Imprumuturi persoane fizice oferite de societatile nebancare

Last update: septembrie 20, 2021

IFN-urile acorda imprumuturi de nevoi persoanelor fizice in conditii mai lejere, fara surprize legate de costuri

Imprumuturile pentru persoane fizice oferite de societatile nebancare sunt lesne de obtinut, fiind practic la indemana oricui are o bonitate acceptabila raportata la suma de bani dorita.

Inlesnirea accesului la aceste imprumuturi nebancare se datoreaza in primul rand costurilor ridicate la care sunt oferite aceste produse financiare.

Disonobilitatea banilor in cazul imprumuturilor pentru persoane fizice este una facila, existand doua modalitati de a primi banii, fie in contul bancar, fie in mana la domiciliul clientului.

Exista mai nou modalitati de a identifica cele mai accesibile forme de creditare nebancara destinate persoanelor fizice, asa numitele comparatoare de credite puse la dispozitie de unele platforme online de gen. Insa, este bine de stiut ca aceste comparatoare nu tin cont de obicei de toate aspectele imprumutului, asa ca s-ar putea sa ofere si informatii eronate pentru anumite produse.

In primul rand, exista variatiuni destul de mari intre perioadele de acordare, sumele maxime, conditiile de eligibilitate, actele solicitate, etc. Chiar daca tie iti convine un credit fara consultarea Biroului de Credit, nu-l poti obtine de la orice IFN, ci doar de la acele societati care accepta restantieri.

Cum stii care imprumut ti se potriveste?

Diferenta dintre un IFN care accepta restantieri si unul care nu accepta s-ar putea sa fie esentiala in procesul de creditare care te intereseaza pe tine. Asadar, degeaba iti compara costurile, daca nu se tine cont si de conditiile de eligibilitate pe care tu le poti indeplini.

Exista IFN-uri care acorda credite nu doar persoanelor fizice, ci si persoanelor fizice autorizate, asociatiilor familiale, cat si persoanelor juridice. Spre exemplu, cei de la RoCredit au in portofoliu linii de creditare pentru persoane uridice: de scont, de credit, pe obiect, de trezorerie, pentru persoane fizice autorizate si asociatii familiale, de invstitii, etc.

Citeste si  Indeplinesti conditiile necesare pentru a accesa un credit?

Un alt IFN care ofera credite si pentru persoane fizice autorizate (PFA) si IMM-uri este Credius. Sumele oferite de cei de la Credius sunt cu adevarat generoase, ele putand ajunge si la 40.000 de lei.

Patria Credit este un alt IFN care se adreseaza si persoanelor juridice, oferind credite agricole si credite pentru afaceri mici.

Altfel, da, nu sunt multe IFN-uri care acorda credite persoanelor juridice, majoritatea axandu-se pe persoanele fizice.

Care sunt conditiile impuse persoanelor fizice?

De regula, pentru a te imprumut la o societate nebancara, in calitate de persoana fizica, trebuie sa indeplinesti niste conditii de eligibilitate:

– sa fii cetatean roman
– sa ai un venit stabil
– sa ai un cont bancar unde sa-ti incasezi veniturile
– sa ai un telefon mobil personal, adresa de email, etc
– sa ai un buletin valabil
– sa ai gradul de indatorare stabilit de respectivul IFN
– sa ai bonitatea necesara sumei de bani pe care doresti s-o imprumuti
– sa ai un anumit scoring in Biroul de Credit
– sa ai o anumita vehcime in munca (nu toate IFN-urile solicita acest lucru, majoritatea o fac).

Iata si cateva dintre IFN-urile la care persoanele fizice pot apela pentru accesarea de imprumturi nebancare:

1. Cetelem – o societate financiara cu vizibilitate in piata ce ofera spre imprumut sume mari de bani, in functie de bonitatea clientului. Au cerinte destul de multe, insa, dobanzile sunt mai reduse. Poti imprumuta intre 1.000 si 225.000 de lei, pe perioade de la 6 la 60 de luni.Dobanda incepe de la 8,9%. Poti sa accesezi un credit si fara adeverinta de venit.

2. BRD Finance – o societate nebancara ce ofera atat credite cu obtinerea banilor prin banca, cat si credite de nevoi personale la domiciliu. Poti obtine pana la 100.000 de lei, pentru perioade de la 12 la 60 de luni. Varsta admisa este intre 21 si 71 de ani. Dobanda anuala fixa este 7,9%.

Citeste si  Verde-n fata despre creditele nebancare

3. TBI Credit ofera imprumuturi de nevoi pentru persoane fizice in cuantum de maxim 25.000 lei, pe perioade de la 3 la 60 de luni. Trebuie sa ai o vechime minima de 3 luni la actualul loc de munca. Varsta maxima admisa este de 75 de ani. Rata dobanzii este 26%.

4. iCredit – ofera imprumuturi de la 500 la 10.000 de lei, cu rambursare saptamanala, bilunara ori lunara. Nu ti se solicita adeverinta de venit, nici garantii. Consultantii iCredit se deplaseaza la tine acasa si te ajuta pas cu pas.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment