Cheltuieli mari? Iata cateva solutii de iesire din impas.

Last update: ianuarie 3, 2021

Multi se plang ca nu mai fac fata chetuielilor curenta si se intreba cum sa faca sa se stabilizeze financiar.

Sunt perioade cu cheltueli mai mari, perioade in care multe persoane dau gaura in bugetul personal.

Obisnuit cu anumite cheltuieli, este dificil sa te redresezi daca nu iei niste masuri urgente.

Primul pas pe care trebuie sa-l facie este sa-ti reduci cheltuielile.

Nu este o solutie eliminarea multora dintre cheltuieli, ci mai degraba diminuarea lor.

Spre exemplu, daca ai un abonament TV mare (care fie vorba intre noi oricum nu-ti foloseste pentru ca te uiti din an in paste la televizor, si cand te uiti nu urmaresti mai mult de doua-trei posturi) poti sa il schimbi cu unul mai mic adaptat nevoilor tale curente. Ori daca ai un abonament la mobil exorbitant, poate ar fi cazul sa-ti reevaluezi necesitatile si sa optezi pentru unul cu valoare mai mica. Nu mai cumpara in exces lucruri de care ai nevoie, mai bine investeste in niste discutii cu un psiholog pe probleme de dependenta de cumparaturi.

Sunt multe lucruri pe care le putem reconsidera pentru a ne redresa bugetul intr-o perioada instabila din punct de vedere financiar.

Este bine sa aveti in vedere in primul rand reducerea unor cheltuieli constante pe care le platiti periodic (ex: abonamente TV, mobil, cheltuieli cu intretinerea – reduceti consumul de curent, apa, gaze etc).

Apoi, este bine sa renuntati macar o perioada la incursiuni prin magazine dupa cumparaturi nenecesare.

Pe cat posibil este bine ca intr-o perioada in care bugetul va este afectat, sa renuntati la tabieturi scumpe (ex: cosmetice exagerat de scumpe, parfumuri exorbitante, etc).

Nu mai umpleti casa cu jucarii, copiii au mai degraba nevoie de voi, de timp petrecut cu voi, decat cu o jucarie scumpa.

Dupa ce v-ati diminuat cheltuielile la toate capitolele posibile, puteti sa luati si alte masuri de redresare:

  • cautati-va un job mai bine platit
  • luati-va un extra job (cateva ore in plus de munca inseamna un venit suplimentar)
  • incercati o afacere pe cont propriu
  • tineti evidenta stricta a veniturilor si cheltuielilor.
Citeste si  Credite bancare online pentru IMM-uri

Ca o solutie de moment atunci cand nu mai faceti fata cheltuielor, puteti apela la un imprumut urgent. Retineti ca este doar o solutie pe termen scurt, pentru ca aplicata la scara mai mare, pe termen mai lung si eventual repetata, nu aduce niciun plus bugetului vostru, dimpotriva.

Accesarea unui imprumut urgent pe termen scurt este o solutie pe care e bine sa o actionati abia dupa ce ati epuizat celelalte masuri amintite de noi anterior.

Mai ales daca nu aveti o bonitate buna si nici nu detineti un scoring pozitiv in Biroul de Credit, nu va avantati cu imprumuturile.

Din postura de persoana cu istoric negativ puteti solicita un imprumut pentru datornici doar de la IFN-uri (cateva dintre ele).

Astfel de produse financiare vin de obicei cu costuri destul de mari, fapt ce va ingreuneaza destul de mult rambursarea la timp.

Si ce se intampla daca nu rambursezi un astfel de credit la timp? Vei plati penalizari usturatoare.

IFN-urile in general, si celele ce au in portofoliu microcredite in special, impun penalizari mari atunci cand clientii intarzie cu plata ratelor.

In special in cazul creditelor care sunt acordate fara dobanda pentru prima accesare trebuie sa fiti atenti la penalizari. Cel mai bine este sa va analizati temeinic inainte bonitatea, venitul pe perioada contractului de credit si sa judecati la rece daca puteti face fata unei asemenea rambursari. Nu mizati pe permisivitatea IFN-urilor in privinta acordarilor de credite sa va imprumutati mai mult decat va poate suporta bugetul. Cu o asemenea atitudine nu faceti decat sa va indatorati si mai tare.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Related Posts

Add Comment