Credite pentru nesalariati – vesti bune la inceput de an

Last update: iunie 2, 2021

Vrei un credit pentru nesalariati? Noi iti aratam ca se poate, cu conditia sa ai venituri sigure justificabile.

Credite pentru nesalariati gasim astazi atat in portofoliul bancilor cat si al IFN-urilor, insa acordarea lor este conditionata de bonitatea clientului, in speta de nivelul de indatorare.

In ultima perioada, institutiile financiare, in special bancile si-au largit aria de acceptare a mai multor tipuri de venituri.

Astazi, bancile acorda credite si celor ce nu sunt salariati daca acestia pot face dovada unui venit substantial, taxabil.

In fapt, este indeajuns sa aiba un venit inregistrat la ANAF pentru ca o persoana nesalariata sa primeasca un credit bancar.

Somajul scade, piata muncii fiind intr-o continua degringolada din acest punct de vedere. Multi romani au plecat in afara, astfel ca, exista necesar de forta de munca. Patronii au inceput sa se orienteze catre a aduce straini sa lucreze in Romania.

Chiar daca oamenii nu duc lipsa unui loc de munca, totusi, sunt multi care lucreaza pe salariul minim pe economie. Altii care obtin venituri nepermanente din activitati independente.

Cand venitul e mic si persoana mai are si un scoring negativ in BC, ii scad sansele la accesarea unui credit bancar pentru nesalariati.

In situatii de reala urgenta, cand ai nevoie reala de bani, singura sansa se a-i obtine este sa te imprumuti. Vestea buna este ca nu doar IFN-urile acorda credite celor ce obtin venituri din activitati independente ci si bancile.

Ce institutii financiare accepta persoanele neangajate?

Bancile, cum va spunea mai sus, acorda credite si celor fara loc de munca, daca aceste persoane pot dovedi ca au un venit constant.

Pentru cazuri de urgenta noi recomandam creditele rapide, indeosebi cele nebancare, fiind mult mai usor de accesat mai ales de catre cei cu venituri mici si scoring negativ in BC.

Aceste tipuri de imprumuturi pentru nesalariati de la IFN nu sunt garantate si sunt unele institutii care nu consultanta nici Biroul de Credit la acordare.

Citeste si  Solutii de finantare pana la salariu ori pana la pensie

Creditele rapide sunt acordate cu precadere online, dar exista posibilitatea de a accesa si prin telefon ori de la sediul institutiilor. Ele se acorda facil, fara giranti si fara garantii, daca e vorba de sume mici. Pentru creditele nebancare pe termen lung este nevoie de garantii ori de niste venituri substantiale.

In urma accesarii online a creditelor rapide poti primi aprobarea si in cateva minute. Sunt unele IFN-uri care promit transferul banilor in cateva ore de la aprobare, depinde si de cat de rapid se efectueaza transferul interbancar.

Care sunt conditiile de accesare ale unui credit pentru nesalariati?

Conditiile de accesare pentru un credit pentru nesalariati in 2020 nu sunt deloc dificile, mai ales ca majoritatea societatilor nebancare solicita acte putine.

Nici bancile nu mai sunt atat de drastice in privinta documentatiei. Astazi poti merge cu buletinul la banca si sa obtii imprumutul. E adevarat ca trebuie sa iti dai acordul de consultare la ANAF si la Biroul de Credit. Asta inseamna sa ai venituri inregistrate la ANAF si un scoring pozitiv in BC.

Printre cele mai uzitate conditii de eligibilitate se numara: varsta mai mare de 18 ani, cetatenia romana, un venit stabil, un cont bancar unde sa incasezi banii imprumutati.

Daca esti nesalariat nu este o problema cu conditia ca in contul bancar sa-ti fi intrat bani in ultima vreme, sume care pot acoperi creditul dorit.

Sumele ce pot fi accesate astfel de nesalariati nu vor depasi 2000 poate 4000 de lei. Perioadele de accesare sunt si ele mici, de maxim 62 de zile (la CreditFix), media fiind de 30 de zile (ExtraSimplu, Telecredit, Hora Credit, Viaconto).

Mai sunt si produse care se abat de la aceste reguli. Spre exemplu, cei de la Viva Credit si-au modificat creditul pana la salariu intr-o linie de creditare pe cinci ani. Clientii celor de la Viva pot imprumuta maxim 2.000 de lei, iar daca ramburseaza in primele 30 de zile nu mai platesc dobanda.

Citeste si  Cumparaturi in rate cu STAR BT. Usor si comod.

Cei de la Credius ofera sume mari de bani, de pana la 40.000 lei pentru perioada intre 12 si 60 de luni. Credius solicita si o vechime minima de o luna la locul actual de munca.

Nesalariatii cu eligibilitate scazuta sunt acceptati la finantare?

In situatia in care esti nesalariat si ai si un scoring negativ, singura cale de a obtine un imprumut rapid intr-o situatie dificila este sa apelezi la IFN-uri care iti pot pune la dispozitie sume mici de bani rapid, fara sa-ti solicite prea multe acte.

Dobanzile nu sunt mici, dar sunt in acord cu riscurile asociate acestor produse financiare.

Cei cu istoric negativ pot obtine un credit rapid nebancar 2021, acest produs fiind disponibil la cateva din IFN-urile din piata: Viva Credit, CredtiFix, Ferratum, IFN Extra Finance, iCredit.

Accesarea unui imprumut pentru nesalariati este o posibilitate de a iesi dintr-o situatie critica de urgenta, cu conditia ca aceasta sa fie de scurta durata. Ideea e ca imprumuturile nebancare ce pot fi accesate de persoanele cu venituri mici si cu scoring negativ se acorda pe termen scurt.

Orice institutie de credit acorda credite si celor nesalariati cu conditia ca acestia sa aiba o sursa sigura de venit.

Indiferent de sursa din care castiga bani, fie ca e vorba de contracte de chirii, diurne, concedii, somaj, indemnizarii, concediu de crestere a copilului, potential de accesare a unui credit exista, mai ales la unele IFN-uri.

De ce sunt reticente bancile in a acorda credite nesalariatilor?

Pentru acordarea unui credit unei persoane cu venituri mici, bancare isi asuma un risc, la fel si IFN-ul.

De asemenea, celor ce nu obtin venituri salariale cu caracter permanent (adica celor care nu au contract de munca pe perioada nedeterminata) li se acorda credite in conditii destul de riscante.

De ce? Pentru ca, neavand un contract de munca pe perioada nedeterminata, acestor oameni le poate inceta brusc contract, ori li se pot intrerupe sursa de venit. De aceea si institutiile financiare acorda nesalariatilor credite pe termen scurt, perioade predicitibile avand in vedere lipsa predictibilitatii veniturilor pe termen lung.

Citeste si  Factoring nebancar - Next Capital

Si bancile si IFN-urile accepta la creditare persoane ce obtin venituri din activitati independente.

(Visited 197 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment