Credite pentru nesalariati – 3 variante sigure

Last update: septembrie 11, 2023

Creditul pentru nesalariati este un tip de imprumut oferit persoanelor ce nu au un serviciu statornic.

Unele dintre aceste persoane au o surse de venit, fiind freelanceri, antreprenori, artisti, deci au o capacitate buna de rambursare.

In ultima vreme, atat bancile cat si IFN-urile sunt mai interesate de gradul de indatorare decat de tipul de venit obtinut.

Indiferent de toleranta institutiilor financiare, si stim ca IFN-urile sunt ingaduitoare in toate privintele, totusi, gradul de indatorare este impus la nivelul oricarui credit.

Pentru al determina este nevoie de cunoasterea amanuntita a veniturilor. Iata de ce, nesalariatii au sanse de reusita doar in cazul unor venituri certe.

E adevarat insa, cu cat imprumutul este mai mic, cu atat cerintele sunt mai reduse.

Posibilitatea de a obtine un credit pentru nesalariati depinde foarte mult de certitudinea veniturilor tale din alte surse.

Credite pentru nesalariati gasim astazi atat in portofoliul bancilor cat si al IFN-urilor, dar acordarea lor este conditionata de bonitatea clientului, in speta de nivelul de indatorare.

In ultima perioada, institutiile financiare, in special bancile si-au largit aria de acceptare a mai multor tipuri de venituri.

Astazi, bancile acorda credite si celor ce nu sunt salariati daca acestia pot face dovada unui venit justificabil, taxabil.

In fapt, este indeajuns sa aiba un venit inregistrat la ANAF pentru ca o persoana nesalariata sa primeasca un credit bancar.

Somajul scade, piata muncii fiind intr-o continua degringolada din acest punct de vedere.

Multi romani au plecat in afara, astfel ca, exista necesar de forta de munca. Patronii au inceput sa se orienteze catre a aduce straini sa lucreze in Romania.

Chiar daca oamenii nu duc lipsa unui loc de munca, totusi, sunt multi care lucreaza pe salariul minim pe economie. Altii care obtin venituri nepermanente din activitati independente.

Cand venitul e mic si persoana mai are si un scoring negativ in BC, ii scad sansele la accesarea unui credit bancar pentru nesalariati.

In situatii de reala urgenta, cand ai nevoie reala de bani, singura sansa se a-i obtine este sa te imprumuti. Vestea buna este ca nu doar IFN-urile acorda credite celor ce obtin venituri din activitati independente ci si bancile.

Citeste si  Ai auzit de serviciul financiar Creditron? Rapid si convenabil!

3 variante de credite pentru nesalariati la care poti apela

In primul rand, ar fi bine din start sa clarificam ce inseamna nesalariat. NU, nu inseamna somer! Inseamna o persoana care obtine venituri din alte surse decat cele slariale. Spre exemplu, exista multe persoane ce presteaza activitati independente, profesii liberale etc.

  1. O varianta de creditare pentru nesalariati ar fi imprumuturile de la IFN – aceste institutii nu solicita sa ai neaparat statut de salariat atata timp cat faci dovada existentei unor venituri stabile, constante.
  2. Pentru cei care lucreaza cu contract partial exista sansa sa se imprumute daca au alte venituri in completare, din alte surse: chirii, dividende, contract de management etc.
  3. creditele de la banci care admit si alte venituri in afara de cele provenite din salarii ori pensii. Sunt banci care ofera aceasta posibilitate, conditia esentiala este sa divedesti ca ele au caracter permanent.

Din ceea ce numim noi venituri din activitati independente fac parte activitatile de productie, de comert, prestari servicii, venituri din profesii liberale.

Ce institutii financiare accepta persoanele neangajate?

Bancile, cum va spunea mai sus, acorda credite si celor fara loc de munca, daca aceste persoane pot dovedi ca au un venit constant.

Pentru cazuri de urgenta noi recomandam creditele rapide, indeosebi cele nebancare, fiind mult mai usor de accesat mai ales de catre cei cu venituri mici si scoring negativ in BC.

Aceste tipuri de imprumuturi pentru nesalariati de la IFN nu sunt garantate si sunt unele institutii care nu consultanta nici Biroul de Credit la acordare.

salariati - nesalariati

Creditele rapide sunt acordate cu precadere online, dar exista posibilitatea de a accesa si prin telefon ori de la sediul institutiilor. Ele se acorda facil, fara giranti si fara garantii, daca e vorba de sume mici.

Pentru creditele nebancare pe perioada ampla este nevoie de garantii ori de niste venituri substantiale.

In urma accesarii online a creditelor rapide poti primi aprobarea si in cateva minute.

Citeste si  Avantajele refinantarilor. Ce aduce nou 2023?

Sunt unele IFN-uri care promit transferul banilor in cateva ore de la aprobare, depinde si de cat de rapid se efectueaza transferul interbancar.

Care sunt conditiile de accesare ale unui credit pentru nesalariati?

Conditiile de accesare pentru un credit pentru nesalariati in 2023 nu sunt deloc dificile, mai ales ca majoritatea societatilor nebancare solicita acte putine.

Nici bancile nu mai sunt atat de drastice in privinta documentatiei.

Astazi poti merge cu buletinul la banca si sa obtii imprumutul. E adevarat ca trebuie sa iti dai acordul de consultare la ANAF si la Biroul de Credit. Asta inseamna sa ai venituri inregistrate la ANAF si un scoring pozitiv in BC.

Printre cele mai uzitate conditii de eligibilitate se numara: varsta mai mare de 18 ani, cetatenia romana, un venit stabil, un cont bancar unde sa incasezi banii imprumutati.

Daca esti nesalariat nu este o problema cu conditia ca in contul bancar sa-ti fi intrat bani in ultima vreme, sume care pot acoperi creditul dorit.

Sumele ce pot fi accesate astfel de nesalariati nu vor depasi 2000 poate 4000 de lei.

Perioadele de accesare sunt si ele mici, de maxim 92 de zile (la CreditFix), media fiind de 30 de zile (ExtraSimplu, Telecredit, Hora Credit, Viaconto).

Mai sunt si produse care se abat de la aceste reguli. Spre exemplu, cei de la Viva Credit si-au modificat creditul pana la salariu intr-o linie de creditare pe cinci ani.

Clientii celor de la Viva pot imprumuta maxim 3.000 de lei, iar daca ramburseaza in primele 30 de zile nu mai platesc dobanda. De curand a aparut in portofoliul Viva Credit si o linie de credit de maxim 20.000 de lei, pentru cei care au nevoie de o suma mai ridicata de bani.

Cei de la Credius ofera sume mari de bani, de pana la 50.200 lei pentru perioada intre 6 si 60 de luni. Credius solicita si o vechime minima de o luna la locul actual de munca.

Citeste si  Imprumut fara venit obtinut din salarii. Se poate?

Nesalariatii cu eligibilitate scazuta sunt acceptati la finantare?

In situatia in care esti neangajat si ai si un scoring negativ, singura cale de a obtine un imprumut rapid intr-o situatie dificila este sa apelezi la IFN-uri care iti pot pune la dispozitie sume mici de bani rapid, fara sa-ti solicite prea multe acte.

Dobanzile nu sunt mici, dar sunt in acord cu riscurile asociate acestor produse financiare.

Cei cu istoric slab pot obtine un credit in 2023, acest produs fiind disponibil la cateva din IFN-urile din piata: Viva Credit, CredtiFix, Ferratum, Hora Credit, Smile Credit, CreditPrime, Viaconto, iCredit.

Accesarea unui imprumut pentru nesalariati este o posibilitate de a iesi dintr-o situatie critica de urgenta, cu conditia ca aceasta sa fie de scurta durata.

Ideea e ca imprumuturile nebancare ce pot fi accesate de persoanele cu venituri mici si cu scoring negativ se acorda pe termen scurt.

Orice institutie de credit acorda credite si celor nesalariati cu conditia ca acestia sa aiba o sursa sigura de venit.

Indiferent de sursa din care castiga bani, fie ca e vorba de contracte de chirii, diurne, concedii, somaj, indemnizarii, concediu de crestere a copilului, potential de accesare a unui credit exista, mai ales la unele IFN-uri.

De ce sunt reticente bancile in a acorda credite nesalariatilor?

Pentru acordarea unui credit unei persoane cu venituri mici, bancare isi asuma un risc, la fel si IFN-ul.

De asemenea, celor ce nu obtin venituri salariale cu caracter permanent (adica celor care nu au contract de munca pe perioada nedeterminata) li se acorda credite in conditii destul de riscante.

De ce? Pentru ca, neavand un contract de munca pe perioada nedeterminata, acestor oameni le poate inceta brusc contract, ori li se pot intrerupe sursa de venit.

De aceea si institutiile financiare acorda nesalariatilor credite pe termen scurt, perioade predicitibile avand in vedere lipsa predictibilitatii veniturilor pe perioada indelungata.

Si bancile si IFN-urile accepta la creditare persoane ce obtin venituri din activitati independente.

Related Posts

One Response

  1. G B

Add Comment