Cel mai rapid procedeu de obtinere a unui credit

Iata cateva sfaturi utile privitoare la alegerea unui credit in 2023

Provocarile anului 2023 sunt multiple si destul de neasteptate, chiar suprinzatoare pentru marea majoritate a locuitorilor acestei planete.

Din toate punctele de vedere traim vremuri atipice, greu de anticipat. Cel mai greu mi se pare faptul ca nu poti sa planifici nimic pentru ziua de maine, pentru ca n-ai cum sa stii ce se va intampla.

Din punct de vedere financiar, 2023 este un an dificil, acest lucru resimtindu-se indeosebi spre sfarsitul anului. Se anunta crize financiare majore in multe tari. Cu siguranta nici Romania nu va si scutita de aceste probleme financiare.

Criza economica generata de pandemie o sa ne loveasca din plin pe toti, fie direct, fie indirect. Somajul deja este in crestere accelerata, multi oameni isi vor pierde locurile de munca. Din acest punct de vedere va fi foarte dificil pentru multi oameni sa mai reuseasca sa acceseze un imprumut.

Multi spera sa se imprumute chiar si in conditiile in care ei nu detin bonitatea suficienta pentru rambursarea in bune conditii a banilor.

Practic, sa obtii un credit fara loc de munca este nefezabil in conditiile in care nu detii venituri. Nu mai vorbim de faptul ca, neavand un venit stabil, nu te incadrezi din punct de vedere al gradului de indatorare.

O astfel de abordare nu are cum sa-ti aduca stabilitate financiara, ci dimpotriva.

Cum procedezi pentru a grabi accesarea unui credit in 2023?

Pentru obtinerea unui credit, ne-am lamurit ca avem nevoie de venituri. Pentru a accelera obtinerea lui trebuie sa te adresezi acelor institutii financiare care au cele mai simple proceduri de accesare.

Daca serviciul pe care il ai este sigur, ori ai venituri din activitati independente certe, te poti gandi la accesarea unui imprumut pentru a depasi o situatie financiara precara.

Spre exemplu, poti sa apelezi la societatile nebancare cu vizibilitate in piata, care nu solicita multe documente si nu impun conditii drastice de eligibilitate.

Citeste si  Ce este gradul de indatorare si cum influenteaza el creditul

Sunt mai multe IFN-uri tolerante la care poti apela si care ofera timpi de accesare foarte mici.

Ce mai rapida cale de a obtine un imprumut in 2023 ramane insa accesarea online. De aici putem lua in considerare atat bancile cat si IFN-urile, pentru ca ambele tipuri de institutii admit astfel de accesari.

Printre IFN-urile de la care poti solicita online un imprumut se numara: Viva Credit, Credius, Hora Credit, Credit Prime, Smile Credit, CreditFix etc.

Ca sa fii sigur ca nu se intarziere accesarea si aprobarea, ar trebui sa pregatesti dinainte o dovada de venit, eventual o copie dupa extrasul de cont si o copie dupa CI. Aceste doua acte scanate ori fotografiate sunt de cele mai multe ori exact ce-ti trebuie pentru a accesa un imprumut.

Unde este mai avantajos sa te imprumuti in 2023, la banca sau la IFN?

In ultimii ani IFN-urile si-au luat un avant considerabil in privinta rapiditatii de oferire a produselor financiare avute in portofoliu. Dar, nici bancile nu s-au lasat mai prejos si au venit in intampinarea clientilor cu tot felul de beneficii, simplificand si ele destul de mult procesul de accesare.

Bancile au introdus si ele posibilitatea accesarii unui imprumut online, astfel ca obtinerea de bani rapizi de banca nu mai este o utopie.

Bancile au dezvoltat aplicatii aplicatii mobilemenite a oferi bani imprumut rapid celor ce aspira la astfel de credite.

Care dintre aceste institutii ofera bani mai rapid? Sunt tot felul de factori de luat in seama, solutiile oferite de banci ori de IFN-uri avand la baza diverse cerinte care s-ar putea sa pretinda eligibilitati diferite.

La o prima analiza (luand in considerare timpii de accesare, numarul mic de acte solicitate, conditiile mai lejere etc), putem afirma despre creditele nebancare ca sunt solutia cea mai rapida si mai simpla de a face rost de bani imprumut in 2023.

De ce sunt mai avantajoase IFN-urile?

 • au permisivitate mai mare
 • accepta si persoane cu istoric negativ
 • IFN-urile proceseaza mai repede cererile de credit
 • societatile nebancare accepta si persoane cu venituri mici
 • accepta o mai mare varietate de venituri
 • accepta si persoane cu varsta mai ridicata
 • actele solicitate sunt mai putine
Citeste si  Pot accesa un credit ipotecar fara avans?

Valoarea creditului ce poate fi solicitat de la IFN este mai mica comparativ cu bancile. Costurile, de asemenea, sunt mai ridicate la IFN decat la banci. Plus ca, IFN-ul nu poate sa-ti deschida cont, trebuie sa ai tu unul la banca ori sa-ti deschizi unul, pentru a putea primi creditul solicitat.

Ce alte aspecte sunt importante in vederea obtinerii unui credit in 2023?

Tinand cont de aceasta situatie in care ne aflam, independenta de vointa noastra, trebuie sa ne gandim la mai multe aspecte atunci cand vrem sa facem rost de un imprumut.

In primul rand, pentru ca mai toate operatiile financiare de astazi se executa online, trebuie sa fim constienti ca avem nevoie de siguranta.

Alte aspecte ale creditarii:

 • solicita doar sume necesare, nu imprumuta in plus
 • alege cu grija produsul astfel incat sa-ti maximizezi avantajele obtinute
 • e mai sigura dobanda fixa decat cea variabila pentru ca nu mai ai grija variatiilor in timp
 • imprumuta pe perioade scurte de timp, pentru ca este greu sa ai o predictibiliate de lunga durata in conditiile actuale
 • verifica mai multe oferte si compara-le pentru a o obtine pe cea mai avantajoasa tie
 • daca esti novice in accesarile de la IFN, poti beneficia de avantajul primei accesari cu dobanda 0
 • ramburseaza la timp, nu intarzia, pentru ca altfel vei plati penalizari.

Cum spuneam la inceput, anul 2023 este o provocare pentru noi toti. Este un an ce va sta sub semnul incertitudinilor din toate punctele de vedere, dar in special al celor economice.

Nu este momentul acum sa exagerati cu cheltuielile, trebuie sa va dramuiti bine finantele, sa va organizati mai bine din punct de vedere financiar. Nu asteptati sa se schimbe ceva pentru a lua o hotarare, veniti in intampinarea problemelor cu solutii proprii.

Imprumuturile vor fi si ele destul de afectate de aceasta perioada. Cu siguranta creditori vor fi din ce in ce mai reticenti la a acorda facil credite. Bancile si IFN-urile vor prefera sa imprumute clienti cu istoric pozitiv, cei cu un loc de munca stabil.

Citeste si  Imprumuturi comode fara carte de munca 2023

Dar, pana una alta, debitorii cu istoric negativ au sansa de a obtine un imprumut la una din societatile nebancare la care mai este inca posibil acest lucru.

IFN-urile care acorda credite restantierilor isi pastreaza inca linia acestor asumari, in baza principiului bonitatii. Cu alte cuvinte, daca ai un venit actual substantial, poti sa te imprumuti chit ca nu ai un istoric de creditare pozitiv.

Related Posts

Add Comment