Pot accesa un credit ipotecar fara avans?

Last update: august 19, 2021

Exista posibilitatea sa obtii un astfel de credit ipotecar fara avans daca apelezi la societatile nebancare? Se verifica venitul?

Bancile acorda credite ipotecare doar cu avans. Cel mai redus avans solicitat de ele fiind cel prevazut in cazul programului Prima Casa.

Care este avansul minim pentru un credit ipotecar?

Pentru cei care se intreaba care este avansul minim solicitat pentru un credit ipotecar la banca, acesta variaza intre 15% si 30%.

In ultima perioada, bancile au crescut avansul la creditele ipotecare, unele chiar revenind asupra acestor cresteri si diminuandu-le intre timp (cum e cazul celor de la ING, care urcasera avansul de la 15% la 35%, pentru ca mai apoi sa-l scada la 25%).

Unele banci acorda credite ipotecare cu avans variind intre 15% swi 355 in functie de localitatea in care se gaseste imobilului, cum e cazul celor de la BCR.

Una peste alta, nu exista banca care sa acorde credite ipotecare fara avans.

Imprumuturile ce pot fi contractate prin programul Prima Casa au prevazut un avans de doar 5%.

Altfel, pentru a obtine un avans mai mic, aveti la dispozitie imprumuturi IFN cu ipoteca.

Haideti insa sa vedem ce oferte gasim in piata nebancara si cum se pozitioneaza IFN-urile vis-a-vis de avansul creditelor ipotecare.

Ce avans au creditele ipotecare IFN?

Easy Credit

Acorda un credit ipotecar pentru cumparare, construire, extindere ori consololidare a locuintei deja existente. Oferta este disponibila pentru persoanele fizice ce indeplinesc conditiile de eligibilitate ale acestui IFN.

Creditul ipotecar Easy Credit se acorda pentru cel mult 5 ani, in cuantum de la 7.000 la 900.000 lei.

Avansul solicitat de IFN la achizitia unui imobil este de 35% din valoarea de cumparare. Asadar, cei de la Easy Credit ofera imprumuturi in cuantum de cel mult 75% din valoarea de piata a locuintei achiztionate si aduse drept garantie.

Citeste si  Simplu Credit a ajuns in Militari!

Localitatile in care este necesar a se gasi locuinta ori terenul intravilan pe care doresti sa-l cumperi: Bucuresti, Constanta, Galati, Timisoara, Iasi, Cluj, Craiova, Brasov, Oradea. Sunt acceptate si vecinitatile acestor orase mari din Romania.

Imo Credit

Este o alta societate nebancare la care puteti apela pentru contractarea unui credit imobiliar/ipotecar de achizitie.

Puteti imprumuta de la ei maxim 125.000 euro ori echivalent in lei pentru perioade de maxim 30 de ani.

Avansul solicitat de IMO Credit pentru creditul ipotecar din portofoliu variaza in functie de moneda imprumutului si de cea in care incaseaza venitul imprumutatul.

Astfel, cei de la ImoCredit pretind urmatoarele tipuri de avansuri:

in cazul creditelor in lei

  • daca venitul este in lei, avansul este de 15%,
  • pentru venitul este in euro, avansul este de 25%
  • in cazul in care venitul este in alta moneda, avansul este de 40%

in cazul creditelor in euro

  • venitul este in lei, avansul este de 25%
  • cand venitul se obtine in euro, avansul este de 20%
  • atunci cand venitul se obtine in alta moneda, avansul este de 25%.

Pentru achizitia terenurilor intravilane, avansul precazut este de minim 30%, insa poate fi redus cu 5% daca solicitantul aduce o garantie reala imobiliara suplimentara.

Verida Credit

(deocamdata cei de la Verida ne spun ca vor reveni in curand cu noi produse).

Noi am vazu ca in prezent ei au in portofoliu produse in functie de moneda in care obtine solicitantul venitul.

Astfel, pentru cei ce incaseaza veniturile in euro, creditul Casa de Acasa vine cu dobanda fixa, pentru achizitia, renovarea ori investitia intr-o locuinta deja existenta.

Creditul se acorda pentru o perioada de 30 de ani maxim.

Pentru cumpararea unei proprietati, este necesar un avans de minim 40% din valoarea locuintei.

Avansul este o% daca prezinti o garantie, in speta o alta proprietate care nu trebuie neaparat sa-ti apartina (poate fi casa parintilor, a partenerului de viata etc).

Citeste si  Cumparaturi cu Cardul Direct oriunde in lume

Daca obtii venituri in lei, avansul la achizitie este tot de 40%, insa, daca aduci o alta proprietate drept garantie, avansul poate fi 0%.

Claret Euro Credit

Ofara clientilor un credit ipotecar cu avans minim de 15% si o finantare de maxim 15 ani.

Ratele sunt fixe in lei.

Ca sa soliciti acest produs, trebuie sa alegi intai un imobil, sa soliciti apoi creditul, aprobarea va fi rapida daca te incadrezi la ca suma pentru casa dorita.

Odata aprobat creditul ti se va oferi un plan de rambursare avantajos pentru maxim 18 luni.

Nu vei avea parte de comisioane ascunse, vei stii insa de la inceput cat ai de plata lunar.

Cateva observatii

Sfatul nostru este sa te imprumuti in moneda in care si incasezi veniturile pentru a nu suferi la un moment dat din cauza fluctuatiilor cursului valutar. S-ar putea ca la un anumit moment un credit intr-o anumita moneda sa sune tentant, insa, amintiti-va de problemele celor care s-au imprumutat in franci elvetieni si s-ar putea sa luati o alta hotarare.

Apoi, ati observat ca este si mai avantajos din punct de vedere al avansului sa va imprumutati in moneda in care obtineti veniturile.

Acestea sunt cateva dintre ofertele de credite ipotecare existente in piata financiara nebancara. Dintre avanjele lor si ceea ce ii atrage pe unii clienti spre aceste societati putem aminti aici si faptul ca sunt acceptati cei cu scoring negativ. IFN-urile care acorda credite ipotecare sunt mai indulgente cu persoanele datornice.

Puteti sa observati ca exista o singura oferta la care avansul unui credit ipotecar este 0, insa, in acest caz ti se solicita drept garantie o alta proprietate.

(Visited 162 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment