Cum poti sa-ti restructurezi o datorie a unui credit?

Poti sa scapi de un credit cu rate intarziate fara sa fii raportat? Restructurare, reesalonare? Cum e mai avantajos pentru tine?

V-ati dat seama si singuri probabil ca imprumuturile acordate online sunt ca mierea pentru persoanele cu venituri mici.

Indeosebi oamenii care nu dispun de prea multi bani, cei care nu au un serviciu stabil care au un istoric slab de creditare, tind sa apeleze la credite facile.

Sunt multe cazuri in care urgenta nu este chiar o urgenta, iar cei ce apeleaza la produsele de tip rapid sunt atrasi de comoditatea cu care pot accesa o suma de bani.

Fireste ca este mai bine sa faci un mic efort ca sa-ti demonstrezi bonitatea, sa oferi actele necesare pentru un produs mai ieftin, decat sa aplici la un credit cu acte putin, in conditii precare de eligibilitate, doar pentru ca poti face rost de bani in cateva ore.

Multe banci ofera o astfel de posibilitate clientilor, si anume, posibilitatea de a-si restructura creditele.

Spre exemplu, cei de la BCR spun ca au aceasta solutie pentru persoanele fizice aflate in situatii dificile.

Cazurile luate in considerare de aceasta banca:

 • probleme de sanatate proprii ori ale persoanelor din familie
 • dificultati financiare ce au condus la diminuarea veniturilor fata de momentul initial al creditului
 • pierderea locului de munca
 • diminuarea temporara a sursei de venit din cauza de somaj, concediu
 • deces
  etc.

Persoanele care solicita restructurarea unui credit trebuie sa poata dovedi situatia financiara in care se afla si motivele care au condus la ea (documente medicale, de exemplu).

Pentru a fi acceptat, trebuie sa fi avut un comportament bun de plata pana la punctul in care s-a intamplat nefericitul eveniment.

Ce intelegem prin restructurarea unui credit?

Aceasta este o operatiune prin care bancile sustin clientii aflati intr-o temporara dificultate financiara, de genul: scaderea ventiurilor, probleme medicale, intreruperi ale contractului de munca, schimbarea serviciului s.a.m.d.

Citeste si  Credite urgente de bani pentru nevoi diverse

Prin restructurare banca incearca sa ofera posibilitati de rambursare mai avantajoase pentru client, astfel incat acesta sa faca fata problemelor aparute.

Inainte de restructurare are loc o negociere cu banca.

Intai se realizeaza o intalnire la sediul bancii, apoi se aduc in prim plan problemele cu care se confrunta clientul, se completeaza documentele necesare.

Restructurarea in sine poate sa contina:

 • o gratiere partiala a creditului, aici referindu-ne la una sau mai multe componente ale acestuia: dobanda, comisioane, perioada de contractare
 • gratierea totala pentru o perioada de pana la 6 luni
 • capitalizarea datoriilor inregistrate
 • capitalizarea datoriilor plus o perioada de gratie
 • prelungirea contractului conducand astfel la o diminuare a impovararii lunare
 • transformarea unui credit revolving intr-unul cu rambursare in rate lunare
 • refinantarea creditului printr-un alt produs care sa vina cu rate lunare mai mici si alte facilitati
 • transformarea creditului dintr-o valuta neconvenabila intr-una convenabila care sa conduca de asemenea la scaderea ratelor lunare
 • combinatii privitoare la tipurile de restructurare amintite
restructurare, reesalonare, refinantare

Cat costa? Se merita?

Dobanzile acestor imprumuturi online fara acte sunt de regula mari. Acest lucru s-ar putea sa nu-i impresioneze pe cei ce aplica, avand in vedere perioada redusa de creditare. Insa, daca nu reusesc sa ramburseze la timp, penalizarile ii vor umfla foarte mult sume pe care o au de plata.

Ca sa nu cazi in capcana creditelor pentru rau platnici ar trebui sa te interesezi mai intai pentru care produse esti eligibil.

Comoditatea nu-si are locul cand vine vorba de indatorare excesiva. Sunt banii tai si viata tu. Nu merita sa ti le amanetezi pentru ca ti-e lene sa faci rost de un act care sa-ti dovedeasca bonitatea ori vechimea in munca.

Ceea ce uita majoritatea oamenilor este ca, aceste forme de imprumuturi permisive sunt menite sa asigure finantare in situatii cu adevarat exceptionale. Creditele nebancare urgente nu trebuie sa-ti devina un inamic pe fata, ci ar trebui sa iti fie ultimul prieten care sa te ajute intr-i situatie limita.

Citeste si  Provident colaboreaza cu Biroul de Credit si ANAF

Daca nu le accesezi pentru a-ti cumpara un smartphone de ultima generatie, ori pentru a-ti face o vacanta exotica, s-ar putea sa nu cazi in capcana arogantei clientului comod. Asta este meteahna persoanelor care prefera confortul in locul responsabilitatii.

Sunt solutii sa imprumuti pe internet?

Cand poate un imprumut rapid online fara acte sa-ti fie prieten?

Cum va spuneam anterior, un credit facil iti poate fi prieten ori dusman crancen. Depinde de tine pana la urma in ce-l transformi.

Daca il accesezi doar la nevoie, daca te informezi bine in prealabil si-l rambursezi la timp, cu siguranta iti va fi prieten.

Daca accesezi doar din comoditate, daca vrei bani pentru a-ti satisface niste pofte (de care te-ai putea foarte usor lipsi), daca nu rambursezi la timp si trebuie sa reesalonezi platind penalizarile aferente, atunci cu siguranta iti va fi dusman.

Tinand cont ca aceste credite sunt disponibile pentru o mare masa de persoane, printre care se numara si persoanele cu un trecut de creditare nefericit, este foarte important sa insistam pentru informarea temeinica si pentru determinarea cu precizie a necesitatii.

Care sunt capcanele acestor accesari?

In momentul in care astfel de produse financiare nu sunt tratate responsabil, ele te pot afecta finaciar. Doar in acel moment se pot transforma intr-o capcana pentru cel imprumutat.

De aceea si IFN-urile ofera multe informatii pe platformele lor online, multe referindu-se la propriile produse ca la produse ce pot fi accesate in caz de urgenta.

Cititi cu atentie toate detaliile creditelor, urmariti rubricile de intrebari si raspunsuri de pe platformele online ale acestor societati nebancare. Nu accesati inainte de a fi siguri ca ati inteles conditiile in totalitatea lor. Verificati de mai multe ori care sunt costurile si repercursiunile in caz de intarziere la rambursare.

Ca sa nu ajungi datornic, daca considerari ca nu poti rambursa la timp imprumutul, inainte de data scadenta, anunta societatea respectiva.

Citeste si  Imprumuturi cu valoare ridicata dar costuri mai mici

Cautati impreuna un plan de restructurare, eventual prin prelungirea perioadei de creditare. Dar, important este sa ii anunti inainte de incheierea termenului.

Unele IFN-uri te si anunta cu cate zile inainte de data scadenta poti sa optezi pentru o reesalonare.

Restructurati-va creditul inainte de a ajunge pe listele cu proscrisi ai bancilor. Daca depasesti data scadenta exista riscul sa fii raportat catre Biroul de Credit.

Related Posts

Add Comment