Ce credite poti accesa daca ai statut de client probema?

Pentru clientii care au avut in trecut probleme cu bancile intarziind cu plata ratelor, exista unele credite oferite de IFN-uri.

Daca ai calitatea de client cu intarzieri la plata ratelor, cu greu vei gasi intelegere la banca pentru un nou imprumut.

In fapt, putin probabil ca vreo banca iti va acorda un nou credit, poate doar in situatia in care, soliciti o reesalonare a unui credit ori card de credit cu intarzieri, pentru care ai fost deja raportat la BC.

Biroul de Credit este o societate care a bagat spaima in clientii bancilor, evident in cei rau-platnici, in asa-numitii clienti-problema.

Bani pe card cu aprobare rapida

[APLICA ONLINE]

Poti solicita pana la 10.000 de lei de la Mai Mai Credit, fara garantii si fara giranti. Ai nevoie de un venit declarat la ANAF de minim 500 de lei.

 

Credit de nevoi personale

[VEZI OFERTA]

Credite de pana la 25.000 de lei de la Credius, daca ai peste 18 ani, cu o luna vechime. Aprobare in cateva minute. Se accepta si istoric negativ in BC.

 

Aceasta societate (BC-ul) primeste date despre clientii bancilor si ai IFN-urilor, la ei stocandu-se nu doar datele negative ci si cele pozitive.

Tinand cont ca numarul celor cu restante la credite a crescut mult in ultimul timp (ultimele statistici la nivelul Romaniei aratau un numar impresionant de peste 450.000 de oameni cu restante la banci), exista o oarecare intelegere din partea unora dintre IFN-uri de a le oferi credite si acestor cetateni.

Evident, acesti clienti sunt clienti catalogati ca riscanti. Insa, produsele financiare alocate lor sunt acoperite ca risc, mai ales tinand seama de dobanzile mari practicate de IFN-uri in aceste cazuri.

Ce ti se poate intampla cand intarzii cu plata unei rate?

Cand ai intarzieri mari si de lunga durata la un imprumut, daca societatea financiara respectiva este afiliata la BC, vei fi raportat.

Citeste si  Credit cu selfie: solutie sigura de identificare

Acesti debitori sunt tinuti sub evidenta atat de Biroul de Credit cat si de Centrala Riscului de Credit (actuala CRC, fosta CRC – Centrala Riscurilor Bancare).

Biroul de Credit s-a creat la initiativa mai multor banci, intre timp toate bancile si aproape toate IFN-urile lucrand cu BC-ul cand vine vorba de creditare.

CRC-ul tine de Baca Nationala a Romaniei si colecteaza datele raportate de clientii ale caror restante depasesc suma de 20.000 de lei.

Motivele pentru care ai ajuns in Biroul de Credit pot fi uneori intemeiate, adica sa nu se fi datorat doar unui imbold de rea credinta.

Daca ai avut o problema financiara temporara, ori ai avut un eveniment nefericit in familie, etc., insa, intre timp ti-ai inchis datoria si ai lamurit si cu banca aceasta situatie, este posibil sa se tina la o noua incercare de creditare la banca.

Exista unele banci care spun ca ele nu refuza din start clientii debitori, ci analizeaza fiecare situatie in parte si in functie de motivele pentru care ai ajuns  in BC, de suma pe care o datorezi, de perioada de intarziere la plata ratelor, etc., iti pot acorda un credit.

Exista si cazuri in care clientii au fost raportati la Biroul de Credit din greseala ori abuziv. Astfel de cazuri trebuiesc lamurite de clienti. Pana la urma banca, daca esti datornic, nu-ti va acorda un nou imprumut pe ochi frumosi. Tu trebuie sa-ti lamuresti situatia din Biroul de Credit.

Mai poti accesa un credit daca ai fost raportat?

Pe de alta parte, daca esti restantieri poti obtine un credit daca ai istoric slab apeland la IFN-uri, atfel de oferte de imprumuturi gasesti chiar si online.

O mica parte dintre aceste societati nebancare nu iau in calcul scoringul din BC, pun mai degraba baza de bonitatea ta, pe gradul de indatorare.

In ultima vreme au aparut o serie de societati care se ocupa cu radierea datelor din Biroul de Credit.

Citeste si  Ai auzit de serviciul financiar Creditron? Rapid si convenabil!

Nu este intotdeauna o idee buna sa incepi demersurile pentru eliminarea ta din Biroul de Credit. Insa, daca esti raportat acolo dintr-o eroare, fireste ca e bine sa iei masurile necesare.

Daca nu te-a anuntat in prealabil si ai aflat ulterior ca esti trimis in BC, ai toate sansele sa obtii o stergere a datelor tale personale din Biroul de Credit. Puteti gasi informatii utile si pe platforma online a celor de la Biroul de Credit – https://www.birouldecredit.ro.

Exista si clienti care au fost inscriși în Biroul de Credit pentru sume infime, de genul 5-20 de lei, de regula niste restante pentru plata unor conturi curente, nu pentru credite. Si aici exista posibilitatea de a obtine stergerea din Biroul de Credit, daca nu ai fost anuntat in prealabil de raportare.

Evident, exista si situatii ultra speciale, cum sunt boli grave ori decese, caz in care bancile sunt mai permisive in aceste cazuri, chiar daca esti inscris in Biroul de Credite ca restantier.

Care produse sunt mai accesibile debitorilor din trecut?

Bancile au rigori destul de similare pentru diversele tipuri de credite pe care le au in portofoliu. Poate chiar ceva mai drastice pentru credite acordate cu garantii.

IFN-urile, pe de alta parte sunt mai permisive cand vine vorba de creditele acordate cu garantii.

Societatile nebancare care acorda credite cu garantii de regula nu verifica Biroul de Credit, ca sa nu mai vorbim ca putine dintre ele mai sunt interesate de veniturile clientilor.

Baza creditelor cu garantii se pune pe valarea garantiei propriu-zise si mai putin pe eligibilitatea clientilor.

Asadar, clientii rau-platnici primesti mai repede credite daca vin cu niste garantii solide. Spre exemplu, creditele ipotecare se acorda mult mai usor decat cele de consum.

Pentru clientii-problema ai bancilor exista oferte la IFN-uri, nu la toate, dar la destule astfel de firme.

Citeste si  Credite de nevoi pentru planuri indraznete

Printre cele mai cunoscute societati nebancare la care pot apela restantierii, amintim aici: Credius (creditele mici pe termen scurt), Viva Credit (linia de credit aparut in urma transformarii vechiul lor produs – creditul pana la salariu), IFN Extra Finance (creditul Extrasimplu), Fast Finance (creditul urgent), CreditFix, etc.

Related Posts

Add Comment