Informatii detaliate despre creditele de la IFN

Last update: ianuarie 25, 2023

Daca esti inca nelamurit ce inseamna credite de la IFN, ne-am gandit sa iti venim in intampinare cu informatii detaliate pe acest subiect

Despre creditele de la IFN parerile romanilor sunt impartite. Cu siguranta acest segment financiar a luat amploare in ultimii ani, motiv pentru care, tot mai multi romani sunt interesati sa gaseasca informatii despre acest subiect.

Pentru ca unele pareri ale oamenilor se bazeaza doar pe vorbe auzite pe ici pe colo, exista in piata o sumedenie de preconceptii, care mai de care mai bizare.

Deci, noi nu vom discuta despre aceste barfe, ori sa le zicem mai delicat – pareri neavizate, ci ne vom axa pe informatiile clare, concrete, menita sa faca lumina pe acest subiect.

Iata de ce, ne-am gandit sa pornim de la o situatie cunoscuta: sa zicem ca ai nevoie urgenta de bani – cum procedezi?

Catre ce societati sa ma indrept?

In trecut oamenii erau mai uniti intre ei, famiile erau mult mai legate, probabil ca situatia precara de pe vremea comunismului determina aceasta unitate intre oamenii, in familii.

Astazi, oamenii sunt mult mai inidivualisti, famiile nu mai sunt asa de unite, exista tot timpul un fel de banuiala circumspecta.

Oamenii nu mai indraznesc sa ceara ajutor in jur, nici macar la cei din apropiere, la rude, neamuri, etc.

Situatia aceasta a dus la gasirea unor rezolvari individuale la diverse probleme cu care se confrunta omul din zilele noastre. Lipsurile financiare nu se mai rezolva printr-un imprumut la soacra ori la cumnat, ci printr-un drum la banca ori la IFN.

Desi bancile si-au modificat mult termenii de creditare, scazand substantial timpii de accesare pentru un imprumut, toturi conditiile de eligibilitate ingradesc accesul multor romani la creditele bancare. Iata de ce, plaja de clienti ai IFN-urilor s-a dezvoltat pe zi ce trece.

Citeste si  Pareri despre imprumuturile Credius. Tu ce crezi?

Au aparut astfel metode eficiente de a face rost de un imprumut rapid de bani, IFN-urile trecand si ele prin diverse forme de evolutie, de la creditele pe termen scurt cu dobanzi mari, pana la a-si mari intervalele de accesare, asa cum se intampla in ultimul timp.

Cum caracterizam imprumuturile de la IFN?

Cand vorbim de credite nebancare ne gandim in primul rand la niste produse financiare facile, accesabile fara garantii, fara giranti, intr-un mod cat mai simplu, de regula, online.

Pentru astfel de timpi de acordare, de timpul zecilor de minute pana la cel mult o zi, oamenii si-au indreptat repede atentia catre aceste forme de finantare facile.

Institutiile Financiare Nebancare si-au marit vizibilitatea in piata, oferind sume de bani intr-un timp foarte scurt, online, fara deplasari, fara multe acte.

Evident, nu toate IFN-urile acorda credite nebancare facile, online, fara multe acte. Sunt si IFN-uri care au oferte asemenatoare cu cele ale bancilor, practicand si dobanzi mai mici.

Exista, din fericire, in piata, multe tipuri de oferte de creditate nebancare, astfel incat clientii au posibilitatea de a alege creditul dorit, in functie de nevoile sale directe.

Facilitatea cea mai la indemana pentru clientul roman o reprezinta posibilitatea a accesare online a acestor imprumuturi nebancare. Bancile inca nu au ajuns la aceasta performanta.

Chiar daca au aparut in ultima vreme si banci care permit forma de pre-aprobare online a creditelor, clientii tot trebuie sa se deplaseze la banca pentru semnarea contractului.

Calea de a contracta un credit de la IFN

Pe cand, la IFN-urile cu accesare online, clientul semneaza contractul online, incarca documentele scanate ori fotografiate in formularele puse la dispozitie pe platformele online si primesc banii intr-un cont bancar.

Asadar, procesul de accesare a unui credit nebancar online este unul care nu mai necesita deplasare, decat la bancomat poate, ulterior, pentru a-ti scoate banii de pe card.

Sunt zeci de paltforme online ale IFN-urilor care permit accesarea de credite nebancare.

Citeste si  Imprumut iCredit: simplu, facil, la indemana oricui

Exista si foarte multe site-uri construite sub forma de comparatoare de imprumuturi. Insa, dupa parerea noastra, aceste site-uri nu sunt tocmai in regula, pentru ca termenii de comparatie sunt de regula trasi de par, majoritatea societatilor nebancare avand oferte difierite ca sume de accesare, perioade de contractare si conditii de eligibilitate.

Cu alte cuvinte, voi va puteti informa de oriunde doriti, insa, sfatul nostru este sa cititi cu atentie informatiile de pe platformele online ale IFN-urilor, nu din surse de genul comparatoarelor de credite.

Cum poti sa soliciti un credit rapid nebancar?

Daca esti in criza de timp, trebuie sa stii ca ofertele IFN-urilor sunt la indemana ta, cu conditia sa ai scanate obligatoriu doua acte: CI/BI si un extras de cont (unde iti incasezi veniturile). Daca ai venituri fiscalizate la ANAF lucrurile sunt mult mai simple. Exista IFN-uri care merg deja pe aceasta inspectare a veniturilor, utilizand (cu acordul clientului) informatiile din baza de date a celor de la ANAF.

Creditele nebancare au o serie de avantaje care atrag clientii romani, in opozitie cu bancile. Evident, sunt si dezavantaje, cel mai important de luat in seama fiind consturile, costuri care nu se compara cu ofertele bancilor. Exista multe posibilitatea a obtine un imprumut nebancar, accesarea cea mai des intalnita fiind online, insa, in ultima vreme au aparut si alte forme de accesare la fel de facile, precum creditele nebancare prin telefon, SMS ori chiar bancomatul de credite.

Cei care opteaza pentru un imprumut nebancar fac aceasta alegere in primul rand datorita conditiilor de eligibilitate lejere practicate de IFN-uri. Apoi, sunt si oameni cu venituri mici, care nu sunt acceptati de banci din aceasta cauza. Si nu in ultimul rand, cei inscrisi deja in Biroul de Credit cu un istoric negativ, care sunt refuzati din start de banci la creditare.

Evident, sunt niste conditii de care trebuie sa tii seama atunci cand vrei sa apelezi la creditele nebancare.

Ce nu trebuie sa faci?

  • te imprumuti daca nu ai siguranta ca vei obtine veniturile corespunzatoare pe perioada de derulare a creditului
  • sa optezi pentru o reesalonare, aceasta vine cu dobanzi mari, astfel ca, intr-un timp relativ scurt te vei trezi cu sume mari de rambursat
  • imprumuti mai mult bani decat ai nevoie
  • intarzii cu plata ratelor pentru ca penalizarile sunt mari
  • pregeta sa iei legatura cu IFN-ul si incercati sa gasiti o solutie de comun acord.
Citeste si  Imprumuturi pentru persoane fizice de la IFN

Related Posts

Add Comment