Imprumut fara venit obtinut din salarii ori pensii

Last update: ianuarie 4, 2021

Exista sanse de a obtine un credit chiar si pentru cei ce nu incaseaza venituri din salarii ori din pensii.

In Romania sunt peste 200.000 de persoane fizice autorizate si alte persoane ce obtin venituri din activitati independente.

Aceste persoane fizice au acces dificil la un imprumut rapid, bancar ori nebancar, pentru ca, practic, la ANAF nu se inregistreaza veniturile lor decat dupa ce le obtin si declara.

Vestea buna pentru voi este ca de ceva vreme, veniturile independente se declara la ANAF la inceputul anului, ele reglandu-se la incheierea anului fiscal.

Este adevarat ca majoritatea bancilor si IFN-urilor precizeaza in dreptul veniturilor eligibile si pe cele obtinute de PFA-uri si pe cele obtinute din activitati independente ori drepturi de autor. Insa, de la vorba pana la fapta e drum lung.

Cum procedezi pentru a lua un credit fara venituri inregistrate la ANAF?

Cum poate justifica o persoana fizice ce obtine venituri din activitati independente ca are un venit, atata timp cat ea isi declara veniturile abia in anul urmator?

Ei bine, da, este o situatie destul de complicata pentru aceasta categorie de ceateni. Practic, pentru a obtine un imprumut rapid, bancar ori nebancar, ar trebui ca respectivei persoae fizice sa i se ceara un extras de cont, pentru a i se urmari veniturile. Nimic nelalocul lui, pana la urma.

Mai exista posibilitatea unei declaratii pe propria raspunde cu privire la venituri, declaratie pe care sa o dai in fata unui notar si la baza careia sa se gaseasca un extras de cont bancar cu stampila bancii. In fine, exista obtiuni de a dovedi ca si PFA-ul si persoanele fizice ce obtin venituri din activitati independente ori din drepturi de autor.

Insa, aceste formalitati sunt de regula de lunga durata. Si ati observat totusi ca am utilizat de la inceput sintagma de ‘imprumut rapid’. Practic, dorim sa gasim o obtinute de finantare rapida pentru aceste persoane cu tipurile de venituri mentionate anterior.

Citeste si  Imprumutul anului 2021. Ce se va schimba?

In afara de unele IFN-uri care preciceaza clar ca se accepta ca dovada de venit si o copie dupa extrasul de cont, multe IFN-uri si majoritatea bancilor merg pe insepectarea veniturilor la ANAF, ori pe adeverinta de venit, adeverinta de salariu, etc. Toate aceste optiuni pe care le are o persoana angajat ori pensionar de a-si dovedi bonitatea, le sunt inaccesibile persoanelor fizice autorizate ori celor ce obtin venituri din activitati independente ori din drepturi de autor.

Si atunci, ce posibilitati au aceste persoane fara venit de a obtine un imprumut? Unele banci si unele IFN-uri au realizat ca este un segment de clienti care merita luat in considerare, de aceea au venit cu oferte personalizate exact pentru aceasta categorie de persoane.

De principiu, cei interesati de aceste credite sunt acele persoane care nu sunt angajati cu contract de munca, lucrand ca persoana fizica independenta ori ca zilieri. Cele mai multe institutii financiare acorda acestor persoane credite fara sa fie angajati daca ei isi pot justifica in alt mod bonitatea.

Ce optiuni au PFA-urile de a contracta un imprumut?

Dintre bancile comerciale care a oferte speciale pentru PFA, amintim aici:

  • creditul pentru investitii de la CEC Bank destinat PFA-urilor. Acest credit permite dezvoltarea si modernizarea ori retehnologizarea obiectivelor de investitii, a utilizajelor, masinilor, etc. Se pot de asemenea achizitiona masini, cladiri, utilizaje diverse, etc. Se acceseaza pentru perioade de la 6 luni la 10 ani. Valoarea creditului este de maxim 85% din valoarea investitiei. Contributia proprie este de minim 15%. Se accepta garantii de orice fel, chiar si mix de garantii acceptate de banca.
  • Pachetul de servicii oferit de BRD pentru PFA si alte profesii liberale este unul destul de complex. Acestia pot dispune de o linie de credit pentru 24 ori 36 de luni, cu o valoare maxima de 300.000 de euro ori echivalent, sau de 100.000 pentru cei cu activitate sub 12 luni. De asemenea, tot la BRD veti gasi si creditul de investitii pentru PFA-uri, profesii liberale ori pachete pentru IMM-uri.
  • Banca Transilvania accepta la finantare pentru un credit de nevoi personale standard inclusiv persoane ce obtin venituri din desfasurare de profesii liber autorizate, contracte de cesiune a drepturilor de autor si a drepturilor conexe acestora, precum si venituri din contracte de mnca derulate in strainantate de cel putin un an. Pentru cei ce nu detin venituri raportate la ANAF, trebuie contactati o unitate a Banci Transilvania pentru a va informa de documentatia de venit necesara.
Citeste si  Card de credit pentru cumparaturi avantajoase

Caror institutii te poti adresa?

Dintre IFN-urile care au oferte de credite rapide pentru PFA-uri ori persoane fizice ce obtin venituri din activitati indendependente, mentionam: Credius, Viva Credit, IFN Extra Finance, Patria Bank, Vitas IFN, Mikro Kapital, Hora Credit, etc.

Daca esti interesat de accesarea unui credit fara venit justificat prin ANAF de la banci ori de la IFN, trebuie sa stii ca exista optiuni si pentru dovedirea altor tipuri de venituri.

Bancile in special ofera clientilor diverse formulare ce pot fi completate de catre solicitanti, care sa le justifice acestora veniturile.

Poate va intrebati de ce este atat de important venitul pentru creditori?

In primul rand pentru ca orice credit acordat pe teritoriul Romaniei catre persoanele fizice este conditionat de incadrarea in limitele gradului de indatorare.

Cei de la IFN-uri axati pe acordarea de imprumuturi rapid pretind de la clientii lor un extras de cont al clientului, din care sa reiasa ca incaseaza venituri cel putin in ultima luna calendaristica.

IFN-urile au conditii permisive, dar produsele lor nu ofera sume mari de bani, iar perioadele pe care sunt acordate creditele sunt si ele reduse.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment