Imprumuturi pentru persoane fizice de la IFN

Last update: august 30, 2023

Afla tot ce trebuie sa stii despre ofertele IFN de credite persoane fizice: institutii care le acorda, conditii, costuri, avantaje.

Sa-ti cumperi o masina sau sa-ti amenajezi o locuinta nu este deloc simplu. Ai nevoie de o suma considerabila de bani si uneori rezultatele nu sunt deloc dupa asteptari. Plus ca, trebuie sa te astepti la drumuri pe la creditori.

Despre aceste produse acordate de IFN – credite persoane fizice -,  va putem spune ca ele se regasesc in portofoliul Institutiilor Nebancare. In esenta, sunt concepute pentru a satisface diverse nevoi financiare si de a atunge diverse scopuri.

Majoritatea acestor produse sunt nenominalizate, acoperand cheltuieli generale. Altfel spus, institutia nu-ti cere socoteala pentru felul cum dispui de acei bani.

De multe ori IFN credite persoane fizice sunt cautate pentru comodititatea cu care aplici si flexibilitatea in procesul de aprobare.

Pe acelasi principiu ca si creditele de nevoi personale, creditele IFN acordate persoanelor fizice pun la dipozitia oamenilor sume de bani, e adevarat, mai mici decat bancile.

Caracterisiticile creditelor de la IFN pentru persoanele fizice

Informatii complete despre IFN credite persoane fizice gasiti in randurile care urmeaza si va sfatuim sa le citit cu atentie.

Imprumuturile pentru persoane fizice oferite de societatile nebancare sunt lesne de obtinut, fiind practic la indemana oricui are o bonitate acceptabila raportata la suma de bani dorita.

Inlesnirea accesului la aceste imprumuturi nebancare se datoreaza in primul rand costurilor ridicate la care sunt oferite aceste produse financiare.

Disonibilitatea banilor in cazul imprumuturilor pentru persoane fizice este una facila, existand doua modalitati de a primi banii, fie in contul bancar, fie in mana la domiciliul clientului.

Apeland la IFN credite persoane fizice ai felurite solutii la indemana pentru obtinerea unui imprumut rapid. Te poti angaja astfel sa-ti duci planurile la bun sfarsit.

Cu IFN credite persoane fizice obtinerea unei finantari este simple, flexibila si transparenta.

Nu mai vorbim ca IFN credite persoane fizice iti pune la dispozitie experti care te pot indrum in agentiile din tara.

Citeste si  Solutii de imprumut fara giranti si garantii in 2023

In primul rand, exista variatiuni destul de mari intre perioadele de acordare, sumele maxime, conditiile de eligibilitate, actele solicitate, etc. Chiar daca tie iti convine un credit fara consultarea Biroului de Credit, nu-l poti obtine de la orice IFN, ci doar de la acele societati care accepta persoane raportate la BC.

Care IFN credite persoane fizice ti se potriveste?

Diferenta dintre un IFN care accepta restantieri si unul care nu accepta s-ar putea sa fie esentiala in procesul de creditare care te intereseaza pe tine. Asadar, degeaba iti compara costurile, daca nu se tine cont si de conditiile de eligibilitate pe care tu le poti indeplini.

Exista IFN-uri care acorda credite nu doar persoanelor fizice, ci si persoanelor fizice autorizate, asociatiilor familiale, cat si persoanelor juridice. Spre exemplu, cei de la RoCredit au in portofoliu linii de creditare pentru persoane uridice: de scont, de credit, pe obiect, de trezorerie, pentru persoane fizice autorizate si asociatii familiale, de invstitii, etc.

Un alt IFN credite persoane fizice autorizate (PFA) si IMM-uri este Credius. Sumele oferite de cei de la Credius sunt cu adevarat generoase, ele putand ajunge si la 50.250 de lei.

Patria Credit este un alt IFN care se adreseaza si persoanelor juridice, oferind credite agricole si credite pentru afaceri mici.

Altfel, da, nu sunt multe IFN-uri care acorda credite persoanelor juridice, majoritatea axandu-se pe persoanele fizice.

Ce conditiile trebuie sa indeplineasca persoanele fizice?

De regula, pentru a te imprumut la o societate nebancara, in calitate de persoana fizica, trebuie sa indeplinesti niste conditii de eligibilitate:

 • cetatenie romana
 • venit stabil
 • cont bancar unde sa-ti incasezi veniturile
 • telefon mobil personal, adresa de email, etc
 • buletin valabil
 • gradul de indatorare stabilit de respectivul IFN
 • bonitatea necesara sumei de bani pe care doresti s-o imprumuti
 • scoring bun in Biroul de Credit
 • vechime in munca de cel putin o luna (nu toate IFN-urile solicita acest lucru, majoritatea o fac).
Citeste si  Provident colaboreaza cu Biroul de Credit si ANAF

Sunt acceptate si persoanele fizice ce nu dispun de venituri din salarii ori pensii.

Avantajele creditelor IFN pentru persoane fizice

Printre beneficiile oferite de IFN credite persoane fizice amintim aici:

 • flexibilitate – se pot folosi banii imprumutati in diverse scopuri: educational, facturi medicale, renovare locuinta ba chiar si consolidarea datoriilor
 • accesibilitate – IFN credite persoane fizice au un proces de aplicate relativ simplu, din acest motiv sunt accesibile unei paturi largi a populatiei
 • aprobare rapida – comparativ cu bancile, ofertele IFn-urilor au timpi multi mai scazuti de aprobare, cerinte mai putine, dar, din pacate sunt mai scumpe
 • cerinte mai putin strice – IFN-urile au conditii de eligibilitate mai blande, chiar si persoanele cu scoruri de credit mai slabe au sanse de reusita

Dezavantajele IFN credite persoane fizice

 • dobanzile sunt mari – creditele pentru persoane fizice de la IFN, mai ales cele negarantate au costuri mult mai ridicate decat ceea ce ofera bancile
 • sumele limitate ale imprumutului – nu poti sa accesezi sume ridicate, maximul se limiteaza la cateva zeci de mii de lei
 • potential de risc de supraindatorare – daca nu rambursezi la timp si trebuie sa reelansolenzi si sa platesti dobanda penalizatoare, vei ajunge sa te indatorezi excesiv.

IFN-urile ce acorda credite persoane fizice

 1. Credius – o societate financiara cu vizibilitate in piata ce ofera spre imprumut sume mari de bani, in functie de bonitatea clientului. Au cerinte destul de laxe, inclusiv vechime minima in munca de o luna. Poti imprumuta intre 800 si 50.250 de lei, pe perioade de la 6 la 60 de luni. DAE-ul este intre 45,69% si 525,05%. Poti sa accesezi un credit si fara adeverinta de venit. Variantele lor de imprumuturi pentru persoane fizice: credit cu Selfie, de nevoi personale, online, pentru pensionari si pentru bunuri.
 2.  BRD Finance – o societate nebancara ce ofera atat credite cu obtinerea banilor prin banca, cat si credite de nevoi personale la domiciliu. Poti obtine pana la 100.000 de lei, pentru perioade de la 12 la 60 de luni. Varsta admisa este intre 21 si 71 de ani. Dobanda anuala fixa este 7,9%. Variante credit IFN persoane fizice BRD: credit pentru achizitia de bunuri, auto, leasing financiar, carduri de credit.
 3. TBI Credit este un IFN ce ofera credite pentru persoane fizice in cuantum de maxim 40.000 lei (DUO). 25.000 (Standard). 10.000 (Cash zero), pe perioade de la 3 la 60 de luni. Trebuie sa ai o vechime minima de 3 luni la actualul loc de munca. Varsta maxima admisa este de 75 de ani. Rata dobanzii este de maxim 41% (cea mai mare dobanda o au creditele Cash zero). Creditele pentru persoane fizice oferite de TBI Money: standard, TBI DUO, Cash zero si auto.
 4. iCredit – ofera imprumuturi de la 500 la 10.000 de lei, cu rambursare saptamanala, bilunara ori lunara. Nu ti se solicita adeverinta de venit, nici garantii. Consultantii iCredit se deplaseaza la tine acasa si te ajuta pas cu pas.
Citeste si  Imprumut pe loc. E mai rapid pe card? Cerinte

Alte exemple de IFN-uri la care putem apela (unele noi):

 • Aurora Credit IFN – o socitate relativ nou in peisajul financiar romanesc.
 • KromInvest – un alt IFN destinat persoanelor fizice, cu perioade scurte de acordare, dar cu acordare in cel mult 24 de ore lucratoare.
 • Simplu Credit – este un IFN ce pune la dispozitie sume mari de bani, iar analiza bonitatii se face rapid, fara deplasare.
 • OK Credit – o alta societate nebancara noua ce ofera credite IFN pentru persoane fizice adaptate nevoilor fiecaruia. Sumele nu sunt mare, dar permisivitatea accesarii le face populare.

Este clar pentru toata lumea ca oferte sunt din belsug. Numarul societatilor nebancare ce activeaza pe piata din Romania este de ordinul sutelor.

Fiecare oferta are caracteristicile sale. Prin conditiile impuse, prin costurile asociate, prin transparenta, flexibilitate, adaptarea din mers la cerintele pietii, au facut ca unele dintre IFN-uri sa ajunga in topul preferintelor clientilor. Altfel spus, unele IFN-uri sunt mai vizibile decat altele.

Related Posts

One Response

 1. P D

Add Comment