Card de credit pentru cumparaturi avantajoase

Last update: iulie 24, 2023

Cardul de credit este un instrument de plata dinamic, disponibil razlet si celor cu istoric negativ ori rau platnici. Cum intri in posesia lui?

Un card de credit reprezinta o unealta financiara ce-ti permite cumparaturi fara batai de cap, din ce in ce mai folosita.

Exista multe tipuri de carduri la care poti sa apelezi pentru a-ti usura viata de zi cu zi: de debit, de credit, preplatit, carduri cadou, carduri de loialitate, de masa, virtuale etc.

Atat bancile cat si IFN-urile au printre ofertele de finantare si carduri de credit. IFN-urile, in marea lor majoritatea, in co-branded.

Bancile de regula solicita drept conditii de eligibilitate pentru cardurile de credite emise conditii similare accesarii creditelor de nevoi personale.

De altfel, unele persoane cauta direct card de credit pentru rau platnici, fara sa se mai complice cu verificarea istoricului.

Cand vine vorba de carduri accesate de la banci putem vorbi de o reala concurenta pe piata. Indeosebi la comerciantii cunoscuti aproape toate bancile participa cu doua-trei oferte de carduri de cumparaturi.

Un card de cumparaturi poate fi accesat si de catre cei inscrisi in Biroul de Credit, daca nu au un scoring deplorabil si nu mai au datorii active.

Nu este rea concurenta nici in aceasta privinta, cel putin pentru clienti ea este binevenita.

Si azi e atat de simplu sa compari ofertele, mai ales cand cumperi din magazin si ti se calculeaza direct ratele in functie de instrumentul financiar ales.

Cele mai populare carduri bancare

La o prima vedere in piata, putem sa observam cateva dintre bancile cele mai cunoscute cu astfel de oferte in portfoliu:

 • cardurile de cumparaturi in rate de la Banca Transilvania: BT Flying Blue, STAR Card, STAR Forte pentru Medici
 • cardurile de cumparaturi de la Raiffeisen Bank: Standard, eMAG, Vodafone, Gold, World MasterCard
 • carduri de credit si cumparaturi BCR: cardul de credit BCR, GOLD, cardul BCR IKEA
 • card de credit si cumparaturi in rate fara dobanda ING Bank: ING Credti Card
 • AlphaCard: AphaCard Visa Credit, Alpha Mastercard Credit
 • card de cumparaturi Idea::credit card: card de credit Idea::gold card.
 • carduri credit BRD pentru persoane fizice: Standard, Gold, Platinum.

Oferte card de cumparaturi

Cardul de cumparaturi este o metoda de plata care vă permite sa achitati bunuri si servicii la comerciantul dumneavoastra preferat. Este o cale sigura de plata online, deoarece nu trebuie sa introduceti detaliile cardului de fiecare data când faceti cumparaturi.

Citeste si  Avantajele refinantarilor. Ce aduce nou 2023?

Printre cele mai populare oferte card de cumparaturi se numara cardurile aflate in portofoliul Banca Transilvania, ING, Raiffeisen, BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, etc.

Cardurile de cumparaturi bancare sunt adaptate unor nevoi specifice. Pot fi accesate in lei sau in euro si pot fi folosite atat in tara cat si in strainatate.

Poti face shopping oriunde in lume cu astfel de instrumente de plata aflate la indemana.

Plus de asta, te poti si bucura de ofertele periodice pe care bancile le pun la dispozitie.

Exista oferte cu plata in rate cu dobanda 0% pentru o anumita perioada de timp, daca cumperi de la partenerii agreati ai bancilor.

Card de cumparaturi fara acte

Din fericire, nu trebuie sa depui prea mult efort sa obtii un astfel de card de cumparaturi. Ofertele sunt numeroase si tu trebuie sa o alegi pe cea mai avantajoasa tie.

Ca si in cazul creditelor, poti obtine un card de cumparaturi fara acte, daca ai venituri inregistrate la ANAF si esti deja client al bancii in cauza.

Printre cele mai vizibile oferte de carduri fara acte amintim aici: CardAvantaj, cardurile in rate fara dobanda de la BT, Mastercard Dual de la OTP Bank, AlphaCard Visa Credit de la Alpha Bank etc.

Multe oferte vin cu dobanda 0% pentru o perioada de timp, unele vin si cu o perioada de gratie. Spre exemplu, cei de la Dedeman in parteneriat cu BT Direct ofera o perioada de gratie de 55 de zile pentru cumparaturi cu plata in 3, 6 sau 36 de rate.

Au si IFN-urile oferte de carduri?

IFN-urile sunt mai permisive cand vine vorba de carduri. Unele societati nebancare acceptand si persoane cu istoric negativ. Spre exemplu, cardul Axi este unul la care au acces chiar si restantierii.

Dar nu este singurul card de credit care se adreseaza si rau platnicilor, mai sunt si alte oferte in piata.

Pentru ca IFN-urile nu tin depozite, precum bancile, ele isi permit doar carduri in co-branded.

Avand in vedere evolutia tehnologiei din zilele noastre, am putea sa tragem concluzia fireasca in privinta cardurilor de credit ca vor deveni din ce in ce mai frecvent solicitate si utilizate.

Citeste si  Bani de la C.A.R.-uri. Ce ofera Casele de Ajutor Reciproc?

Cumparaturile online ating in fiecare zi maxime istorice. Utilizarea gadgeturilor mobile a depasit deja pe cea a desktopurilor. Telefoanele au trecut in fata calculatoarelor, cand vine vorba de utilzatori de internet.

card de cumparaturi

Si atunci, ce poate fi mai facil pentru un utilizator de internet de pe telefonul mobil decat sa-si faca cumparaturile online prin intermediul unui card de credit?!

Putem sa va raspundem noi si la aceasta intrebare. Facil ar fi sa acceseze un credit nebancar direct de pe telefon. Si atunci, am putea sa spunem ca imprumutul traditional a castigat in fata cardului.

Modalitatile de accesare a creditelor au devenit din ce in ce mai usoare. De aceea cardurile au concurenta serioasa in piata. Numai daca ne gandim la accesarea online a creditelor nebancare, prin care poti obtine sumele dorite de bani in cateva ore de la accesare, si putem sa vedem un serios concurent al cardului de credit.

Haideti sa vedem si cateva dintre ofertele de carduri nebancare:

 • o oferta inedita este cea din portofoliul Ocean Credit – descoperire de card instant, cu accesul la sume de bani de pana la 3.500 lei.
 • ofertele multiple de carduri de la Cetelem (Cardulescu, co-branded)
 • ofertele de carduri de credit de la BRD Finance: Carrefour Mastercard, Allinclusive BRD Finance Mastercard, Dacia Mastercard, Renault Mastercard)
 • carduri nebancare de la UniCredit Consumer Financing: cardul principal si cel premium
 • TBI Credit are de asemene ain portofoliu un card de credit Mastercard Standard.
 • ERB Retail Services IFN ofera la randul ei Cardul EuroLine, un card cunoscut in piata.

Ofertele de carduri din piata sunt mult mai multe, fata de cele amintite de noi anterior. Vezi lista institutiilor emitente de carduri MasterCard.

Card de credit pentru rau platnici cu istoric negativ

In contextul economic actual, foarte multi oameni se confrunta cu dificultati financiare, fie din cauza pierderii serviciului sau a unor evenimente neprevazute in viata lor. Aceasta situatie ii determina sa intre in Biroul de Credit, adica sa nu isi mai poata plati ratele la timp si sa acumuleze datorii.

In astfel de situatii, majoritatea institutiilor financiare nu mai acorda credite sau carduri de credit. Cu toate acestea, exista solutii si pentru cei cu istoric negativ: cardurile de credit pentru rau platnici.

Citeste si  Ai ramas fara bani in vacanta?

Ce sunt cardurile de credit pentru rau platnici?

Cardurile de credit pentru rau platnici sunt un tip special de carduri de credit, care sunt disponibile pentru cei cu un istoric negativ. Acestea sunt create pentru a ajuta oamenii sa isi imbunatateasca scorul de credit, prin efectuarea de plati regulate si la timp. Cu toate acestea, aceste carduri de credit pot avea dobanzi si comisioane mai mari decat celelalte tipuri de carduri.

Care sunt beneficiile cardurilor de credit pentru rau platnici?

In primul rand, aceste carduri de credit pot ajuta oamenii cu istoric negativ sa isi imbunatateasca scorul de credit, prin efectuarea de plati regulate si la timp. Acest lucru poate fi foarte important pentru cei care doresc sa ia un alt credit sau sa obtina o ipoteca pentru o casa.

De asemenea, aceste carduri de credit pot oferi si alte beneficii, cum ar fi puncte sau bonusuri pentru cheltuieli, asigurari sau servicii de protectie a cumparaturilor.

Cum pot fi obtinute cardurile de credit pentru rau platnici?

Pentru a obtine un astfel de card de credit, trebuie sa va adresati institutiilor financiare care le ofera. In general, acestea vor verifica istoricul dumneavoastra de credit, dar acest lucru nu inseamna ca va fi respinsa cererea dvs. de credit.

In plus, trebuie sa va asigurati ca intelegeti termenii si conditiile acestor carduri de credit, inclusiv dobanzile si comisioanele asociate.

Care sunt riscurile cardurilor de credit pentru rau platnici?

In timp ce aceste carduri de credit pot fi o optiune pentru cei cu istoric negativ, exista si riscuri asociate cu ele. Unul dintre aceste riscuri este ca dobanzile si comisioanele pot fi mai mari decat cele ale altor tipuri de carduri de credit.

Apoi, daca nu inchizi un card el acumuleaza datorii in timp. Fie ele cat de mici, iti pot crea probleme la nivel de scoring.

De aceea, pentru a evita acumularea de datorii si a inrautati scorul de credit, este important sa faceti plati regulate si la timp. De aceea, trebuie sa va asigurati ca puteti achita ratele in mod regulat, fara a va impovara financiar.

Related Posts

8 Comments

 1. F R N
 2. A U
 3. C M
 4. L L
 5. S S
 6. S S
  • D N
   • M E

Add Comment