Credit cu poprire pe salariu. Posibil cu contul blocat?

Last update: septembrie 14, 2023

E posibila obtinerea unui credit cu poprire pe salariu? Nu dispera! Sunt persoane si cu 2 sau 3 popriri si care spera la un nou imprumut.

Este posibila contractarea unor credite nevoi personale pe 10 ani pentru cei cu poprire pe conturi?

Ce inseamna poprire?

Poprirea este rezultatul blocarii de catre banca a unuia ori a mai multor conturi.

Din nefericire, poprirea nu este un termen tocmai necunoscut romanilor, avand in vedere ca multi dintre ei au credite pe care nu le-au putut rambursa.

Nu pleca din start cu ideea ca nu te poti imprumuta. Chiar daca ai unele datorii mai vechi si contul blocat.

Sunt institutii care acorda credit cu poprire pe salariu in unele conditii.

Atunci cand iei un credit si nu-l achiti, banca, IFN-ul ori recuperatorul de creante recurg la executarea silita pentru recuperarea banilor.

Exista posibilitatea unei popriri directe pe cont ori indirect, prin intermediul angajatorului.

Cu alte cuvinte, banca blocheaza sumele datorate de tine catre unele institutii, actiune solicitata de catre ANAF ori de catre o instanta de judecata.

Creditorii care se incumeta sa acorde credit pentru cei cu poprire pe salariu isi acopera riscurile prin costuri mari sau garantii.

Daca ai apelat la banca pentru un credit de nevoi personale pe 10 ani pentru cei cu poprire si nu ai gasit intelegere, te poti orienta catre IFN.

Chiar daca si te poti alege si de la IFN cu poprire pe salariu, in caz de nerambursare la timp, aceste societati sunt mai ingaduitoare.

Cei care se intreaba daca pot contracta unele credite rapide daca ai popriri pe salariu, trebuie sa citeasca cu atentie randurile de mai jos pentru a se lamuri.

Cine poate cere si impune popriri pe salariu?

Pot exista intr-adevarat sume exceptate de la poprire, insa, aceasta operatiune este una speciala care implica anumite conditii.

Exista unele institutii care fac calcul poprire 1/3 din salariu, atunci cand exista 4 popriri pe salariu pe care ti le-au impus executorii judecatoresti.

In majoritatea cazurilor se pune poprire pe sumele datorate.

Si, trebuie sa retineti, ca nu doar institutiile financiare pot impune popriri cu ajutorul executorilor judecatoresti, ci si cei de la ANAF. Agentia Nationala de Administratie Fiscala poate pune poprire pe veniturile din salarii si pensii, ori pe venituri de alta natura.

In afara de asta, exista posibilitatea ca si unele societati comerciale sa puna poprire pe salariu pentru o suma ce depaseste jumatate din salariul minim pe economie. Insa, adresa de infiintare a popririi trebuie sa vina de la un executor judecatoresc.

Adevaruri despre popriri

Este adevarat ca atunci cand contractezi un credit trebuie sa te astepti la consecinte neplacute in caz de neplata. Uneori aceasta inseamna si poprire pe salariu. Acest lucru trebuie luat in considerare atunci cand vrem sa luam un imprumut de la o societate financiara.

Cand intarzii cu plata unor rate la credit, banca iti trimite o informare de plata si te atentioneaza ca daca nu achiti datoria vei fi executat silit.

Citeste si  Cat de important este scorul de credit? FICO Score

Exista legi care definesc procesul prin care un executor iti poate retine din ventutile lunare sumele necesar pentru stingerea datoriilor.

Poti lua un credit cu poprire chiar si online, atata timp cat treci de verificarile initiale privitoare la elegibilitate.

Popririle nu sunt rezultatul unor loterii, ci se datoreaza unor datorii curente pe care le ai fata de unele institutii.

In Romania, popririre sunt emise doar de ANAF, adica de directia de taxe si impozite ori de catre instantele de jucata, cum ar fi parchetele sau executorii judecatoresti.

Bancile nu pun poprire pe contul cu de la sine putere, ci doar i baza unui act oficial venit din partea entitatilor amintite anterior.

Insa, daca este o hotarare legala in aceasta privinta, banca este obligata sa o puna in practica.

Nu toate veniturile pot fi supuse popririi. Exista unele care fac exceptie de la aceasta. Spre exemplu, alocatiile pentru copii, ajutoarele de maternitate, bursele de studii, fiurnele si ajutoarele de deces, etc.

Atunci cand se executa o astfel de actiune, banca trebuie sa-si anunte clientii ca s-a instituit poprirea.

In cazul in care esti salariat si salariul tau este supus popririi, banca iti retine o treime din valoarea salariului net lunar. Acest lucru este valabil doar in cazul in care este vorba despre o singura poprire. Daca vorbim de doua ori mai multe popriri, banca iti va retine o jumatate din salariul net incasat.

Exista posibilitate ca angajatorul sa retina poprirea, partial sau total si atunci, daca informezi banca printr-un act legal, aceasta iti poate debloca o suma de bani de la poprire.

In cel mult 3 – 5 zile, bancile au obligatia sa transfere sumele de bani blocate la poprire catre institutia care a emis poprirea.

Exista si popriri pe salariu abuzive?

Uneori exista astfel de situatii generate in principiu din cauza unor inarvetente de comunicare ori a unui exces de zel din partea unor angajati.

Aceste cazuri se pot indrepta prin contestatia executarii silite. In acest mod se poate anula o astfel de poprire pe salariu.

Dupa cum exista cazuri in care esti raportat la Biroul de Credit din cauza unor greseli, asa se intampla sa ti se puna si poprire dintr-o eroare.

credit pentru cei cu poprire pe salariu

Nu inceta sa speri si daca nu esti sigur care este situatia ta, verifica poprire.

Exista posibilitatea de a verifica poprirea online, printr-o simpla cerere la ANAF, ori printr-un extras de cont la banca unde ai conturile.

E adevarat ca un astfel de motiv este invocat de mai toti cei care vor sa obtina un credit fara verificare ANAF. Putem sa extrapolam si sa intelegem ca multi dintre cei care nu vor verificare prin ANAF au conturile blocate din cauza unor datorii anterioare.

Mituri despre poprirea pe salariu

Bancile pot sa iti opreasca salariu. Bancile nu pun poprire cu de la sine putere pe conturi, decat daca este o hotarare din partea ANAF ori a unei instante de judecata.

Citeste si  Cum te poate ajuta o simulare de credite?

Daca ai poprire pe salariu nu mai puti face rulaje pe carduri. Exista posibilitatea sa faci rulaje chiar daca ai popriri. Poti depune, de exemplu unele sume de bani, ori poti chiar retrage daca nu ai poprire pe intreaga suma din cont.

Daca ai poprire pe contul firmei nu mai poti lua un credit. Poti lua credit pentru firma chiar daca ai proiprire pe cont, numai ca, esti obligat in primul rand sa-ti platesti datoriile care au condus la poprire.

Nu exista IFN poprire conturi! Ba exista! Sunt multe persoane ce se plang pe diverse forumuri cu tematica juridica despre IFN ca le-au pus poprire pe conturi din cauza unor datorii mai vechi.

Poti realiza chiar tu suspendare poprire. Nu exista asa ceva. Tu poti doar sa urmezi pasii sugerati de cel care a dispus poprirea.

Suspendarea popririi o poate face doar ANAF sau organul judiciar care a impus-o prima data. Fireste ca trebuie sa-ti achiti datoriile intai sau sa lamuresti situatia, daca a fost o eroare.

Poti lua un credit de nevoi personale pe 10 ani daca ai poprire. O creditare pe 10 ani este valabila doar in cazul refinantarilor ori a unor credite garantate cu ipoteca.

Cauzele popririi pe salariu

Unele dintre cele mai comune cauza ale popririi pe salariu poti fi: intarzierea platii unor impozite. datorii comerciale, datorii personale sau de familie, datorii la credite personale, datorii la credite din postura de girant, etc.

Daca va regasiti intr-una din aceste cauze, numele dvs. va aparea in baza de date ANAF cu statutul de ”retinut”.

Exista persoane si cu 3 popriri pe salariu. Numarul poprilor nu tine de tine neaparat ci de valoarea datoriilor raportata la numarul de conturi. Dar depinde si de natura obligatiilor financiare.

Cum poti sa-ti deblochezi un cont poprit?

Deblocarea unui cont se poate face in mai multe moduri, in functie de statutul care l-a determinat initial.

Nu trebuie sa neglijati cunoasterea unor astfel de informatii. Chiar daca aveti azi un cont curat, s-ar putea intampla ca la un moment dat sa aveti un cont sechestrat.

Daca insa te gasesti deja pe lista celor cu ”retineri”, atunci e cazul sa incerci sa iei masuri pentru a-ti debloca contul si pentru a nu mai apare in baza de date a ANAF.

Exista mai multe cai de a va debloca conturile:

  • plata datoriilor
  • indreptarea unei greseli care a condus la aceasta actiune
  • judecarea in cazul in care nu sunteti de acord cu hotararea institutiei (in speta ANAF) ori a instantei, daca aceasta nu a fost definitiva si irevocabila.

Am vazut foarte multe mesaje de la voi in care ne intrebati cum puteti face sa va deblocati conturile cu popriri.

Exemplificare – caz particular

Voi lua unul dintre aceste mesaje la intamplare: ”Buna ziua, numele este …. si am poprire pe toate conturile din banca pentru ca am intarziat cu plata impozitelor la ANAF. Ajutati-ma, va rog, sa-mi deblochez conturile.”

Citeste si  Credit oriunde in tara - mobilitate inainte de toate!

In acest caz punctual exista trei rezolvari:

  1. iti platesti datoria
  2. daca sunt greseli de calcul pe adresezi institutiei cu o cerere pentru a remedia situatia
  3. in cazul in care din punctul tau de vedere sunt greseli si in urma unor cereri reptate, ele nu s-au remediat, poti sa-ti ceri dreptate la instanta.

Ce este de retinut este ca daca ajungi in instanta lucrurile dureaza destul de mult.

Daca ai posibilitatea sa te reprezinti singur, foarte bine, daca nu, poti apela la case de avocatura specializate, mai ales daca este vorba de sume mari de bani.

Poti lua un credit cu poprire pentru nevoile tale?

Sunt situatii in care unele banci acorda credite cu poprire pe salariu.

Spre exemplu, cei de la Banca Transilvania spun clar ca ei acorda credit cu poprire pe salariu, atata, dar din sumele contractate trebuie sa-ti achiti in primul rand datoria care a generat sechestrul.

Cu alte cuvinte, un credit cu poprire pe salariu nu este o inselatorie. Insa nu te poti bucura de toti banii imprumutati, ci trebuie sa-ti stingi mai inainte restantele.

In alt doilea rand, nu este imposibil sa obtii un credit cu poprire pe cont pentru ca exista societati care nu sunt interesate neaparat de ventiuri. Spre exemplu, Casele de Amanet va pun la dispozitie imprumuturi cu garantii, in schimbul amanetarii unui bun de valoare. Aceste firme nu te intreaba de conturi blocate, nici de venituri.

In al treilea rand, chiar daca nu aveti un cont bancar, puteti sa contractati un credit de la unele IFN-uri.  Puteti sa va calificati pentru un imprumut fara garantii ori o forma de microcredit, cu conditia sa dovediti ca aveti venituri.

Va intrebati cine va mai ofera bani imprumut cand ai deja restante si contul poprit?

Sanse sunt si la banci si la IFN-uri. Conditia in ambele cazuri este sa-ti stingi in primul rand datoria care a condus la sechestru.

De unde stie banca ori IFN-uri ca ai poprire pe salariu?

Tinand cont ca azi mai toate institutiile verifica veniturile prin ANAF, cu siguranta acestea vor afla ca ai conturile blocate, chiar din prima faza a accesarii.

Dar, cum spuneam mai sus, sunt institutii care iti dau creditul chiar daca ai poprire pe cont, atata timp cat din acest bani iti achiti in primul rand datoria.

O alta sansa de a contracta un credit este sa-ti refinantezi imprumutul care a condus la poprire. Exista institutii financiare care acorda refinantare chiar daca esti in Biroul de Credit.

Chiar si in situatia obtinerii unui credit cu poprire pe salariu tot trebuie sa te incadrezi gradului de indatorare si sa nu-l depasesti. Altminteri nu ti se aproba creditul.

Daca ai reusit sa obtii un credit de nevoi personale cu poprire pe salariu nu strica sa ne impartasesti experienta ta. Te asteptam cu interes.

In cazul in care aveti poprire pe conturi bancare, puteti sa cautati mai multe indrumari juridice de la societati specializate.

Related Posts

Add Comment