Credite cu dobanda din doua cifre

Last update: ianuarie 3, 2021

Daca vrei credite cu dobanzi mai mici, ai de indeplinit mai multe obligatii. Ce trebuie sa stii mai precis.

Cand vorbim de credite nebancare de nevoi personale acordate intr-un timp decent, insa nu de tip rapid, vorbim de dobanzi mai mici, vorbim de adeverinta de venit, de minim de vechime in munca, de minim de vechime la ultimul loc de munca, de factura de utilitati, de un scoring pozitiv in Biroul de Credit, de buletin de identitate.

Daca ma intrebati care ar fi motivul pentru care ati apela la IFN-uri in loc sa apelati la banci, in acest caz, tinand cont ca cerintele sunt destul de drastice, apoi, raspunsul consta in micile detalii. In esenta, oricat de drastice ar fi conditiile de creditare ale IFN-urilor in privinta acordarii de credite de nevoi personale, tot nu se apropie de cerintele bancilor, pe acelasi segment de piata. Acesta este motivul in esenta pentru care romanii prefera uneori sa apeleze la IFN-uri. De multe ori directionarea se face si in necunostinta de cauza. Acest lucru se intampla si pentru faptul ca, in ultima vreme, bancile nu s-au prea inghesuit sa mai acorde credite, iar cand au acordat, n-au facut mare tamtam. Pe de alta parte, pe langa multe din bancile comerciale au inceput sa functioneze IFN-uri apartinatoare acelorasi grupuri financiare, societati ce au fost scoase in fata pentru ofertele de creditare. Astfel de IFN-uri sunt: BRD Finance, BT Direct, Garanti Credite de Consum prin Ralfi IFN, etc.

Cat dureaza aprobarea?

Aceste credite de nevoi personale, care nu se aproba in 2 ore, dar nici nu au dobanda de 4000%, sunt o alternativa la credite bancare, fiind usor mai accesibile decat acestea.

In piata financiara exista si IFN-uri care s-au apropiat destul de mult cu dobanda creditelor de nevoi personale, de dobanzile practicate la banci pe acelasi tip de produs. Spre exemplu, cea mai mare societate nebancara din piata de gen de la noi, Cetelem, acorda credite de nevoi personale cu o dobanda de doar 9,8%, vorbim de dobanda anuala efectiva. Da, da, ati auzit bine, dobanda anuala efectiva de 9,8%. Acest produs se numeste „credit de nevoi personale prin telefon” si este unul relativ nou in oferta Cetelem, aparut in aceasta primavara. Se pare ca acest credit necesita o preaprobare care se realizeaza prin telefon sau online. Ratatele sunt fixe pe toata durata derularii imprumutului. Pentru a intra in posesia banilor, trebuie sa urmezi niste etape: sa simulezi online creditul pentru a vedea care este suma potrivita, in acord cu nevoile, dar mai ales cu veniturile tale, trebuie sa completezi documentele puse la dispozitie online, sa printezi acesti documente si alte documente solicitate, sa trimit toate documentele catre Cetelem.

Citeste si  Credite IFN - Concordia Capital

Actele necesare pentru acest credit de nevoi personale prin telefon, de la Cetelem:

– copie dupa buletinul de identitate;
– adeverinta de venit si fluturas de salariu, respectiv cupon de pensie pentru pensionari pri documentatia specifica pentru PFA;
– documente care sa-ti ateste domiciliul;
– un extras de cont unde ti se vor livra banii;
– fisa fiscala.

Dobanda anuala efectiva este de 9,8%, iar cerintele sunt asemanatoare cu cele ale bancilor comerciale. Insa, diferenta este ca nu trebuie sa astepti 11 zile sa ti se aprobe imprumutul, nu ti se solicita nici copie dupa cartea de munca, etc.

Ce aleg, banca sau IFN?

Iata ce ne spune platforma online conso.ro, cu privire la cele mai bune oferte de credite de nevoi personale bancare din Romania (luati in considerare ca am selectat obtiunea de virare a veniturilor prin banca la care soliciti imprumutul, altfel dobanda ar fi fost usor mai mare):

– Banca Romaneasca – DAE de 9,97%;
– Volksbank – DAE 10,09%;
– Banca Transilvania – DAE 10,14%;
– BRD – DAE 10,31 %;
– Crdit Argicle – DAE 10,64%;
– Piraeus Bank – DAE 10,77%;
– Millennium Bank – DAE 11,01%;
– ING – DAE 11,68%;
– OTP Bank – DAE 11,85%;
– CEC Bank – DAE 11,94%;

Ati retinut ce dobanda anuala efectiva practica Cetelem, pentru creditul de nevoi personale descris de noi mai sus? 9,8%. Asadar, o dobanda anuala efectiva pe care nu o intalnim la niciuna din bancile comerciale din Romania.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment