Ai planuri mari dar bani putini? Cum iti revii?

Se intampla uneori sa avem nevoie de bani si sa nu stim la cine sa apelez? Ce putem face pentru a ne stabiliza din punct de vedere financiar?

Economisim, cheltuim, ne imbunatatim confortul, ne crestem asteptarile, ne facem planuri, suntem intr-o continua miscare cotidiana, iar din punct de vedere financiar nu ne stabilizam niciodata, indiferent care ne sunt veniturile.

Cu loc de munca ori fara loc de munca, cu venituri constante permanente ori cu venituri nepermanente, uneori chiar fara venituri… Suntem multi si fiecare dintre noi isi are tabieturile sale financiare, isi are (ori nu) educatia sa financiara.

In occident, planurile sunt mai importante decat la noi si inseamna mult mai mult din punct de vedee al reusitei decat inseamna in Romania. In Romania planurile sunt nimic fara bani.

Noi, romanii, ne blocam in idei putine si fixe, si nu prea reusim sa iesim de unii singuri decat printr-un noroc chior.

Foarte putini dintre noi se gandesc mai departe de o idee. Ne este teama de esec. Nu avem inca o cultura capitalista si nici nu ne straduim foarte tare sa o avem.

La noi invstitorii sunt iviti din negurile vremii, putini sunt rezultatul unei scoli de specialitate.

Ce solutii financiare ti se potrivesc?

Ce faci tu ca roman daca ai niste planuri de afaceri dar nu ai bani?

In primul rand ar trebui sa te asiguri ca planurile tale sunt realiste, bine inchegate si nu cad la prima adiere de vant.

Apoi, ar trebui sa cauti finantare pentru planurile tale. Unde? Peste tot! Nu pregeta niciun efort daca ai incredere in ideea ta.

Nu te crampona in detalii. Daca ai nevoie de un credit pentru a-ti pune in miscare planurile, ia-l si da-i drumul. Sunt multe cai de a esua in viata, dar sunt si mai multe cele care te conduc catre regrete. Cel mai dureros fiind cel al regretului ca nu ai incercat.

Citeste si  Un credit IFN cu o alta abordare: Flex Credit

N-ai un serviciu, nu-ti da banca credit fara loc de munca? Vezi ce-ti ofera IFN-urile, Casele de Amanet ori C.A.R.-urile.

Nu dispera daca nu te imprumuta nimeni din prima. Poate n-ai o eligibilitate tocmai buna, insa, poate nici n-ai gasit societatea care sa te accepte.

Daca nu stiati exista si o lege care se refera la redresarea financiara. E adevarat ca este una din 2004, anume legea 503.

Legea preveda ca pentru redresarea financiara este nevoie de o interventie a autoritarii de supraveghere financiara.

Ce posibilitati sunt in Romania?

Astazi in Romania sunt cateva zeci de banci care activeaza, unele care ofera credite in conditii destul de usoare.

Dar, nu uita ca mai sunt cateva sute de IFN-uri la care se mai adauga cateva mii se Case de Amanet si societati de leasing.

Lasa de-o parte mandria si fa pe dracu in patru sa-ti atingi scopurile. Asta este principalul argument pe care trebuie sa-l ai in minte.

Nu preceda sa ceri sfaturi cunoscutilor si prietenilor. Nu preceta sa intrebi pe la diverse societati sa ceri detalii, sa te informezi.

Gandeste-te in primul rand ca planurile tale merita efortul de a le realiza, iar pentru asta tu trebuie sa dai totul.

Daca tu considerai ca imprumutul este calea de a-ti pune in practica acest plan, da-i drumul si nu mai sta pe ganduri.

Dacai ai o idee de aface care sa-ti asigure un viitor venit constant, este clar momentul sa iei serios in considerare obiectivele tale.

Nu uita ca ai nevoie de oameni, ai nevoie de specialisti, de experti, de oameni de incredere.

Daca si tu visezi la un viitor mai bun poate ca este timpul sa ti-l modelezi asa cum vrei tu, asa cum ti l-ai imaginat.

Related Posts

Add Comment