You are here: Home Info credite nebancare Informatii clare despre creditele nebancare

Informatii clare despre creditele nebancare

Utilitatea creditelor nebancare s-a facut simtita in piata, in special dupa ce bancile au devenit mai reticente in acordarea de imprumuturi catre populatie

Creditele nebancare sunt ofertele Institutiilor Financiare Nebancare, la randul lor societati ce functioneaza sub autorizarea si ghidajul Bancii Nationale. Din acest punct de vedere, trebuie sa privim aceasta clasa de imprumuturi ca pe una normala, naturala si mai ales legala.

Acum, pentru a va edifica cu privire la importanta societatilor nebancare, va spunem doar atat: aproapte toate marile grupuri financiare din care fac parte bancile comerciale cunoscute de la noi, au in angrenaj si o astfel de societate nebancara, cel putin.

Spre exemplu, Banca transilvania are BT Direct, BT Leasing, etc. La BRD gasim BRD Finance, una din cele mai reprezentative IFN-uri din piata romaneasca de gen. LA Garanti Bank gasim o serie de societati nebancare derivate ale Garanti Credite de Consum. Aceasta lista poate continua si va promitem noi ca va continua, pentru ca avem de gand sa disecam pe larg despre toate aceste societati nebancare, tocmai din dorinta de a afla cat mai multe informatii utile pentru dumneavoastra.

De cealalalta parte a baricadei, se gasesc IFN-urile independente, multe dintre ele cu renume si faima in piata, mult mai cunoscute chiar decat unele banci comerciale de la noi. Spre exemplu, cine n-a auzit de Provident?!

Caracterizare credite de la IFN

Daca ar fi sa caracterizam in putine cuvinte creditele nebancare, am putea sa spunem asa: produse financiare oferite de IFN-uri, in conditii de eligibilitate ma lejere decat cele solicitate de banci pentru produse similare, insa, la costuri mai ridicate decat cele oferite de bancile comerciale. Marele avantaj al creditelor nebancare ramane, pe langa conditiile de eligibilitate permisive, rapiditatea de acordare a creditului si implicit de obtinere a banilor aferenti.

Citeste si  Imprumut nebancar de nevoi personale cu acte putine

IFN-urile, pe de alta parte, adica societatile ce acorda astfel de imprumuturi, sunt definite prin lege si functioneaza dupa legi foarte clare. Ele se supun de asemenea si normativelor emise de Banca Nationala cu privire la activitatea de acordare a creditelor. Nu o sa insistam acum pe modul de autorizare si felul cum se obtine aceasta auorizare de functionare, insa, va promitem ca vom avea o sectiune separata detaliata pe acest subiect.

In piata din Romania exista la modul grosier, trei tipuri de IFN-uri, in functie de personale tinta, carora li se adreseaza:

  • exista astfel IFN-uri ce acorda credite de consum persoanelor fizice (ca de exemplu Provident),
  • cele ce acorda doar persoanelor juridice (aici intra Patria Credit)
  • cele care acorda credite atat persoanelor fizice si persoanelor juridice (RoCredit).

O alta categorisire a IFN-urilor o putem face dupa timpul de acordare al creditelor.

In functie de timpii de acordare, IFN-urile se impart in:

  • cele cu un timp de acordare de peste 48 de ore si cele cu un timp de acordare sub 48 de ore. Acestea cu un timp de acordare sub 48 de ore, sunt catalogate in piata drept credite rapide.
  • cele care acorda credite intr-un interval de timp mai mic de 48 de ore. Aceasta categorie este cea a imprumuturilor de tip rapid. La randul lor, aceste creditele rapide se regasesc in piata sub multe denumiri, fiecare dintre ele exprimand in fapt un serviciu oferit de respectiva societate ce le acorda; astfel, vom descoperi creditele rapide pana la salariu, cele la domiciliu, online, prin SMS, prin telefon, urgente, etc.
Citeste si  Credit IFN pentru realizari personale. Si pentru pensionarii pana in 70 de ani.

Pentru ca aceasta s-a vrut doar o introducere in lumea creditelor nebancare si a societatilor ce le acorda, ne oprim aici si va promitem ca vom dezbate aceste subiecte, dar si multe altele, pe indelete. De asemenea, asteptam de la dumneavoastra parerile, opiniile, comentarii pro ori contra, etc.

Acorda o nota, daca ti-a placut!
[Total: Average: ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies