Serviciul de creditare la domiciliu. Ce aduce nou 2021?

Last update: ianuarie 4, 2021

Gestionarea unui credit la domiciliu este preferata de unele persoane care nu au cont bancar si nici disponobilitate online.

Ce reprezinta un credit la domiciliu?

Imprumuturi rapide la domiciliu in 2021 cauta cei mai putin experimentati in domeniul financiar, oamenii simpli, cei ce nu au conturi bancare si cei care sunt mai putin familiarizati cu institutiile financiare in general.

Accesarea unui credit rapid la domiciliul clientului exclude din start interactiunea cu bancile.

In ciuda aparentelor, imprumuturile la domiciliu reprezinta in fapt un extra serviciu al Institutiilor Financiare Nebancare, serviciu oferit contra cost de cele mai multe ori.

In 2013, Bancpost incepuse o extindere a produselor si serviciilor financiare bancare, prin angajarea unor agenti de vanzare directa, care ar fi trebuit sa furnizeze astfel de servicii de gestionare la domiciliu a unui credit bancar. Intre timp, n-am mai auzit (noi) nimic de acest nou serviciu de gestionare la domiciliu pentru credit bancar.

Intre timp, Bancost a fost preluata de catre Banca Transilvania, la fel si Volksbank.

In prezent, din informatiile noastre bancile nu au oferte de credite la domiciliu.

Mai sunt IFN-uri care acorda credite la domiciliu?

Dezvoltarea tehnologiei a dus la scaderea nevoii de accesare a creditelor direct de la cetatean de acasa.

In trecut erau mult mai multe IFN-uri care acordau credite la domiciliul clientului. Astazi aceste societati s-au rarit considerabil, unele disparand, altele modificandu-si portofoliul de creditare.

Tinand cont ca nu toata lumea are acces la telefon, la internet, nu toata lumea are un cont in banca, raman destui romani atrasi de posibilitatea accesarii la domiciliu a unui credit.

De-a lungul vremii, astfel de produse au fost privite in varii moduri: unii le considerau de-a dreptul periculoase, altii erau entuziasmati de posibilitatea confortabila de a contracta un imprumut de acasa.

Cu certitudine, atunci cand apelau la astfel de produse, oamenii erau disperati, avand o nevoie urgenta de bani pe care incercau astfel sa si-o satisfata.

Citeste si  Imprumut fara venit obtinut din salarii ori pensii

Creditele acordate de IFN-uri, rapid la domiciliul clientilor nu sunt tocmai ieftine, din acest motiv ingrijorarea unora pentru contractarea lor.

In vremea in care oamenii erau mult mai putin familiarizati cu finantarile de la IFN, erau si tot felul de povesti inspamimantatoare traite chipurile de clienti. Unele probabil erau adevarate, altele cu siguranta nu.

Care este procedura de accesare?

De principiu, pentru a accesa orice credit, trebuie sa iei legatura intr-un fel sau altul cu respectiva societate (prin telefon, prin SMS, online ori deplasandu-te la un sediu al IFN-ului).

Odata ce ai stabil o relatie initiala, pot opta pentru serviciul de gestionare la domiciliu al creditului. Acest lucru atrage dupa sine toate avantajele aferente unei asemenea accesari, dar si obligatiile care iti revin, odata ce ai semnat contractul.

Dupa ce iti manifesti intentia, un reprezentant al IFN-ului se deplaseaza la tine acasa pentru a-ti prezenta oferta si a-ti aduce la conditiile de eligibilitate, actele necesare si conditiile contractuale.

Daca esti eligibil (venitul, varsta, vechime in munca, cetatenie, etc), prezinti si actele solicitate, mai este doar un pas pana la aprobarea creditului.

Dupa ce ti-a fost aprobat creditului, reprezentantul IFN-ului se deplaseaza la tine acasa pentru a-ti livra banii.

Avantaje si dezavantaje

Ca dezavantaje putem mentiona direct costurile mari practicate de IFN-uri pentru aceste produse.

O alta parte negativa a acestor imprumuturi este data de penalizari, in caz de intarzieri.

Alt dezavantaj este acela al sumelor accesate ce sunt de regula limitata.

Printre avantaje mentionam aici: conditii de eligibilitate prmisive, sunt acceptati si clientii refuzati de banci, aprobarea se realizeaza rapid, primesti banii rapid la tine acasa.

Nu e usor sa faci fata unei situatii financiare dificile.

Cand ai neaparata nevoie de bani, insa timpul nu te lasa sa te deplasezi de acasa, un credit la domiciliu 2021 poate fi exact ceea ce-ti trebuie.

Chiar daca apari cu istoric negativ in BC, tot ai sansa sa te imprumuti.

Citeste si  Bani de la C.A.R.-uri. Ce ofera Casele de Ajutor Reciproc?

Insa, este bine sa stiti ca un credit la domiciliu vine cu obligatii similare cu ale altor credite, obligatii pe care trebuie sa le respecti.

IFN-urile care acorda inca credite la domiciliul clientului: Provident, iCredit.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment