Solutii de imprumut fara giranti si garantii in 2021

Last update: iunie 2, 2021

Credite fara garantii ori fara giranti se gasesc atat la banci cat si la IFN-uri, depinde de nivelul tau de eligibilitate.

Aceste tipuri de credite sunt oferite in mod direct de institutiile financiare ori prin intermediul unor societati de brokeraj.

In Romania intermedierea creditarii este inca la un nivel scazut, lucru subliniat in multe randuri si de reprezentantii BNR.

In ciuda conditiilor permisive de accesare, IFN-urile functioneaza ca si celelalte institutii financiare, in mod legal, autorizat. Ele sunt declarate eligibile de catre BNR, fiind monitorizate si verificate periodic.

Imprumuturi rapide gara garantii si fara giranti 202q vor fi la dispozitia cetatenilor intr-o gama variata, cu disponibilitate pentru varii niveluri de eligibilitate.

IFN-urile nu ofera acelasi nivel de servicii ca bancile. Spre exemplu, IFN-urile nu tin depozite. Insa, ele ofera servicii mult mai rapide decat bancile, acorda bani in conditii de eligibilitate mult mai reduse, cu acte mai putine si birocratie limitata.

Se vor simplifica conditiile de accesare a imprumuturilor rapide fara giranti si garantii in 2021?

Dupa parerea noastra nu se vor intampla lucruri spectaculoase in aceasta directie. Tendinta ultimilor ani este mai degraba in sensul inaspririi conditiilor.

Anul trecut s-a micsorat gradul de indatorare, iar societatile financiare au fost mai atente la verificarea veniturilor clientilor.

Rapiditatea a crescut. Atat bancile cat si IFN-urile acorda credite mult mai rapid.

S-au marit de asemenea in ultima vreme plafonul de acordare si perioada de acordare.

Spre exemplu, cei de la provident si-au modificat limita maxima de accesare de la 15.000 lei la 20.000 lei.

Vor exista probabil si oferte noi de credite in 2021.

In fiecare an au aparut IFN-uri noi, credite noi. Unele IFN-uri au disparut din peisaj (Zaplo, Onnen), dupa cum si unele bancile au fost comasate ori si-au restrans activitatea (vezi Banca Carpatica, Banc Post, Volksbank etc).

Citeste si  Ai un plan? Aplica-l simplu cu un credit Cetelem!

In 2020 n-au fost multe IFN-uri intrate in piata. In fapt, un numar mic de 3 societati a fost fost autorizat de BNR.

Au aparut si banci noi in piata. Spre exemplu Vista Bank si First Bank.

Per total sectorul bancar nu a aratat tocmai grozav in 2020. S-au pierdut multe locuri de munca, peste 60.000.

Si 2021 se anunta un an efervescent pentru sectorul bancar.

Deocamdata toata lumea este cu ochii pe OUG 114 pentru a vedea exact care este directia in care se vor misca lucrurile in 2021.

IFN-urile isi vor imbogatii probabil portofoliul creditelor fara garantii in 2020, multe isi vor transforma produsele, in special in sensul maririi limitei de acordarde si a prelungirii perioadei de acordare.

Bancile, pe de alta parte, vor accentua ideea de girant, avand in vedere ca si-au simplificat mult procedurile de accesare. Nu cred ca bancile vor acorda credite daca esti in Biroul de Credit in conditii mai permisive, simplificarea va veni indeosebi pe partea de acte si verificari.

Bancile vor marsa puternic pe banking si pe derivatele acestui segment.

Credite fara giranti se vor putea accesa indeosebi de la IFN-uri.

Avand in vedere ca bancile au inceput de anul trecut acordarea de credite online, cu siguranta in 2021 va lua amploare acest fenomen.

In piata bancara online nu va fi la fel de bine primita ideea de girant. Acest aspect cu siguranta va ingreuna accesarea imprumuturilor si probabil multe banci vor renunta la aceasta abordare.

(Visited 101 times, 1 visits today)

Related Posts

One Response

  1. A Claudia

Add Comment