You are here: Home Servicii Imprumuturi facile pentru romanii care lucreaza in strainatate. Cu sau fara garantii?

Imprumuturi facile pentru romanii care lucreaza in strainatate. Cu sau fara garantii?

Multi dintre romanii care lucreaza in strainatate cauta sa acceseze imprumuturi rapide in Romania. Oferte 2019

Imprumturi facile pentru romanii care lucreaza in strainatate in 2019 ofera unele IFN-uri, in anumite conditii.

Exista oferte clare de credite pentru diaspora, exact sub aceasta denumire. Spre exemplu, cei de la Credius au un astfel de produs in portofoliu – credit pentru diaspora.

Creditul pentru Diaspora oferit de Credius se acorda in euro, avand ca limite de creditare 1.000 si 10.000 de euro, iar perioada este intre 20 si 60 de luni.

Multi romani ramasi acasa au impresia ca cei plecati in afara duc o viata linistitita, lipsita de griji. Fireste ca nu e deloc asa. Romanii ce lucreaza in strainatate muncesc din greu pentru o viata mai buna, traind de multe ori in conditii dificile, doar pentru a le oferi conditii mai bune celor ramasi in tara, ori pentru a-si oferi lor insile o viata mai buna.

Cu totii avem necazuri, si multi dintre noi apeleaza la un credit atunci cand se gasesc intr-un impas financiar.

Romanii plecati in strainatate in Uniunea Europeana se pot imprumuta mai usor. In 2019, exista posibilitatea sa te imprumuti in Romania, folosind codebitori din tara.

Daca apelezi la un credit ipotecar, chiar daca esti roman care lucreaza in strainatate, ti se va solicita o garantie ipotecara. Avantajul este ca, desfasurandu-se pe o perioada mai lunga de timp, acest credit presupune rate mai mici si dobanzi mai mici.

Totusi, romanii care lucreaza in strainantate pot apela la credite 2019 si fara garantii. Conditia esentiala este aceea de a dovedi cu acte ca au venituri. Mai precis, romanii trebuie sa dovedeasca ca sunt rezidenti intr-un stat de pe teritoriul Uniunii Europene.

Citeste si  Aplicatii online pentru solicitarea unui imprumut

Vechimea solicita este de regula de minim un an, asa cum se regaseste aceasta cerinta la majoritatea bancilor.

Exista posibilitatea sa obtii un credit si fara sa fii angajat, insa, pentru acest lucru exista alte cerinte specifice.

Bancile conditioneaza obtinerea unui credit de nevoi personale pe termen lung de o garantie imobiliara.

Daca apelezi la IFN-uri, vei obtine sume mai mici de bani, pe perioade mai reduse, cu dobanda mai mare, insa, fara garantii imobiliare.

Avantajul este ca bancile ofera credite pentru romanii ce lucreaza in strainatate, oferindu-le acestor clienti posibilitatea chiar sa aplice la programul Prima Casa.

Romanii din strainatate pot sa solicite un credit Prima Casa daca au permis de munca si de sedere. Conditiile pentru aplicare: sa ai vechime de minim un an in tara in care muncesti, sa ai contract de munca pe perioada nedeterminata ori sa fi avut doua contracte succesive de munca, fara intreruperi la angajatorul din strainatate, ipoteca asupra unui imobil aflat in proprietatea ta sau a unei terte persoane ce locuieste in Romania, constitutirea unui depozit colateral, existenta mai multor codebitori.

Din 2019 vom avea mai putine credite Prima Casa, an in care o sa avem mai putini bani in acest program fata de anul anterior.

Romanii care lucreaza in strainatate si care aspira la obtinerea unui imprumut in tara, trebuie sa stie ca in 2019 conditiile de creditare din tara vor fi mai restrictive. In primul rand de la 1 ianuarie 2019 a fost limitat gradul de indatorare pentru toate tipurile de credite (bancare, nebancare, fara garantii, ipotecare, etc). Astfel, incepand din acest an, gradul de indatorare va fi de maxim 40% din venitul net pentru creditele in lei si de 20% pentru creditele in valuta. Pentru creditele Prima Casa, gradul de indatorare este de 45%.

Citeste si  Imprumut rapid fara venit obtinut din salarii ori pensii

Romanii care muncesc legal in strainatate pot sa solicite credite la bancile din Romania, daca aduc dovada unui venit constant si dovedesc ca au contracte de munca solide, incheiate pe perioade nedeterminate, ori succesive pe perioade determinate.

Pentru romanii care isi au serviciul in strainatate, in conditii legale, cu contracte de munca pe perioade nedeterminate, bancile au oferte de credite personalizate. De asemenea, unele banci au incheiat contracte de colaborare cu unele banci similare din UE, in baza carora romanii angajati in afara sa poata trimite bani acasa, in schimbul platii unui comision.

Printre bancile care ofera produse specifice de creditare pentru romanii care lucreaza in strainatate in 2019, amintim aici Banca Italo-Romena, banca ce ofera credite romanilor angajati cu contracte pe perioade nedeterminate si care muncesc in Italia.

De asemenea, BRD ofera romanilor care muncesc in strainantate produsul numit Habitat Ipotecar. Acest credit este unul standard, oferit in baza unui contract de munca si a unei adeverinte de venit emisa de autoritatea fiscala a tarii unde lucreaza angajatul respectiv. Banca accepta de asemenea veniturile realizate in tara de codebitori. Clientul ce lucreaza in strainatate isi desemneaza un mandatar care sa se ocupe de relatia cu banca din tara pe toata perioada de derulare a imprumutul.

O alta banca care s-a gandit la romanii din diaspora este UniCredit. Aceasta banca ofera un credit imobiliar in variantele Standard si Plus, produse oferite romanilor ce lcureaza in Italia. Limita minima de venit pentru accesare este de 1.000 de euro lunar.

Alte oferte pentru romanii care lucreaza in strainantate in 2019, regasim la BCR, Piraeus Bank (First Bank, mai nou), Egnatia Bank, etc.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies