Credite pentru tineri si studenti. Banca sau IFN?

Last update: ianuarie 4, 2021

Pentru accesarea unui imprumut pentru tineri 2021, trebuie sa ai peste 18 ani. Aceasta cerinta este practica de mai toate institutiile financiare.

Sunt student si nu am venituri si as vrea sa obtin un credit. Pot obtine un credit pentru studenti de la banci ori de la institutiile financiare nebancare? Sunt cateva banci care ofera produse specifice tinerilor. IFN-urile acorda credite pentur tineri si studenti?

Sunt multe intrebari venite pe adresa noastra din partea tinerilor, unii dintre acestia fiind studenti cu venituri mici.

Oportunitati de imprumut de la banci

Creditul de studii Gaudeamus de la Banca Transilvania, ofera o limita maxima de accesare de 150.000 de euro, echivalent in lei. Se acorda pe 20 de ani cu ipoteca imobiliara.

Acest credit pentru studenti Gaudeamus este unul prin care se pot deconta cheltuieli de genul: taxe de inscriere in programul Work&Travel, taxe consulare, taxa SEVIS, costul biletului de avion, cheltueli de buzunar, etc.

Creditul 10 de la BRD se adreseaza direct studentilor. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 3.000 de euro echivalent in lei, pe maxim 10 ani, cu dobanda fixa. Pentru accesarea unui credit pentru studenti de la BRD trebuie sa fii inscris la studii universitare, ori de master, doctorat ori aprofundate la o universitare acreditata din Romania.

Un alt credit pentru studenti este oferit tot de cei de la BRD – creditul pentru studii. Acesta ofera posibilitatea accesarii unor sume de pana la 130.000 de lei, fara garantii, pe perioade de pana la 10 ani.

Solutii de creditare de la IFN pentru tineri

Pentru ca suntem intr-o perioada in care tinerii vor sa faca rost de bani rapid, cheltuielile fiind mari in aceasta perioada, a crescut foarte multe interesul pentru produsele financiare facile de la IFN.

Unul dintre putinele credite care se adreseaza tinerilor este Primul Credit de la BT Direct (divizia nebancara a Grupului Financiar Banca Transilvania).

Citeste si  Credit nebancar urgent prin AXI. Card 100% online.

Pentru Primul Credit de la BT ti se solicita sa ai maxim 27 de ani la sfarsitul perioade de creditare.

Poti accesa acest credit daca ai minim 3 luni vechime la actualul loc de munca. Ti se solicita act de identitate si dovada de venit (fie acord de verificare AANF, fie adeverinta de venit in format tip).

Altfel, ca tanar poti solicita oricare dintre produsele oferite de IFN-uri, daca esti eligibil.

Care sunt conditiile de eligibilitate?

Imprumuturile online pentru tineri si studenti sunt limitate totusi ca varsta, majoritatea institutiilor financiare admitand la finantare pe cei cu varsta mai mare de 18 ani. Unele institutii pornesc de la 21 de ani cu eligibilitatea.

Unii studenti vor bani de vacanta, altii vor sa-si plateasca taxele de studii. Unii vor sa-si mareasca bugetul pentru mare ori munte. Fiecare cu nevoile si cu doleantele lui.

IFN-urile nu sunt restrictive cu tinerii si cu studentii. Totusi, accesul la creditele nebancare este interzis celor cu varsta mai mica de 18 ani. Venitul este iarasi un factor determinant in acordarea unui imprumut nebancar.

IFN-urile acorda credite in mod permisiv, dar solicita sa ai un venit care sa-ti permita sa rambursezi la timp sumele de bani imprumutate. Credite fara venit nu exista nici macar la IFN.

Bine, ca tanar, poti sa beneficiezi de sprijinul parintilor care sa-ti garanteze creditul dorit.

Care sunt solutiile oferite tinerilor?

De cand s-a limitat gradul de indatorare, chiar si institutiile nebancare sunt mai atente la verificarea veniturilor. Am vazut multi oameni plangandu-se ca, desi sunt buni platnici si au un scor pozitiv in BC, nu sunt admisi la creditare nici la IFN-uri din cauza venitului mic.

Ca student, daca muncesti part timpe si obtii un venit cat de mic, ai posibilitatea sa te imprumuti la IFN. Sunt unele societati care accepta si venituri mici. Spre exemplu cei de la Provident acorda credite si celor cu venituri lunare de 300 de lei. Fireste, imprumutul pe care il vei obtine este proportional cu venitul tau, astfel incat sa se incadreze in gradul de indatorare admis.

Citeste si  Credite pentru achizitia de bunuri BRD Finance

Tinerii cauta tot felul de oportunitati de creditare, de la creditele fara dobanda la cele fara loc de munca. Cu siguranta se lovesc toti de gradul de indatorare, atata timp cat nu sunt oferte dedicate tinerilor, care vin cu niste avantaje de la inceput.

Chiar si Institutiile Financiare Nebancare acorda credite in anumite conditii. Nu poate oricine, oricand, sa acceseze, fara venit, fara loc de munca, fara vreo dovada ca are potential de rambursare a sumelor imprumutate.

(Visited 240 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment