Este posibila stergerea din Biroul de Credit in 2021?

Last update: ianuarie 3, 2021

Sunt cetateni care se intreaba daca si ei pot obtine stergerea unor date negative din Biroul de Credit. Ce aduce nou 2021?

Cei ce vor sa mai acceseze un credit de la banci si sunt inscrisi in Biroul de Credit, n-au alta posibilitate de a-l obtine decat sa incerce sa obtina stergerea datoriilor.

Am vazut in ultima perioada o efervescenta a celor ce promit stergerea din Biroul de Credit – multe firme facandu-si intrarea in piata cu aceasta promisiune. Fireste si costurile lor sunt mari.

Reusesc aceste firme sa te stearga din Biroul de Credit? Singura cale de a obtine stergea este cea in care poti dovedi ca banca care te-a raportat nu te-a fi informat in prealabil, respectand preverile contractuale.

Sunt situatii in care unele banci au omis sa-si anunte clientii ca vor fi raportati catre BC, datorita unor intarzieri la plata ratelor (intarzieri mai mari de 30 de zile).

Ce informatii stocheaza Biroul de Credit?

Bancile raporteaza catre Biroul de Credit si datele negative ale unui client dar si datele negative. Cumulat rezulta un scor al clientului in functie de care se raporteaza ulterior bancile atunci cand il crediteaza pe acel cetatean.

Biroul de Credit, cel care administreaza aceasta banca de date cu informatiile despre clientii institutiilor financiare ofera bancilor (cu acordul clientilor) raportul de credit. Si clientii pot obtine raportul din Biroul de Credit, solicitandu-l in nume personal.

Orice persoana raportata de banca la BC, ramane inscrisa pe lista neagra a Biroului de Credit timp de patru ani, interval calculat din momentul in care respectivul client si-a achitat pe deplin datoria.

Avand in vedere ca au ramas putine IFN-uri care mai acorda credite fara verificare in Biroul de Credit, oamenii sunt dornici sa-si albeasca trecutul de creditare.

Cum se poate efectua stergerea din Biroul de Credit?

Stergerea din Biroul de Credit poate fi solicitata in nume personal, ori prin intermediul unei societati de avocatura pe care clientul o angajaeaza sa se ocupe de aceste operatiuni in nume propriu.

Citeste si  Credit IFN rapid fara extras de cont bancar

Cum va informam anterior, sunt firme care se ocupa cu stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit, unele avand in portofoliu si reusite pe care le ofera ca exemplu potentialilor clienti.

Avand in vedere ca persoana care se regaseste pe lista neagra a Biroului de Credit are acces dificil la un nou imprumut ori o refinantare, oamenii si-ar dori sa obtina situatia lor din BC.

Este important sa retineti ca nu este indeajuns sa doriti stergerea din Biroul de Credit, fara ca banca sa fie de acord.

Daca banca nu este de acord cu stergerea datelor din BC, clientii nu pot rezolva mare lucru. Singura portita ar fi ca banca sa nu-i fi informat in prealabil de raportare, adica in cazul in care datele au fost prelucrare fara sa fie informat clientul.

Clientii cu istoric negativ raportati la Biroul de Credit sunt ademeniti de tot felul de firme care le promit stergerea datelor.

In acord cu legea, doar banca ori IFN-ul care te-a raportat poate sa sterga restantele si doar in unicul caz in care nu au fost respectate conditiile de transmitere a datelor catre BC.

In situatia in care nu va incadrati in situatia amintita anterior, si anume, ati fost anuntati de banca inainte de a va raporta, puteti sa obtineti stergerea din Biroul de Credit doar daca banca solicita acest lucru de la Biroul de Credit. Acest lucru se poate intampla daca duceti acte doveditoare la banca din care sa reiasa ca ati avut o situatie extrema care v-a impiedicat sa va respectati programul de rambursare.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment