Aplicatii online pentru solicitarea unui imprumut

Cum se procedeaza pentru solicitarea unui imprumut online? Sunt diferite aplicatiile online de la o firma la alta?

Imprumuturi rapide online sunt printre cele mai solicitate produse financiare nebancare din aceste zile.

Serviciul de a aplica online oferit de majoritarea Institutiilor Financiare Nebancare, reprezinta un facilitate la indemana celor ce detin un calculator si legatura la internet. Avand in vedere ca multi romani au un calculator acasa legat la internet, practic aceasta facilitate de a accesa online un imprumut, reprezinta un avantaj major pentru acestia.

Cand vorbim de credite rapide online, nu vorbim de un produs propriu-zis, discutam de o forma de credite de nevoi personale acorate rapid, insa, carora societatea nebancara le-a atasat un serviciu – posibilitatea de a aplica online, prin completarea unor formulare puse la dispozitie pe platformele online ale societatii.

Daca in trecut accesarea online era un fel de a ascunde anumite informatii, in prezent lucrurile sunt mult mai sigure, reglementarile BNR in domeniu limpezind si clarificand foarte mult lucrurile. Practic, astazi, este o formalitate sa aplici online, in conditii sigure, fara sa-ti fie teama ca o sa apara cine stie ce costuri ascunse ori ca nu ti s-au dat toate informatiile necesare.

Societatile nebancare ce au in portofoliu acest serviciu de acordare online a imprumuturilor rapide, sunt obligate sa puna la dispozitia clientilor calculatoare si simulatoare care sa permita clientilor sa-si calculeze sumele pe care le pot imprumuta, precum si ratele lunare aferente sumelor imprumutate.

Simulatoarele de credite de pe site-urile IFN-urilor va permit sa aflati care sunt sumele maxe pe care le puteti imprumuta si in ce conditii.

Cum completez formularele online pentru accesarea unui imprumut?

Formularele online sunt in general foarte simple, ele continand rubricile de identificare (nume, prenume, CNP), de adresa (adresa, tr. telefon, email), capacitate de plata (venituri nete lunare, rate curente la alte credite), istoric (care este situatia dumneavoastra vis-a-vis de alte posibile credite anterioare contractate, incheiate ori in derulare – practic este vorba de scoring-ul dumneavoastra din Biroul de Credit, lucru pe care il puteti afla simplu, printr-o cerere catre aceasta institutie, adica catre Biroul de Credite).

Citeste si  Acces la finantare pentru societati mici si mijlocii

Dupa ce se completeaza aceste rubrici din formularele online (evident ca lucrurile difera de la o societate la alta, insa, in mare, corespund cu cele enumerate de noi mai sus), sunt solicitate si diverse documente scantate. Atunci cand aplici online pentru un imprumut, pentru a-ti justifica credibilitatea morala si financiara, trebuie sa incarcati pe internet niste docuemente. Aceste documente pot fi: copie scanata dupa actul de identitate, copie scanata dupa adeverinta de venit, copie scanata dupa cartea de munca, copie scanata dupa ultima factura de utilitati. De regula, cele mai multe IFN-uri solicita doar doua documente, anume, buletinul de identitate si o dovada de venit (fie fluturas, fie adeverinta ori dupa caz cuponul de pensie).

Dupa ce se trece si de etapa upload-arii acestor documente scanate, practic procesul de accesare online se incheie, iar tu trebuie sa optezi pentru o forma de „aplica acum” ori „trimite”. Sa fiti atenti, ca de obicei, dupa ce completati formularele online, vi se solicita si o forma de control anti-spamer, de obicei este ceva de genul: introduceti cuvantul din imagine, cat fac 2+3, ce culoare este in imagine, etc. Aceasta forma de control nu este importanta decat prin prisma certificarii dumneavoastra ca si utilizator cu intentii serioase.

Acesta ar fi parcursul unei accesari online a unui credit online.

Related Posts

Add Comment