaltati de creditele rapide doar cu bultinul si un extras de cont; practic, IFN-urile ce acorda microcredite s-au inmultit simtitor. Aproape toate societatile nebancare aparute in piata au intrat pe acest segment de creditare.

Credite online urgnte cu rate fixe acorda insa si alte IFN-uri, nu doar cele ce au in portofoliu exclusiv microcredite. Este adevarat ca cele ce ofera credite mai mari pe termen mai lung nu sunt asa de vizibile in piata, insa, asta nu inseamna ca ele nu exista.

Cand avem nevoie urgenta de o suma mai mare de bani, apelam la imprumuturi, de regula, incercam intai la banca, unde stim noi ca e mai ieftin. Exista situatia in care nu ne incadram din varii motive: venituri mici, vechime redusa, nu detine toate actele, nu avem un istoric favorabil in BC, etc, si atunci nu ne ramane decat sa incercam la IFN-uri.

Daca apelam la IFN-uri, logic ar fi sa incepem cu cele care ofera credite online ieftine, dar care solicita si niste criterii de eligibilitate mai restrictiive.

In cazul in care nu indeplinim nici conditiile minime de eligibilitate impuse de aceste IFN-uri, abia apoi sa trecem catre creditele rapide pe termen scurt (microcreditele), credite mai scumpe acordate in conditii permisive.

Si acum, ca am vazut care ar fi circuitul de urmat pentru un doritor de credite, va spunem ca azi ne-am gandit sa detaliem un pic o parte din acest traseu, si anume, cel in care apelam la creditele online ieftine, cu rate fixe.

Citeste si  Imprumuturi pentru persoane fizice de la IFN

Aceste credite nebancare ieftine acordate online presupun niste conditii de eligibilitate mai greu de indeplinit decat ce gasim la IFN-urile ce acorda microcredite (sume mici de bani pe termen scurt de timp – de regula pana la urmatorul salariu).

Credit in rate de la IFN

Si acum, haideti sa facem o incursiune in piata financiara nebancara printre IFN-urile ce ofera astfel de imprumuturi online mai ieftine, pe perioade mai lungi de timp, cu rate fixe:

1. Cetelem, o banca fosta institutie financiara nebancara cu vechime in piata, ce ofera credite avantajoase. Dobanda incepe de la 15%, ratele sunt fixe, nu este nevoie de adeverinta de venit. Poti solicita sume de bani intre 1.000 si 225.000 de lei, pe perioade de la 6 la 60 de luni.

2. BRD Finance ofera sume de bani cuprinse intre 600 si 30.000 de lei pe perioase de maxim 60 de luni cu o dobanda anuala efectiva incepand de la 24,63% (valabila pentru suma maxima imprumutata pentru o perioada de maxima de 60 de luni). Dobanda fixa are valori de 7% penru sume de la 3.000 la 30.000 de lei si valoarea de 16,7%, pentru sume imprumutate cu valori intre 600 si 3.000 de lei.

3. UniCredit Consumer Financing ofera credite in cuantum variind intre 1.500 si 90.000 de lei, pe perioade intre 6 si 60 de luni. Creditul lor de baza se numeste ‘credit pentru realizari personale’ si se obtine daca ai un venit net lunar ce variaza in functie de tipul de angajat ori pensionar: 450 de lei pentru pensionari, 650 de lei pentru angajatii cu studii superioade, 543 de lei pentru angajatii cu studii liceala si 450 de lei pentru cei ce au terminat o scoala, iar pentru navigatori se solicita un venit minim de 250 de euro. Creditele in lei se acorda si cu dobanda fixa, aceasta variind intre 10,95 si 13,95. DAE-ul variind intre 13,4% si 14,4%.

Citeste si  Imprumut pentru redresare. Cum te echilibrezi financiar

4. BT Direct ofera credite in cuantum de pana la 40.000 de lei, pe perioade de pana la 60 de luni. Pentru suma maxima imprumutata de 40.000 de lei pentru perioada maxima, dobanda anuala efectiva are valoarea de 19,7%, rata lunara fiind fixa si avand valoarea de 1.029,24 de lei. Pentru a accesa acest credit rapid trebuie sa ai venituri permanente de cel putin 750 de lei, sa ai o vechime de minim 3 luni la actualul loc de munca, sa ai o varsta cuprinsa intre 26 si 70 de ani.

Acestea ar fi cateva dintre ofertele de credite nebancare ieftine cu rata fixa din piata. Evident, oferta este in fapt mult mai mare, insa, noi ne-am limitat la cateva dintre cele mai vizibile societati din piata.

Sa fim bine intelesi, nu sunt acestea singurele oferte de credite cu rambursare in rate fixe. In fapt, multe dintre IFN-urile inregistrate la BNR au astfel de oferte in portofoliu.

Indiferent de forma de imprumut aleasa, noi va recomandam sa va informati inainte de accesare, sa aflati costurile reale, sa cunoasteti care sunt consecintele in cazul unor intarzieri la plata ratelor.

Related Posts

Add Comment