Imprumut fara venit obtinut din salarii. Se poate?

Pot sa obtin un credit fara adeverinta daca nu am venituri lunare constante? Ca PFA ce optiuni am?

In Romania sunt peste 200.000 de persoane fizice autorizate si alte persoane ce obtin venituri din activitati independente.

Aceste persoane fizice au acces dificil la un imprumut rapid, bancar ori nebancar, pentru ca, practic, la ANAF nu se inregistreaza veniturile lor decat dupa ce le obtin si declara.

Vestea buna pentru voi este ca de ceva vreme, veniturile independente se declara la ANAF la inceputul anului, ele reglandu-se la incheierea anului fiscal.

Asa incat, daca ai nevoie de un imprumut, poti obtine o dovada de la ANAF ca ti-ai declarat veniturile si iti platesti taxele aferente. Cu alte cuvinte, ai posibilitatea sa-ti rambursezi la timp imprumutul solicitat.

Este adevarat ca majoritatea bancilor si IFN-urilor precizeaza in dreptul veniturilor eligibile si pe cele obtinute de PFA-uri si pe cele obtinute din activitati independente ori drepturi de autor. Insa, de la vorba pana la fapta e drum lung.

Creditorii vor imprumuta bani persoanelor care nu fac dovada venitului, dar ratele dobanzilor sunt mult mai mari de obicei. Exista, de asemenea, o multime de alte comisioane care vin impreuna cu imprumuturile negarantate. O multime de oameni care contracteaza aceste tipuri de imprumuturi sfarsesc prin a fi depasiti de situatie si nu reusesc sa isi plateasca datoria.

Si apoi sunt putine institutii care sunt dispuse sa-ti acorde un imprumut fara loc de munca, chiar daca oferi asigurari ca detii venituri.

Creditul reprezinta o parte importanta a vietii in societatea de astazi. Cu toate acestea, poate fi foarte dificil sa obtineti un imprumut sau un credit fara dovada unui venit stabil. O alternativa la acest lucru este obtinerea unui serviciu care ofera utilizatorilor un card de credit.

Imprumut fara venit – cum justifica PFA-ul bonitatea?

Cum poate justifica o persoana fizica ce obtine venituri din activitati independente ca are un venit, atata timp cat ea isi declara veniturile abia in anul urmator?

Ei bine, da, este o situatie destul de complicata pentru aceasta categorie de ceateni. Practic, pentru a obtine un imprumut rapid, bancar ori nebancar, ar trebui ca respectivei persoae fizice sa i se ceara un extras de cont, pentru a i se urmari veniturile. Nimic nelalocul lui, pana la urma.

Mai exista posibilitatea unei declaratii pe propria raspunde cu privire la venituri, declaratie pe care sa o dai in fata unui notar si la baza careia sa se gaseasca un extras de cont bancar cu stampila bancii. In fine, exista obtiuni de a dovedi ca si PFA-ul si persoanele fizice ce obtin venituri din activitati independente ori din drepturi de autor.

Citeste si  Aplicatii online pentru solicitarea unui imprumut

Insa, aceste formalitati sunt de regula de lunga durata. Si ati observat totusi ca am utilizat de la inceput sintagma de ‘imprumut rapid’. Practic, dorim sa gasim o solutie de finantare rapida pentru aceste persoane ce obtin venituri extrasalariale.

In afara de unele IFN-uri care preciceaza clar ca se accepta ca dovada de venit si o copie dupa extrasul de cont, multe IFN-uri si majoritatea bancilor merg pe insepectarea veniturilor la ANAF, ori pe adeverinta de venit, adeverinta de salariu, etc.

Toate aceste optiuni pe care le are o persoana angajat ori pensionar de a-si dovedi bonitatea, le sunt inaccesibile persoanelor fizice autorizate ori celor ce obtin venituri din activitati independente ori din drepturi de autor.

Si atunci, ce posibilitati au aceste persoane fara venit de a obtine un imprumut? Unele banci si unele IFN-uri au realizat ca este un segment de clienti care merita luat in considerare, de aceea au venit cu oferte personalizate exact pentru aceasta categorie de persoane.

De principiu, cei interesati de aceste credite sunt acele persoane care nu sunt angajati cu contract, lucrand ca persoana fizica independenta ori ca zilieri. Cele mai multe institutii financiare acorda acestor persoane credite fara sa fie angajati daca ei isi pot justifica in alt mod bonitatea.

Ce optiuni au PFA-urile de a contracta un imprumut?

Dintre bancile comerciale care a oferte speciale pentru PFA, amintim aici:

  • creditul pentru investitii de la CEC Bank destinat PFA-urilor. Acest credit permite dezvoltarea si modernizarea ori retehnologizarea obiectivelor de investitii, a utilizajelor, masinilor, etc. Se pot de asemenea achizitiona masini, cladiri, utilizaje diverse, etc. Se acceseaza pentru perioade de la 6 luni la 10 ani. Valoarea creditului este de maxim 85% din valoarea investitiei. Contributia proprie este de minim 15%. Se accepta garantii de orice fel, chiar si mix de garantii acceptate de banca.
  • Pachetul de servicii oferit de BRD pentru PFA si alte profesii liberale este unul destul de complex. Acestia pot dispune de o linie de credit pentru 24 ori 36 de luni, cu o valoare maxima de 300.000 de euro ori echivalent, sau de 100.000 pentru cei cu activitate sub 12 luni. De asemenea, tot la BRD veti gasi si creditul de investitii pentru PFA-uri, profesii liberale ori pachete pentru IMM-uri.
  • Banca Transilvania accepta la finantare pentru un credit de nevoi personale standard inclusiv persoane ce obtin venituri din desfasurare de profesii liber autorizate, contracte de cesiune a drepturilor de autor si a drepturilor conexe acestora, precum si venituri din contracte de mnca derulate in strainantate de cel putin un an. Pentru cei ce nu detin venituri raportate la ANAF, trebuie contactati o unitate a Banci Transilvania pentru a va informa de documentatia de venit necesara.
Citeste si  Cumparaturi in rate cu STAR BT. Simplu si comod.

Ce spun oamenii despre accesarea unui credit fara venit lunar stabil?

Persoanele sarace care nu au un venit stabil sau o dovada a venitului pot fi refuzate pentru un credit. Iar in conditiile in care economia este in degringolada, creditul este necesar pentru a supravietui. Acest lucru trebuie sa se schimbe.

Felix este un tanar de aproximativ 20 de ani. Are un loc de bun, dar nu castiga destui bani pentru a obtine un card de credit. Vrea sa cumpere un laptop nou si a gasit banci care ii vor acorda credit fara a fi nevoie de o dovada de venit sau de un venit.

George este un tanar student la facultate si recent i s-a refuzat un card de credit pentru ca nu are venituri. Vrea un card de credit pentru a putea cumpara carti de scoala, dar are nevoie de unul care sa-i permita sa isi construiasca un scor de credit fara a avea nevoie de o dovada de venit.

Ion lucreaza la un mic magazin din oras. Este manager si lucreaza acolo de peste zece ani. Doreste un imprumut pentru a-si extinde afacerea si pentru a obtine o locatie mai buna. Banca nu-i va acorda un imprumut decat daca poate face dovada veniturilor si a vechimii.

Marius are nevoie de un imprumut pentru a cumpara o masina, dar are probleme in obtinerea aprobarii pentru unul. Nicio banca nu-i va acorda un imprumut fara o dovada a venitului sau, iar el nu are cum sa dovedeasca acest lucru, deoarece abia isi incepe cariera in domeniul IT. Are mare nevoie de aceasta masina pentru a ajunge la serviciu si nu stie ce altceva sa faca.

Andrei este student la facultate si are un credit excelent. Vrea sa cumpere Nissan 350Z al prietenului sau, dar nu are veniturile necesare pentru a dovedi ca poate plati ratele la masina de. Ii cere prietenului sau sa fie co-semnatar pentru el.

Cristian este un muncitor bun si doreste sa lucreze in afacerea proprie. Nu are niciun venit si nu are un istoric prost de credit, dar are nevoie de un serviciu, va munci din greu si poate arata experienta sa de la vechile sale joburi.

Citeste si  BSG Amanet - imprumut facil cu garantii

Mariana are nevoie de un imprumut pentru a-si deschide propria afacere, dar creditorii ii cer sa demonstreze ca are un venit. Ea nu poate dovedi acest lucru pentru ca nu lucreaza, iar singura modalitate de a lucra este sa aiba o afacere. Ea are nevoie de un imprumut pentru afacerea sa, astfel incat sa poata incepe sa obtina un venit si sa dovedeasca capacitatea de a rambursa un imprumut.

Bogdan este un barbat de 27 de ani care a fost concediat de la serviciu – lucra ca tamplar. In ultimele sase luni si-a cautat un job, dar nu a avut succes. Sotia sa este insarcinata in sapte luni si au nevoie de bani pentru nasterea copilului, asa ca Bogdan trebuie sa gaseasca un imprumut.

Institutii care acorda credit fara adeverinta de venit

Dintre IFN-urile care au oferte de credite rapide pentru PFA-uri ori persoane fizice ce obtin venituri din activitati indendependente, mentionam: Credius, Viva Credit, IFN Extra Finance, Patria Bank, Vitas IFN, Mikro Kapital, Hora Credit, etc.

credit fara venit stabil

Daca esti interesat de accesarea unui credit fara venit justificat prin ANAF de la banci ori de la IFN, trebuie sa stii ca exista optiuni si pentru dovedirea altor tipuri de venituri.

Bancile in special ofera clientilor diverse formulare ce pot fi completate de catre solicitanti, care sa le justifice acestora veniturile.

Poate va intrebati de ce este atat de important venitul pentru creditori?

In primul rand pentru ca orice credit acordat pe teritoriul Romaniei catre persoanele fizice este conditionat de incadrarea in limitele gradului de indatorare.

Cei de la IFN-uri axati pe acordarea de imprumuturi rapid pretind de la clientii lor un extras de cont al clientului, din care sa reiasa ca incaseaza venituri cel putin in ultima luna calendaristica.

IFN-urile au conditii permisive, dar produsele lor nu ofera sume mari de bani, iar perioadele pe care sunt acordate creditele sunt si ele reduse.

Related Posts

Add Comment