You are here: Home Servicii Imprumut fara venit obtinut din salarii ori pensii

Imprumut fara venit obtinut din salarii ori pensii

Pentru cei ce nu obtin venituri din salarii ori pensii, posibilitatea de obtinere a unui imprumut rapid bancar ori nebancar este limitata.

Exista in Romania peste 200.000 de persoane fizice autorizate si alte persoane fizice ce obtin venituri din activitati independente. Aceste persoane fizice au acces dificil la un imprumut rapid, bancar ori nebancar, pentru ca, practic, la ANAF nu se inregistreaza veniturile lor decat dupa ce le obtin si declara.

Este adevarat ca majoritatea bancilor si IFN-urilor precizeaza in dreptul veniturilor eligibile si pe cele obtinute de PFA-uri si pe cele obtinute din activitati independente ori drepturi de autor. Insa, de la vorba pana la fapta e drum lung.

Cum poate justifica o persoana fizice ce obtine venituri din activitati independente ca are un venit, atata timp cat ea isi declara veniturile abia in anul urmator? Ei bine, da, este o situatie destul de complicata pentru aceasta categorie de ceateni. Practic, pentru a obtine un imprumut rapid, bancar ori nebancar, ar trebui ca respectivei persoae fizice sa i se ceara un extras de cont, pentru a i se urmari veniturile. Nimic nelalocul lui, pana la urma. Mai exista posibilitatea unei declaratii pe propria raspunde cu privire la venituri, declaratie pe care sa o dai in fata unui notar si la baza careia sa se gaseasca un extras de cont bancar cu stampila bancii. In fine, exista obtiuni de a dovedi ca si PFA-ul si persoanele fizice ce obtin venituri din activitati independente ori din drepturi de autor. Insa, aceste formalitati sunt de regula de lunga durata. Si ati observat totusi ca am utilizat de la inceput sintagma de ‘imprumut rapid’. Practic, dorim sa gasim o obtinute de finantare rapida pentru aceste persoane cu tipurile de venituri mentionate anterior.

Citeste si  BSG Amanet - imprumut cu garantie

In afara de unele IFN-uri care preciceaza clar ca se accepta ca dovada de venit si o copie dupa extrasul de cont, multe IFN-uri si majoritatea bancilor merg pe insepectarea veniturilor la ANAF, ori pe adeverinta de venit, adeverinta de salariu, etc. Toate aceste optiuni pe care le are o persoana angajat ori pensionar de a-si dovedi bonitatea, le sunt inaccesibile persoanelor fizice autorizate ori celor ce obtin venituri din activitati independente ori din drepturi de autor.

Si atunci, ce posibilitati au aceste persoane de a se imprumuta? Unele banci si unele IFN-uri au realizat ca este un segment de clienti care merita luat in considerare, de aceea au venit cu oferte personalizate exact pentru aceasta categorie de persoane.

Dintre bancile comerciale care a oferte speciale pentru PFA, amintim aici:

  • creditul pentru investitii de la CEC Bank destinat PFA-urilor. Acest credit permite dezvoltarea si modernizarea ori retehnologizarea obiectivelor de investitii, a utilizajelor, masinilor, etc. Se pot de asemenea achizitiona masini, cladiri, utilizaje diverse, etc. Se acceseaza pentru perioade de la 6 luni la 10 ani. Valoarea creditului este de maxim 85% din valoarea investitiei. Contributia proprie este de minim 15%. Se accepta garantii de orice fel, chiar si mix de garantii acceptate de banca.
  • Pachetul de servicii oferit de BRD pentru PFA si alte profesii liberale este unul destul de complex. Acestia pot dispune de o linie de credit pentru 24 ori 36 de luni, cu o valoare maxima de 300.000 de euro ori echivalent, sau de 100.000 pentru cei cu activitate sub 12 luni. De asemenea, tot la BRD veti gasi si creditul de investitii pentru PFA-uri, profesii liberale ori pachete pentru IMM-uri.
  • Banca Transilvania accepta la finantare pentru un credit de nevoi personale standard inclusiv persoane ce obtin venituri din desfasurare de profesii liber autorizate, contracte de cesiune a drepturilor de autor si a drepturilor conexe acestora, precum si venituri din contracte de mnca derulate in strainantate de cel putin un an. Pentru cei ce nu detin venituri raportate la ANAF, trebuie contactati o unitate a Banci Transilvania pentru a va informa de documentatia de venit necesara.
Citeste si  Cumparaturi in rate cu STAR BT

Dintre IFN-urile care au oferte de credite rapide pentru PFA-uri ori persoane fizice ce obtin venituri din activitati indendependente, mentionam: Credius, Viva Credit, IFN Extra Finance, Patria Bank, Vitas IFN, Mikro Kapital, Hora Credit, etc.

Acorda o nota, daca ti-a placut!
[Total: Average: ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies