Cum te poate ajuta o simulare de credite?

Cu ajutorul unei simulari de credit poti afla costurile si suma pe care poti sa o accesezi in acord cu gradul tau de indatorare.

Indiferent de planurile pe care le ai, indiferent de modul in care doresti sa folosesti banii imprumutati, este bine inainte sa-ti faci bine socotelile, astfel incat sa nu ajungi intr-o situatie financiara mai dificila decat cea actuala.

Este bine sa analizezi mai multe aspecte privitoare la un credit, incepand de la metoda de accesare si pana la conditiile de rambursare.

Multi se intreaba daca vor obtine suma dorita de bani si care ar fi conditiile aferente acestia.

Cel mai bine este sa nu plecati urechile la spusele unora si altora, ci sa incercati voi insiva sa aflati cum stau lucrurile, direct de la sursa.

Conditiile creditare nu le poate sti nimeni mai bine decat creditorul.

Asadar, mergi pe platforma online a respectivei institutii si incearca sa aflii aceste amanunte.

Noi va sugeram sa va informati in prealabil, indiferent de imprumuturul rapid dorit, indiferent ca va adresati unei banci ori unui IFN.

Si, mai inainte de accesare, folositi similatorul online de credit pentru a obtine amanuntele pretioase care va vor fi de folos: ce suma poti obtine, ce rata ai de plata, cati bani va trebui sa rambursezi, care sunt costurile totale, ce dobanda penalizatoare ti se imputa daca intarzii cu rambursarea si asa mai departe.

Cand folosesti o simulare de credit, vei vedea ca o sa aflii informatii extrem de utile, ce-ti for fi de folos, indiferent daca alegi acea oferta sa nu.

Poti, spre exemplu, sa compari cu alte oferte, si sa alegi dupa aceea pe cea care iti este mai convenabila.

Cum procedezi pentru a efectua o simulare de credit?

In primul rand trebuie sa alegi un creditor, sa deschisi pagina acestuia de internet si sa ajungi in sectiunea calculatorului online.

Citeste si  Am un credit dar as mai vrea inca unul. Cum procedez?

Ei bine, majoritatea institutiilor financiare au pe prima pagina acest calculator, deci nu trebuie sa faceti pasi suplimentari pentru a ajunge la destinatie.

Algoritmul accesarii unui credit avantajos:

 • efectuati o simulare de credit
 • aplici apoi, deschizand formularul online
 • printezi documentele, sa le completezi si sa le semnezi
 • pregatesti documentele necesare, in forma scanata ori fotografiata
 • incarci pe internet actele respective in sectiunea dedicata din formularele online
 • astepti verificarea eligibilitatii si a actelor trimise
 • in caz ca ti se aproba imprumutul vei fi anuntat in scurt timp
 • daca esti noroc si ai primit acceptul institutiei financiare, vei primi si banii in scurt timp in contul bancar
 • urmeaza sa te ocupi ulterior de rambursare

Este bine sa ai la indemana un grafic de rambursare pentru a sti exact ce ai de plata si cand.

Pentru a nu intampina probleme, poti sa-ti notezi in telefon datele de rambursare si sa setezi sa fii anuntat, astfel incat sa nu intarzii cu plata.

Ce informatii se introduc intr-o simulare?

Intr-un calculator de credit se introduc invariabil cel putin 3 informatii: suma maxima dorita, perioada de creditare si venitul actual.

Insa, de regula sunt mai multe informatii care se cer.

Una dintre ele este aceea a creditelor actuale si cuantumul lor total.

Aceasta informatie ajuta la stabilirea gradului de indatorare, alaturi de venitul net lunar.

Un simulator de rate va calculeaza in functie de suma imprumutata, de moneda imprumutului, de durata lui, valoarea ratei lunare si suma totala pe care o vei avea de plata.

Bineinteles ca acest calcul este unul estimativ, pentru ca un calculator de rate online nu cuprinde toate informatiile contractuale.

simulare rate credit

Datele generate de un calculator de credite se bazeaza pe informatii simple generale, insa fiecare institutie financiara ale la randul ei costuri specifice, comisioane si taxe speciale.

Multe institutii financiare, indeosebi cele nebancare ofera accesari facile si confortabile, astfel ca oamenii pot contracta usor un credit.

Citeste si  Credit cu poprire pe salariu. Posibil cu contul blocat?

Exista posibilitatea sa contractati chiar si un credit pentru datornici, daca situatia materiala actuala este una buna si si-ai achitat restantele trecute, dar ai ramas cu istoricul negativ.

Ei bine, nu trebuie sa va bucurati doar de ideea ca veti primi banii respectivi ci trebuie sa fiti constienti ca o sa trebuiasca sa-i rambursati.

Cum poti rambursa ca sa nu ai probleme cu datoriile ulterior?

Oricat de confortabil ar fi sa accesezi un imprumut, trebuie sa aveti grija sa nu luati mai multi bani decat puteti rambursa.

Din acest motiv este util sa folositi simulatorul de credit, astfel incat sa puteti ulterior rambursa banii in ritmul vostru.

Fiti atenti la toate aspectele legate de creditare.

Perioada pe care o alegeti pentru derularea creditului determina numarul de rate si implicit valoarea lor.

Daca nu va permiteti sa dati o suma mare lunar, puteti alege o perioada mai mare de rambursare, astfel si rata va avea valoare mai mica.

In cazul in care intampini probleme la rambursare, cel mai bine este sa anuntati din timp creditorului pentru a gasi impreuna o rezolvare.

Nu lasati pe ultima clipa, cat sa inceapa sa se adune penalizarile pentru ca datoriile vor creste.

Daca nu intelegi anumite informatii, apeleaza la suportul oferit de institutia financiara: prin telefon, prin email, pe chat (unele institutii au chat online unde puteti afla ce va intereseaza in timp real).

Oricum, este bine sa aveti toate datele inainte de a aplica pentru un imprumut.

Folositi cu incredere un simulator de credit si adunati-va la un loc si celelalte informatii aferente creditului analizat.

Beneficiile simularilor de credit

O simulare de credit este un instrument financiar puternic care permite persoanelor ori firmelor sa obtina informatii despre potentialul lor de imprumut si sa ia in final decizii informate.

Utilizand o simulare de credit poti sa evaluezi diferite scenarii de imprumut, poti intelege imactul dobanzilor, termenii de imprumut si programele de rambursare.

Citeste si  Cati bani poti imprumuta de la Funcredit?

Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale unei simulari de credit

 1. Se evalueaza exact capacitatea de imprumut. Introducand informatii relevante precum veniturile, cheltuielile, obligatii de plata existente, simularea va poate oferi o estimare realista a sumei pe care o puteti imprumuta de la insttiutiile financiare.
 2. Comparatia optiunilor de imprumut. La orice nou imprumut pe care il faceti, inainte de a-l contracta, este esential sa comparati diferite oferte disponibile in piata. O simulare de credit va ajuta sa analizati mai multe scenarii, inclusiv rate diferite ale dobanzii, termen de imprumut si planuri de rambursare.
 3. Planififare financiara si bugetara. Cu ajutorul unei simulari de imprumut puteti sa realizati un plan financiar si un buget corespunzator. Aceste informatii va ajuta sa alocati resurse in mod eficient si sa va planificati alte angajate viitoare.
 4. Intelegerea costului imprumutului. Simularile de credit ofera informatii utile despre costul imprumutului. Aflati astfel care este soldul, rata dobanzii, dobanda anuala efectiva, principalul, rata lunara, etc.
 5. Negocierea unor conditii mai bune de imprumut. Atunci cand aveti toate aceste informatii obtinute printr-o simulare de credit puteti negocia niste conditii mai avantajoase de imprumut cu institutiile financiare. Va aflati astfel intr-o pozitie mai puternica. Puteti astfel economisi o suma semnificativa de bani pe durata imprumutului.

Related Posts

Add Comment