Imprumut nebancar cu doua acte: CI si extras de cont

Last update: martie 22, 2022

Multe institutii financiare acorda credite in baza cartii de identitate si a unui extras de cont. E simplu azi faci rost de bani cand te grabesti.

Ne-am obisnuit cu oferte de creditare din ce in ce mai accesibile.

Obtinerea unui credit doar cu buletinul in 2022 nu mai este o problema pentru clienti, atata timp cat acestia sunt de acord cu verificarea veniturile prin ANAF.

Ultimii ani au adus o intrecere intre institutiile financiare in privinta simplificarii procesului de accesare.

IFN-urile au marjat puternic in ultimii ani pe permisivitate, facand concurenta serioasa bancilor la acest capitol.

Drept urmare, azi, sa obtii un credit nebancar doar cu buletinul este aproape o formalitate daca ai un venit constant si grad de indatorare mic.

In primul rand, putem discuta azi de credite bancare acordate doar cu buletinul, de cand bancile au renuntat la solicitarea tenebroasei adeverinte de venit.

Ce beneficii ofera IFN-urile ce permit accesari facile?

Avantajul major al imprumuturilor de la IFN a fost dintotdeauna modul simplificat de accesare. Pe asta au mizat aceste societati si pe asta se merge in continuare.

Faptul ca accepta si cetateni la limita eligibilitati, datorita scoringului din BC, reprezinta o alta consecinta a permisivitatii ridicate.

IFN-urile sunt in definitiv societati ce functioneaza legal, care sunt autorizate si monitorizate de BNR. Riscurile pe care aceste societati si le asuma se reflecta de multe ori in costuri imprumuturilor pe care le acorda.

Cand vedem DAE de peste 4000%, cu siguranta vom intalni si conditii de eligibilitate sumare.

Sumara este si aceasta abordare de acordare a unui credit nebancar doar cu buletinul. Se cere si o dovada de venit, e adevarat. Dar un simplu extras de cont nu reprezinta pentru nimeni o problema, si aici ma refer la acei cetateni ce se imprumuta cu gandul sincer de a si rambursa suma imprumutata.

Ce conditii sunt la contractarea unui imprumut de la IFN?

Multe oferte venite din directia IFN-urilor isi bazeaza aprobarea exclusiv pe buletin si dovada de venit cuantificata in extrasul de cont. Unele au renuntat si la extrasul de cont si merg, ca si bancile, pe inspectarea veniturilor la ANAF.

Citeste si  BT Mic - imprumut nebancar pentru afaceri mici

Asta nu inseamna ca poti obtine un credit fara sa fii angajat, pentru ca tot trebuie sa faci dovada unui venit.

Bine, angajarea este in sensul strict de posesor de venit, pentru ca si IFN-urile si bancile accepta o gama larga de venituri, nu doar cele salariale ori din pensii.

Un produs deja perimat – creditul doar cu buletinul, avand in vedere ca deja buletinul dispare usor din sistem fiind inlocuit cu cartile de identitate, a ramas in memoria colectiva ca un produs lesne de obtinut din perioada ante criza (de dinainte de 2008).

Pe atunci oamenii isi achizitionau diverse bunuri, apeland la creditele doar cu buletinul. Si bancile se intreceau in acei ani cu astfel de oferte.

Azi aceasta sintagma a ramas, cum spuneam anterior, mai mult o relicva in memoria noastra. De ce? Pentru ca azi nu mai poti obtine un credit strict in baza buletinului ori a cartii de identitate, ci ai nevoie si de o dovada clara de venit.

Cu dovada de venit poate institutia finaciara sa-ti calculeze gradul de indatorare, lucru obligatoriu in cazul tuturor institutiilor financiar, bancare si nebancare.

Ce inconveniente intampini la accesare?

Apelarea la aceste credite doar cu buletinul nu iti poate aduce sume mari de bani, daca plecam de la premisa eligibilitatii scazute a acestor produse.

Riscurile asumate de IFN-uri fiind mari, sumele acordate sunt de regula mici. De regula aceste imprumuturi nu depasesc 3000 de lei, iar perioadele de acordare sunt si ele de ordinul unei luni calendaristice.

Profilul cautatorului de credite doar cu buletinul nu este cu mult diferit fata de acum zece ani in urma. Vorim de persoane cu venituri mici, cu datorii de regula la banci, cu raportare la Biroul de Credit, etc.

Odinioara, creditul cu buletinul nu era deloc un produs la care sa apelezi senin. Pe atunci si bancile si IFN-urile impuneam o serie de comisioane care faceau sa echilibreze din plin eligibilitatea scazuta.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Related Posts

One Response

Add Comment