Lucrezi cu jumatate de norma? Imprumut cu 4 ore de munca. E posibil?

Last update: martie 9, 2022

Ce banca te imprumuta cu doar 4 ore lucrate pe zi? Se compenseaza jumatatea de norma unei vechimi in munca?

Sunt persoane care lucreaza part time, lucru care le ingreuneaza accesul la un imprumut.

In cazul in care ai un contract de munca cu timp partial, 2 ore, 4 ore, 6 ore pe zi, trebuie sa stiti ca veniturile totale pe care le incasezi nu sunt fractionare, in acord cu numarul de ore.

De principiu, atat bancile cat si IFN-urile acorda credite persoanelor care indeplinesc conditiile gradului de indatorare.

E adevarat ca de cele mai multe finantatorii pun si conditii de vechime in munca, dar acceptandu-se o gama mai mare de venturi, este posibil sa va incadrati si sa fiti acceptati la creditare, atata timp cat rata aferenta creditului nu depaseste procentual gradul de indatorare admis.

Cu alte cuvinte, poti obtine un credit chiar daca ai salariul mic, chiar daca lucrezi jumatate de norma.

Un imprumut cu 4 ore de munca este disponobil si poate fi accesat, atata timp cat ai venituri care sa acopere gradul de indatorare si corespunzi si in acord cu restul conditiilor de eligibilitate (varsta, cetatenie, istoric de creditare).

Bineinteles, nu toti creditorii va vor accepta la creditare, dar sunt destui cei care o vor face.

Acolo unde sunt acceptate venituri variate, poti imprumuta chiar daca ai contract de 4 ore pe perioada determinata.

De ce ai nevoie pentru a accesa un imprumut daca lucrezi part time?

Cum va spuneam anterior, acolo unde sunt acceptate mai multe categorii de venituri, este posibil sa vi se accepta si astfel de castiguri.

Insa, nu este indeajuns sa indepliniti conditiile de venit, trebuie sa fiti eligibilili si din alte puncte de vedere, ca restul clientilor de altfel.

Conditiile de eligibilitate ale bancilor si IFN-urilor nu se rezuma la venit, la ore lucrate, la grad de indatorare.

Citeste si  Credite pentru achizitia de bunuri BRD Finance

In fapt, accentul mare se pune pe istoricul de creditare, lucru care probabil il cunoasteti deja.

Daca ai un istoric prost de creditare, vei avea probleme in a mai accesa un nou imprumut, indeosebi de la banci.

Ce solutii au cei cu venit mic si eligibilitate scazuta?

Persoanele rau platnice au sansa sa obtina credite pentru datornici de la unele IFN-uri din piata, ce acorda imprumuturi rapide online, fara multe acte, dar cu dobanzi mari.

O alta obtine pentru cei cu eligibilitate scazuta este reprezentanta de cardurile de credit nebancare ori bancare.

Un astfel de instrument de plata facil de care noi v-am mai vorbit in platforma noastra este cardul de credit AXI.

Au mai putine drepturi persoanele care lucreaza cu jumatate de norma (4 ore)?

De principiu, fiecare creditor, fie el banca ori IFN are politici specifice de creditare cu reglementari si conditii proprii.

Daca indepliniti conditia venitului minim impus de creditor, cu siguranta se poate contracta un imprumut cu 4 ore lucrate pe zi.

credit cu jumatate de norma

In acord cu legislatia in vigoare, un salariat cu contract partial de munca beneficiaza de aceleasi drepturi cu salariartii incadrati cu norma intreaga, dar tinandu-se cont de contractul colectiv de munca.

Insa, legislatia muncii nu impune bancilor sa va acorde credite.

Acordarea creditelor este strict optiunea bancii ori a IFN-ului, deci, daca doresc sa va acorde, va acorda, daca nu, nu.

Singura problema care s-ar putea ivi ar fi aceea de cuantum al salariului obtinut, care n-ar fi in acord cu politica bancii privind venitul minim ori care v-ar duce gradul de indatorare peste pragul admis de lege.

Cum obtin un credit cu jumatate de norma?

Nu trebuie sa va ingrijorati ca trebuie sa indepliniti niste conditii speciale.

Bancile si IFN-urile pretind conditii similare clientilor.

Sunt unele institutii financiare ce acorda credite in baza unei game largi de venituri, dar care vor tine cont de gradul de indatorare.

Citeste si  Solutii de finantare pe termen scurt Viaconto

Acestor institutii trebuie sa te adresezi, si sa astepti sa ti se calculeze scorul de client in baza parametrilor ce definesc eligibilitatea: venit, grad de indatorare, vechime, cetatenie, numarul de membrilor familiei, istoricul de creditare, tip contract de munca etc.

Cumulat, daca depasesti pragul limita stabilit de banca, esti declarat client eligibil si practic poti imprumuta suma dorita – permisa de gradul tau de indatorare.

Bineinteles, nu uiti ca toate institutiile financiare pretind sa ai venituri justiificabile, cu caracter cert, iar majoritatea bancilor vor si venituri cu caracter permanent.

(Visited 1490 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment