You are here: Home Servicii Serviciul de creditare la domiciliu

Serviciul de creditare la domiciliu

Creditele rapide gestionate la domiciliul clientilor convin celor ce nu au un cont bancar

Imprumuturi rapide la domiciliu cauta cei mai putin experimentati in domeniul financiar, oamenii simpli, cei ce nu au conturi bancare si cei care sunt mai putin familiarizati cu institutiile financiare in general.

Accesarea unui credit la domiciliul clientului exclude din start interactiunea cu bancile.

In ciuda aparentelor, imprumuturile la domiciliu reprezinta in fapt un extra serviciu al Institutiilor Financiare Nebancare, serviciu oferit contra cost de cele mai multe ori.

In 2013, Bancpost incepuse o extindere a produselor si serviciilor financiare bancare, prin angajarea unor agenti de vanzare directa, care ar fi trebuit sa furnizeze astfel de servicii de gestionare la domiciliu a unui credit bancar. Intre timp, n-am mai auzit (noi) nimic de acest nou serviciu de gestionare la domiciliu a unui credit bancar.

Asadar, bancile nu au oferte de credite la domiciliu.

Am observat o tendinta de extindere a acestui serviciu la mai multe societati nebancare. Spre exemplu, la BRD Finance (membra a grupului BRD Groupe Societe Generale, alaturi de renumita banca de la noi), s-a introdus de curand creditul de nevoi personale la domiciliu, aspect foarte important, apreciem noi, pentru extinderea bazei de clienti.

Pentru ca am vorbit de creditele la domiciliu de la BRD Finance, haideti sa vedem si care sunt caracteristicile lor.

Pentru un astfel de credit, dobanda anuala este fixa si are o valoare de 9,90%. Sumele ce pot fi accesate variaza intre 1.500 si 100.000 lei, iar perioadele de creditare sunt cuprinse intre 12 si 60 de luni.

Citeste si  Vine vacanta! Tu ai facut rost de bani?

Alte costuri implicate: comision de analiza dosar in valoare de 200 lei, un comision de administrare de 0,6% aplicabil la sold, o asigurare de viata ooptionala.

Documentele solicitate de BRD Finance pentru aceste credite rapide de nevoi personale la domiciliu sunt urmatoarele: actul de identitate si pentru cei care nu sunt salariati ori pensonari se solicita acte doveditoare ale venitului.

Salariatii si pensionarii pot accesa un credit la domiciliu doar cu buletinul, pentru ca veniturile acestor persoane sunt verificate prin intermediul ANAF.

Pentru ca am trecut direct la o oferta de creditare la domiciliu, haideti sa revenim un pic la ceea ce inseamna acest serviciu oferit, deocamdata, de Institutiile Financiare Nebancare. Zic deocamdata, caci poate in timp se vor hotara si bancile sa-l introduca printre serviciile oferite clientilor.

Caracteristicile serviciului de gestionare la domiciliu a unui credit rapid

Deci, serviciul de creditare la domiciliu, reprezinta in fapt o modalitate de gestionare a unui imprumut, incepand cu faza initiala de contractare si incheiand cu faza de rambursare, prin deplasarea unui reprezentant al societatii la domiciliul clientului. In acest fel, toate aceste operartiuni sunt realizate cu foaia si pixul in mana, cum s-ar spune, nemaifiind nevoie de formulare online, de conturi bancare ori de alte lucruri asemanatoare.

Practic, incepand de la informarea prealabila a clientului, adica faza de precontract, apoi cu semnarea contractului de credit si trecand prin etapele rambursarii, totul se deruleaza la domiciliul clientului.

Societatile ce ofera acest serviciu au programe de rambursare saptamanale ori biluanare. Acest lucru inseamna ca, un reprezentant al societatii financiare se deplaseaza o data pe saptamana, ori o data la doua saptamani, la domiciliul clientului, pentru a ridica ratele aferente imprumutului contractat.

Citeste si  Poti obtine un credit fara sa fii angajat?

Chiar si prima faza, adica primirea banilor, dupa semnarea contractului de imprumut, se deruleaza tot la domiciliul clientului. Adica, reprezentantul IFN-ului vine la tine acasa si-ti aduce banii respectivi.

Acest serviciu de gestionare la domiciliu a unui credit de nevoi personale, costa, uneori chiar destul de mult. Din acest motiv, trebuie sa luati bine in calcul toate implicatiile financiare ori de alta natura, inainte de a solicita o astfel de gestionare a creditului.

Alte societati nebancare care ofera credite la dimiciliul clientului: Provident (un IFN arhicunoscut pentru serviciul lor de gestionare la domiciliu a imprumuturilor) si iCredit.

Comments are closed.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies