IFN-uri care ofera credite fara acorduri. Nu se fac verificari.

Last update: ianuarie 3, 2021

Cel mai nou trend in piata financiara nebancara este cel al persoanelor care cauta sa se imprumute fara acorduri

Va intrebati ce inseamna fara acorduri? Este vorba despre cele doua acte pe care bancile in primul rand le solicita la acordarea unui credit, si anume, acordul de veirficare ANAF si cel de verificare in Biroul de Credit.

Pentru cei nefamiliarizati cu subiectul, acordul de verificare ANAF este folosit de toate bancile si de o parte dintre IFN-uri pentru investigarea veniturilor clientilor si determinarea implicita a bonitatii acestora.

Acordul de consultare a bazei de date a Biroului de Credit este solicitat de toate bancile si de multe dintre IFN-uri, si reprezinta o imagine a istoricului de creditare pentru persoana solicitanta a unui nou imprumut.

De cand bancile au inceput colaborari cu cei de la ANAF, veriificarea veniturilor se face in primul rand prin intermediul bazei de date a celor de la ANAF. In acest mod procesul de creditare al bancilor s-a simplificat foarte mult, iar timpii de acordare pentru un credit s-au diminuat in avantajul clientilor.

Bineinteles, nu toti doritorii de imprumuturi au venituri inregistrate la ANAF.

Spre exemplu, cei care nu au un loc de munca stabil, cei care nu obtin venituri pe carte de munca, sunt nevoiti sa faca dovada existentei unui venit prin metodele vechi de investigare, anume, prin adeverinta de venit.

Acordarea unui credit pentru persoanele fara loc de munca stabil, dar care obtin venituri permanente, nu mai este un impediment nici la banci si nici la IFN-uri.

Este important ca sistemul bancar s-a adaptat noii pietii a muncii, pentru ca, stim cu totii cat de mult s-a schimbat aceasta in ultimii ani. Au aparut in piata foarte multe meserii care nu existau cu ceva vreme in urma, numarul de persoane care castiga bani din activitati independente a crescut si el destul de mult.

Citeste si  10 lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre creditele IFN

Pe de alta parte, cei care cauta sa se imprumute fara acordul de consultare la Biroul de Credit reprezinta acele persoane care se stiu cu musca pe caciula, adica isi cunoscut raportul din BC si stiu ca au un istoric negativ de creditare.

Cum in Romania inregistram in 2021 peste jumatate de milion de restantieri este de la sine inteles de ce exista atat de mult interes pentru credite acordate fara verificare in BC.

De ce ar cauta cineva sa acceseze un imprumut fara sa fie nevoit sa semneze cele doua acorduri?

Raspunsul este simplu: sa scape de verificarile respective pentru ca, stie ca altfel nu s-ar califica pentru un imprumut.

Bancile nu acorda credite fara consultarea BC, dar poate sa treaca peste acordul de verificare la ANAF daca dovedesti intr-un alt mod ca ai venituri cu caracter permanent.

IFN-urile inca ofera credite fara acorduri, atat fara cel de verificare la ANAF, cat si fara consultarea raportului din Biroul de Credit.

Nu toate IFN-urile sunt ingaduitoare cu restantierii si cu cei cu venituri instabile. Principalele societati la care aceste persoane se pot califica pentru un credit sunt cele axate pe microcreditare si cele care ofera credite nebancare pe termen lung cu garantie ipotecara. La primele enumerate poti obtine un imprumut urgent de 1000 de euro ori mai mic, la cele ce ofera produse garantate sumele de bani ce pot fi accesate sunt mult mai mari.

IFN-uri care nu verifica baza de date ANAF sunt inca multe in piata, celelalte, insa, care nu solicita raportul din BC s-au diminuat considerabil ca numar.

Daca ar fi sa cautam IFN-urile care sa indeplineasca ambele cerinte, si anume, sa ajungem la punctul de plecare – credite fara acorduri, iata ce putem gasi in piata:

Din categoria IFN-urilor care acorda microcredite:

  • Viva Credit – pentru acest IFN nu conteaza istoricul negativ (nu stim daca consulta sau nu Biroul de Credit), iar drept dovada de venit solicita un extras de cont bancar unde iti incasezi veniturile;
  • CreditFix – o societate nebancara care ne informeaza ca ii accepta la creditare si pe cei care au avut probleme in trecut cu rambursarea banilor imprumutati, si ne transmite clar ca ofera un credit fara verificare CRB. Cei de la CreditFix solicita adeverinta de venit pe anul precedent si extras de cont pentru intreaga luna precedenta pentru contul unde iti incasezi veniturile
  • IFN Extra Finance cu al lor produs ExtraSimplu – acest imprumut este accesibil si celor inscrisi in Biroul de Credit cu istoric negativ. Pentru verificarea veniturilor acest IFN solicita un extras de cont bancar.
Citeste si  Maxicredit - la vremuri noi, solutii noi

Din categoria IFN-urilor care acorda credite pe termen lung cu garantie imobiliara, amintim:

  • Fast Finance ofera creditul urgent cu garantie imobiliara, disponibil si celor raportati negativ la Biroul de Credit. Sunt acceptare toate variantele de venituri ale solicitantului precum si ale co-debitorului.
  • Easy Credit ofera un credit de consum cu garantie imobiliara. Acest IFN accepta si persoanele prezente in baza de date a Biroului de Credit. Pentru venituri este necesar un extras de cont dar si certificate fiscale.
  • Happy Credit este un alt IFN care ofera credite cu garantie imobiliara. Sunt acceptate la finantare si persoanele ce figureaza inscrise cu istoric negativ in Biroul de Credit.
(Visited 152 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment