Credit cu selfie: solutie sigura de identificare

O modalitate usoara de probare a identitatii este cea pe baza unui selfie. Cum obtii un credit cu selfie – pas cu pas.

Traim vremuri cu adevarat bune pentru tehnologie. In aceasta era digitala, obtinerea unui imprumut nu a fost niciodata mai usoara si mai convenabila.

Selfie-ul este o poza a propriei tale persoane. Un fel de autoportret realizat cu un telefon mobil. Cum se face? Simplu! Toate telefoanele au un buton care modifica directia fotografiei, de la imaginile din fata la, la propria-ti imagine.

Selfie-ul digital este utilizat tot mai des pentru autentificarea pe diverse retele sociale. De curand acesta a fost folosit si ca masura de siguranta de catre unele institutii financiare pentru a evita fraudele.

De principiu, cu ajutorul unui selfie, institutiile financiare pot identifica persoana, dupa confruntarea cu poza din cartea de identitate.

Selfiul, din punctul nostru de vedere a inlicuit cu succes factura de utilitati si autentificarea cu facebook (practicata de unele IFN-uri si azi).

Ce este un credit cu selfie?

Creditul cu selfie este un serviciu financiar inovator care va permite sa aplicati pentru un imprumut, folosindu-va de o fotografie proprie.

Ideea de baza este aceea ca institutia financiara sa se asigure ca persoana ce acceseaza un imprumut este exact cea din cartea de identitate. In acest fel se redus riscurile de fraude.

Practic, cu aceasta optiune, spunem adio vremurilor complicate, cu asteptari lungi si documente cat cuprinde. Cu creditul selfie imortalizezi identitatea si obtii imprumutul cat ai spune cheese (branza!).

De asemenea, un credit cu selfie este un produs financiar de ultima ora care foloseste tehnologia de recunoastere faciala pentru a procesa cererile de imprumut. In loc sa completati formulare interminabile si sa furnizati numeroase documente, tot ce aveti nevoie este smart[hone-ul si chipul vostru.

Creditorii folosesc uneori si algoritmi avansati pentru a va analiza selfie-ul si pentru a va verifica identitatea si implicit bonitatea in timp real.

Beneficiile oferite de creditul cu selfie

In primul rand, este bine de subliniat ca acest imprumut este unul avantajos atat pentru creditor cat si pentru debitor.

Pentru creditor este benefic avand in vedere faptul ca ii permite sa fie implicat in diverse fraude cu identitatile altor persoane. Spre exemplu, cineva putea sa imprumute cartea de identitate a altcuiva si sa aplice la un credit online fara voia persoanei in cauza. Ei bine, cu aceasta forma asiguratorie cu selfie, se evita exact astfel de cazuri.

In cazul debitorului lucrurile sunt de asemenea in avantajul sau. Oamenii au acces mult mai rapid la bani pentur ca nu trebuie sa mai treaca prin noianul de analize si examinari.

Dar, haideti sa vedem care sunt avantajele pe care acest produs financiar le aduce in piata:

Aprobarea instantanee a imprumutului

Vestea buna este ca nu mai trebuie sa astepti zile sau saptamani sa ti se aprobe un imprumut. Cu un credit cu selfie primesti o decizie extrem de rapida cu privire la aprobarea imprumutului.

Plus de asta, tehnologia avansata de recunoastere faciala permite creditorilor nu doar sa va verifice identitatea si sa va si evalueze bonitatea intr-un timp scurt, facand procesul unul fulgerator.

Citeste si  Ai auzit de serviciul financiar Creditron? Rapid si convenabil!

Convenabil si fara mare efort

Este momentul sa uiti vremurile in care trebuia sa cari zeci de hartoage obositoare si in care trebuia sa faci numeroase drumuri catre banca.

De asemenea, e bine de inteles ca un astfel de credit iti permite sa aplici din confortul caminului tau. Intre procesul se deruleaza fara efort, in doar cateva minute.

Securitate sporita

Poate va intrebati daca este sigur sa faceti un selfie pentru un imprumut. Fiti siguri de asta, institutiile cu siguranta iti iau toate masurile necesare pentru a va proteja informatiile personale.

Institutiile au tot interesul sa faca acest proces sigur pentru ca altminteri nu le este nici lor bine.

Aceasta tehnologie de recunoastere faciala a fost folosita cu succes si in autentificarile de pe retelele sociale, iar mai nou si in unele aplicatii de internet banking.

Din multe puncte de vedere ”Siguranta reprezinta sentimentul nostru de valoare, identitate, statornicie emotionala, respect de sine, tarie personala” asa cum afirma Stephen Covey.

Nu este nevoie de documente fizice

Cu un credit selfie, spui practic la revedere deranuului scanarii si incarcarii documentelor fizice. Totul se face digital, eliminand nevoia unor vrafuri de documente.

Plus de asta, unele documente erau si dificil de obtinut, ingreunand procesul de accesare a unui credit.

Construieste istoricul de credit

Persoanele care nu au istoric de credit, ori care au avut o interactiune slaba cu institutiile financiare, pot beneficia de aceasta oportunitate de a-si construi un istoric.

Rambursarile la timp pot avea impact pozitiv asupra scorului de credit, iar daca treceti pragul de 500 (scor FICO), incep sa vi se deschida usile catre oportunitati financiare mai bune in viitor.

Optiuni flexibile de imprumut

Fie ca aveti nevoie de un credit de nevoi personale, unul de afaceri sau unul auto, acest tip de identificare va ofera posibilitatea de a raspunde intr-un timp scurt nevpoilor voastre specifice.

Timpii de acordare scad semnificativ, indiferent de tipul creditului, pentru ca se elimina alte metode de identificare mai costisitoare si de mai mare durata.

Cum sa aplici pentru un credit cu selfie

Aplicarea pentru un credit cu selfie este una simpla care nu implica cine stie ce efort.

Iata care sunt pasii pe care trebuie a faci ca sa intri in posesia sumei dorite de bani:

Deschideti platforma online/descarcati aplicatia.

Daca aplicati online, trebuie sa deschideti platforma creditorului ales; in cazul in care accesati printr-o aplicatie, trebuie sa o descarcati mai intai.

Trebuie sa va creati cont, furnizand informatiile necesare, cum ar fi numele, adresa de email, numar de telefon etc.

Alege suma dorita/intervalul, simuleaza

Alegeti suma dorita de bani si perioada de rambursare, si daca puteti realizati si o simulare a acestor alegeri pentru a descoperi ce rate aveti de plata si care sunt costurile totale.

Completati cererea de credit

Incepeti completarea cererii de credit cu datele solicitate

Fa-ti un selfie si incarca-l pe internet (unele societati permit trimiterea lui prin watsapp, altele pe email). Fiti atenti ca iluminarea sa fie adecvata pentru ca poza sa fie clara si sa se poata face identificarea cu buletinul.

Citeste si  Card de credit pentru cumparaturi avantajoase
credit rapid cu selfie

Dovedeste-ti venitul

Incarcati documentele de venit solicitate (extras de cont, fluturas de salariu, cupon de pensie, adeverinta de venit, ori acordul de examinare la ANAF).

Examinati si trimiteti

Consultati cu atentie toate datele imprumutului, termenii si conditiile. Daca totul arata bine, trimiteti cererea.

Asteptati aprobarea

Creditorul urmeaza sa va exmineze cererea si sa ia o decizie. Daca cererea este apronata, suma imprumutului va fi platita in contul vostru bancar furnizat la inscrieres.

Criterii de eligibilitate pentru un credit cu selfie

In fapt un credit cu selfie nu este un produs de sine statator. Vorbim doar de o masura digitala asiguratorie pentru examinarea identitatii unei persoane.

Altfel spus, criteriile de eligibilitate sunt destul de similare cu cele ale creditelor de consum.

E adevarat ca bancile sunt mai drastice in privinta eligibilitati, iar documentele solicitate de ele sunt mai numeroase. Pe cand, IFN-urile sunt mai ingaduitoare cu eligibilitatea si nu solicita prea multe documente. Dar, si cand vine vorba de costuri lucrurile sunt diferite.

Un imprumut bancar este cu mult mai ieftin decat unul nebancar. In primul rand diferentele de dobanda anuala efectica sunt enorme, uneori de ordinul cateva mii de procente (la banci DAE-ul se invarte pe la 10-15%, pe cand la IFN-uri avem intre 50% si 5000%.

Dar haideti sa vedem care sunt criteriile de eligibilitate pentru a aspira la un asemenea credit:

Cerinte de varsta

Imprumututatii trebuie sa aiba cel putin 18 ani pentru a aplica la un credit cu selfie. Este fireasca aceasta cerinta, pentru ca la majoritatea creditelor se impune limita de varsta de cel putin 18 ani. Unele institutii financiare pleaca chiar de la 19, 20 ba chiar si 21 de ani.

Pe de alta parte, limita maxima de varsta nu trebuie sa depaseasca de regula limita de pensionare, cu exceptia produselor special dedicate seniorilor.

Identificare valida

Solicitatii trebuie sa aiba un act de identitate valabil eliberat de politia, acesta sa fie in termen si sa nu expire intr-un timp prea scurt (una – doua saptamani).

In baza acestui act se face confruntarea cu selfie-ul propriu-zis.

Venit stabil

Creditorii trebuie sa se asigure ca debitorii au o sursa stabila de venit pentru a rambursa imprumutul.

Nu toate institutiile tin sa ai un serviciu pe perioada nedeterminata, important este sa poti dovedi ca ai un venit constant care sa-ti permita o rambursare in bune conditii a creditului.

Cu alte cuvinte, este posibila si accesarea unui credit rapid fara loc de munca, daca solicitantul aduce dovezi clare ca detine un venit.

Chiar si bancile au devenit mai maleabile in privinta tipurilor de venituri acceptate. Insa, nu toate tipurile de venituri sunt calificabile pentru un imprumut.

Spre exemplu, sunt unele banci care imparte veniturile in doua tipuri. Un tip de venit iti da garantia acceptarii la creditare, iar altul iti asigura accesul la o suma mai mare de bani. Prin urmare, unele venituri doar participa la calculul gradului de indatorare, iar altele sunt eliminatorii in procesul de aprobare.

Istoric bun de credit

In timp ce creditul cu selfie este accesibil si persoanelor cu istoric limitat de credit, obtinerea unui astfel de produs poate contribui la imbunatatirea scorului pentru viitor.

Citeste si  Solutii Vimaro Credit IFN pana la salariu ori pana la pensie

O imbunatatire a scorului poate sa va sporeasca sansele de aprobare pentru un imprumut ulterior.

Care sunt institutiile la care poti sa apelezi pentru un credit cu selfie?

Una dintre primele institutii financiare care au introdus pe piata romaneasca creditul cu selfie a fost Idea::Bank. Aceasta banca nu mai exista astazi, ea fiind cumparata intre timp de Banca Transilvania, iar acest produs nu mai este unul de actualitate. Exista atunci (acum 6-7 ani) un produs numit Idea::Selfie.

La BT Direct, exista astai un produs „100% digital, 100% smart”, un credit online aflat in protofoliul celor de la BT Direct (adica divizia nebancara a grupului BT).

Creditul oferit de BT Direct se poate accesa cu o poza dupa CI, un selfie si de asemenea un liveness (o interactiune video live).

Acest imprumut este accesibil persoanelor intre 18 si 75 de ani, care au un venit de cel putin 1000 de lei si minim trei luni la ultimul angajator. Plus de asta, sa nu uitam ca aveti nevoie si de o CI valabila, in termen.

Credius este institutia nebancara care are un credit cu selfie in protofoliu, exact sub aceasta denumire.

Tehnologia care le permite examinarea ientitiatii in acest mod este relizata de un start-ul – Qoobiss.

Cei de la Credius sunt renumiti pentru permisivitatea lor in accesare, fiind indulgenti si cu o eligibilitate ma precara.

De la ei poti accesa si sume mai mari de bani, de pana la 50.200 lei, pentru 5 ani.

Plus de asta, a devenit deja un slogan sa spui Credius selfie.

Ocean Credit, de asemenea, folosesc identificarea prin Selfie.

Ei argumenteaza in descrierea procesului de accesare ca o astfel de autentificare este sigura si folositia „strict in scopul acordarii creditului”.

Cei de la Ocean Credit ofera mai multe tipuri de imprumuturi: Delfin cu maximul de acordare de pana la 9.000 de lei, Pinguin – 4500 lei si Crab – pana la 1500 lei.

In concluzie

Creditele sunt produse financiare menite a ajuta o persoana sa isi echilibreze bugetul. In aceasta idee, procesul trebuie sa fie unul sigur, curat, legal. Pentru a impiedica unele fraude ce ar putea aparea intr-un proces de accesare a unui credit, unele institutii financiare folosesc metoda de identificare faciala cu selfie.

Aceasta modalitate de identitate prin selfie este una preluata atat de banci cat si de IFN.

Unele institutii financiare chiar si-au lansat produse cu acest nume, cum sunt cei de la Idea:Bank – Idea:Self si Credius – credit cu selfie.

Putem spune fara sa gresim ca acest credit cu selfie revolutioneaza industria de creditare, oferind o modalitate simpla si moderna de a accesa un credit in conditii corecte, si de-o parte si de alta.

Pe de-o parte, creditorul se asigura ca persoana care aplica este exact cea din buletin, iar imprumutatul obtine o aprobare instantanee, securitate sporita si documente minime.

Indiferent de motivul care va determina sa apelati la o suma de bani imprumut, este clar ca un credit cu selfie poate veni in intampinarea nevoilor voastre.

Related Posts

Add Comment