Cum poti sa-ti restructurezi o datorie a unui credit?

Last update: iunie 28, 2021

Cum poti sa scapi de o datorie fara sa fii raportat la Biroul de Credit? Restructurare, reesalonare ori refinantare?

V-ati dat seama si singuri probabil ca imprumuturile rapide acordate online sunt ca mierea pentru persoanele din paturile de jos ale populatiei.

Indeosebi oamenii cu venituri mici, cu locuri de munca instabile, fara vechime in munca, cu istoric slab de creditare, tind sa apeleze la credite online.

Sunt multe cazuri in care urgenta nu este chiar o urgenta, iar cei ce apeleaza la produsele de tip rapid sunt atrasi de comoditatea cu care pot accesa o suma de bani.

Fireste ca este mai bine sa faci un mic efort ca sa-ti demonstrezi bonitatea, sa oferi actele necesare pentru un produs mai ieftin, decat sa aplici la un credit rapid online cu acte putin, in conditii precare de eligibilitate, doar pentru ca poti face rost de bani in cateva ore.

Ce intelegem prin restructurarea unui credit?

Aceasta este o operatiune prin care bancile sustin clientii aflati intr-o temporara dificultate financiara, de genul> scaderea ventiurilor, probleme medicale, intreruperi ale contractului de munca, schimbarea serviciului s.a.m.d.

Prin restructurare banca incearca sa ofera posibilitati de rambursare mai avantajoase pentru client, astfel incat acesta sa faca fata problemelor aparute.

Inainte de restructurare are loc o negociere cu banca.

Intai se realizeaza o intalnire la sediul bancii, apoi se aduc in prim plan problemele cu care se confrunta clientul, se completeaza documentele necesare.

Restructurarea in sine poate sa contina:

  • o gratiere partiala a creditului, aici referindu-ne la una sau mai multe componente ale acestuia: dobanda, comisioane, perioada de contractare
  • gratierea totala pentru o perioada de pana la 6 luni
  • capitalizarea datoriilor inregistrate
  • capitalizarea datoriilor plus o perioada de gratie
  • prelungirea contractului conducand astfel la o diminuare a impovararii lunare
  • transformarea unui credit revolving intr-unul cu rambursare in rate lunare
  • refinantarea creditului printr-un alt produs care sa vina cu rate lunare mai mici si alte facilitati
  • transformarea creditului dintr-o valuta neconvenabila intr-una convenabila care sa conduca de asemenea la scaderea ratelor lunare
  • combinatii privitoare la tipurile de restructurare amintite
Citeste si  Imprumut nebancar cu doua acte: buletin si extras de cont
restructurare, reesalonare, refinantare

Cat costa? Se merita?

Dobanzile acestor imprumuturi online fara acte sunt de regula mari. Acest lucru s-ar putea sa nu-i impresioneze pe cei ce aplica, avand in vedere perioada redusa de creditare. Insa, daca nu reusesc sa ramburseze la timp, penalizarile ii vor umfla foarte mult sume pe care o au de plata.

Ca sa nu cazi in capcana creditelor pentru rau platnici ar trebui sa te interesezi mai intai pentru care produse esti eligibil.

Comoditatea nu-si are locul cand vine vorba de indatorare excesiva. Sunt banii tai si viata tu. Nu merita sa ti le amanetezi pentru ca ti-e lene sa faci rost de un act care sa-ti dovedeasca bonitatea ori vechimea in munca.

Ceea ce uita majoritatea oamenilor este ca, aceste forme de imprumuturi rapide sunt menite sa asigure finantare in situatii cu adevarat exceptionale. Creditele nebancare urgente nu trebuie sa-ti devina un inamic pe fata, ci ar trebui sa iti fie ultimul prieten care sa te ajute intr-i situatie limita.

Daca nu le accesezi pentru a-ti cumpara un smartphone de ultima generatie, ori pentru a-ti face o vacanta exotica, s-ar putea sa nu cazi in capcana arogantei clientului comod. Asta este meteahna persoanelor care prefera confortul in locul responsabilitatii.

Sunt solutii sa imprumuti pe internet?

Cand poate un imprumut rapid online fara acte sa-ti fie prieten?

Cum va spuneam anterior, un credit rapid online fara acte iti poate fi prieten ori dusman crancen. Depinde de tine pana la urma in ce-l transformi.

Daca il accesezi doar la nevoie, daca te informezi bine in prealabil si-l rambursezi la timp, cu siguranta iti va fi prieten.

Daca accesezi doar din comoditate, daca vrei bani pentru a-ti satisface niste pofte (de care te-ai putea foarte usor lipsi), daca nu rambursezi la timp si teebuie sa reesalonezi platind penalizarile aferente, atunci cu siguranta iti va fi dusman.

Citeste si  Imprumuturi cu istoric negativ. Cine mai acorda azi?

Tinand cont ca aceste credite nebancare sunt disponibile pentru o mare masa de persoane, printre care se numara si persoanele rau platnice cu istoric negatic de creditare, este foarte important sa insistam pentru informarea temeinica si pentru determinarea cu precizie a necesitatii.

Care sunt capcanele acestor accesari?

In momentul in care astfel de produse financiare nu sunt tratate responsabil, ele te pot afecta finaciar. Doar in acel moment se pot transforma intr-o capcana pentru cel imprumutat.

De aceea si IFN-urile ofera multe informatii pe platformele lor online, multe referindu-se la propriile produse ca la produse ce pot fi accesate in caz de urgenta.

Cititi cu atentie toate detaliile creditelor, urmariti rubricile de intrebari si raspunsuri de pe platformele online ale acestor societati nebancare. Nu accesati inainte de a fi siguri ca ati inteles conditiile in totalitatea lor. Verificati de mai multe ori care sunt costurile si repercursiunile in caz de intarziere la rambursare.

Ca sa nu ajungi rau platnic, daca considerari ca nu poti rambursa la timp imprumutul, inainte de data scadenta, anunta societatea respectiva.

Cautati impreuna un plan de restructurare, eventual prin prelungirea perioadei de creditare. Dar, important este sa ii anunti inainte de incheierea termenului.

Unele IFN-uri te si anunta cu cate zile inainte de data scadenta poti sa optezi pentru o reesalonare.

Restructurati-va creditul inainte de a ajunge rau platnici. Daca depasesti data scadenta exista riscul sa fii raportat catre Biroul de Credit.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment